Gość: ANIA IP: 217.98.124.* 31.05.02, 12:12 DZIEWCZYNY CO MAM ROBIĆ,ŹLE SIĘ CZUJĘ JAK NIE UMYJE WŁOSÓW CODZIENNIE ALE DOSZŁO DO TEGO ,ŻE STRASZNIE PRZESUSZYŁAM WŁOSY I MAJĄ ZERO POŁYSKU!JAJKO Z OLIWĄ I CYTRYNĄ NIE POMAGA!!!!LICZĘ NA WAS!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Teri Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! IP: *.abo.wanadoo.fr 31.05.02, 13:15 Dla mnie, gdy mialam bardzo suche i zniszczone wlosy pomagal zolty Elseve + ta sama odywka i chyba nawet maja maske na wlosy. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasia Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! IP: *.wcp.pl 31.05.02, 14:29 no właśnie, ja też chciałam polecić maskę na włosy, np. tą Elseve, ale inne firmy też mają - Fructis, chyba Joanna, Avon. Ja mam bananową z Body Shopu, niestety nie ma w PL. Spróbuj też jednak nie myć codziennie ale np. co dwa dni, na początku jest to bolesne, ale włosy się przyzwyczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vikcia Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! IP: *.pl 01.06.02, 14:41 Może myj szamponem do suchych włosów (niezły jest Ultra Doux z oliwą z oliwek i cytryną- pięknie pachnie), albo jakimś najnajdelikatniejszym, np. dla dzieci, tak na początek. Ja Cię rozumiem, bo też lubię myć codziennie, więc ode mnie nie usłyszysz, żeby myć rzadziej... Polecam natomiast stosowanie dobrych odżywek często (nawet codziennie, dopóki się nie poprawi, tylko nie w pobliżu skóry głowy, jeśli się przetłuszczają). Z tańszych- do b.suchych niezła jest maska Elseve żółta (te nutri-ceramidy,czy jakoś tak), Fructisu też jest niezła. Ja osobiście jestem fanką HennaWaxu, ale to chyba raczej co kilka dni, no i dłużej trwa. Dobre do b.przesuszonych włosów są też takie olejki (chyba ST.Ives) do podgrzania w szklance. Z droższych polecam Kerastase (Nutritive?), taką maskę w słoiku (są 2 wersje- do cienkich i grubych włosów)-uratowała mi włosy po trwałej i "wypaleniu" południowym słońcem. I ich zabieg u fryzjera AquaOleum. Odżywki bez spłukiwania też mogą być dobrym rozwiązaniem, w te dni, kiedy nie nakładasz maski (żeby nie przeciążyć!). I w miarę możliwości susz na powietrzu. Powodzenia! Naprawdę uważam, że codzienne mycie nie musi szkodzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! IP: *.abo.wanadoo.fr 01.06.02, 15:32 Vikciu, a uzywalas tez odzywki lub Ultra Doux tej do suchych wlosow (cytryna i oliwka)? Osobicie uwazam, ze na BARDZO suche wlosy jet lepszy Eleve zolty, ale tylko w ramach kuracji, bo ona strasznie przyklepuje wlosy. A potem, gy tan wlosow sie nieco poprawi, lepiej sie przerzucic na Ultra Doux (wlosy sa po nim bardziej puszyste niz po Elseve). T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vikcia Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! IP: *.pl 01.06.02, 15:41 Nie Teri, nie używałam tej odżywki. No i racja- Elseve okropnie przylizuje, ja osobiście go nie lubię. I same w sobie (tzn. bez wysuszania słońcem, trwałą itd.) moje włosy nie są suche, więc bardziej niż w szamponach mam doświadczenie w odżywkach, którymi regeneruję końce. Za to Ultra Doux uwielbiam, bo właśnie nie obciąża, włosy są po nim mięciuteńkie i ten zapach- mmmmm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! IP: *.abo.wanadoo.fr 01.06.02, 16:08 Ja tez! A teraz (we Francji) pokazaly sie dwa nowe z roza i figa do farbowanych wlosow (pachnie tak wspaniale, ze choc nie farbuje wlosow, kupie go sobie) i z pomarancza i czyms tam do wlosow oslabionych i "zmeczonych", ten wlasnie kupilam. A wracajac do tematu, Elseve przyklepuje bardzo - fakt. Ja wlosy musialam myc codziennie. ALe jest skuteczny, to tez fakt i dlatego niezmiennie go polecam, ale wylacznie na krotki okres. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! IP: 217.98.124.* 03.06.02, 10:22 Dziękuję Kochane Kochane Koleżanki!!!Nie było mnie tu przez cały długi weekend , dlatego dopiero teraz się oddzywam.Zdezyduję się chyba na ten szampon z oliwką z Ultra Doux,bo włosy mam cienki i delikatne, boję sie efektu przylizania.A te oliwki z Kerstasse(?)kupuje się na sztuki ?jakie są efekty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vikcia Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! IP: *.pl 04.06.02, 15:39 Nie wiem, o co dokładnie pytasz, ale postaram się jakoś Ci odpowiedzieć. Podejrzewam, że chodzi o AquaOleum Kerastasse- jest to zabieg, który wykonuje się u fryzjera- taka b.silna i dogłębna odżywka, ja kiedyś miałam podobny zabieg z Kerastasse (tylko z cementem- z innej serii) i zadaje się, że zapłaciłam za niego ok.30 zł. (ale nie jestem pewna, bo robiłam też inne rzeczy wtedy). A jeśli chodzi o olejki St.Ives, to są one sprzedawane w małych, jednorazowych tubeczkach (chyba po 3szt.), tubkę wsadzasz do szklanki z gorącą wodą, olejek się podgrzewa i dopiero wtedy nakładasz go na włosy. Nie wiem, czy wyjaśniłam Twoje wątpliwości, jeśli masz jeszcze jakieś pytania- chętnie odpowiem, pozdrawiam- Vikcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! IP: 217.98.124.* 05.06.02, 10:59 Vikcia ,też wilelkie dzięki,ten cement miałam i pamiętam ,że był świetny a olejeku u mnie w drogerii nie widziałam zamówiłam sobie taki z Oriflamu,zobaczymy...jak zaczne teraz stosowac te wszystkie cuda to bedziecie mi radzic jak sie pozbyc łupieżu(bleeeeeeeeeee) hihihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! 04.06.02, 15:59 Po farbowaniu też miałam podobną sytuację. Mnie pomogła maseczka do włosów Avonu za jakieś marne 13 zł. Super! Po pierwszym użyciu od razu włosy miękkie, nawilżone oraz podatne na układanie. I odkleiły mi się te włosy od głowy, chociaż zaznaczam, że mam krótkie. I jeszcze jedno: maseczki Avonu używałam codziennie (zamiast balsamu), aż mi się skończyła. Teraz mam drugą i tę używam 2-3 razy w tygodniu. Włosy oczywiście myję codziennie i nie wyobrażam sobie, żeby mogłoby być inaczej. Polecam też saunę na włosy wykonywaną w salonach Gabriela. Nie wiem ile to teraz kosztuje, przypuszczam, że ok 40 zł. Efekt nawilżonych, giętkich włosów pozostaje przez 2 tygodnie. Ze swojej strony polecam raczej maseczkę Avonu (4 razy taniej, efekt ten sam). I żeby cię coś nie podkusiło do podcięcia włosów czy robienia farby w Gabrielu! Tam jest jeden dramat, jedyna dobra usługa u nich to ta sauna właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: SUCHE JAK WIÓR !-POMÓŻCIE! IP: 217.98.124.* 05.06.02, 10:55 dzięki annika!,zwłaszcza za ostatnie ostrzeżenie, bo miłam ta operacę w planie (podcięcie).Moje włosy torturuję na razie maseczką żóltą Loreala,czekam na efekty!!!Avon już na ten m-c mam zamówiony ale może w przyszłym...papa Odpowiedz Link Zgłoś