Gość: ala IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 16:28 Moje stopy bardzo się pocą szczególnie latem. Uzywam talku, kremów i nic - jest to tylko krótkotrwałe. Proszę pomóżcie mi.dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karusia Re: stopy IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 04.06.02, 17:39 Jest taki dezodorant w kremie Spirial, do nabycia w aptece, ponoć skuteczny. Jeszcze widziałam nowe produkty do stóp (też w aptece), ale nie pamiętam nazwy, farmaceutka mówiła, że są dobre. Aaa i Scholl też ma coś na pocenie sie stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: stopy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 18:02 Hej, tylko się nie natnij na Spirial, jak ja! Mnie na stopy ne pomógl wcale, efet taki jakbym sie posmarowała zwykłym kremem (czyli jeszcze gorzej). Pod pachami działa na mnie (pierwsza rzecz która w ogóle działa!) Ettiaxil, mam zamiar kupic też wersje od stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monczus Re: stopy IP: *.nas33.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 04.06.02, 18:09 Ech, a ja wlasnie kupilam ten Spirial, bo nie bylo Etiaxilu i to mialo byc to samo niby. Zero efektu! Nawet gorzej niz po zwyklym dezodorancie! Bylam nawet na stronie SVR.pl, ale chyba nie uwzgledniaja niezadowolenia klienta, bo nawet nie ma mozliwosci, by sie poskarzyc...A 30 zl poszlo na marne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: stopy IP: *.future-net.pl 04.06.02, 18:52 Biegnij do apteki i kup Etiaxil, to jedyna rzecz, która naprawdę pomaga, i pod pachy i (inna wersja) na stopy i dłonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: stopy IP: *.acn.waw.pl 04.06.02, 19:05 O, skoro pojawił się wątek o stópkach, to ja też dorzucę swoje pytania. Skusiła się może któraś z Was na nową serię Pedi-Relax? Farmaceutka strasznie zachwalała, ale wolę wstrzymać z zakupem, zanim nie dowiem sie czegoś z niezależnych źródeł. I drugie pytanie - miałyście może leczniczo-kosmetyczny aerozol do stóp Daktarin? Non stop natykam się na jego reklamy, ale - jak wyżej - wolę się czegoś wpierw dowiedzieć, nim wysupłam kilkaziesiat złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: stopy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 12:04 Ja się skusilam na Pedi Relax. Mam krem złuszczający Pieds Secs i spray chłodzący do stóp i łydek. Krem trzeba stosawac regularnie ( ja używam na noc i ubieram skarpetki) a spray jest fajny, faktycznie chłodzi. Jeśli chodzi o pocenie stóp to polecam żel Scholla antyperspiracyjny. Wysusza skorę tak że dzięki, na stopach faktycznie dziala OK, ale za to spody dłoni po smarowaniu strasznie mi wysuszyl bo zapomniałam umyć po nałożeniu na stopy. Daktarin spray to talk do stóp, więc raczej na codzień się nie sprawdzi, po za tym słuzy zapobieganiu grzybicy co niekoniecznie grozi ci jak idziesz do pracy. Zostawiłabym go raczej na okazje typu basen etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karusia Re: stopy IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 04.06.02, 19:07 No właśnie,bo mnie babka w aptece mówiła, że Spirial to to samo co Etiaxil. Ja z Etiaxilu też jestem bardzo zadowolona (tego pod pachy). Dobrze wiedzieć, że Spirial jest do niczego. Teraz sobie przypomniałam, że rzeczywiście jest Etiaxil także do stóp. Dziewczyny a jak długo używacie Etiaxilu?? Jedno opakowani i przerwa czy więcej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: stopy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 20:42 z moich zakupów kosmetyczncyh w aptekach wyniosłam jedno ważne doświadczenie, którym sie podzielę: NIE WIERZ ŻADNYM WYPOWIEDZIOM PAŃ W APTECE, JEŚLI NIE DOTYCZĄ ONE LEKARSTW. Niestety, o kosmetykach, balsamach, dezodorantach, generalnie o tym co nakłada się na skórę a nie łyka, wiedzą one z reguły mniej niz ja. Albo głupie są, albo gadają tak, żeby sprzedać. RAZ jeden trafiłam na taką, która przyznała sie uczciwie że nie wie i za to dała mi ulotkę i próbkę - takie zachowanie rozumiem. Albo te gadki "na pewno nie uczuli, jest napisane że hypoalergiczne"! Ta co powiedziała że Ettiaxil i Spirial to to samo to już naprawdę przegięła! Używałam obydwu i oświadczam że nie mają ze soba NIC wspólnego. Spirial na stopy nie działa w ogóle, na pachy bardzo słabo, ale jest bardzo łagodnyi używałam go lecząc łuszcząca sie skórę pod pachami, podrażnioną Sekretem. Ettiaxil DZIAŁA (uwierzcie mi, jeśli mnie pomógł, każdemu pomoże!) ale nawet wersja dla skóry wrażliwej jest podrażniająca, piecze nawet jak się stosuje bardzo zogdnie z ulotką, i wysusza naskórek. Wolę sobie nie wyopbrażać wersji normalnej... a teraz niestety musiałam przerwac używanie go, bo zacięłam się przy goleniu a nie chcę ryzykować nakładania go dopóki nie zagoi się CAŁKOWICIE. Spirial = Ettiaxil! Rozwalające! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karusia Re: stopy IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 04.06.02, 23:54 Rzeczywiście Etiaxil jest super. Zapomniałam już o poceniu się, mnie nic nie szczypie (także mam wersję do skóry delikatnej). Ale faktem jest, że trochę wysusza, więc muszę wówczas pachy posmarować kremem. Długo już używasz Katrino Etiaxilu czy to pierwsze opakowanie? Jestem ciekawa czy po odstawieniu pocenie się wróci czy nie (oby nie)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: stopy IP: *.se.com.pl 05.06.02, 12:11 Ja uzywam Etiaxilu od lat, nie cierpie na jakieś nadmierne pocenie się, ale po prostu dla komfortu i pewności. Kupuje go na wiosnę, stosuje codziennie na noc przez jakiś tydzień, a potem przez całe lato raz, dwa razy w tygodniu. Aha, i nie wierzcie w to, co nieraz się słyszy, także na tym forum, że antyperspiranty są groźne czy cuś. Żadnych związków miedzy nimi a rakiem nie potwierdzono. A człowiek ma tyle gruczołów potowych, że jesli przyblokujesz te pod pachami czy na stopach, to i tak perspiracja bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: stopy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 22:37 Gość portalu: Karusia napisał(a): > Rzeczywiście Etiaxil jest super. Zapomniałam już o poceniu się, mnie nic nie > szczypie (także mam wersję do skóry delikatnej). Ale faktem jest, że trochę > wysusza, więc muszę wówczas pachy posmarować kremem. Długo już używasz Katrino > Etiaxilu czy to pierwsze opakowanie? Jestem ciekawa czy po odstawieniu pocenie > się wróci czy nie (oby nie)?? To moje pierwsze opakowanie. Jestem pewna że gdyby odstawić, to pocenie wróci, no bo podaj mi jeden powód dla którego nie miałoby wrócić? Przecież żaden płyn nie może zmienić mechanizmu pocenia ani nic trwale zmienic w gruczołach potowych. to tylko bloker, chwała Bogu że jest, i że skuteczny. Ja osobiście mam zamir używac go (oczywiście nie codziennie i z przerwami) dopóki nie wymyślą czegoś jeszcze lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: stopy IP: *.komrel.net 06.06.02, 09:44 No wlasnie stopy, stopy, stopy. Ja juz nie wiem co z nimi robic. Mam strasznie sucha skorke na moich stopkach. Probowalam juz wielu rzeczy (balsamow, kremow, itd) no i nic moze wiec macie drogie panie jakies wlasne sprawdzone sposoby i specyfiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: stopy IP: *.riv-dyn.charterpipeline.net 06.06.02, 09:50 Moja mama miala taki problem i pani w aptece polecila jej jakis preparat Flosleku (mozesz zagladnac na ich strone i zobaczyc co maja w ofercie).Mama jest z niego ogromnie zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś