Dodaj do ulubionych

jestem po peelingu cypryjskim

IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:25
Właśnie jestem po zabiegu peelingu cypryjskiego (inaczej zwany: azjatycki
bądź Neoderma). Efekt zadowalający !
Sam zabieg dosyć bolesny, ale czegoż nie robi się dla urody ...
Polecam na blizny i przebarwienia trądzikowe.
Obserwuj wątek
    • newsstand Re: jestem po peelingu cypryjskim 31.01.05, 00:01
      a mozesz opisac jego przebieg, rodzaj preparatu, efekt przed i po oraz czy
      wystarczy jeden a jesli nie to ile jeszcze, hm?
    • santamanana Re: jestem po peelingu cypryjskim 31.01.05, 08:42
      hej, ja tez ale cos chyba nie tak - bo dziś czwarty dzien po peelingu i nic mi
      sie nie zluszcza a widze ze naskorek jest strasznie uchy - boje sie ze sie nie
      zluszczy i taki zostanie:-(
      czy powinnam zrobic lekki peeling zeby go pobudzic do zlusczenia?
      • mika_1 Re: jestem po peelingu cypryjskim 31.01.05, 09:48
        Nie, nie scieraj go sama. Smaruj grubo i czesto kremem. Wtedy naskorek
        rozmieknie i sam bedzie schodzil. Nie scieraj, bo skora jest teraz bardzo
        delikatna i latwo ja uszkodzic.
        Do smarowania polecam krem Sensibio Forte - mozna go kupic w aptece.
        • santamanana Re: jestem po peelingu cypryjskim 31.01.05, 13:24
          dzieki za rade ale dostalam od kosmetyczki specjalne kosmetyki do pielegnacji -
          tonik, gel i bloker, poczekam jeszcze jeden dzien - jakby troche sie ruszylo od
          rana i troche schodzi
          • mika_1 Re: jestem po peelingu cypryjskim 31.01.05, 13:32
            Jak zacznie odstawac skora, to jej nie zrywaj. Przyklep, posmaruj tym co masz i
            poczekaj az sama zejdzie. Inaczej mozesz sobie porobic ranki i z efektu nici.
            • santamanana Re: jestem po peelingu cypryjskim 31.01.05, 13:56
              mika - widze ze jestes dobrze zorientowana w temacie mam jeszcze jedno pytanko
              do ciebie - kosmetyczka poradzila mi ze na moje klopoty z cera (nie jest
              najgorsza, typowa mieszana z rozszerzonymi porami i wagrami na nosie i czole)
              moge sie uporac oczyszczajac twarz raz w miesiacu a co trzy mies cypryjski - i
              klopoty z cera mina co ty na to? potwierdzasz? zdecydowac sie na to?
              • Gość: Natalia Re: jestem po peelingu cypryjskim IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 31.01.05, 18:27
                Mnie skóra schodziła po czwartym dniu. Jednak sama nie odpadała. To ja jej
                pomogłam ! Dostałam specjalny tonik i krem, więc tym tonikiem przemywałam
                twarz. Wraz z przemywaniem schodziła skórka. I tak przemywałam, przemywałam aż
                cała skórka zeszła. Potem smarowałam tym specjalnym jaskrawo pomarańczowym
                kremem, dla ochrony świeżej skórki.
                • mika_1 Re: jestem po peelingu cypryjskim 31.01.05, 19:14
                  Generalnie, zeby takie zluszczanie mialo sens, to trzeba je kilkakrotnie
                  powtorzyc. I to, co mowi Twoja kosmetyczka, ma sens. Czy ma to byc peeling
                  cypryjski, to juz nie wiem.
                  Ja zdecydowalam sie na zluszczanie kwasami AHA. Poszlam do dermatologa, na 70%
                  kwasy. Plusem zluszczania kwasami jest to, ze w zasadzie tylko po pierwszym
                  zluszczaniu skora schodzi w widoczny sposob. Po kolejnym juz nic nie widac, a
                  efekt jest - zmniejszone pory, nie przetluszcza sie, oczyszcza i jest
                  jasniejsza.
                  Musisz sie zastanowic i wybrac cos dla siebie.
                  • Gość: niki a ja robiłam yellow peel IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 31.01.05, 20:00
                    Ja robiłam Yellow Peel w czwartek i już w sobotę skóra ślicznie mi się
                    złuszczała. Dzisiaj jeszcze troszke schodzi ale efekt boski, wyglądam jak po
                    wczasach a ponoć pełny efekt jest dopiero po tygodniu.
                    • Gość: monik Re: a ja robiłam yellow peel IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 31.01.05, 20:02
                      No tak ale yellow jest drogi . Pytałam w gabinectach i chcą za niego od 400 do
                      450 zł. Fakt słyszałam od koleżanki ze efekty są extra.
                      • Gość: niki Re: a ja robiłam yellow peel IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 31.01.05, 20:28
                        No tak w gabinecie jest drogo, ale ja kupiłam na allegro za 260 PLn . To
                        jeszcze do przeżycia. A jesli masz wątpliwości to raz robiłam w gabinecie i
                        potem koleżanka poleciła mi abym kupiła na allegro co też uczyniłam i był ten
                        sam . identiko.
                        • santamanana kwasy AHA 01.02.05, 05:47
                          chyba się zdecyduję na serię oczyszczanie + peeling - trzeba sie w końcu zabrać
                          za tę moją buźkęsię zastanawiam nad tymi kwasami i yellow peelem - czy to jest
                          przeznaczone dla cery starszej?, czy dudiestoparolatka też sie do tego jak
                          najbardziej nadaje?
                        • Gość: Olka o kurka ... IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 06:04
                          Niki aleś mnie zaciekawiła. Powiedz coś więcej na ten temat. Kurcze, też bym
                          sobie sama zrobiła taki peeling. Napisz jak on się dokładnie nazywa i po kolei
                          etapami jak go robiłaś. Tylko opisz wszystko dokładnie, żeby niczego nie
                          przeoczyć. Wiem, że z takimi zabiegami nie ma żartów. Aha, i jeszcze jedno,
                          podaj linka gdzie kupiłaś ten peeling. Wiem, że na Allegro, ale dokładnie gdzie
                          można o nim poczytać. Wielkie pozdrowionka !!!
                          • cassis Re: o kurka ... 01.02.05, 10:23
                            Pewnie tu:
                            www.allegro.pl/show_item.php?item=41121301
                          • Gość: niki yellow IP: *.raster.krakow.pl 01.02.05, 10:31
                            Robiłam Yellow w domu wg ulotki . Nakłada sie pierwszą wartwę na całą buźkę
                            cieniutko + na szyję . Po pół godzinie zmywa wodą z dodatkiem mydełka dla
                            dzieci. I i znowu nakłada i tak 8 razy. Tylko, ze pod oczy i na powieki oraz
                            szyje daje sie tylko 2 razy . To jest taki preparat jak maść tylko troszkę
                            bardziej gęsta. Na drugi dzień smarowałam buzię wazeliną , na trzeci zaczełam
                            się łuszczyć. To najbardziej schodzi jak sie myjesz. W poniedziałek już
                            poszłam do pracy tylko musiałam dawać dużo kremu nawilżającego na buźkę. trochę
                            piecze ale przy takim złuszceniu musi . To jest takie pieczenie jak w lecie za
                            mocno się opalę na słońcu. Trwa to max 2 dni . Ale buzia jest extra. Pytacie o
                            ograniczenia wiekowe - w zależności od potrzeb.
                            • Gość: niki Re: yellow IP: *.raster.krakow.pl 01.02.05, 10:33
                              Dziewczyna od której kupiłam ma na imie niki ( hi hi tak mi się spodobało to
                              imię że sama go używam)
                          • Gość: niki do Oli Re: o kurka ... IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 03.02.05, 18:39
                            Napisz mi maila do siebie to napiszę Ci wszystko o Yellow Peelu. Mój adres
                            niki.kosmetyki@interia.pl
    • mmkr13 Re: jestem po peelingu cypryjskim 01.02.05, 10:35
      ja też mam małe pytanko: mam na twarzy dosyć widoczne blizny. Czy ten peeling
      sprawi, że będą mniej widoczne??? A może znikną całkowicie??? Fajnie by było :-)
      I jeszcze jedno: czy ten peeling może "uszkodzić" mi buxkę, tzn. czy
      przypadkiem nie zostaną po nim jakieś ranki???

Pozdrawiam :-))
      • Gość: niki yellow IP: *.raster.krakow.pl 01.02.05, 10:40
        Nie wiem jak działa na blizny. Jeśli postepujesz zgodnie z instrukcją to nic ci
        się nie stanie. Ważne aby nie przesadzić z ilością warstw. 8 to max
        • mika_1 Re: yellow 01.02.05, 11:09
          Z tego, co sie oreintuje, na blizny dzialaja tylko kwasy AHA. Reszta cudow ma
          na celu bardziej efekt odmladzania, splycania zmarszczek. Poszukajcie na wizazu.
          • Gość: wiki Re: yellow IP: *.raster.krakow.pl 01.02.05, 16:21
            Cassis , podajesz adres na allegro w sprawei kupna yellow peal. Mam pytanie czy
            kupowałaś już od tej osoby??
        • Gość: ola a czy na rozstepy ktorys z tych zabiegow mozna,,,? IP: *.aster.pl 23.02.05, 22:32
          zastosowac. mam juz dosc stare rozstepy na posladkach i za wszelka cene
          chcialabym sie ich pozbyc. prosze o porady
      • Gość: Natalia Re: jestem po peelingu cypryjskim IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 01.02.05, 19:23
        Każdy peeling w jakimś stopniu działa na blizny. Wszystko zależy od peelingu.
        Cypryjski robiłam właśnie dla mniejszenia blizn potrądzikowych i przebarwień.
        Niestety to nie jest zabieg cud, po którym blizny całkiem znikną. Do tego
        niestety trzeba dużo więcej zabiegów niż tylko jeden. Ale po każdym zabiegu
        widać zmniejszenie blizen, a to przecież chodzi.

Powiem, że zastanawiam się nad kupnem i wypróbowaniem tego Yellow peel.
        • Gość: ewa Re: jestem po peelingu cypryjskim IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 01.02.05, 20:36
          Ja też myślę o tym aby go kupić , myślę ze ta cena na allegro 280 jest dobra.
          Jak myslicie? Dzwoniła do 3 gabinetów i wszędzie podają cenę ponad 400 PLN
          • Gość: egis Re: jestem po peelingu cypryjskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 21:06
            Tak tylko,że u dermatologa przed wykonaniem Yeelow peel lekarz oczyszcza skórę
            płynem zawierającym kwas glikolowy, przy pomocy specjalnego pędzelka wykonuje
            powierzchniowy peeling poprzez nałożenie związku kwasu glikolowego,rezorcyny
            ikwasu salicylowego, w drugim etapie tj. po pojawieniu się pierwszych oznak
            rumienia zmywa się to i nakłada się pierwszą warstwe Yellow peel i tak co
            godzine już w domu nakłada się Yellow peel na 1h i zmywa i tak się to ponawia.

Ja miałam nałożone 6 warst i tak się zastanawiam na ile skuteczne przy tym
            zabiegu jest wykonanie pierwszej części u dermatologa, bo sama bym się na ten
            zakup skusiła, bo po co przepłacać.
          • Gość: kasia Re: jestem po peelingu cypryjskim IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 01.02.05, 21:09
            A ja kupiłam dzisiaj od tej dziewczyny na all. Mieszkam w tym mieście co ona
            więc odebrałam osobiście i miłe zaskoczenie dostałam gratis paczuszkę alg na
            jeden zabieg do wypróbowania. Yellow oczywiście oryginalny więc nie ma sie co
            martwić.
            • Gość: ola Re: jestem po peelingu cypryjskim IP: *.raster.krakow.pl 02.02.05, 12:07
              Z tym nakładaniem pierwszej warstwy u dermatologo to kicha. Zrobiłam w domu
              sama 10 warstw zmywanych co pół godziny( słyszałam ,ze lepsze sa efekty prz
              zmywaniu co 30 minut a większej ilości warstw- max to 10) i nie widzę różnicy w
              złuszczaniu. Efekt identyczny jak u lekarza.
              • Gość: Do Oli Re: jestem po peelingu cypryjskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:01
                a czy miałaś problem z bliznami po trądziku mam na uwadze dziurkach i czy się
                ich pozbyłaś? a ile razy wogóle robiłaś Yellow peel.

Ja myślałam, że lepiej Yellow peel trzymać dłużej niż krócej, a skąd masz takie
                informację, bo nieraz różne rzeczy się słyszy się a niekoniecznie są one
                prawdziwe.
                • Gość: ola Yellow IP: *.raster.krakow.pl 02.02.05, 14:06
                  Robiłam najpier w gabinecie dermatologicznym ( 450 PLN ) i to właśnie pani
                  doktor kazała mi nałożyć w domu 10 warstw domu zmywając co pół godziny
                  mydełkiem dla dzieci. Okolice oczu , powieki oraz szyje samrowałam tylko 2
                  razy. Powiedziała, że w ten sposób ne przesusza sie nadmiernie cery. Wiem że w
                  przypadku trzymania przez godzinę robi się max 6 warstw. Potem kupiłam sobie
                  już sama yellow peel i robiłam w domu identycznie jak za pierwszym razem i
                  efekt był taki sam. Razem miałam juz 3 razy w odstępach co 3 miesiące. Jestem
                  bardzo zadowolona, bo zawsze miałam zbyt suchą skórę i wyglądałam na zmęczoną.
                  Ostatnio była u mnie koleżanka i mówię jej ze miałam straszny dzień i jestem
                  padnieta a ona mi na to " fajne wyglądasz jak na zmęczoną też bym tak chciała"
                  To chyba mówi samo za siebie.
                  • Gość: egis Re: Yellow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 22:09
                    Olu a gdzie kupiłaś Yellow peel i ile zapłacilaś?

Dzięki:)
                    • Gość: T Re: Yellow IP: *.raster.krakow.pl 03.02.05, 13:53
                      sprawdż na allegro 280 PLN
    • Gość: agata Re: jestem po peelingu cypryjskim IP: 80.48.245.* 02.02.05, 13:57
      natalia a gdzie robią ten zabieg neoderma? widze po twoim ip , że jesteś z
      jaworzna lub okolic. daj namiary.
      • Gość: Natalia Re: jestem po peelingu cypryjskim IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 18:24
        W gabienecie Kosmetyki i Masażu W Mysłowicach na ul. Krakowskiej.
        Są tam jeszcze inne tego typu dobre zabiegi oraz bardzo fachowa pomoc.
        Jak się tam zgłosisz, panie wybiorą najlepszą "metodę" dla ciebie.
        Pozdrawiam.
        • egis Re: jestem po peelingu cypryjskim 03.02.05, 21:46
          W sumie ciekawe to jest, że każda z Was zakupiła yellow u niki na alegro.
          • Gość: T Re: jestem po peelingu cypryjskim IP: *.raster.krakow.pl 04.02.05, 10:41
            Odpowiedź jest prosta nikt inny w ostatnim czasie nie wystawił. Różnica w cenie
            duża to sie babska spieszą ;-)
            • egis Co z tym Yellow peel na alegro, czemu nie ma????? 10.02.05, 11:30
              Ciekawa spraw z tą niki aukcje usunięto zobaczcie
              www.allegro.pl/show_item.php?item=41121301
              • Gość: NIKI Re: Co z tym Yellow peel na alegro, czemu nie ma? IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 10.02.05, 19:23
                Egis nie martw się o mnie , zaraz wrócę na allegro. Mam zmianę nazwiska (
                zostałam szczęśliwą mężatką) a co za tym idzie zmiana danych na koncie
                allegro) i wszystkie aukcje musiały na starym nazwisku zostać przerwane. Nowe
                wystawię w poniedziałek już z nowym nazwiskiem - czekam jeszcze na nowe kody z
                allegro. Jeśli coś pilnie potrzebujesz pisz bezposrednio
                niki.kosmetyki@interia.pl
                • egis Re: Co z tym Yellow peel na alegro, czemu nie ma? 11.02.05, 09:43
                  To gratuluje i życzę dużo szczęścia:)
                • ruda_80 Re: Co z tym Yellow peel na alegro, czemu nie ma? 11.02.05, 10:11
                  Mhhh pani Niki stara reklamować własne produkty sprzedawane na allegro!!!! Raz
                  podajesz się za osobę, która kupiła yellow peel na allegro (od niki, której
                  nick tak Ci się spodobał, że teraz sama go używasz) a teraz sama przyznajesz,
                  że to Ty sama yellow na allegro sprzedajesz.
                  • Gość: katka Yellow Peel IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.05, 13:01
                    Miałam robiony zabieg Yellow Peel w gabinecie dermatologicznym (koszt 250 zł).
                    Najpierw twarz posmarowano kwasem glikolowym 20%-owym, następnie 25%-owym.
                    Potem już nałożony został Yellow Peel - 4 warstwy zmywane mydłem w płynie co
                    godzinę (w tym dwie pierwsze warstwy również pod oczy). Skóra zaczęła schodzić
                    na trzeci dzień po zabiegu, smarowałam się w tym czasie Hydrocortisonem i
                    wazeliną, a po kilku dniach kremem z wysokim filtrem (50). Efekt: bardzo gładka
                    skóra, ładniejszy koloryt, trochę zmniejszyły się przebarwienia po trądziku
                    (jak dla mnie za mało :-( ) Najgorsze było wyłączenie z życia przez tydzień -
                    nigdzie nie wychodziłam i mnie raczej też nie odwiedzano (z taką twarzą wolałam
                    się nie pokazywać ludziom).
                    Po zabiegu należy unikać słońca i lamp jarzeniowych; istnieje ryzyko opryszczki
                    (ja profilaktycznie brałam tabletki).
                    • egis Do Katka 23.02.05, 09:54
                      A gdzie robiłaś ten zabieg, że wyszedł Cię tak tanio?? a czy miałaś blizny po
                      trądziku? i czy ten zabieg pozwolił Ci je usunąć?
                      • Gość: up Re: Do Katka IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 23.02.05, 22:13
                        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka