Gość: Anka IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 09:19 Dziewczynki, podzielcie się opinią na temat kosmetyków Shiseido. Interesuje mnie bardzo puder rozświetlający (ponoć są wymienne wkłady?), czy warto go kupić? kosztuje 170 zł... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maxima Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.acn.waw.pl 31.05.02, 09:48 Gorąco polecam ten puder. Dostałam go pod choinkę i cały czas jest go jeszcze sporo. Nakładam go bezpośrednio na fluid, gdyż jest moim zdaniem znakomitym wykończeniem makijażu. Za zadanie ma rozświetlić cerę i przyznaję, że świetnie sobie z tym radzi. Opakowanie też robi wrażenie i jest bardzo trwałe. Doskonały kosmetyk, będziesz zadowolona, polecam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.future-net.pl 31.05.02, 09:59 Pudru nie znam, ale firmę bardzo cenię. Kosmetyki są troszkę droższe od innych selektywnych, ale naprawdę bardzo dobre. Mam puder prasowany - najlepszy, jaki miałam do tej pory (ex aequo z MACiem), żel do mycia twarzy, krem pod oczy i kilka innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxima Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.acn.waw.pl 31.05.02, 10:14 Używałam też kremu odżywczego i nawilżającego. Piękny zapach, doskonale się wchłaniał, ale jakiś większych cudów nie zauważyłam. Krem pod oczy mam jeszcze do dziś, dobry ale bez zachwytu. Generalnie wolę kolorówkę. Świetne są cienie do powiek, bardzo trwałe i ładna kolorystyka, oraz róże do policzków-również znakomite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coralin Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 31.05.02, 11:33 Warto! Ja mam wersję trójkolorową(trójkącik różowy ożywia cerę,biały rozświetla i usuwa zmęczenie,a naturalny lekko matuje). Skóra wygląda szlachetnie gdyż zastosowano technologię pryzmatyczną. Jest drogi, ale wart swojej ceny. Piękne opakowanie(nie ściera się napis, co rzadkie), świetny pędzelek. Nie wiedziałam ,że ma wymienne wkłady,ale faktycznie od spodu opakowania jest maleńka dziurka więc pewnie trzeba ją podwadzić i można będzie wymienić kiedyś.To kolejny plus. Z innych kosmetyków rewelacyjne są produkty z serii Pureness do przetłuszczającej się skóry(ja używam maseczkę peel-off).No i zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Shiseido - co myślicie? IP: 217.98.124.* 31.05.02, 11:36 Świetne kosmetyki!Uwielbiam mydełko bez mydła-cudownie pachnie jaśminem i fajnie się pieni!Extra pomadki i maseczka nawilżająca.Tak przy okazji to może któraś miała krem pod oczy z serii Beneficiens(jakoś tak), ja byłam baaaaardzo zadowolona z serii The Skincare(też pod oczy) ale chciałabym coś intensywniejszego!...a może któraś miała ten nowy Bio-Performans?(nie jestem pewna nazwy)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magamaga Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.provider.pl / *.ost-poland.com.pl 31.05.02, 13:31 Maialam probki prawie calej serii Pureness i zdecydowalam sie na zakup maseczki peel-off i kremu do mycia twarzy. Krem na 5+, bardzo ekonomiczny, bardzo sie pieni i dobrze oczyszcza. Maseczka dobra: zostawia sciagniete pory i oprocz tego, ze oczyszcza, tez nawilza skore. Peelingu nie polecam: to taki zel ze znikoma iloscia niebieskich kuleczek, ja lubie sobie zrobic porzadny mechaniczny peeling i dla mnie ten zelik byl do kitu. Maja tez taka zupelnie bezbarwna, bezzapachowa emulsje (a moze emulsjo-zel) nawilzajacy: bardzo delikatnie nawlza, dobry chyba do tlustej cery, dla mnie za slaby. Mam tez emulsje do strefy T z serii The Skincare: wyraznie zweza pory, matowi, uzywam w upaly. Tez mnie interesuja kremy pod oczy, wiec jesli ktos ma doswiadczenia, niech sie podzieli, pliz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 14:02 Uzywalam wszystkich kosmetykow wymienionych przez magamaga i potwierdzam ich doskonala jakosc. Zel nawilzajacy sprawdzal sie bardzo dobrze na mojej skorze, jego zaleta to calkowite wchlanianie (nie pozostawia zadnej zauwazalnej warstewki ani nie klei sie ani troche), a nawilza chyba podobnie jak nawilzacz IF. Mam krem pod oczy The Skincare, ladnie nawilza i wygladza skore, ale jakis spektakularnych efektow nie widze. Serie Pureness oceniam jako bardzo dobra, z wyjatkiem kremu nawilzajacego, ktory jest zbyt ciezki i nadaje sie tylko na zime, przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 21:57 A co myślicie o podkładach tej firmy? Proszę o opinie.Zamierzam właśnie zakupić któryś z podkładów i nie wiem czy nie wypróbować marki Shiseido. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
debe Re: Shiseido - co myślicie? 31.05.02, 22:43 Faktycznie ma wymienne wklady, bardzo trwale opakowanie. Ja mam taki trojkolorowy, jest lekki, wlasciwie go nie widac, ale skora wyglada przeslicznie.. Super kosmetyk, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.telocity.com 31.05.02, 23:18 Ja tez mam ten trzy-kolorowy puder. Mi odpowiada. Super wyglada buzia po jego zastosowaniu. Opakowanie super.. wklad oczywiscie wymienny. Swoja droga ale w Polsce sobie naliczaja 170zl... w Stanach kosztuje 10$ opakowanie(jednorazowy wydatek) czyli jakies 40zl i wklad ok 20$ wiec 80zl.. razem 120zl, no moze 130zl, w zaleznosci od kursu dolara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.vif.net 01.06.02, 02:54 ja miałam krem odżywczy bio-performance (ze złotą obwódką) i muszę powiedzieć, że to najlepszy krem z jakim kiedykolwiek miałam doczynienia (i niestety najdroższy). Ale naprawdę wart swojej ceny. Działa niemal że od razu (wyraźnie zmniejszone pory(na suchych policzkach), lepszy koloryt skóry, baaardzo nawilżona i odżywiona skóra (i to już po paru dniach używania-ale 2 razy dziennie i bez "żyłowania") Jedyny minus to cena. A co do podkładu to też miałam taki w słoiczku, nazywa się chyba "the makeup"... Ładnie kryje, ale się trochę świeci (mi to akurat nie przeszkadza), fajny zapach i opakowanie. W sumie byłam zadowolona (no i odcień taki jak trzeba-żaden pomarańczowy czy różowawo-łososiowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Shiseido - co myślicie? IP: 217.98.124.* 03.06.02, 10:57 A żadna nie miała pod oczy Benefiance ani Bio-Performance????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.se.com.pl 03.06.02, 11:22 Nie:) Ale mam podkład w kompakcie i nie chcę już nigdy żadnego innego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magamaga Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.provider.pl / *.ost-poland.com.pl 03.06.02, 11:52 No wlasnie. Benefiance pod oczy miesiacami krolowal na listach popularnosci kosmetykow sprzedawanych w perfumeriach publikowanych przez Twoj Styl. To jak to jest, ze nikt go nie uzywal. Tez jestem bardzo ciekawa opinii na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxima Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.acn.waw.pl 03.06.02, 12:28 Wydaje mi się, że jest to krem dla dojrzałych kobiet, przynajmniej tak mi powiedziała konsultantka jak chciałam wybrać sobie jakiś krem pod oczy. Zdecydowanie dla trzydziestek poleca rewitalizujący, z tym każe wstrzymać się do czterdziestki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Shiseido - co myślicie? IP: *.vif.net 04.06.02, 04:25 jeżeli jest z tej samej serii (bio performance) co ten do twarzy to powinno to byc cudo. w ogóle cenię Shiseido za bardzo wysoką jakość. Naprawdę super kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś