Dodaj do ulubionych

okropne paznokcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:53
Dziewczyny ja juz nie wiem co mam z nimi zrobic. Moje paznokcie sa takie
łamliwe, wciąż je króciótko obcinam zeby odrstałty ładne zdrowe, ale one juz
rosna rozdwojone z popękana płytka. Na niektórych tez mam jakies białe plamki.

Poradźcie mi jak je wzmocnić. Czy macie jakieś sprawdzone odzywki?
Obserwuj wątek
    • Gość: patka81 Re: okropne paznokcie IP: *.icpnet.pl 01.02.05, 10:04
      Biale plamki na paznokciach to oznaka braku składników odżywczych proponuję sie
      przyjżeć dokładnie diecie,zacząć brać skrzypowitę uzupełnić dietę w wapń
      • katija1 Re: okropne paznokcie 01.02.05, 10:08
        tylko MAVALA> odkad uzywam zapomnialam co to rozdwajanie
    • Gość: patka81 Re: okropne paznokcie IP: *.icpnet.pl 01.02.05, 10:08
      aaa jeśli chodzi o odżywki to przede wszystkim musisz paznokcie wzmocnić od
      wewnątrz bo to są problemy z calym organizmem a nie tylko z paznokciami. a tez
      mialam kiedys takie problemy a teraz moje naturalne paznokcie sa tak dlugie i
      mocne,że koleżanki nie zawsze wierzą ze to nie tipsy, ale potrzeba na to czasu
      i systematycznosci
      • Gość: because Re: okropne paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:42
        Wiem ze to jest zwiazane z moim organizmem bo wciaz stosuje rozne diety i
        niezbyt dobrze sie odzywiam.
        No ale musze wlasnie jesc wiecej witamin i wapnia.

Ale Ty patka81 co zrobilas ze sie twoje paznokcie tak wzmocnily?
        • Gość: patka81 Re: okropne paznokcie IP: *.icpnet.pl 01.02.05, 15:18
          Ja przede wszystkim nie kombinuję z dietami odchudzającymi do tego służą
          ćwiczenia. Moje się łamały bo były przesuszone. stosuję krem neutrogena, olejek
          killys. Prace domowe OBOWIĄZKOW w gumowych rękawiczkach. Pamiętaj,że to co
          niszczy dłonie, nisczy też paznokcie. I przede wszystkim zdrowa racjonalna
          dieta. Nietylko nie przytyjesz ale wzmocnisz paznokcie i wszystko inne.Buźka :-)
    • Gość: juka Re: okropne paznokcie IP: *.acn.waw.pl 02.02.05, 11:10
      proponuje revalid-minimum 3 miesieczna kuracja + odzywka nail tek nr 2-efekty
      gwarantowane;)
      • Gość: justyna Re: okropne paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:36
        Miałam ten sam problem,zestawy witamin mi nie pomagały.Moja lekarka poleciła mi Capivit A+E i witaminę PP. Po około miesiącu już widziałam poprawę. Nie jest to drogie,pierwsze opakowanie Capivitu Forte brałam 2x dziennie a nasyępne już raz nie wychodzi to drogo,więc polecam wypróbować
        • mango-123 Re: okropne paznokcie 02.02.05, 22:38
          Odżywka Onymyrrh kupiona na allegro za 20 zecików (+ koszty wysyłki). Ma ją także stylistka w swoim sklepikiu internetowym. Odżywka jest genialna. Nigdy wobec żadnego kosmetyku pielęgnującego nie użyłam takiego określenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka