Dodaj do ulubionych

czy zdecydować się na perukę?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:05
Mam bardzo słabe włosy i co bym nie robiła wyglada to tragicznie:-(Wiem,że
wiele kobiet ratuje się perukami,są teraz takie nowoczesne,,zawsze ceniłam
naturalność..ale chcę sobie jakoś pomóc.Doradzcie proszę ,bo mimo wszystko
się waham.Dodam jeszcze,że nie nosiłabym jej non stop...tylko na jakieś
wyjścia i uroczystości.Naprawdę jestem rozpaczona ponieważ nawet wizyta u
fryzjera nie pomaga przed jakimś wyjściem,co sądzicie?
wklejam link z przykładową peruką,która mi się podoba...
www.peruka.pl/peruki/htm/site.php?page=3
Obserwuj wątek
    • marghot Re: czy zdecydować się na perukę? 03.02.05, 13:24
      Jeśli będziesz się czuła dobrze i pewnie w peruce, to dlaczego nie?
    • Gość: Inka_25 Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.szwajcarska.pl 03.02.05, 13:28
      A byłaś u lekarza? Może jakieś preparaty witaminowe na włosy? Ja bym peruki nie
      nosiła bo źle bym się w niej czuła. Zrobiłabm wszystko żeby wzmocnić włosy i
      doprowadzić do jako takiego stanu. A zawsze miałaś takie słabe włosy? Na Twoim
      miejscu poszłabym do dermatologa, brałabym tabletki na włosy. Wczoraj
      farmaceutka w aptece powiedziała mi, że np. Skrzypowita albo inne preparaty ze
      skrzypem są dobre na włosy i efekty są widoczne po 3 miesiącach.
      • Gość: słabe włoski Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:56
        brałam wszystko co mogłoby mi pomóc.Z natury są słabe( genetycznie po mamie)
        chcę wyglądać atrakcyjnie chociaż na wyjścia...a kuracja swoją drogą, ponieważ
        wiem ,że to nieodzowne.
        a tu prawidłowy link:
        www.peruka.pl/img/mercury1M2.jpg
        • ewelinasss Re: czy zdecydować się na perukę? 03.02.05, 13:59
          No peruka fajna, na zdjęciu wygląda jak naturalne włosy, ciekawe jak w
          rzeczywistości. Jeśli będziesz się dobrze czuła to ok. Ale wiesz, że podobno
          peruki jeszcze bardziej osłabiają naturalne włosy?
          • Gość: słabe włoski Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:08
            a może ktoś już nosi perukę ? ;-)
        • Gość: elkas Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:01
          Peruka na zdjęciu jest piękna, nie zastanawiałabym się ani chwilę, żeby ją
          sobie sprawić. Sama mam gęste włosy, ale kto wie... może dla odmiany
          wyglądu.Lubię metamorfozy.Pozdrawiam. Będziesz zadowolona.
          • Gość: słabe włoski Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:43
            dzięki za dodanie odwagi.Może już jutro pojadę ją obejrzeć "na żywo";-)
    • makowa-panienka Re: czy zdecydować się na perukę? 03.02.05, 17:35
      Moja przygoda z peruka to lekka fanaberia i przyczyna nieco inna ,ale cel chyba
      ten sam...
      Kilka lat temu po bardzo drastycznych eksperymentach fryzjerskich bylam zmuszona
      obciac wlosy na krotko. Ludzie maja rozne bziki a moim sa dlugie wlosy :-))
      Krotka fryzura byla dla mnie takim samym dyskomfortem jak dla niektorych kobiet
      niepomalowane paznokcie, czy brak makijazu. Po prostu czulam sie z tym okropnie
      zle. No i zamowilam peruke - replike mojej dawnej fryzury. Zakladalam ja na
      wyjscia, na poprawe humoru, kiedy chcialam poczuc sie ladniejsza. Moj maz uznal,
      ze ozenil sie z wariatka, ale prawda jest taka ze peruka byla pomocna w okresie
      najgorszym - tj. zapuszczanie wlosow i ten stan przejsciowy kiedy zwiazanie
      kitki wymaga pomocy 20 spinek.
      Wlosy odrosly a peruka stoi na toaletce jako przestroga....
      Tak wiec moja rada brzmi: Kup - jak najbardziej, nie przesadzaj jednka z
      czestotliwoscia uzywania bo to bardzo meczy wlosy.
      Powodzenia ;-))
      • Gość: słabe włoski Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:32
        a dlaczego Twój mężczyzna mówił na Ciebie wariatka? w końcu wiele aktorek i piosenkarek zmienia swój image za pomocą peruk i innych sztuczek.Dziwne ,że to co mamy w domu to wariactwo a u inne kobiety np na ekranie TV są za takie sztuczki podziwiane.Nie mniej jednak dzięki za post, który mówi że nie jestem sama z takimi pomysłami.Lubię zmiany , nawet bardzo lubię a więc coś takiego jak peruka nie stanowi dla mnie większego problemu.Nie mniej jednak dziwię się innym ,że peruki budzą w nich jakąś odrazę czy obrzydzenie.
        • nakarm_nutrie Re: czy zdecydować się na perukę? 04.02.05, 00:56
          Przynajmniej nie będziesz się bała, że Ci wiatr zniszczy fryzurę ;) ja mam taką
          właśnie 'przyapdłość', że czegokolwiek bym z włosami nie robiła, pięć minut po
          wyjściu z domu wyglądają, jakby mnie ktoś przetarzał w chaszczach :/
          • Gość: słabe włoski Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 08:29
            ehh,,,,znam to doskonale.Chociażby dziś rano namordowałam się żeby wymodelować
            tą słabiznę na głowie,,dosłownie ręce opadają:-( a rezultat? żaden.Wyglądam
            jakbym wyszła z pod prysznica wytarła ręcznikiem włosy i nic kompletnie z nimi
            nie robiła.I jak tu być atrakcyjną?Fajnie jest w zimie przynajmniej na dworzu
            mam spokój bo zakładam jakąś fajną czapkę i mam wszystko w nosie ;-)
    • gunek29 Re: czy zdecydować się na perukę? 04.02.05, 08:42
      Kup. Peruka jest super. Najważniejsze jest Twoje dobre samopoczucie.
      • mojave Re: czy zdecydować się na perukę? 04.02.05, 08:54
        idź do dobrego fryzjera, niech Ci zrobi fajna krociótką fryzurkę. Nie nos
        peruki jak masz swoje włosy.
        • Gość: słabe włoski Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:01
          mam pecha do kwadratu:-( bo że nie dość ,że włosy bardzo słabe to jeszcze nie
          mam szczęścia do dobrego fryzjera( fryzjerki) .W sumie są po to żeby
          człowiekowi coś pomóc a w rezultacie tylko narzekają,że taka słabizna u mnie na
          głowie:-( Nie potrafią na dłuższą metę nic poradzić.Uważam ,że ze wspaniałych
          włosów to nie sztuka wyczarować cudną fryzurę...sztuką jest wymodzić coś
          fajnego z takich jakie ja np mam.Jednak to marzenie ściętej głowy :-(
          • Gość: Asia Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:21
            Z ta zima to mam taksamo :(, jak czapke nałoze to jest łądnie, gorzejjak
            zdejme :(, rzadzizna jak u nikogo innego :((
            Asia
            • Gość: słabe włoski Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:40
              asiu nie martw się ;-) zawsze może być większa rzadzizna.Ja w sumie nie należę
              do ludzi, którzy narzekają ,ale czasami naprawdę mnie wkurza,żewyjść na imprezy
              itp zaczynam unikać bo po godzinie zabawy wyglądam jak ...ehh szkoda nawet
              pisać:-(
              • Gość: Dejsanda Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:57
                Peruka to fajna rzecz, moja mama (aktywna i całkiem młoda kobieta) miała kłopoty z włosami i sobie ją sprawiła, ale musicie mieć świadomość, że noszona zbyt często bardzo niszczy naturalne włosy.
              • Gość: Asia Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:35
                Heh :) Ja na imprezy to sobie zawsze karbuje karbownica ( a mam 19 lat) , to
                wtedy rewelacyjnie wygladam :) Ale jak juz umyje to az wstyd sie ludziom
                pokazywac :((
                Asia
    • Gość: G@bi Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:51
      a co myslicie o peruce na swój własny ślub. Ja chyba z niej skorzystam,
      ponieważ z moich włosów nie da się za dużo zrobić, a koka nie chcę/
      • Gość: małgo Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.crowley.pl 04.02.05, 20:58
        Ja kilka miesiecy temu przeszłam przez chemioterapie byłam zmuszona zaopatrzyc
        sie w peruke , kupiłam jedną z tych lepszych jakosciowo fajnie dobrałam sobie
        fryzurke ( ala Uma w Pulp Fiction) swietnie imituje naturalne włosy jednak
        bardzo długo nie mogłam sie do niej przyzwyczaić ,czułam sie w niej mega
        sztucznie i nigdy nie występowałam w niej bez czapki.Z czasem sie z nią
        oswoiłam. Dzis spokojnie mogłabym z niej zrezygnować bo wlosy odrosły mi super
        geste (pomijam ze totalnie inny typ niz te ktore miałam kiedys;)jednak nie
        rezygnuje z peruki i dopuki nie zapuszcze włosow napewno bede ją nosiła.Mam
        zawsze idealną fryzure bez najmniejszego wysiłku:)
        • Gość: ASIA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:18
          A co zrobiłas, ze włosy CI odrosły?
          Asia
          • Gość: małgo Re: ? IP: *.crowley.pl 04.02.05, 21:28
            Nie rozumiem pytania?
            Chemioterapia nie powoduje trwałego zaniku włosów one po skonczonym leczeniu
            odrastają ,ja miałam bardzo mało cykli wiec w moim przypadku one nie wypadły
            całkowicie lecz sie jedynie przezedziły ,mąz namowił mnie do ich skrócenia dla
            wygody.Przeszłam rowniez radioterapie wezłow chłonnych w okolicach karku gdzie
            włosy wypadły lecz aktualnie juz odrosły. Generalnie wygladam spox ale ja
            najlepiej czuje sie w długich włosach wiec jeszcze pomykam sobie w peruce.
            • Gość: słabe włoski Pytanie do małgo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:20
              małgo a jak peruka Ci się sprawowała..chodzi mi o codzienne sytuacje typu deszcz, jazda w autobusie etc ..pozdrowionka
              • Gość: małgo Re: Pytanie do małgo IP: *.crowley.pl 05.02.05, 10:33
                Do pielegnacji peruki uzywam specjalnego szamponu , zazwyczaj wystarczy ja
                lekko przeczesac i wygląda bardzo dobrze, nie ma najmniejszego problemu w
                sytuacjach o ktore pytasz. Jedynie latem noszenie jej jest odrobine uciązliwe,
                ja w ostatnie lato nosiłam dodatkowo czapke z daszkiem i przyznam ze nie było
                to zbyt wygodne.
      • Gość: słabe włoski Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:18
        G@abi widziałam gdzieś wątek o peruce na ślubie.Dziewczyna pisała że była szczęśliwa a goście oszołomieni urodą panny młodej..Na forum to widziałam , jak znajdę namiar wkleję linka ;-)
        • Gość: G@bi słabe włoski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 08:43
          byłabym Ci bardzo wdzięczna :):)
          Pozdrawiam
          • Gość: link dla G@bi !! Re: słabe włoski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:20
            hurra znalazłam!
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12264&w=19617968&a=19690201
    • Gość: ol Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:41
      Bardzo fajna jest ta peruka. Jeśli miałaby Ci poprawić nastrój, to nad czym się
      zastanawiasz? Skoro masz zamiar nosić ją od czasu do czasu, to na pewno nie
      zniszczy Ci za bardzo włosów.
    • Gość: Margo Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.stnet.pl 05.02.05, 14:22
      TAK! Zdecyduj się!
      Po pierwsze i najważniejsze: poprawi Ci humor i samopoczucie. I dlatego warto. Ja noszę perukę okazjonajnie, tj. cztery razy w miesiącu, może częściej. Na początku było trudno mi się do niej przyzwyczaić, no i wydawało mi się, że wszyscy patrzą i widzą te sztuczne włosy. Potem się oswoiłam i dotarło do mnie, że wcale się nie wyróżniają, te włosy. I wtedy dopiero poczułam pełen komfort.
      Moja peruka jedt krótka, w jasnym kolorze. Myję ją co kilka miesięcy w specjalnym szamponie do peruk, czeszę szczotką o szeroko rozstawionych zębach, odwieszam po użyciu na specjalny stojak (taką łysą czaszkę). I jest OK. NIe bój się peruki. Najtrudniej się przełamać.
    • Gość: mam już perukę;-) Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 18:00
      MAM!! w dodatku moja mama też ma..mam inną niż tą zamieszczoną w linku.Tamta mi jakoś nie leżała.Narazie jest OK ale zobaczymy czy mi się czasem nie odwidzi;-)
      • Gość: słabe włoski Re: czy zdecydować się na perukę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:18
        znalazłam linka do mojej peruki ;-)
        i z chęcią Wam pokażę.Moja jest ciemna 3 odcienie brązu;-)

www.peruka.pl/img/diva.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka