Dodaj do ulubionych

Kosmetyki OLAY

20.01.05, 23:13
No dobra dziewczyny uplynęło trochę czasu od kiedy są na rynku. Zapewne
niektóre z Was skusiły sie i używają(bądź nie) tych kosmetyków. Jak sie sprawują??
Jakie odczucia???
Co się nadaje do cery mieszanej?Czy faktycznie są takie suuupeeer???
Czekam na Wasze wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: greatkania Re: Kosmetyki OLAY IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:03
      no ja też jestem ciekawa!!!!

Tak jakoś nie jestem do nich przekonana.
      Mam żel pod oczy i jest taki sobie , nie widzę żadnych efektów.

Jaki krem z Olay do cery przesuszonej (odwodnionej)ale mieszanej na zimę???
      • Gość: magda-fl Re: Kosmetyki OLAY IP: 62.111.139.* 21.01.05, 08:59
      • magda-fl Re: Kosmetyki OLAY 21.01.05, 15:36
        greatkania - też mam cerę mieszaną, która lubi się przesuszać, a do tego jeszcze jest wrażliwa i naczynkowa :( Poszukując kremu na dzień z filtrami natknęłam się na Olay Complete Care i postanowiłam spróbować. Najpierw miałam kilka próbek emulsji do cery mieszanej, więc sobie testowałam ponad tydzień. Wydajna jest, to fakt, szybko się wchłania, nie pozostawia tłustewj warstwy, ale jak dla mnie w okresie grzewczym jest za słaba. Skóra bardzo szybko woła "pić" :( Próbek krmeu do cery suchej i normalnej nie było, więc mając po prostu go kupiłam ufając, że spełni moje oczekiwania. I niestety i tu się zawiodłam. Krem co prawda nawilża i odżywia, jak trzeba, ale zostawia już delikatny filmik na twarzy, a oprócz tego dziwnym trafem stosowane na nim podkłady (dwa różne) pozostawiały dziwną tłustą warstwę. Na innych kremach się tak nie zachowywały... Poza tym podczas stosowania tego kremu - a zużyłam pół opakowania zanim się zorientowałam co to za jeden - wyskakiwały mi na czole takie maluteńkie krostki, jakby kaszka. Po odstawieniu kremu problem zniknął sam z siebie, zatem ja już do niego nie wróciłam.
        Zatem jeśli już to nie polecam żadnego z nich na tą porę. Nad emulsją jeszcze się zastanowię, jak przyjdzie wiosna, ale trochę się boję, że znów pojawi się ta kaszka...
    • Gość: suselka Re: Kosmetyki OLAY IP: *.petrus.com.pl 21.01.05, 11:44
      up up
      • Gość: dalloway Re: Kosmetyki OLAY IP: *.chello.pl 21.01.05, 11:57
        takie wątki są od lata co chwilę, wystarczy sobie zadać odorbine trudu i
        poszukać
        • Gość: ania Re: Kosmetyki OLAY IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.01.05, 12:14
          a czy te kosmetyki to to samo co OIL OF OLAZ tylko ze zmieniona nazwą? Pytam bo
          tak mi sie jakos kojarzy ale może się mylę?
          • Gość: justy Re: Kosmetyki OLAY IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 21.01.05, 12:16
            firma ta sama, ale kosmetyki są zmienione
    • Gość: jaskaw Re: Kosmetyki OLAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:59
      Ja uzywam tej emulsji dla cery mieszanej na dzień, a na noc taki różowiutki
      krem z tej samej serii. Oba super, gorąco polecam, szczególnie ten krem na noc.
      Wczesniej gnebiły mnie liczne wypryski i zależało mi na lekkim kremie, który
      nie zatykałby porów i taka własnie jest emulsja Oleya. Obecnie przymierzam sie
      do zakupy chusteczek oczyszczających, słyszałam ze są rewelacyjne, zreszta
      zdobyły uznanie w oczach jurorek Twojego Stylu na najlekszy kosmetyk 2004. O
      czyms to chyba swiadczy
      • Gość: Karolina Re: Kosmetyki OLAY IP: 157.25.152.* 21.01.05, 16:14
        Cashmere Perfect też dostał Doskonałość Roku, a tutaj na forum nie było ani
        jednej dobrej recenzji na temat tego podkładu. ;-)
    • dzenifer Re: Kosmetyki OLAY 27.01.05, 22:29
      od kilku dni mam "active hydrating" i jestem niezadowolona. cere mam
      b.wrazliwa. pod koniec dnia buzia "sciaga mi sie", piecze i jest b. wrazliwa w
      dotyku. juz wiecej nic z olay nie kupie.
      • a.kopiko1 Re: Kosmetyki OLAY 27.01.05, 23:16
        Dziewczyny, krem nie działa caly dzień. Nie ma takiego kremu. To że pod koniec
        dnia masz problemy z cerą, to akurat nie ma nic wspólnego z kremem jakiego
        używasz, bo jeśli by Cię uczulił to czułabyś to o wiele wcześniej a nie dopiero
        pod wieczór i to codziennie. Wszystkie składniki kremów wchłaniają się ok. 15
        min i to jest czas kiedy powinno zaobserwować się jakieś zmiany na skórze, a
        jeśli takowych nie było, to znaczy że to nie wina kremu. Ja też mam pod wieczór
        niezbyt ładną cerę, świecę się, ponieważ krem który używam już przestał działać,
        ale nie zwalam tego na krem że źle matuje etc. bo w ciągu dnia spisywał się dobrze.

Któraś z Was napisała, że ma taki różowy krem z tej samej serii co ta emulsja na
        dzień. Ten różowy krem jest z innej serii - Active Hydrating. Szczerze, bardziej
        polecałabym na noc krem z serii Complete Care, dla mieszanej cery rewelacyjny.
        Mimo, ze jest odżywczy, to nie mam żadnych niespodzianek po nim.
        I tak jak już pisałam we wcześniejszych postach, zapraszam na bezpłatne badanie
        skóry taki dużym urządzeniem :) Sadyba Best Mall, w ten weekend.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka