Dodaj do ulubionych

Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:59
Jak wiadomo, rozstepy sa bliznami, a na blizny lekarze zalecaja Cepan. Tak
sie wlasnie zastanawiam, czy przez zastosowanie jakiejs inwazyjnej terapi
cebulowej (bo z ekstraktu z cebuli sklada sie cepan) nie zlikwiduje sie tego
dranstwa. Mam na mysli oklady z cebuli na noc i takie rozne kompresiki. Co o
tym sadzice??
Obserwuj wątek
    • Gość: karissa Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:12
      hmm... nie wiem, nie wiem...
      można spróbować i pewnie spróbuję, bo nic innego mi na razie nie pomogło... a
      jak podziała, to chyba cię ucałuję :D
    • justa_79 Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) 09.02.05, 11:26
      w ogóle się tego nie zlikwiduje niczym. ew. jakieś głębokie złuszczanie w
      gabinecie kosmetycznym może sprawi, że będą niemal niewidoczne.
      • Gość: Mushu Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:29
        No niby tak, ale dlaczego wiec zwykle blizny po cepanie znikaja??
        • Gość: justy Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 09.02.05, 11:47
          blizny po cepanie nie znikają, lecz się zmniejszają. chyba, ze chodzi o ślady
          potrądzikowe (nie dziurki, lecz plamki pozapalne po pryszczach)- one mogą
          zniknąć, ale bez smarowania też tak się dzieje, tyle że wolniej.
    • Gość: Asia Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 11:47
      Przez ponad rok robilam systematycznie okłady z cebuli, oraz zabiegi ze
      ściskaniem folią na gorąco, sam cepan nie pomoże, ale cebula działa cuda, do
      tego dochodziły ćwiczenia mięśni nóg i brzucha oraz mocno natłuszczające
      balsamy. Pozdr i życzę powodzenia. Mi pomogło, rozstępy, celulitis
      zlikwidowany, gładka skóra nóg i brzucha.
      • Gość: Mushu Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:54
        Moglabys dokladniej opisac jak robilas te zabiegi z cebula? Moze plasterki
        cebuli nakladalas na skore, na to folia? Jak dlugo takie cos trzymalas na
        skorze?
        • Gość: Asia Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 12:15
          Juz podaję przepis: trzy duże cebule posiekane bardzo drobniutko w mikserze,
          dwie łyżki podgrzanej oliwy z oliwek, wszystko razem wymieszać i nałożyć na
          uda, pośladki, brzuch itp...Ja robiłam to tak: rozkładałam folię w wannie i
          leżąc na niej nakładałam tą miksturkę, poźniej szczelnie się nią owinęłam i
          trzymałam tak z dwie godzinki. Raz, dwa razy w tygodniu wystarczy. Później
          naprzemienny prysznic, najlepiej taki uregulowany pod ciśnieniem, raz zimna raz
          gorąca woda, skończywszy na zimnej. Po prysznicu dobry natłuszczający balsam,
          kupiłam sobie też specjalną opaskę ściągającą, na uda i brzuch. Pozdr.
          • Gość: ja Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.ula16.1000lecie.pl 09.02.05, 12:41
            nawet gdybym miala 100% pewnosc co do skutecznosci... nie wyobrazam sobie 2
            godz. siedzenia w wannie
          • Gość: Mushu Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:20
            i siedzisz tak przez 2 godz w wannie??
      • Gość: Kinga K. Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:23
        Przychylam sie do tezy, ze rozstepy znikaja. Mialam kiedys, a teraz nie mam.
        Nic z nimi nie robilam, nie wiem, czemu ich nie ma.
        Bardzo sie nimi przejmowalam swego czasu, ale potem mi przeszlo. Teraz nie ma
        po nich sladu, Bog raczy wiedziec dlaczego. Moze z wiekiem znikaja? Albo co?
        • Gość: basia Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:33
          A moze schudlas przez ten czas i skora wrocila do dawnego czyt. przed
          rozstepowego stanu?
          • Gość: Kinga K. Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:12
            Zastanawialam sie nad tym. I mysle, ze sa dwa rodzaje rozstepow (to tylko moje
            dyletanckie rozwazania). Mnie sie zrobily, jak mialam chyba z 13, 14 lat, po
            prostu jak roslam. Nie bylam nigdy gruba, po prostu normalna, 168 wzr. 54, 56
            kg. (bywalo wiecej, bywalo mniej, ale nigdy powyzej 65)
            Moze to byly takie mlodziencze rozstepy, nie glebokie, ktore z biegiem lat
            (przepraszam za herezje) sie wytarly? Kilka glebszych zostalo, a poza tym nie
            ma. Moze inaczej jest, jak sie zrobia doroslej kobiecie np. po ciazy? Nie mam
            pojecia. Pamietam tez, ze zawsze czytalam, ze po opalaniu sie rozstepy sa
            bardziej widoczne, a u mnie wlasnie opalaly sie i nie bylo ich wtedy widac.
            Moze byly jakies inne? A jak sie robily, byly paskudne, i naprawde bylo je czuc
            dotykiem, takie rowki, aaaa! Teraz szlag je trafil.
    • Gość: Nimi Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.adsl.tele2.no 09.02.05, 14:17
      Laser tylko laser......
    • agataa_p Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) 09.02.05, 17:11
      Okład z Cepanu zrobilam raz i juz byl efekt naprawde widaczny.
      Zużyłam niemalże cała tubke
      Najpierw wsmarowałam go dokładnie tak żeby nie było biełego potem nałożyłam
      ponownie warstwę cepanu ale tym razem żeby zostało biało poczekałam chwilke
      żeby mniej więcej wsiąkł ubrałam obcisłe getry i poszłam spać, jak rano wstałam
      to oczom nie wierzyłam.

Pozdrawiam
      • agataa_p Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) 09.02.05, 17:13
        sorka za błędy -> ale jakoś mi się dziś klawisze mieszają

Dodam że moje rozstępy są raczej stare, a nie świerze :(
      • Gość: PeggySue Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: 134.146.212.* 10.02.05, 10:11
        Ile kosztuje Cepan?
        • Gość: basia Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:20
          ok 11-13zl
    • Gość: lola Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:45
      up
    • Gość: asky Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: 158.75.50.* 10.02.05, 12:09
      dziewczyny, a mogłybyscie mi wyjasnic co to jest ten Cepan, bo dochodze do
      wniosku ze jestem niedoedukowana;)dzieki z gory:)
      • agataa_p Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) 10.02.05, 14:36
        Cepan to jest maść-krem na blizny - z wyciągien z cebuli - a rozstępy to nic
        innego jak blizny. :)
        • agataa_p Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) 10.02.05, 14:40
          a tutaj dokładny opis Cepanu :) miłej lektury

www.stulejka.com/?strona=leki&strona=cepan
    • Gość: asky Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: 158.75.50.* 10.02.05, 15:18
      dzieki agato:):) hm..chyba udam sie do apteki:D
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 15:27
      1. sama cebula nie pomoże, cebula ma głównie właściwości wybielające(w
      Cepanie), a od znikania, spłycania blizn sa inne składniki
      2. pytałam o to dermatologa i powiedział, że to nie tak: normalbne blizny, na
      które stopsuje się takie maście, to blizny powstałe z nagromadzenia jakiś
      tkanek w danym miejscu, dlatego blizny są wypukłe i te maści je rozpulchniają,
      a rozstępy powstały w wyniku jakby pęknięcia dlatego trzeba by je było te
      miejsca skleić.

Cepan może pomóc przy świeżych sinych/fioletowych rozstępach - rozjaśnić je,
      ale na stare perłowo białe prążki nie pomoże.
      • agataa_p Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) 10.02.05, 15:50
        ja nie mam nowych rozstępów - tylko właśnie stare - nie mówię że cepan
        całkowicie mi je zlikwidował - ale bardzo pomógł, w miejscach gdzie kiedys byly
        teraz poprostu ich nie ma. Wiem to z własnego doświadczenia - nie chce
        podwarzać autorytetu Twojej lekarki - i tej teorii (coś w tym jest) ale to
        działa - wkońcu medycyna naturalna stosowana przez wieki - działa - a lekarze
        moją do niej stosunek sceptyczny...
        W niektórych chorobach potrzeba trochę medycyny i chęci na wyzdroweinie -
        organizm leczy się sam - szybciej zdrowieje ... myślę że to działa w każdej
        sytuacji, pomoc medykamentów i chęć na poprawę - działa cuda.

POZDRAWIAM
    • Gość: karo Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:48
      w pierwszym stadium rozstepy sa czerwonawe wtedy mozna je jeszcze usunac
      kosmetykami,okladami itd ale jezeli sa juz biale to po ptakach!juz tylko laser i
      to bez szczegulnie powalajacych efektow.przykro mi.
    • Gość: Nimi Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.adsl.tele2.no 10.02.05, 20:05
      Zgadzam się tylko laser jest najskuteczniejszy na stare rozstępy.Jeszcze
      miesiąc i przekonam się na własnej skórze jak przebiega ten zabieg.Dam znać o
      efektach i wogóle.Pozdrawiam
      • Gość: basia Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 11:05
        podciagam;)
        • Gość: gosssia Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.in / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 17:38
          a moja lekarka nie poleca laseru,chociaż ma go u siebie - poleca
          mikrodermabrazję+ zluszczanie kwasem TCA
    • Gość: mi Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: 194.63.133.* 02.03.05, 21:54
      dziewczyny - odradzam cebulę i okłady z niej bezpośrednio na skórę i przez długi
      czas - może powodować poparzenia skórne!!!!! ja poparzyłam sobie kiedyś skórę na
      szyi kiedy trzymałam okład ze startej cebuli na bolące gardło - to naprawde
      niebezpieczne
      a cepan stosowałam ponad rok i może komuś tam przyniósł jakąś poprawe ale mnie
      nie! rozstępy nadal są i kobitki należy się z nimi pogodzić bo mogą je
      zmniejszyć tylko zabiegi złuszczające które są strasznie bolesne i jednakowoż
      niebezpieczne, więc pogudzcie się z nimi i po prostu pielęgnujcie tą skórę
      stosujcie na nią jakieś preperaty ujędrniające ale nie katujcie się jakimiś
      dziwnymi półproduktami (a jeśli już to podobno bardzo dobry jest preparat vischy
      tylko mnie na niego nie sstać bo opakowanie kosztuje 90 zł a po jednym nie ma
      efektów:)
    • szalona_kredka Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) 03.03.05, 01:13
      dziewczyny a poradzicie cos na rozstepy na piersiach? po tabletkach i
      niewielkiej zmianie rozmiaru? rozstepy nie sa jeszcze stare, raczej
      pomaranczowawe i nie jakos strasznie widoczne, ale dyskomfort pozostaje i
      chetnie bym sie ich pozbyla...
    • Gość: Nimi Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.adsl.tele2.no 03.03.05, 08:35
      Z kremów na mnie najlepiej podziałały:Trifadiane i krem Biothermu.Niezły też
      był koncentrat na rozstępy Elancyla.Przy testowaniu reszty efektów ZERO :-)
      • l81 Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) 03.03.05, 12:58
        Ja miałam ten Elancyl. Wcale nie jest taki dobry.Tyle że drogi. Zuzyłam jedno
        opakowanie. Mam teraz jakiś Fissan.
        • Gość: Nimi Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.adsl.tele2.no 03.03.05, 13:10
          No właśnie z tymi rozstępiskami to juz tak jest jednemu pomoże 10% drugiemu 20%
          a żadnemu 100% :-(.Krem niestety nie usunie rozstępów i zauważyłam też że
          poprawa po kremie jest widoczna tylko jeśli się go używa non stop.Więc uzywam
          juz 2 lata :-(.Pozdrawiam
          • Gość: wariatka Re: Rozstępy - teoria likwidacyjna... :-) IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 29.03.05, 17:53
            Pomaga Wam Cepan?

Kilka dni temu go zakupiłam i zaczęłam stosowanie, mam nadzieję, że pomoże.Do
            tego chciałabym dokupić jakiś krem na rozstępy, możecie cos polecić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka