Dodaj do ulubionych

pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy

IP: *.autocom.pl 18.01.05, 19:19
wiem, że jest dużo wątków o kremach pod oczy, ale szukam takiego, który by
naprawdę działał na zmarszczki pod oczami (nie kurze łapki, tylko bruzdy pod
oczami) i kosztował do 70 zł. Czy znacie może taki?? Mam 29 lat
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.238.77.123.adsl.inetia.pl 26.01.05, 08:45
      też szukam wpisujcie swoje sprawdzone "żelazka" do zmarszczek
    • tirli Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 26.01.05, 10:14
      Bardzo polecam Diopticreme Lieraca. Działa przeciwzmarszczkowo super, nawilża
      i "rozluźnia" skórę. Porównywalny tylko z Collagenistem Heleny Rubinstein, ale
      za to o połowe tańszy. Aaaa...jeszcze jedno...do kupienia w aptekach tylko
      • Gość: Meganka Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.crowley.pl 26.01.05, 10:19
        A ile kosztuje? bo też mam zmarszczki :(
        • tirli Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 10:02
          Około 70 zł
    • Gość: ZOCHA Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 10:59
      A ja zdecydowanie proponuję smarować pod oczami VIT A, taką w buteleczce,
      przynajmniej raz dziennie, najlepiej na noc, świetne efekty, poleeecam!!
      pozdr.
      • Gość: gio Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.umk / 193.193.85.* 26.01.05, 11:03
        czy na to trzeba recepty? napisz chociaż w skrócie jakie widzisz efekty.
        pozdro.;)
        • Gość: ZOCHA Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 11:14
          W zasadzie recepta jest potrzebna ale kiedy się ładnie poprosi sprzedadzą bez,
          jeśli chodzi o efekty - przekroczyłam trzydziestkę i żadnej bruzdy czy zmarchy -
          oczywiście stosuję dodatkowo także i kremy - SYSTEMATYCZNIE,
          pozdsr.
          • Gość: gio Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.umk / 193.193.85.* 26.01.05, 11:18
            też przekroczyłam... myslisz że jeśli zmarszczki już się pojawiły to VIT A może
            je wygładzić? potrzebuję czegoś nie tyle profilaktycznie, co korekcyjnie.
            • Gość: ZOCHA Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 11:30
              Hm, trudno mi powiedzieć, nie chcę robić nadziei - jedno jest pewne - nie
              zaszkodzi a napewno pomoże, tylko w jakim stopniu tego nie mogę przewidzieć, ja
              się nie zawiodłam, proponuję też przynajmniej raz dziennie nałożyć sobie pod
              oczy baaardzo grubą warstwę mleczka kosmetycznego i jakieś 20 min z tym
              pochodzić, potem nadmiar zetrzeć - pycha, ja stosuję z DAX seria FITOLIFT Z
              FLAWONEM I FITOHORMONAMI - świetna, zresztą kremy też, także pod oczy,
              pozdr.
              • Gość: gio Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.umk / 193.193.85.* 26.01.05, 12:13
                przetestuję i dam znać. wielkie dzięki za chwilę uwagi. pozdrowienia z
                centralnej twierdzy Biura Ochrony Rządu (tj. z Krakowa) ;)
                • Gość: ZOCHA Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:19
                  Jeśli chwilowo nie dostaniesz VIT A to mozna smarować oliwą z oliwek, ale to
                  jednak nie to samo, mam nadzieję że moje rady sie przydadzą,
                  pozdr
                  • Gość: rawita Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.autocom.pl 26.01.05, 13:05
                    ja dostałam parę tygodni temu vichy lift active pod oczy. Dotąd używałam
                    tańszych, polskich kremów pod oczy. Ten jest wyraźnie lepszy, ale efekty nie są
                    jakieś spektakularne. W sumie chętnie bym kupiła coś nowego. Nie wiecie ile
                    kosztuje ten lierac? Vit A też też spróbuję
                  • Gość: gio Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: 193.193.85.* 04.02.05, 13:58
                    jak zwykle musiałam coś sknocić, bo chyba nie o taką VIT A chodziło... kupiłam
                    w aptece roztwór zawierający m.in. sacharozę, posmarowałam i... ledwo odkleiłam
                    palce od oczu. na skórze zrobiła się cienka słodziutka skorupka pachnąca
                    anyżkiem. z natury jestem uparta, więc nie daję za wygraną ale mam coraz
                    większe wątpliwości czy aby napewno o to chodziło? daj znak życia i proszę
                    rozjaśnij mi w głowie. pozdr;)
              • Gość: Inka_25 Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.szwajcarska.pl 04.02.05, 14:09
                Nie można kłaść pod oczy mleczka do demakijażu gdyż jest za cieżkie dla
                cienkiej i delikatnej skóry pod oczami i jeszcze na dodatek grubą warstwę pod
                oczy. O matko! Kto Ci tak powiedział? Przecież nawet na wielu opakowaniach
                kosmetyków jest podkreślone żeby nie używać do okolic oczu czy "omijać okolice
                oczu".
    • Gość: rawita Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.autocom.pl 26.01.05, 13:13
      już wiem, 66 zł za 10 ml. Może ktoś ma jeszcze jakieś inne propozycje?
      • madllen Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 26.01.05, 13:18
        Active C LRP, ANR Estee Lauder(drogi, nieco problematyczny ale w mojej opinii
        doskonały), krem na noc/ maska Perfect Eye Oceanica.
        • orissa Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 26.01.05, 13:59
          Jabushe. W tej chwili jest dostępny w cenie promocyjnej ale niestety na tak
          niską cenę trafiłam tylko w internetowej aptece :-(
          www.aquavitae.com.pl/catalog/product_info.php?manufacturers_id=15&products_id=105
          • Gość: reni Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.autocom.pl 26.01.05, 20:47
            faktycznie! super cena! nie mogę się zdecydować, czy ten, czy active c
            • Gość: up Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.238.77.21.adsl.inetia.pl 27.01.05, 07:10
              up
          • Gość: Trinity Jabushe - nie! IP: *.kaptech.net 01.06.05, 09:50
            Dla mnie ten krem pod oczy Jabushe jest fatalny. Tez sie skusilam, wprawdzie
            zmusilam sie do skonczenia tubki, ale z cala stanowczoscia twierdze, ze
            absolutnie mi nie odpowiada. Jak wiekszosc kremow przeciwzmarszczkowych po
            prostu wysusza skore, napina i daje efekt suchosci, czego nie cierpie. Dla mnie
            krem pod oczy powinien zostawiac na skorze tlustawa warstewke, wtedy czuje ze
            odzywia skore i po prostu dziala. Czy znacie moze jakis krem pod oczy taki
            stricte odzywczy, czyli ZOSTAWIAJACY TLUSTA WARSTEWKE ? A nie te wszystkie
            napinajaco- liftingujace kremy-zele o suchej konsystencji, brrrr....
          • mango-123 Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 05.06.05, 11:02
            Od Jabu'she dostałam potwornego uczulenia. Za to świetnie się sprawdza Retin-A. Tak, ten na trądzik, z kwasem retinowym.
            • Gość: Miya Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 11:40
              Nie za silny pod oczy, jego chyba nie da sie nakladac na powieki?
    • pixela Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 09:33
      Dostałam Active C LRP, taką małą tubkę i skrupulatnie zużyłam całą. Niestety,
      nie zauważyłam żadnego efektu:((
      • tirli Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 10:05
        Ja też po 30-ste, a efekty widziałam po:
        1. już wspomniany Lierac ok. 70 zł
        2. Collagenist Helena Rubinstein ok. 220 zł
        3. Age Fitness Biotehrm....ceny nie pamietam niestety
        4. Anti Gravity Clinigue - bardzo często chwalony

Kremy z wit. C są podobno ok, ale ja jestem alergikiem i zrobily mi wiecej
        krzywdy i pożytku. Podobnie zresztę słynny Power A Rubinstein
        • Gość: cytrusowa Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.h.pppool.de 04.02.05, 14:03
          > Kremy z wit. C są podobno ok, ale ja jestem alergikiem i zrobily mi wiecej
          > krzywdy i pożytku. Podobnie zresztę słynny Power A Rubinstein

Kochana, ja też niestety jestem alergikiem do tgo z zespolem suchego oka i
          okularkami. Mam 28 lat i od niedawna tragicznie przesuszyła mi się skóra pod
          oczami. Usilnie szukam jakiegoś dobrego preparatu, natłuszczajacego czy
          wygładzajacego i rozjaś. cienie. Ale to jest gra w chowanego - bo nie wiem na
          co trafię i czy mnie uczuli:-(

Czy masz jakieś sprawdzone i możesz mi polecić?
          Plizz...
          Pozdraiwmam z rozszalałego karnawałowo Koeln
    • alicja-ciekawska Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 10:08
      Gość portalu: reni napisał(a):

> wiem, że jest dużo wątków o kremach pod oczy, ale szukam takiego, który by
      > naprawdę działał na zmarszczki pod oczami (nie kurze łapki, tylko bruzdy pod
      > oczami) i kosztował do 70 zł. Czy znacie może taki?? Mam 29 lat

jakikolwiek nawilzajacy krem,podstawa jest nakladanie kremu.
      • Gość: reni Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.autocom.pl 27.01.05, 10:52
        tzn. chodzi o sposób nakładania kremu? Mogę prosić o więcej informacji? Używam
        kremu pod oczy od paru lat, wklepuję.
        • alicja-ciekawska Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 10:58
          Gość portalu: reni napisał(a):

> tzn. chodzi o sposób nakładania kremu? Mogę prosić o więcej informacji?
          Używam
          > kremu pod oczy od paru lat, wklepuję.
          krem pod oczy nakladamy okreznymi ruchami,tak jakbysmy je chcialy wygladzic.
          od skroni do nasady brwi.Nakladamy go troszkie wiecej ,po takim okreznym masazu,
          wklepujemy krem. i zostawiamy do wchloniecia.Zwracam Ci rowniez uwage na to
          ze zmarszczki powstaja od mimiki . Polecam zelowe kremy.Sa najlepsze,
          nie perfumowane ,one wysuszaja.Moga byc tez emulsje.
          • justa_79 Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 11:32
            trochę nie rozumiem tego sposobu - od skroni do nasady brwi? a oczy omijamy? :)
            • pixela Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 11:38
              moja kosmetyczka zawsze zatacza kółka - od nasady brwi do skroni i w dół, w
              kierunku nosa i znowu do góry.
              • alicja-ciekawska Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 11:50
                pixela napisała:

> moja kosmetyczka zawsze zatacza kółka - od nasady brwi do skroni i w dół, w
                > kierunku nosa i znowu do góry.

niemozliwe !Nasada brwi jest przy nosie.
                • pixela Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 12:03
                  dokładnie tak, nasada brwi jest przy nosie, nad okiem. I tak jakbyś chciała
                  wygładzić brwi, a potem do dołu i dolną powieką w kierunku nosa. Logiczne
            • alicja-ciekawska Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 11:48
              justa_79 napisała:

> trochę nie rozumiem tego sposobu - od skroni do nasady brwi? a oczy
              omijamy? :)
              galki oczne !oczywiscie !.skore wokol oczu !!!!!!!!
              • justa_79 Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 12:00
                ale nie napisałaś, że zatacza koła, więc trudno zrozumieć, jak to wygląda. bo
                od skroni do brwi to jest po zewnętrznej stronie oczu i nad oczami (górna
                powieka), a pod oczami nie napisałaś.
                • alicja-ciekawska Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 12:11
                  justa_79 napisała:

> ale nie napisałaś, że zatacza koła, więc trudno zrozumieć, jak to wygląda. bo
                  > od skroni do brwi to jest po zewnętrznej stronie oczu i nad oczami (górna
                  > powieka), a pod oczami nie napisałaś.
                • alicja-ciekawska Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 27.01.05, 12:14
                  justa_79 napisała:

> ale nie napisałaś, że zatacza koła, więc trudno zrozumieć, jak to wygląda. bo
                  > od skroni do brwi to jest po zewnętrznej stronie oczu i nad oczami (górna
                  > powieka), a pod oczami nie napisałaś.

mialam nadzieje ze to jasne z tym zataczaniem kol.To jest bardzo podobnie jak
                  robi to kosmetyczka.
                • Gość: ana Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.05, 07:58
                  no właśnie
                  ana
    • Gość: niki Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.pychowice.kraina.pl 28.01.05, 21:59
      spróbowałam ostatnio Vichy Termal Fix i jest bardzo dobry
    • mopek1 Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy 28.01.05, 22:08
      Resolution Yeux Lancome! -drogi (ok 200), ale efekt widzę już po 3 dniach!!!!!
      Nigdy nie miałam czegoś co działa TAK szybko!!!!!
      • Gość: Misia Re: a Strivectin IP: *.238.125.223.adsl.inetia.pl 04.02.05, 14:02
        a może miałyscie już ??????? no korci - ale cena zabójcza :(
        • Gość: KB Re: a Strivectin IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 04.02.05, 18:10
          ten krem to wielkie naciaganie pieniedzy, firma miala jzu sprawe w USA, za
          wprowadzajace w blad reklamy i naciaganie faktow,
          • Gość: kawa Re: a Strivectin IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.05, 18:38
            maska AA pod oczy , Vichy reti c
            kawa
            • lorerai Re: a Strivectin 24.04.05, 22:04
              A co myslicie o Olay ?
              • Gość: up up IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.05, 12:23
                up
                • Gość: monias1 Re: up IP: 217.97.133.* 01.06.05, 08:49
                  Juz trzydzieska, a moje typy to:
                  - Antigravity Clinique
                  - Repairwear Clinigue
                  + 2-3 x w tygodniu klade maseczke kojaco-nawilzajaca Avene. Efekt murowany.
                  • Gość: rawita Re: up IP: *.autocom.pl 01.06.05, 16:06
                    pani w aptece powiedziała mi wczoraj, że najważniejsze jest nawilżenie, a nie
                    przeciwzmarszczokowość i namówiła na Hydrain2 pod oczy. Nie wiem, czy dobrze
                    zrobiłam... Mam 28 lat. Miałyście może?
    • Gość: up Re: pod oczy NAPRAWDE przeciwzmarszczkowy IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.05, 21:23
      up
      • orissa Masaż skóry wokół oczu 05.06.05, 11:47
        1. Rozprowadzić niewielką ilość kremu wokół oczu.
        2. Masować ruchami głaszczącymi skórę aż do całkowitego wchłonięcia kremu.
        3. W celu zmniejszenia obrzęku wokół oczu należy wykonywać delikatny masaż od
        kącika oka, aż do skroni, a następnie wykonać mały nacisk w okolicach skroni
        dla polepszenia krążenia limfy.
        4. W celu zmniejszenia drobnych zmarszczek, spowodowanych odwodnieniem skóry
        wokół oczu należy delikatnie wklepać krem opuszkami palców.

Oczywiście nawilżanie to podstawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka