krewetka 10.02.05, 15:15 witajcie! Moje wlosy to naturalny blond, od jakiegos czasu zauwazylam ze zaczynjaja ciemnic. Czy sa jakies preparaty, dzieki ktrym moge ozywic mój kolor? nie chce aby mi calkiem sciemnialy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornelia_wondolowska Re: naturalne blond 10.02.05, 16:34 Witaj ja tez miałam ten sam problem co ty. Aby uratować swój kolor blond stosuję co jakiś czas kurację cytrynową (sok z cytryn nanieśc na włosy wieczorem a rano umyc włosy, czynnośc powtarzac codziennie aż do uzyskania efektu rozjaśnionych włosów - powinno wystarczyc kilka takich aplikacji, później można stosowac taki kompres z soku cytrynowego raz w tygodniu) i płuczę włosy w rumianku (8 torebek zalewam całym czajnikiem wody, po wystygnięciu ziół wlewam jeszcze 2-3 łyzki octu winnego, włosy sa wtedy miękkie). Efekty takich zabiegów są chyba niezłe bo często słysze opinie że mam piekny kolor włosów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dominnika Re: naturalne blond 12.02.05, 18:16 Polecam szpamon Regenal z Welli koszt.ok 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mati711 Re: naturalne blond 13.02.05, 20:04 szampon regenal welli jest do wlosow siwych i rozjasnianych aby zniwelowac zolty odcien wiec nie nadaje sie do naturalnrgo blondu bo nie da zadnego efektu Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: naturalne blond 14.03.05, 11:32 Witam Niestety nie znam konkretnych preparatów, które mogłyby ożywić twój naturalny kolor ale myślę, że warto zapytać o nie w salonach lub sklepach fryzjerskich. Wiem natomiast, że istnieje wiele preparatów roślinnych, które mogą nadać jasnym włosom różne odcienie np. jeżeli zależy ci na złotym odcieniu to szukaj preparatów zawierających tzw. „żółte drewno” uzyskiwanego z korzeni niektórych gatunków morw. Być może także w sklepach zielarskich udzielą ci pełniejszych informacji. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: naturalne blond 01.04.05, 23:40 krewetka, mam podobnie :( Ale też mam na to sposób - szampony i odżywki do włosów blond. Sama wypróbowałam Gliss Kur, Yves Rocher, Venita, Timotei, Wax i z tego całego arsenału najbardziej polecam Gliss Kur (szampon i balsam) i Waxa dla blondynek. Ostatecznie może być też Yves Rocher, ale ostrzegam, że suche włosy może trochę wysuszać :( Co prawda włosy nie stają się od razu trwale jaśniejsze, ale przy regularnym stosowaniu jednak jaśnieją. A już po 1-2 użyciach widoczny jest efekt rozświetlenia włosów jak od słońca. Może spróbuj tej metody Odpowiedz Link Zgłoś