skromna5 31.01.05, 20:16 co robić z rozdwojonymi końcówkami,stosowałam różne odżywki i szampony ale nic nie pomagają:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: Rozdwojone końcówki 01.02.05, 09:49 obciąć. rozdwojonych końcówek nic nie sklei. a co konkretnie stosowałaś zapobiegawczo? polecam odżywkę GlissKur do włosów długich i rozdwajających się, serum na końcówki Avonu oraz kapsułki na zniszczone końcówki Nu Skin. Odpowiedz Link Zgłoś
gruba11 Re: Rozdwojone końcówki 01.02.05, 11:10 ja stosuję to serum z AVONU na końcówki i narazie jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
postoffice Re: Rozdwojone końcówki 01.02.05, 19:28 A ja zdecydownie polecam kryszatalki z seri "semi di lino" ALFAPARF-u. co prawda nie sa tanie bo buteleczka 50 ml kosztuje okolo 80zl ale sa na bardzo dlugo,super pachna,wlosy sa mieciutkie i bardzo nablyszczone i co najwazniejsze nie obciaza wlosow w zaden sposob-sa o niebo lepsze niz serum z AVON-u, wiem bo kiedys tez uzywalam tego serum i jest do du..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mati711 Re: Rozdwojone końcówki 01.02.05, 22:03 obciac koncowki 2 cm to jedyna rada Odpowiedz Link Zgłoś
areopag Re: Rozdwojone końcówki 02.02.05, 02:06 Na końcach włosy nie rosną. Najlepiej obciąć końcówki. Postaraj się aby włos miał z czego powstawać już na początku wzrostu. Możesz stosować różne drogie i markowe kośmetyki, ale często jest to tylko chwilowa likwidacja skutków, a nie przyczyny. Moja córka poradziła sobie nie tylko z rozdwajaniem włosów, ale z wypadaniem,łupieżem. Teraz sobie może nawet tapirować bez obawy, że jej wypadną w nadmiernej ilości. Bardzo dobrze teraz jej się też rozczesują. Odstawiła leki hormonalne, które zaleciła jej dermatolog i do swojej diety włączyła pewien kanadyjski preparat ziołowy oraz polski naturalny kosmetyk i ma teraz spokój z włosami i nie tylko. Nie wiem, czy można na tym forum podawać nazwy firm i produktów, ale jeśli ktoś chciałby wiedzieć więcej to proszę do mnie na maila Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Rozdwojone końcówki 21.02.05, 10:19 Witam Rozdwojone końcówki są najstarszą częścią włosa i są efektem starzenia się łodygi włosa. Znaczy to, że doszło do rozpadu struktury chemicznej i mechanicznej włosa na skutek upływu czasu. Niestety, żadne szampony i odżywki nie mogą tego naprawić. Mogą jedynie dać krótkotrwały zadawalający efekt kosmetyczny. Najskuteczniej i najszybciej można pozbyć się rozdwojonych końcówek poprzez ich obcięcie u fryzjera. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś