szczesliwytatus 11.01.05, 06:40 zalozylem watek gdyz chcialbym sie dowiedziec co sadzicie na temat kosmetykow tej firmy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oleńka Re: Avon-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 08:42 Są wstrętne,obrzydliwe,obleśne i śmierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonia Re: Avon-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 08:52 Są tandetne. Już nigdy ich nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: Avon-opinie IP: 213.199.221.* 11.01.05, 10:26 Niektóre dobre, niektóre słabe. Tak jak w innych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Avon-opinie 11.01.05, 10:31 nie ufam kosmetykom typu avon, oriflame, czy inna mary kay. mialam kilka produktow, w tym krem do twarzy, poza tym jakies pomadki i lakiery. niestety, z zadnego nie bylam zadowolona. ale znam osoby, ktore nalogowo zamawiaja mnostwo rzeczy z nowych katalogow ;), choc to pewnie forma manii ;). Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Avon-opinie 11.01.05, 10:56 nie gorsza niż nałogowe kupowanie w drogeriach :P Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Avon-opinie 11.01.05, 11:00 sie zgadzam ;) ale lepiej jest kupowac kosmetyki wyprobowane i dzialajace, niz na chybil-trafil masowo avony czy insze oriflame'y [bo 'nowe i ladnie wygladaja'], jak to praktykuje kilka moich znajomych :D. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Avon-opinie 11.01.05, 11:10 ale przecież kosmetyki z katalogów też można mieć wypróbowane :) a wszystkich firm tego typu nie można wrzucać do jednego worka. chociaż większość pewnie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: Avon-opinie 11.01.05, 16:07 jak najbardziej mozna. ja tylko mowie o konkretnym przypadku bab / dziewczyn, ktore kupuja wszystko, co w lapki wpadnie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: Avon-opinie IP: 213.199.221.* 11.01.05, 11:11 Ja mam parę z Avonu i Oriflame wypróbowanych i dobrze działających. W drogerii problemem są próbki, w przypadku zamawiania z katalogu tego problemu nie ma, bo dobra konsultantka powinna mieć próbki. Z pewnymi rodzajami kosmetyków jest tak, że powinno się je zmieniać co jakiś czas. Ja tak mam z kremami - skóra źle reaguje po długim okresie używania jednej rzeczy. Część kosmetyków zamawiam, część kupuję z katalogów i jest OK. To takie same kosmetyki jak każde inne, tylko sposób dystrybucji się różni, niektórzy go lubią, niektórzy nie. Ja na przykład nie lubię nachalnych akwizytorów, ale to się na szczęście rzadko zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
popea1 Re: Avon-opinie 11.01.05, 12:28 Ja nie lubię. Uzywałam szamponu, pomadki, tuszu i antyperspirantu i żaden z nich nie przypadł mi do gustu na tyle, bym chciała zamówić ponownie. Ale mam koleżnakę, która uzywa tylko i wyłącznie kremu do twarzy z Avonu właśnie, bo dla niej jest najlepszy na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
koala1985 Re: Avon-opinie 11.01.05, 13:15 Generalnie nie lubię tej firmy, ale jest kilka produktów, które kupuję. Tusz do rzęs BC, kremy Anew i krem do rąk SSS (ze wzgledu na śliczny zapach i niepozostawinie tłustego filmu) To by było chyba na tyle jeśli chodzi o Avon. Zdecydowanie wolę Oriflame, choc jest kilka bubli. Jak wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawita Re: Avon-opinie IP: *.autocom.pl 11.01.05, 13:25 ja byłam bardzo zadowolona z podkładu relaksującego. Teraz mam isadorę - może odrobinę trwalszą, ale trzy razy droższą. Avon wypada więc relatywnie całkiem nieźle. Poza tym zadowolona byłam z wody toaletowej pink suede (ładne i dość trwałe), chociaż zazwyczaj kupuję wody z wyższej półki. Żadne inne perfumy avonu jednak mi nie podeszły. Jeżeli chodzi o inne kosmetyki to różnie, lepsze i gorsze, jak wszędzie. Podobają mi się generalnie zapachy ich balsamów. Na totalnego bubla w avonie nie trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwytatus Re: Avon-opinie 11.01.05, 16:10 wiadomo kazemu pasuje inny kosmetyk dlatego polecamy tylko te sprawdzone: np seria SSS-wiele osob jest z niej zadowolonych, Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Avon-opinie 11.01.05, 17:21 Niestety beznadziejne. Wypróbowałam naprawdę wiele, zarówno tych do pielęgnacji, jak i do makijażu i... klapa. Nie zakupiłam drugi raz ani jednego z kosmetyków. Najgorszym koszmarem była seria SSS różowa, nie mogłam znieść zapachu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirage Re: Avon-opinie IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 11.01.05, 20:39 mnie bardzo pasuje zielony szampon i nie moge uzywac innego szamponu niz ten. balsamy, kremy do twarzy, kulki, tusz podkrecajacy i seria SSS:) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: Avon-opinie 11.01.05, 21:49 dla mnie te kosmetyki odpadaja, tak jak i oriflame (choć oriflame nieco lepsze od avonu) wypróbowałam sporo - i kolorówkę, i pielegnacyjne - niestety nie moge powiedziec nic dobrego o tych kosmetykach jak dla mnie szkoda pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
fifi79 Re: Avon-opinie 11.01.05, 23:43 a ja lubię kosmetyki z Avonu. Używam kilka: tusz Stylista, podkład rozświetlający, błyszczyki, puder sypki i w kamieniu, seria SSS, żele pod prysznic i balsamy, oraz prawie wszystkie wody mi sie podobają. Natomiast kremy dla mnie są najlepsze Zeptera a cienie Inglot. Ogólnie z Avonu jestem zadowolona - taki mam gust ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwytatus Re: Avon-opinie 13.01.05, 18:05 widze ze co osoba to inne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Avon-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 18:46 sa beznadziejne, przeklamania kolorow w katalogach poza tym zobaczcie na allegro opcje: zestawy kosmetykow tam przede wszystkim pozbywaja sie resztek badziewiastego avonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volta Re: Avon-opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 23:23 A ja od lat już paru (5?) nieustannie na noc używam kremu z aloesem, do mycia twarzy też ichniego żelu (wcześniej z aloesem, teraz wycofali i mam jakiś avon solutions?), i żel do stóp chłodzcy. Innych kosmetyków nie kupuję, tusz porażk, także magic shower gel. Teraz zainteresowała mnie reklama anew, ale ile czasu minie zanim kupię, to nie wiem, bo ja na reklamę podatna nie jestem. Mama bardzo lubi perfumy Rare Gold, nie używa ich na co dzień z oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Avon-opinie 14.01.05, 10:30 żel z aloesem do mycia twarzy jest dostępny nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naina Re: Avon-opinie IP: *.238.97.37.adsl.inetia.pl 14.01.05, 23:27 Ja mam swoje ulubione kosmetyki z Avonu,ktore czesto zamawiam min.peeling antybakteryjny,maseczka blotna SPA i krem do rak SSS,dobre sa tez szampony z serii Advance.Jak w kazdej firmie zdarzaja sie badziewia i tu sie zgadzam z dziewczynami.Dla mnie buble to kolorowka z tej serii dla nastolatek,kolorowo,bazarowo i jakosc srednia.Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
mna Re: Avon-opinie 05.03.05, 10:31 Od 5 lat używam tych kosmentyków i mamjuż swoje pewne typy ale próbuję tez nowych. Dla mnie przeboje z których trudno byłoby mi zrezygnować to woda tolaetowa Perceive zuzyłm już 5 flakonów i puder rozświetlający w perełkach ale tez dobra jest seria kosm z mlekiem i miodem krem maseczka mleczko peeling z kiwi i aloesem, zel pod prysznic z melonem i balsam, tusz stylista, pomadki, kremy anew i pod oczy, serum na zniszczone końcówki włosów, szampony i balsamy z serii advance technology i jeszcze pare rzeczy które tu pewnie apomniałam wymienic. Tylko lakiery do paznokci szybko schna ale sa niezbyt trwałe. Dawa NIEUDANE WG MNIE PRODUKTY TO preparat do demakijarzu oczu i olejek do kapieli SSS. Dodam ze gdy przestałam miec kontakt z dotychczasowa konsultantka i zaczełm zaopatrywac w miejscowej drogerii zaraz ustrzeliłam kilk niewypałów które zajmuja półkę w łazience (min krem z mlrkim i miodem Garnier)i po rozpakowaniu i wypróbowaniu nie mozna ich zwrócic a a Avonie można zwrócić wymienić ocień. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: Avon-opinie 05.03.05, 14:15 Jestem konsultantką Avonu i używam wielu kosmetyków tej firmy. Generalnie dla mnie są o.k., zwłaszcza seria Planet Spa. Kolorówka taka sobie. Wolę kosmetyki pielęgnacyjne tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivre Re: Avon-opinie IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 05.03.05, 18:42 A dla mnie totalnie pozbawione sa sensu watki typu; Avon- opinie, Ziaja- opinie, Yves Rocher - opinie... W kazdym mozna by napisac dokladnie to samo; sa super kosmtyki i kompletne niewypaly. Ot, co. Kazdemu pasuje cos innego. I to chyba wyczerpuje temat :P Odpowiedz Link Zgłoś