Dodaj do ulubionych

Jaki tonik ????

02.02.05, 14:07
Dziewczyny ogólnie nie uzywam toniku, makijaz zmywam mleczkiem potem zel do
mycia i kremik.Ostatnoi zastanawiam sie jednak nad tonikiem ale nie mam
pojęcia jakiego.Napiszcie proszę czego używacie i jakie sa efekty(jak
pamiętacie to ceny również).Moja cera jest mieszana ale bez wyprysków, czasem
sie pojawi jakis sporadycznie.Co daje uzywanie toniku???
Z góry dziękuję za odpowiedż.
Obserwuj wątek
    • katija1 Re: Jaki tonik ???? 02.02.05, 14:10
      ja używam Garniera - podstawa pielęgnacji-z różą. Cudownie odświeża. i tego
      oczekuję.
      Cere mam bezproblemową.
    • mikams75 Re: Jaki tonik ???? 02.02.05, 15:06
      moj ulubiony to Bielenda - orzechowy. Cena cos ok 7 zl :-)
      • minnie2 Re: Jaki tonik ???? 02.02.05, 19:53
        Up.Proszę poradzcie.
        • Gość: saszka Re: Jaki tonik ???? IP: *.idea.pl 02.02.05, 19:59
          tonik to zbędne wydawanie kasy, lepiej zaiwestować w lepszy krem. Tonik to
          wykreowany sztucznie zbędny produkt.
    • Gość: Monia Re: Jaki tonik ???? IP: *.elpos.net 02.02.05, 19:59
      ja proponuje wode termalna zamiast toniku
    • smee Re: Jaki tonik ???? 02.02.05, 20:03
      Wiec na poczatek tak: tonik uzywa sie albo po mleczku, albo po zelu do mycia.
      Demakijaz ma 2 fazy:
      1. oczyszczanie - mleczkiem lub zelem z woda
      2. tonizowanie - tonikiem :) Tonik przywraca odpowiednie pH, zmywa ewentualne
      resztki mleczka, nawilza, lagodzi, przygotowuje buzie do wchloniecia kremu, to
      tak z grubsza :)

Ja uzywam toniku AA Oligo vital, jest fajny, slicznie pachnie (ok. 15 zl), albo
      toniku Iwostin (apteka, ok. 18zl), albo Pharmaceris A (tez apteka, ok. 20 o ile
      pamietam). Tez mam cere mieszna, ale wrazliwa.
      • Gość: wiki Re: Jaki tonik ???? IP: *.idea.pl 02.02.05, 20:33
        ale nowoczesne żele do mycia buzialka i mleczka mają juz odpowiednie ph - nie
        trzeba po nich "tonizować" :)
        • smee Re: Jaki tonik ???? 02.02.05, 20:53
          Mozliwe ;) Natomiast ja zauwazylam, ze po mleczku a nawet bardziej po zelu z
          woda mam taka naciagnieta skore, a jak zrobie tonikiem (albo woda termalna,
          zapomnialam dodac w poprzednim poscie), to przestaje ciagnac, jest taka miekka
          i jakby bardziej nawilzona. No, ale co buzka, to buzka, najlepiej wszystko
          wyprobowac na wlasnej i dobrac indywidualnie :))
        • justa_79 Re: Jaki tonik ???? 04.02.05, 11:13
          a skąd wiesz, że wszystkie obecnie dostępne na rynku żele i mleczka mają
          odpowiednie pH? ja takiej pewności nie mam, tym bardziej, że większość
          producentów nawet nie raczy tego napisać, a nawet, jak napiszą, to trzeba im
          wierzyć na słowo, z papierkami lakmusowymi latać nie będę.
    • dori7 Re: Jaki tonik ???? 02.02.05, 21:26
      Uzywam nagietkowej Ziai za 4 zl na zmiane z bezalkoholowa, rozowa Nivea - cera
      na pograniczu normalnej i suchej, dosc wrazliwa, poza tym bezproblemowa.
      • Gość: miss.didi Re: Jaki tonik ???? IP: *.netcity.pl 03.02.05, 17:27
        rozowa nivea jest super:) uzywam butelki za butelka, juz nie wiem ktora ta jest;)
        co robi? jak nie uzyje toniku to mam duzo "suchsza" skore. i zaden krem wtedy nie nawilza.
        • Gość: biki Re: Jaki tonik ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:58
          ja uzywalam garniera z różą do sery suchej i nie narzeka, teraz mam nivea dla
          młodej skóry-ten psikany ;) i tez jest spoko
          • magda-fl Re: Jaki tonik ???? 04.02.05, 14:39
            U mnie to jest tak, że są okresy kiedy używam toniku i są okresy, kiedy zapominam o jego istnieniu. Zasady żadnej w tym nie mam, co dziwne ;) Jedynym wyjątkiem, kiedy świadomi zrezygnowałam z toniku był okres wielkiej nadwrażliwości mojej cery i tę nadwrażliwość łagodziłam wodą termalną LRP. Po zużyciu 3 butelek, gdy cera się uspokoiła, dałam sobie spokój z wodą i wróciłam do toników. Teraz z racji niesprzyjających cerze warunków pogodowo-mieszkaniowych wybieram raczej te łagodzące i nawilżające i tu polecam Dax Cosmetics, Perfecta Clean & Care (czy coś takiego), Farmona DermaCos albo Uroda Melisa. Te toniki łagodzą suchość i ściągnięcie, które towarzyszy mi po umyciu twarzy żelem. Jeśli akurat mam problemy natury pryszczowej bądź połyskowej (rzadko raczej) sięgam po tonik Dax Cosmetics Czysta Cera Perfecta - albo ten łagodny albo o wzmocnionym działaniu - oba są dobre i łagodne :)
    • pola145 Re: Jaki tonik ???? 04.02.05, 20:20
      ja używama bezalkoholowego z serii AA (ok 11 zł) oraz czasami Ziaji (
      nagietkowy) za 4 zł
    • Gość: marzena Re: Jaki tonik ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 18:31
      Tonik przywraca ph skorze,oczyszcza z zanieczyszczen.Polecalabym dla Ciebie
      tonik dla cery mieszanej,np.Garnier.Mialam go,jest super.Pozdrawiam
    • Gość: Akne Re: Jaki tonik ???? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 07.02.05, 17:00
      Rozowa nivea, mmmm..., :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka