Dodaj do ulubionych

25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy????????

IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:35
czy powinnam już stosować takie kremy pod oczy???
Teraz stosuję krem pod oczy raczej nawilżający, zawsze myslałam że w tym
wieku to za wcześnie, ale z waszych wypowiedzi wychodzi na to że się mylę.
Proszę o poradę.
I jeszcze jedno w taki razie - możecie mi jakiś krem pod oczy doradzić,
najbardziej odpowiedni do mojego wieku???
Obserwuj wątek
    • Gość: greatkania Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:04
      Kobiety czy mogę liczyc na Waszą poradę w sprawie kremu pod oczy????
      Poczytałam trochę opinii z wyszukiwarki i zastanawiam się nad LPR Hydraphase
      pod oczy.
      Seria pod oczy AA chyba Eye Perfect - czy mogę stosować już te kremy, słyszałam
      że są one odpowiednie dla kobiet po 30 roku życia????
      • Gość: Ewa Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 14:10
        dolaczam sie do pytanka tez mam prawie 25 latek i wiem ze juz nalezy stosowac
        kremy pod oczka tylko nasuwa sie pytanie jakie?
      • aniaa_23 Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 14.01.05, 10:05
        LPR Hydraphase nie zaszkodzi, ale spaektakularnego nawilżenia sie nie
        spodziewaj (za to dobrze radzi sobie z zapuchnietymi oczętami, ale przeciez nie
        o to ci chodzi).
        Z AA mam kremik pod oczy, nie zauważylam żeby był dla kobiet po 30, więc pewnie
        to inna seria. Nawilża dość dobrze. Stosuje te 2 na zmianę, bądź jeden na drugi.
    • Gość: ?? Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.05, 14:09
      ja mam 23 lata i uzywan nawilzajacego kremu pod oczy nivea visage.
    • justa_79 Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 13.01.05, 14:23
      www.wizaz.pl/basia_kremy_pod_poczy_2.php
      od siebie mogę dołożyć Dermikę Preventi.
      • Gość: ania Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:32
        też jestem w tym wieku i jestem ciekawa...
        • Gość: greatkania Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:35
          no właśnie czy któraś doświadczona moze nam doradzić ????
          z góry dziękuję ;0))))))))))))
          • Gość: Klara Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.4web.pl 13.01.05, 14:44
            No więc jesteśmy prawie równolatkami i ja używam od jakiegos roku kremów pod
            oczy codziennie. Używam, bo zauważyłam, że ze skórą pod oczami jest co raz
            gorzej(komputer + mrużenie oczy od słońca i z krótkowidztwa:)

Bardzo trudno zneleżć coś , co nie uczula. Niezła(ale znów nie taka obłędna)
            jest maseczka AA Oceanic Eye Perfect( jednak śnmierdzi zjełczało:), niezły jest
            też zielonmy krem Lirene Erisa(z folacyną)----.ale w większych ilościach
            szczypie.

Koszmary produkuje Ziaja i to radze omijać, szczególnie kremy pod oczy
            są ...niebezpieczne. Ale oczywiście dla Ciebie mogą być ok:)
          • emgiepe Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 14.01.05, 20:06
            Cicho, młódki! Teraz doświadczona się odzywa: seria eye perfect rzeczywiście
            jest dedykowana dla koniet ok. 30 rż. Około to może być też 25, ale nie musi -
            jak wiecie, zależy to od stanu Waszej skóry i jest kwestią absolutnie
            indywidualną.
            Na Wasze troski wydaje mi się bardzo fajny krem pod oczy Elixine
            przeciwzmarszczkowy Iwostinu. Jest bardzo delikatny i bardzo dobrze się
            wchłania, nie napina skóry, nie wałkuje się. Producent przeznacza go właśnie na
            ok. 25 lat. Polecam.
    • Gość: greatkania Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:51
      Pragnę ponowić swoje pytanie co do serii AA pod oczy - czy nie uważacie że za
      wcześnie aby ją stosować????
      Chyba jest tam na niej napisane żeby używać po 30 r.ż.
      Co sądzicie na ten temat???
      Chciałabym spróbować tej serii ale czy to aby nie za wcześnie???
      • dori7 Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 13.01.05, 22:38
        Ja uzywam dotleniajacego kremu pod oczy Erisu 25+ co drugi-trzeci dzien na
        zmiane ze zwyklym delikatnym kremem nawilzajacym - choc do 25 jeszcze troche mi
        brakuje, ale mam problemy z sucha skora, duzo siedze przy kompie i mruze oczy
        mimo szkiel kontaktowych (krotkowzrocznosc), wiec na wszelki wypadek chucham na
        zimne.
      • kampysia Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 13.01.05, 23:17
        Uwazam, ze nie za wczesnie. Ja mam maseczke pod oczy z tej serii, ktora b.lubie
        i krem kojaco-nawilzajacy na dzien, ktory jest dla mnie jednak za slaby. A mam
        25 lat, pierwsze delikatne zmarszczki pod oczami (dermatolog powiedziala mi, ze
        z powodu osadzenia moich oczu zmarszczki pod oczami pojawia mi sie dosc
        wczesnie i tez wczesnie moge zaczac stosowac kremy przeciwzmarszczkowe - gdy
        sie usmiecham, natychmiast mam siateczke zmarszczek), zadnych za to kurzych
        lapek, since pod oczami (raz wieksze, raz mniejsze, ale zawsze sa), zadnych
        opuchlizn. Fajny byl Collagenist H.Rubinstein, ale teraz zastanawiam sie nad
        Day Wear Plus SPF 15 Estee Lauder, bo walczy ze wszystkim i ma filtry.
        • Gość: greatkania Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 08:18
          Kampysiu dziękuję za odpowiedź, i jeszcze jedno pytanko - może kupić całą tą
          serię - krem na dzień , na noc i maseczkę????

Co do dermatologa to jescze w całym swoim życiu nie trafiłam na
          odpowiedniego!!!!
          Byłam ostatnio w związku z moimi problemami skórnymi : twarz przesuszona, nie
          wiem od czego i całe ciało swędzące bez żadnych wysypek. Nic mi nie umiała
          doradzić i nie powiedziała mi od czego to swędzenie na ciele - nawet mnie nie
          zbadała czy cos takiego... Pieniądze wyrzucone w błoto!!!!!
          • Gość: Paula Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 10:02
            Ja też mam 25 lat i używam już mocniejszych kremów ale nie nonstop np 1 m-c
            mocniejszy czyli np dla kobiet po 30 tce potem przez jakieś czas zwykłego
            nawilżającego i tak na przemian.
            Koniecznie krem musi być z faktorem przede wszystkim dla osób dużo spędzających
            czas przy komputerze.

Ja mam zmarszczki tylko uśmiechając się, ale bardzo mnie to zaczyna denerwować.

Czasy się zmieniły mamy inny tryb życia do tego dochodzi zanieczyszczenie
            środowiska i poprzez to używać kremów pod oczy powinno się już od 20 roku życia
            (mówię o nawiliżających )jeszcze klika lat temu zalecało się od 25.

Wiek tutaj nie jest wyznacznikem, trzeba się kierować stanem skóry, jeżeli już
            się pojawiają drobne zmarszczki to trzeba temu zapobiegać, bo po co nam będą
            takie krem jak już będzie cała ich siatka. Bo nie oszukujmy się ale żaden krem
            nam nie wykładzi zmarszczek, jedynie może pomóc botox.

Ja jestem zwolennikem zapobiegania a nie leczenia.

Drogie koleżanki ostatnio dowiedziedziałam się jaki duży wpływ na stan naszej
            skóry ma komputer to się bardzo przeraziłam o tym się niestety nie pisze, żeby
            nie siać propagandy.

Pozdrawiam
            • justa_79 Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 14.01.05, 10:42
              napisz o tym komputerze :)
            • Gość: Paula Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:37
              Dowiedziałam się, że komputer ma duże promieniowanie, niewiele mniejsze niż
              słońce, o tym się nie mówi, żeby między innymi pracodawcy nie musieli wypłacać
              odszkodowań, np. Pani dermatolog powiedziała mi, że to samo jest z
              jarzeniówkami do niej coraz częściej przychodzą dziewczyny z przebarwieniami na
              twarzy które pracują przy takim oświetleniu np. w supermarkecie.
              Dlatego zaleciła mi używanie kremów również na szuje z blokerem min 30.

To tak jak nie mówi się o tym, że cytryna ma bardzo znikomą zawartość witamin
              C, media tego nie nagłaśniają bo spadłaby jej sprzedalność, w sumie jakby się
              nad tym zastanowić to można samemu do tego dojść bo cytyna jest do polski
              importowana zielona i u nas w przechowywalniach dojrzewa bez udziału słońca,
              więc jak nie ma słońca to nie tworzy się witamina C.

Pozdrawiam
              • kalooo Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 14.01.05, 11:41
                Wow! Paula,no nieźle.W sumie to chyba coś w tym jest.Ja nigdy nie miałam
                problemów z oczmi a odkąd komp to moje narzędzie pracy,mam po prostu
                starazolin na porządku dziennym(no staram się nme przesadzać,ale czasem to
                jedyny ratunek).A monitory LCD tez tak mają?
                • kalooo Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 14.01.05, 11:44
                  of kors <oczami>-literówka,nie czepiać się...;)
                  • Gość: Paula Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 12:32
                    Powiedziała mi, że wszelkiego rodzaju monitory, wiadomo, że te lepsze mniej nam
                    szkodzą -emitują mniejsze promieniowanie, ale jednak emituja, pytałam ją o to
                    bo sama posiadam lepszy monitor i myślałam że one nic nie przepuszczają.

Wiadomo że w sklepie powiedzą Ci że te nowe monitory nie emitują promieni-
                    normalne, ale ja osobiście sugeruje się opinią fachowcy, który jeżdzi na
                    sympozja i cały czas doszkala się.

To tak jak nie ma podkładu, który nie zatyka porów, np Vichy ma taki w
                    posiadaniu i inne firmy ale jest to kompletna bzdura.

Powiem Ci Kaloo, że odkąd pracuje przy komputerze codziennie ok.8h a trwa to
                    już sporo czasu to moja szyja jest w dużo gorszym stanie, teraz jak tak to
                    sobie przeanalizowałam do tego wniosku dochodze, bo na szyje mało kiedy coś z
                    filtrem UV nakładałam.
              • zuzaba Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 14.01.05, 17:45
                Po pierwsze: światło do produkcji wit C? Może o D Ci chodziło?
                Po drugie: o jakim promieniowaniu mówimy? Elektromagnetycznym? Świetlnym?
                Radioaktywnym?
                Monitory LCD nie generują promieniowania magnetycznego.
                Po trzecie: jeśli chodzi o jarzeniówki, to nowe i niezniszczone nie generują
                UV, ponieważ zawierają luminofor, substancję, która pochłania UV i emituje
                tylko widzialny zakres (ale prawda, że sporo z nich jest zniszczonych).
                Podobnie zresztą jest w monitorach.
                Więc może nie demonizujmy.
                • Gość: egis Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 14:56
                  Ja nie demonizuję tylko mówię to co usłyszałam od osoby zorientowanej w
                  temacie, człowiek chce pomóc, podzielić się informacją a tu zostaje to
                  skrytykowane, no cóż, tak nieraz bywa.

Wracając do tematu to słońce jest potrzebne zarówno do produkcji witaminy C
                  jaki i D. W hipermaketach kompletnie nie dbają o zaplecze socjalne pracowników
                  wiec tym bardziej nie dbają o wymianę oświetlenia.

Pozdrawiam
          • emgiepe seria eye perfect 14.01.05, 20:19
            ja nie kampysia wprawdzie, ale odpowie, używam na noc kremu nocnego z tej serii
            i uważam, ze jest to wspaniałość!!! Jest lekki, rzadki, jak np. jogurt, a nie
            smietana... Nalożony pod oczka od razu koi, relaksuje... Poranne efektu
            przechodzą najśmielsze oczekiwania: skóra jest nawilżona, delikatna. Faktycznie
            niweluje wszelkiego rodzaju obrzęki, jak zapewnia producent. Naprawdę - ten
            krem to bardzo dobry kosmetyk, perła tej serii.
            Zdecydowanie lepszy od maseczki, która nie nawilża tak jak ten krem i jeszcze
            śmierdzi zjełczałym tłuszczem! Morduję się z końcówką i skończyć tego świństwa
            nie mogę. Jakkolwiek opinie na wizażu ma dobre; może innym nie przeszkadza, że
            śmierdzi - mnie bardzo.
            Krem na dzień w buteleczce z pompką jest milusi, delikatny fajniutki i bardzo
            dobrze nawilża również. Może trochę długawo się wchłania, ale jest fany.
            Żel z tej serii mi nie odpowiada. Śmierdzi trupem, jak określiła jego zapach
            moja przyjaciółka; mnie zapach ten kojarzy się z atramentem, tuszem jakimś,
            sama nie wiem. Cały dzień po porannej aplikacji skóra pod oczami się klei - o
            makijażu można zapomnieć. Nie polecam go.
            Tak więc seria ta zapewnia nam dwa dobre produkty: krem na dzień i krem na noc,
            jeden byle jaki (maseczka - to przez ten smród; nawilża bowiem wcale nieźle) i
            jeden do niczego czyli żel; pod oczy.
            Wszystkie preparaty -poza maseczką 15 ml - mają pojemności 30 ml i do tego są
            b. wydajne, co sprawia, ze zakupując je związujemy się z nimi na długo i
            dobrze - w przypadku kremów dziennego i nocnego - bardzo mi to odpowiada.
            W skłąd serii wchodzi jeszcze płyn do demiakijażu, ale nie znam go, więc się
            nie wypowiadam
            • naila Re: seria eye perfect 18.01.05, 13:02
              Muszę stanąć w obronie maseczki pod oczy Eye Perfect z AA. Ona nie ma
              zapachu!!!! Żadnego! Jeśli Ci śmierdział, i to czymś zjełczałym, to był po
              prostu zepsuty lub przeterminowany! Właśnie wczoraj skończyłam opakowane tej
              maseczki i jestem pod wrażeniem jej działania. Bardzo dobrze nawilża, nie
              pojawiają się żadne zmarszczki odkąd go stosowałam, jest bardzo treściwy.
              Stosowałam go na noc, codziennie, czasami też w dzień, pod korektor. Nie mam
              żadnych zastrzeżeń! To najlepszy krem, jaki spotkałam pod oczy... podobnie
              działa anty-gravity Clinique.
              Teraz kupiłam sobie z Farmony krem-żel pod oczy z fitohormaonami
              przeciwzmarszczkowy. Konsystencja leciutka, ale też widzę, że nawilża. Ale się
              nie wypowiadam, bo tylko kilka razu go użyłam. Opowiem potem :)

Nie używaj tej śmierdzącej maski! Jeszcze sobie krzywdę zrobisz, bo z daleka
              widać, że nie jest taka, jak powinna!. Może prześlij ten krem do firmy i
              pytaniem dlaczego tak dziwnie pachnie, jeśli nie jest przeterminowana???
              • kampysia Re: seria eye perfect 18.01.05, 13:08
                Zgadzam sie, moja maseczka tez niemal nie pachnie. Trzymam ja w lodowce, zeby
                jeszcze dodatkowo chlodzila zmeczone oczka. Jest mieciutka, puszysta, ladnie
                nawilza. Zapach ledwo wyczuwalny, b.przyjemny, w zadnym wypadku nie zjelczalego
                masla (chociaz masla nie jadlam od lat i wlasciwie nie wiem jak maslo
                pachnie...).
    • Gość: greatkania Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 13:07
      czyli mówisz Paula ze przed monitor to koniecznie kremy z filtrem. A tak poza
      tym jak sobie pomyśle, że cały dzień siedzę przy kompie i oczy marnuję to mnie
      szlag trafia. W ciągu pół roku wada pogorszyła mi się z o,25 do o,75 minusy. No
      i jeszcze zero ruchu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Akne Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.01.05, 16:50
        Pani w perfumerii polecila mi ostatnio krem pod oczy Re - oxygen Lancastera.
        Dala tez probke. Coz krem jest super, ale cena pewnie by mnie odstraszyla :(
        Uzywala ktoras z Was tego specyfiku?? Wiecie moze przypadkiem, ile kosztuje??
        Musialabym oszczedzac piec lat, czy moze troche mniej?? ;)
        • Gość: azja Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.05, 17:48
          tez mam 25 lat, wiec sie dopisze :-)
          nie polecam Clinique All about eyes. Bylam ostatnio w perfumerii, nalozylam go
          troszke pod jedno oko i jakies 2 godziny pozniej mialam przed tym okiem jedna
          wielka mgle, nic nie widzialam.
          wyladowalam w szpitalu na oddziale okulistycznym, stwierdzili toksyczna
          dekompensacje rogowki (nie jestem pewna, czy to po polsku sie tak nazywa -
          tlumacze z niemieckiego). Badalo mnie troje lekarzy i wszyscy stwierdzili, ze
          jeszcze w zyciu czegos takiego nie widzieli. ta dekompensacja powstaje
          zazwyczaj np. po operacjach okulistycznych...

jestem pewna, ze nie ten krem nie dostal mi sie do oka! i zaznacze, ze nigdy
          nie mialam zadnych problemow z alergiami.

za pieniadze wydane na lekarstwa moglabym kupic sobie 2 takie kremy :-(((
          • Gość: Akne Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.01.05, 19:38
            Ja rowniez nie polecam Clinique, ma ladna, "zdrowa" nazwe i nic wiecej. Moja
            mama dostala probke tego kremu i miala po nim straszliwie podpuchniete oczy. A
            rowniez alergiczka nie jest.
    • sitc Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 14.01.05, 22:45
      A propo kremu kremu AA Eye Perfect nie uważam żeby w wieku 25 lat było na niego
      za wcześnie. Ja mam mniej i używam kremu z tej serii kojąco- nawilżającego na
      dzień, działa świetnie, a ja mam naprawde skrajnie przesuszającą się skórę pod
      oczami, do tego stopnia że bez kremu, z odwodnienia pojawiają się bruzdy, a on
      świetnie nawilża.
      • sonique Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? 15.01.05, 14:35
        Polecam Preventi Dermiki. Dobrze nawilza, poostawia film, mam wrazenie, ze
        lekko rozswietla. Odkad go stosuje, nie pojawiaja mi sie nowe zmarszczki.Mam 29
        lat.
    • Gość: kinia CO RADZICIE? IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.05, 12:21
      mam 23 lata i stosuje kremy pod oczy,mialam juz w sumie 3 (w tym AA i NIVEA
      VISAGE)za kazdym razem jak posmaruje na noc to wstaje
      z "zaropialymi"oczami.stosowalam tez kremu dla alergikow,bardzo
      delikatnego.zaden nie jest dobry ,bo zawsze jest to samo.mozecie mi cos
      poradzic???plis
    • Gość: Kasia Re: 25 lat- krem przeciwzmarszczkowy pod oczy???? IP: *.lec.dk 18.01.05, 13:08
      Ja mam 26 lat i od niedawna stosuje pod oczy Age Perfect Biothermu, tylko na
      noc. Jestem baaaaardzo zadowolona :)) Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka