Dodaj do ulubionych

Oliwki/olejki do ciała

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 15:17
Zamiast balsamu mam ochotę na taką formę pielęgnacji ciała. Skórę na łydkach
mam sucha, więc zależy mi, żeby naprawdę pomagało. I żeby to nie były oliwki
dla dzieci, tylko specjalne kobiece preparaty. Polecacie jakieś?
Obserwuj wątek
    • kalooo Re: Oliwki/olejki do ciała 31.01.05, 15:26
      może Nivea?
    • Gość: Monia Re: Oliwki/olejki do ciała IP: *.elpos.net 31.01.05, 15:49
      polecam oliwke z migdałów Dr.Beta mozesz ja kupic w sklepach zielarskich <jest dosc droga ale bardzo skuteczna> polecama tez zestawy tej firmy do masazy wiem ze oleki kosztuja ponad 60zl wiec oliwka bedzie drozsza
      • kraxa Re: Oliwki/olejki do ciała 01.02.05, 10:35
        Monia skad ty wzielas cene Dr beta w wys. 60 zl? to jakis absurd, ja za olejek
        migdalowy tej firmy place 9 zl. podana przez Ciebie cena to nawet wiecej niz Dr
        Hauschka, ale uwazam, ze olejki za 50- 60 zl tej firmy sa fantastyczne i warto
        sie szarpnac
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Oliwki/olejki do ciała IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 14:45
          100 gram czy ml tych olejków kosztuje tyle, ile mówisz, ale są jeszcze 5 razy
          większe, ale rpzeznaczone dla gabinetów kosmetycznych, zdaje się, no i one już
          ksoztują koło 50 zł.
    • marghot Re: Oliwki/olejki do ciała 31.01.05, 15:56
      Nivea; suchy olejek do ciała Bielendy
    • smee Re: Oliwki/olejki do ciała 31.01.05, 16:02
      Avon ma w swojej ofercie taki olejek w atomizerze, z serii Skin So Soft
      (rozowej), o ile lubisz Avon i zapach rozowego SSS ;))
      • justa_79 Re: Oliwki/olejki do ciała 31.01.05, 16:05
        ja lubię ten zapach i np. balsam z tej serii, ale olejek odradzam - mnie
        uczula, a takich kosmetyków do tej pory było ze 4. śmierdzi alkoholem.
        • Gość: greatkania Re: Oliwki/olejki do ciała IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:31
          A czy to prawda że można stosować na skórę zwykłą oliwę z oliwek????
          (gdzieś na forum to przeczytałam)
          • kragmel Re: Oliwki/olejki do ciała 01.02.05, 11:32
            można.
            • Gość: AgaU Re: Oliwki/olejki do ciała IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 12:03
              mozna.. ale po co,
              nie wchlonie sie. ja robilam oklady na dlonie i ani sie nie wchlonelo, ani po
              zmyciu nie bylo jakiegos super efektu.
              dlatego naturalne oleje do ciala (nawet z olejkami eterycznymi) wydaja mi sie
              kiepskim pomyslem. a 'nienaturalne' (w stylu johnsona) bardzo zatykaja pory (i
              tez zreszta nie wsiakaja-chyba ze w ubranie ;) ).
              podrawiam,
              aga
              • justa_79 Re: Oliwki/olejki do ciała 01.02.05, 12:22
                nie wchłonie się, bo to się nie ma wchłaniać, tylko natłuszczać, pielęgnować,
                zatrzymywać wodę w skórze.
                • kraxa mozna nakladac na wilgotna skóre 01.02.05, 17:07
                  Wtedy uzyjesz mniej, bo bedzie wystarczajacy poslizg i wchlonie sie. Pozostaje
                  jeszcze kwestia jakosci oliwy, której uzylas. Do extra vergine nie mozna miec
                  zadnych zarzutów
              • mikams75 Re: Oliwki/olejki do ciała 01.02.05, 17:24
                trzeba stosowac na wilgotna skore (nawet mokra) i oszczednie wtedy sie wchlonie
                lepiej.
    • Gość: inga Re: Oliwki/olejki do ciała IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.05, 11:59
      J&J
      • Gość: ania Re: Oliwki/olejki do ciała ten z anonu wysusza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:17
        Niestety u mie wysuszył skórę, może dlatego że jest z alkoholem (czućgo dość
        mocno)
        • mariolka99 Ziaja 01.02.05, 14:20

• ashanti5 Re: Oliwki/olejki do ciała 01.02.05, 18:02
      To prawda, że olejki nie nawilżają tylko zatrzymują wilgotność i towrzą jak
      gdyby warstwe izolacyjną. Dlatego nie pomagają na suchą skórę. Ja stosuję
      najpierw balsam nawilżający, a kiedy się wchłonie nakładam oliwkę.
      Ostatnio kupiłam Żel-oliwke pod prysznic Bielendy. Była strasznie chwalona, a
      ja się tak rozczarowałam. Zapach ma strasznie drażniący (ylang-ylang i
      grejpfrut), ale na szczęście nie utrzymuje się na skórze (w tym wypadku jest to
      atut, ale normalnie uznałabym za porażkę), a ponadto skóra jest po kąpieli
      przesuszona.
      Johnsona jest fajna. Lubię jej konsystecję i zapach, ale jak wspomniałam
      wcześniej - nie ma włąśiwości nawilżających. Nie jestem uczuleniowcem, ale
      wiem, że niestety uczuliła kilka moich koleżanek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka