Gość: aneczka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 17:41 Z tego, co widziałam na forum, wydaje mi się, że znasz się dość dobrze na kosmetykach i w ogóle sprawiasz wrażenie fajnej osoby. Czy mogłabyś doradzić mi jakiś podkład? Cena obojętna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kampysia Re: do kampysi 14.01.05, 18:54 Dziekuje, ciesze sie, ze sprawiam takie wrazenie:) A jaka masz cere i oczekiwania co do podkladu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: do kampysi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 19:31 Cera wrażliwa ze skłonnością do podrażnień, bardzo jasna. Podkład powinien ładnie kryć, ale nie sprawiać ciężkiego wrażenia, najlepiej, żeby był niewidoczny :) Kiedyś pisałaś coś o podkładach, ale nie podałaś żadnej marki. Dzięki za wskazówki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: do kampysi 14.01.05, 19:37 Ja uzywam podkladu Biotherm Light do cery mieszanej. Jest najlzejszy ze wszystkich, ktore mialam okazje testowac, w ogole nie czuc go na skorze, ladnie dostosowuje sie do karnacji. Jedyna wada - nie jest jeszcze dostepny w Polsce. Jesli masz dojscie gdzies zagranica, radze ci sie zastanowic (najlepiej jesli sama jedziesz i masz okazje sprawdzic). Jesli chcesz cos specjlanego do cery sklonnej do podraznien, zainteresuj sie podkladami firm aptecznych. A jesli do tego chcesz cos superlekkiego - to moze krem tonujacy zamiast podkladu? Mialam kiedys Vichy, byl calkiem niezly, tylko dla mnie za jasny (nie jestem ciemna, ale b.jasnej karnacji tez nie mam). Jest tu taka osoba na forum, balbina_alexandra, ktora niezle sie zna na podkladach i obecnie b.zachwala Kanebo Liquid Foundation. Moze zapytasz rowniez ja o opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
miumiu75 Re: do kampysi 14.01.05, 19:36 To i ja poprosze. Kampysiu, mieszkam w Londynie, mam wiec dostep do szerokiej gamy kosmetykow. Ale trudno jest wszystko przetestowac. Znalazlam kilka swietnych kosmetykow, wciaz szukam idealnego podkladu. Co jest warte uwagi? Cera mieszana, musi byc lekki, troche kryjacy i matujacy i przede wszystkim musi nadac skorze swiezosci. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: do kampysi 14.01.05, 19:41 Jesli mieszkasz w Londynie, to masz sprawe wielce ulatwiona :))) Przeczytaj moj wpis do aneczki o podkladzie Biotherm (£17). Polecam tez wyprawe do department store Fenwick (ulica rownolegla do Oxford Street, niestety nie pamietam nazwy) i obejrzenie produktow Becca. To moja absolutnie ukochana firma, jesli chodzi o pudry, polecam zwlaszcza jej sypki puder (£28), ale wkrotce kupie sobie takze prasowany o tym samym kolorze, zeby sie ladnie komponowaly. Becca ma az 30 kolorow podkladow, wiec nie powinno byc problemu z dobraniem tego wlasciwego. Odwiedz tez strone: beccacosmetics.com Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
miumiu75 Re: do kampysi 14.01.05, 19:48 Dzieki Kampysiu, odwiedzilam strone. Podklady sa tylko dwa i raczej niematujace. Pewnie nic z tego. Czy znasz firme Make Up Forever? Gdzies ostatnio wyczytalam, ze maja dobry trwaly podkalad. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: do kampysi 14.01.05, 20:10 Wiesz, one nie maja wprawdzie napisane, ze matuja, ale przypuszczam, ze moga to jakos delikatnie robic. Becca stawia na naturalny wyglad i lekkosc produktu, wiec nie podkresla tak matowienia - co czesto nie wyglada bardzo naturalnie. Znam Make Up For Ever, to firma australijska i jak mieszkalam w Australii zauwazylam, ze lubiana byla na rowni z MAC. Sama nic nie mialam - chcialam kiedys kupic sobie zestaw blyszczykow, ale mieli za ciemne kolory. Zobacz tez podklady Prescriptives, Stila, Laura Mercier - slyszalam, ze sa boskie, a ja tak uwielbiam amerykanskie, niszowe w Europie, firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
miumiu75 Re: do kampysi 14.01.05, 20:19 Kiedys uzywalam Prescriptives, ale zrazila mnie obsluga. Jak wszedzie zreszta. Na pewno wiesz co mam na mysli. Myslalam o Laura Mercier. Mam od niej kamuflaz i jest bardzo dobry. Wiele osob zachwala amerykanskie firmy, twierdza, ze przeznaczja duzo kasy na badania, itd. Zerkne na Shu Uemura, ma dobre opinie. Czy znasz The Organic Pharmacy? Polecam, szczegolnie carrot butter do mycia twarzy. Cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: do kampysi 14.01.05, 20:28 Nie znam Organic Pharmacy, czy to jest firma drogeryjna czy z wyzszej polki? Dla jakiej cery nadaje sie ten carrot butter? Shu Uemura podobno jest doskonaly jakosciowo, ale mnie sie nie podobaja opakowania... Przypomnial mi sie jeszcze jeden boski podklad, ktory kiedys mialam nalozony na twarz w Sydney na darmowym makijazu. Nazywal sie chyba Water Fluid firmy Vincent Longo, nie wiesz, czy te firme mozna znalezc w Londynie? Nie wiedzialam w Selfridges, Liberty ani w Fenwick... Odpowiedz Link Zgłoś
miumiu75 Re: do kampysi 14.01.05, 20:35 Vincent Lonngo, nic mi to nie mowi, ale moze warto poszukac. Shu Uemura ma okropne opakowania. Ma od niego pedzle do makijazu i sa bardzo dobre. The Organic Pharmacy jest w Selfridges i gdzies na King's Road. Raczej wyzsza polka, ale umiarkowanie. Ten carrot butter jest do kazdej cery i uzywa sie go metoda goracego reczniczka trzy razy i na koniec zimna woda. Wszystkie inne, ktore mialam wczesniej wysuszaly skore, ten jest znakomity. Skora jest mieciutka i ma piekny kolor. Mam od nich rowniez peeling, bardzo delikatny, super. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: do kampysi 14.01.05, 21:04 Jeszcze cos mi sie przypomnialo: kosmetyki do makijazu twarzy Chantecaille. Podobno sa wspaniale, wychwalaja je slawne makijazystki (m.in. Charlotte Tilbury, nowa kreatorka makijazu Heleny Rubinstein), do dostania w Space NK i chyba w Liberty. Musze sie rozjerzec za The Organic Pharmacy... Polecam ci tez wyprobowanie mikrodermabrazji domowej ReFinish L'oreala. Dla mnie rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
miumiu75 Re: do kampysi 14.01.05, 21:06 Zostalo mi peelingu na raz i planuje zakup tego L'Oreala Odpowiedz Link Zgłoś
miumiu75 Re: do kampysi 14.01.05, 21:09 Kliknelam niechcacy. Bede w poniedzialek w centrum to sprawdze te firmy. Moze bede miala szczescie i trafie na jakas kompetentna pania sprzedajaca. Kampysiu, jak wynajdziesz cos ciekawego, daj znac, prosze. Lubie kosmetyki i zaczelam je ostrozniej dobierac. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: do kampysi 14.01.05, 21:16 Ok, nie ma sprawy:) Jak ty cos ciekawego wynajdziesz, rowniez mnie poinformuj, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: do kampysi IP: *.net176.adsl.community.co.uk 14.01.05, 21:37 Vincent Longo dostepny jest tylko w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: do kampysi 14.01.05, 22:32 No i w Australii, widzialam na wlasne oczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: do kampysi IP: *.udn.pl 14.01.05, 21:16 Dziewczyny, może się po prostu spotkacie i pogadacie razem, pójdziecie na zakupy ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: do kampysi 14.01.05, 21:17 Nawet chetnie, ale nie mieszkam w Londynie, tylko w Oxfordzie, pracuje w tygodniu i nie za czesto bywam w Londynie... Odpowiedz Link Zgłoś
miumiu75 Re: do kampysi 14.01.05, 21:35 Swietny pomysl. Jak masz ochote i bedziesz w Londynie to bardzo chetnie : ) Odpowiedz Link Zgłoś