Dodaj do ulubionych

Poczta-reklamacje

IP: *.wnc.katowice.pl 18.01.05, 15:48
Czey udalo wam sie kiedys po zlozeniu reklamacji na poczcie w sprawie zaginiecia przesylki otrzymac odszkodowanie? po jakim czasie? bo nie wiem czy sie ludzic ze rozwiaza moja sprawe cyz nie :(
pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • ruda_80 Re: Poczta-reklamacje 18.01.05, 16:23
      W mojej firmie czasami gineły listy polecone dla kilientów, i w każdej z tych
      sytuacji list się odnajdywał, nie pamiętam tylko ile poczta ma czasu na
      zrealizowanie reklamacji, ale wiem że zawsze w tym czasie się wyrabiali
      • kolorka2 Re: Poczta-reklamacje 18.01.05, 17:02
        Tak, mnie się udało - poczta wypłaciła mi po chyba 6 miesiącach koszt
        okradzionej paczki, ale jednak.
        • kat_ja1 Re: Poczta-reklamacje 19.01.05, 09:23
          Warto, a nawet trzeba;) mi kiedyś zaginęła przesyłka (wysylałam mamie perfumki
          :( )rozpatrywali chyba ze trzy m-ce...i zwócili mi trochę powyżej 100zł.
          Wprawdzie perfumy były ponad 2x droższe, ale zawsze to jakiś zwrot...
          • katija1 Re: Poczta-reklamacje 19.01.05, 09:25
            mi zwrócili chyba 4 razy. kwote dokładnie taką jaką podałam w reklamacji.
            trwało to 3 mies. To jest max czas jaki poczta ma na rozpatrzenie rekl.
            • magda-fl Re: Poczta-reklamacje 19.01.05, 09:40
              Reklamację składałam dwa razy i za każdym razem jej rozpatrzenie trwało koło miesiąca, ale wiem, że może trwać i 3 miesiące :( Odszkodowanie dostałam ustawowe, bo o takie się domagałam. To najwięcej, ile można z poczty wyciągnać, czyli bodajże 100zł plus koszty poniesionej wysyłki.
    • Gość: myf Re: Poczta-reklamacje IP: *.chello.pl 19.01.05, 10:08
      dzieki dziweczyny,tomnie pocieszylo,tylko reklamacje skladac bedzie nadawca,
      czyli w tym wypadku redakcja Vivy (nagroda). mam nadzieje ze nie oleje sprawy :)
      • kolorka2 Re: Poczta-reklamacje 19.01.05, 12:50
        możliwe że to trwało 3 miesiące, ja w każdym razie straciłam nadzieję i wręcz o
        tym zapomniałam - a tu taka niespodzianka! Na pewno warto reklamować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka