Dodaj do ulubionych

naturalne blond

10.02.05, 15:15
witajcie! Moje wlosy to naturalny blond, od jakiegos czasu zauwazylam ze
zaczynjaja ciemnic. Czy sa jakies preparaty, dzieki ktrym moge ozywic mój
kolor? nie chce aby mi calkiem sciemnialy!!!
Obserwuj wątek
    • kornelia_wondolowska Re: naturalne blond 10.02.05, 16:34
      Witaj
      ja tez miałam ten sam problem co ty. Aby uratować swój kolor blond stosuję co
      jakiś czas kurację cytrynową (sok z cytryn nanieśc na włosy wieczorem a rano
      umyc włosy, czynnośc powtarzac codziennie aż do uzyskania efektu rozjaśnionych
      włosów - powinno wystarczyc kilka takich aplikacji, później można stosowac taki
      kompres z soku cytrynowego raz w tygodniu) i płuczę włosy w rumianku (8 torebek
      zalewam całym czajnikiem wody, po wystygnięciu ziół wlewam jeszcze 2-3 łyzki
      octu winnego, włosy sa wtedy miękkie). Efekty takich zabiegów są chyba niezłe
      bo często słysze opinie że mam piekny kolor włosów. Pozdrawiam
      • dominnika Re: naturalne blond 12.02.05, 18:16
        Polecam szpamon Regenal z Welli koszt.ok 20 zł.
        • mati711 Re: naturalne blond 13.02.05, 20:04
          szampon regenal welli jest do wlosow siwych i rozjasnianych aby zniwelowac
          zolty odcien wiec nie nadaje sie do naturalnrgo blondu bo nie da zadnego efektu
          • krewetka Re: naturalne blond 28.02.05, 17:11
            a może rumianek?
    • oksana.zarewicz Re: naturalne blond 14.03.05, 11:32
      Witam
      Niestety nie znam konkretnych preparatów, które mogłyby ożywić twój naturalny
      kolor ale myślę, że warto zapytać o nie w salonach lub sklepach fryzjerskich.
      Wiem natomiast, że istnieje wiele preparatów roślinnych, które mogą nadać
      jasnym włosom różne odcienie np. jeżeli zależy ci na złotym odcieniu to szukaj
      preparatów zawierających tzw. „żółte drewno” uzyskiwanego z korzeni niektórych
      gatunków morw. Być może także w sklepach zielarskich udzielą ci pełniejszych
      informacji.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • magda-fl Re: naturalne blond 01.04.05, 23:40
      krewetka, mam podobnie :( Ale też mam na to sposób - szampony i odżywki do włosów blond. Sama wypróbowałam Gliss Kur, Yves Rocher, Venita, Timotei, Wax i z tego całego arsenału najbardziej polecam Gliss Kur (szampon i balsam) i Waxa dla blondynek. Ostatecznie może być też Yves Rocher, ale ostrzegam, że suche włosy może trochę wysuszać :( Co prawda włosy nie stają się od razu trwale jaśniejsze, ale przy regularnym stosowaniu jednak jaśnieją. A już po 1-2 użyciach widoczny jest efekt rozświetlenia włosów jak od słońca. Może spróbuj tej metody

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka