IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.02, 16:28
Moje stopy bardzo się pocą szczególnie latem. Uzywam talku, kremów i nic - jest
to tylko krótkotrwałe. Proszę pomóżcie mi.dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Karusia Re: stopy IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 04.06.02, 17:39
      Jest taki dezodorant w kremie Spirial, do nabycia w aptece, ponoć skuteczny.
      Jeszcze widziałam nowe produkty do stóp (też w aptece), ale nie pamiętam
      nazwy, farmaceutka mówiła, że są dobre. Aaa i Scholl też ma coś na pocenie sie
      stóp.
      • Gość: katrina Re: stopy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 18:02
        Hej, tylko się nie natnij na Spirial, jak ja! Mnie na stopy ne pomógl wcale,
        efet taki jakbym sie posmarowała zwykłym kremem (czyli jeszcze gorzej).
        Pod pachami działa na mnie (pierwsza rzecz która w ogóle działa!) Ettiaxil, mam
        zamiar kupic też wersje od stóp.
        • Gość: Monczus Re: stopy IP: *.nas33.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 04.06.02, 18:09
          Ech, a ja wlasnie kupilam ten Spirial, bo nie bylo Etiaxilu i to mialo byc to
          samo niby. Zero efektu! Nawet gorzej niz po zwyklym dezodorancie! Bylam nawet
          na stronie SVR.pl, ale chyba nie uwzgledniaja niezadowolenia klienta, bo nawet
          nie ma mozliwosci, by sie poskarzyc...A 30 zl poszlo na marne...
          • Gość: Aga Re: stopy IP: *.future-net.pl 04.06.02, 18:52
            Biegnij do apteki i kup Etiaxil, to jedyna rzecz, która naprawdę pomaga, i pod
            pachy i (inna wersja) na stopy i dłonie!
            • Gość: Xena Re: stopy IP: *.acn.waw.pl 04.06.02, 19:05
              O, skoro pojawił się wątek o stópkach, to ja też dorzucę swoje pytania. Skusiła
              się może któraś z Was na nową serię Pedi-Relax? Farmaceutka strasznie
              zachwalała, ale wolę wstrzymać z zakupem, zanim nie dowiem sie czegoś z
              niezależnych źródeł.
              I drugie pytanie - miałyście może leczniczo-kosmetyczny aerozol do stóp
              Daktarin? Non stop natykam się na jego reklamy, ale - jak wyżej - wolę się
              czegoś wpierw dowiedzieć, nim wysupłam kilkaziesiat złotych.
              • Gość: Mar Re: stopy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 12:04
                Ja się skusilam na Pedi Relax. Mam krem złuszczający Pieds Secs i spray
                chłodzący do stóp i łydek. Krem trzeba stosawac regularnie ( ja używam na noc i
                ubieram skarpetki) a spray jest fajny, faktycznie chłodzi.
                Jeśli chodzi o pocenie stóp to polecam żel Scholla antyperspiracyjny. Wysusza
                skorę tak że dzięki, na stopach faktycznie dziala OK, ale za to spody dłoni po
                smarowaniu strasznie mi wysuszyl bo zapomniałam umyć po nałożeniu na stopy.
                Daktarin spray to talk do stóp, więc raczej na codzień się nie sprawdzi, po za
                tym słuzy zapobieganiu grzybicy co niekoniecznie grozi ci jak idziesz do pracy.
                Zostawiłabym go raczej na okazje typu basen etc.
        • Gość: Karusia Re: stopy IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 04.06.02, 19:07
          No właśnie,bo mnie babka w aptece mówiła, że Spirial to to samo co Etiaxil. Ja
          z Etiaxilu też jestem bardzo zadowolona (tego pod pachy). Dobrze wiedzieć, że
          Spirial jest do niczego. Teraz sobie przypomniałam, że rzeczywiście jest
          Etiaxil także do stóp. Dziewczyny a jak długo używacie Etiaxilu?? Jedno
          opakowani i przerwa czy więcej??
          • Gość: katrina Re: stopy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 20:42
            z moich zakupów kosmetyczncyh w aptekach wyniosłam jedno ważne doświadczenie,
            którym sie podzielę: NIE WIERZ ŻADNYM WYPOWIEDZIOM PAŃ W APTECE, JEŚLI NIE
            DOTYCZĄ ONE LEKARSTW. Niestety, o kosmetykach, balsamach, dezodorantach,
            generalnie o tym co nakłada się na skórę a nie łyka, wiedzą one z reguły mniej
            niz ja. Albo głupie są, albo gadają tak, żeby sprzedać. RAZ jeden trafiłam na
            taką, która przyznała sie uczciwie że nie wie i za to dała mi ulotkę i próbkę -
            takie zachowanie rozumiem. Albo te gadki "na pewno nie uczuli, jest napisane że
            hypoalergiczne"!
            Ta co powiedziała że Ettiaxil i Spirial to to samo to już naprawdę przegięła!
            Używałam obydwu i oświadczam że nie mają ze soba NIC wspólnego. Spirial na
            stopy nie działa w ogóle, na pachy bardzo słabo, ale jest bardzo łagodnyi
            używałam go lecząc łuszcząca sie skórę pod pachami, podrażnioną Sekretem.
            Ettiaxil DZIAŁA (uwierzcie mi, jeśli mnie pomógł, każdemu pomoże!) ale nawet
            wersja dla skóry wrażliwej jest podrażniająca, piecze nawet jak się stosuje
            bardzo zogdnie z ulotką, i wysusza naskórek. Wolę sobie nie wyopbrażać wersji
            normalnej... a teraz niestety musiałam przerwac używanie go, bo zacięłam się
            przy goleniu a nie chcę ryzykować nakładania go dopóki nie zagoi się
            CAŁKOWICIE.
            Spirial = Ettiaxil! Rozwalające!
            • Gość: Karusia Re: stopy IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 04.06.02, 23:54
              Rzeczywiście Etiaxil jest super. Zapomniałam już o poceniu się, mnie nic nie
              szczypie (także mam wersję do skóry delikatnej). Ale faktem jest, że trochę
              wysusza, więc muszę wówczas pachy posmarować kremem. Długo już używasz Katrino
              Etiaxilu czy to pierwsze opakowanie? Jestem ciekawa czy po odstawieniu pocenie
              się wróci czy nie (oby nie)??
              • Gość: gAndzia Re: stopy IP: *.se.com.pl 05.06.02, 12:11
                Ja uzywam Etiaxilu od lat, nie cierpie na jakieś nadmierne pocenie się, ale po
                prostu dla komfortu i pewności. Kupuje go na wiosnę, stosuje codziennie na noc
                przez jakiś tydzień, a potem przez całe lato raz, dwa razy w tygodniu. Aha, i
                nie wierzcie w to, co nieraz się słyszy, także na tym forum, że antyperspiranty
                są groźne czy cuś. Żadnych związków miedzy nimi a rakiem nie potwierdzono. A
                człowiek ma tyle gruczołów potowych, że jesli przyblokujesz te pod pachami czy
                na stopach, to i tak perspiracja bedzie.
              • Gość: katrina Re: stopy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 22:37
                Gość portalu: Karusia napisał(a):

> Rzeczywiście Etiaxil jest super. Zapomniałam już o poceniu się, mnie nic nie
                > szczypie (także mam wersję do skóry delikatnej). Ale faktem jest, że trochę
                > wysusza, więc muszę wówczas pachy posmarować kremem. Długo już używasz Katrino
                > Etiaxilu czy to pierwsze opakowanie? Jestem ciekawa czy po odstawieniu pocenie
                > się wróci czy nie (oby nie)??

To moje pierwsze opakowanie. Jestem pewna że gdyby odstawić, to pocenie wróci, no
                bo podaj mi jeden powód dla którego nie miałoby wrócić? Przecież żaden płyn nie
                może zmienić mechanizmu pocenia ani nic trwale zmienic w gruczołach potowych. to
                tylko bloker, chwała Bogu że jest, i że skuteczny. Ja osobiście mam zamir używac
                go (oczywiście nie codziennie i z przerwami) dopóki nie wymyślą czegoś jeszcze
                lepszego.

• Gość: ag Re: stopy IP: *.komrel.net 06.06.02, 09:44
                No wlasnie stopy, stopy, stopy. Ja juz nie wiem co z
                nimi robic. Mam strasznie sucha skorke na moich
                stopkach. Probowalam juz wielu rzeczy (balsamow,
                kremow, itd) no i nic moze wiec macie drogie panie
                jakies wlasne sprawdzone sposoby i specyfiki.
                • Gość: inka Re: stopy IP: *.riv-dyn.charterpipeline.net 06.06.02, 09:50
                  Moja mama miala taki problem i pani w aptece polecila jej jakis preparat
                  Flosleku (mozesz zagladnac na ich strone i zobaczyc co maja w ofercie).Mama
                  jest z niego ogromnie zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka