piwnookaagacia 24.01.05, 22:45 Jakie polecacie?? Głównie te do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmisia Re: peelingi 24.01.05, 22:51 ja polecam maseczkę z peelingiem Hean z serii Aroma Garden poza tym stosuję peelingi enzymatyczne: soraya, eva natura z serii len - jestem z nich zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
winogroneczka enzymatyczne? 24.01.05, 23:20 a gdzie mozna kupic peelingi enzymatyczne bo jakos mi nie wpadly w oko... czy sa w drogeriach albo w GC? w saszetkach czy w tubkach? dzieki :) a do ciala to ja polecam peeling kawowy! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: enzymatyczne? 24.01.05, 23:22 wszędzie! w każdym sklepie kosmetycznym, w GC też, są w tubkach, rozejrzyj się, zauważysz na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: enzymatyczne? 24.01.05, 23:23 Pani z GC właśnie mi ostatnio proponowała peeling enzymtyczny Erisu. Nie skusiłam się co prawda, ale wiem za to, że takie tam sprzedają. W tubce. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: enzymatyczne? 24.01.05, 23:26 mnie bardzo odpowidają enzymatyczne, bo są delikatne, takie z ziarnami strasznie podrażniały mi skórę na twarzy (wyjątkiem jest wspomniana maseczka heanu), są dobre dla wrażliwej skóry Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: enzymatyczne? 24.01.05, 23:31 A czy te enzymatyczne dają takie fajne uczucie gładkiej buźki? Bo ja w sumie właśnie dlatego kupuję te ziarniste, bo się boję, że enzymatyczny nie ma takiego efektu :( Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia Re: enzymatyczne? 24.01.05, 23:49 dają, no przynajmniej u mnie dają :) to jest wyczuwalne i widoczne, no i tak samo jak po peelingu z ziarenkami twarz jest dobrze przygotowana do wchłonięcia np. maseczki efekt ten sam, tylko stosowanie polega po prostu na nałożeniu na twarz na jakies 10 min, a potem spłukaniu lub wytarciu - tak jak z maseczką ja po peelingach z ziarenkami miałam całą twarz czerwoną jak burak - bleee, daltego ten peeling u mnie trwał jakieś pół minuty, bo gdyby dłużej to chyba bym sobie skóre z twarzy zdarła - nawet drobnoziarnistym, dlatego odkąd odkryłam enzymatyczne na pewno nie wrócę do "mechanicznych" jak dla mojej skóry zbyt agresywnych - może zbyt cienkoskórna jestem do nich? z tych które wymieniłam bardziej podoba mi się peeling polleny ewy LEN, bo sorayę trzeba "zwałkowywać" pozostałość z twarzy, a lniany można po prostu zmyć lub zetrzeć pozostałość wacikiem trudno powiedzieć czy peeling enzymatyczny będzie dobry dla każdego podobno są to peelingi do skór delikatnych, wrażliwych, naczynkowych i skór dojarzałych - takich których nie powinno się traktować mocnymi peelingami ziarnistymi ja mam cerę wrażliwą i u mnie sprawdza się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś