Gość: mona IP: *.osmez.eu.org / 10.1.1.* 01.06.02, 15:19 Czy któraś z Was używała kremu tonującego Nivea. Bo ja mam ochote sobie go kupić, a nie wiem czy warto... A tak go chwalą w gazetach i wogóle, a ja nawet nie wiem jak on działa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni_citroni Re: Krem tonujący NIVeA 01.06.02, 15:30 Też się podpisuję pod tym pytaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
vikcia Re: Krem tonujący NIVeA 01.06.02, 16:16 Jak dla mnie Nivea przy Vichy wysiada! No i odcienie są ciut (dla mnie) za ciemne. Ogólnie, jak dla mnie- bardzo średniawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Krem tonujący NIVeA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 16:30 Kupiłam go pod wpływem entuzjastycznych opinii na dooyoo.com Odcień oczywiście jasny, a i tak jest trohce za ciemny jak dla mnie. Moim zdaniem to po prostu lekki, nawilżający podkład, jak dla mnie krycie odpowiednie, trzeba go dobrze rozprowadzić (ja wklepuję) żeby nie było go widać wcale, generalnie jestem zadowolona, ujednolica i lekko matuje (mnie matuje, ale dziewczyny z tłusta cerą uważajcie) ale z tego co pamiętam Vichy Lumineuse - miałam go bardzo bardzo dawno - był lepszy. Ale nie jakoś spektakularnie lepszy. właściwie to są prawie takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
lalka74 Re: Krem tonujący NIVeA 01.06.02, 16:54 Moim zdaniem jest nieco za suchy i mieszam go z kremem nawilżającym Lumene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Krem tonujący NIVeA IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 22:02 lalka74 napisał(a): > Moim zdaniem jest nieco za suchy i mieszam go z kremem nawilżającym Lumene. A to chyba bardzo dobry pomysł. Spróbuję jutro, tylko nie wiem z jakim kremem zmieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Krem tonujący NIVeA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 13:07 Gość portalu: katrina napisał(a): > lalka74 napisał(a): > > > Moim zdaniem jest nieco za suchy i mieszam go z kremem nawilżającym Lumene > . > A to chyba bardzo dobry pomysł. Spróbuję jutro, tylko nie wiem z jakim kremem > zmieszać. Wymieszałam z L'oreal Activ Futur którego próbkę akurat mam, Wyszło bardzo fajnie, dzięki za pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Krem tonujący NIVeA IP: *.acn.waw.pl 01.06.02, 17:00 Ja osobiście dużo wyżej oceniam Lumineuse Vichy. Po pierwsze dlatego, że udało mi się dobrać w miarę pasujący odcień (Naturelle, który - co ciekawe - jest jasniejszy niż Claire (Light), choć sądząc po nazwach powinno być odwrotnie), a po drugie - jakoś ładnie wtapia się w skórę, subtelnie koryguje niedostatki cery nie zostawiając na twarzy maski, przyjemnie, pudrowo pachnie. Nivea nie jest zły, ale trochę się babrze na twarzy, a poza tym najjaśniejszy kolor ma dziwny, marchwekowy odcień i tak naprawdę w miarę dobrze komponuje się tylko z opaloną skórą - więc to, w moim przekonaniu, wyłącznie propozycja na lato. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonique Re: Krem tonujący NIVeA IP: 217.98.105.* 02.06.02, 21:42 Ja nie uzywalam, ale moja kuzynka wlasnie sobie kupila i nie jest zadowolona. Wczesniej miala Vichy, ale ten z serii do cery tradzikowej i stwierdzila, ze jest o niebo lepszy od Nivei. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damona Re: Krem tonujący NIVeA IP: 62.233.167.* 03.06.02, 02:00 mi sie Nivea strasznie walkowal na twarzy, i twarz miala jakis taki brudny kolor. zdecydowanie lepiej mi pasuje Vichy bo czuje, ze ma dobry wplyw na moja skore i swiezo sie wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daggy Re: Krem tonujący NIVeA IP: *.chello.pl 03.06.02, 08:38 Ja też sobie chwalę Vichy, bo twarz wygląda tak promiennie, jest rozświetlona. Poza tym Vichy zdaje się lekko złuszcza i w ten sposób wygładza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lefkara Re: Krem tonujący NIVeA IP: *.big.pl / 212.160.117.* 03.06.02, 11:12 Witam, Od zeszłego lata stosuję krem tonizujący VICHY. Kiedyś jednak kremy te miały takie cudne, złote drobinki - niesamowity efekt. Ostatnio kupiłam sobie Luminesse - no i takie niemiłe rozczarowanie - owych drobinek złotych już nie ma! Szkoda :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damona Re: do lefkary IP: 62.233.167.* 03.06.02, 12:24 moze sprzedali ci krem do cery normalnej i mieszanej-tam nigdy nie bylo tych zlotych drobinek, a wiem ze w kremach do suchej i mieszanej byly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myrka Re: Krem tonujący NIVeA IP: 194.242.42.* 03.06.02, 12:44 Kupilam kilka tygodni temu i po paru uzyciach lezy na polce i czeka na lepsze czasy; jak dla mnie za gesty, zbyt kryjacy i zbyt ciemny (kupilam odcien jasny); bardziej przypomina make-up niz krem tonujacy; jak wspomniala jedna z moich poprzedniczek twarz jest troche sucha po nalozeniu i powinno sie go rozcienczac jakims innym kremem nawilzajacym (mi sie w kazdym razie nie chce w to bawic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: Krem tonujący NIVeA IP: *.se.com.pl 03.06.02, 14:12 Ja też mam i nie uzywam, chyba trzeba bedzie wyrzucic, bo juz starawy. Jakoś go nie polubiłam. Szczerze mówiąc Nivea jest OK do ciała, toniki, mleczka mogą być, ale kremów nie lubię, żaden mi nigdy dobrze nie słuzył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Krem tonujący NIVeA IP: *.netland.gda.pl 03.06.02, 23:56 a ja go mam od wiosny i bardzo sobie chwale. Ladnie sie rozprowadza i wtapia w skore, kryje i matuje w sam raz (mam skore mieszana), kolor mi odpowiada (ten jasny), poza tym twarz jest gladziutka i nawilzona. dla mnie bardzo dobra rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladybug Re: Krem tonujący NIVeA IP: *.resnet.ubc.ca 05.06.02, 07:07 ja sie dolaczam do powyzszego postu , ja mam ten ciemniejszy i sprawdza sie znakomicie. Jesli chce uzyskac troszke jasniejszy odcien to "dodaje " kremu nawilzajacego i mieszam. Odpowiedz Link Zgłoś