17.02.05, 11:32
Strona vegańska, dział o kosmetykach:

vege.spinacz.pl/str.php?dz=64

Sklepy on-line:

natur-shop.w-domu.com/index.php
nestorgroup.home.pl/cgibin/shop?show=2&sort=id&sid=4f659966
Tutaj bardzo ubogi sklep (nie wiadaomo czmeu?), miejmy nadzieję, że się
rozwinie i będą dostępne wszytskie produkty wymienionych producentów:

www.naturalne-kosmetyki.info/
Obserwuj wątek
    • asiek_asiekowaty Gayata 17.02.05, 16:27
      www.gayata.pl/
      www.naturella.com.pl/
      • kraxa www.ekologiczny.pl 17.02.05, 16:49
        Niedrogie i bardzo dobre+ duzy atut- tania przesylka, tylko 7,9 za pobraniem.
        Zawsze dokladaja probki.
        • asiek_asiekowaty Re: www.ekologiczny.pl 17.02.05, 17:04
          Podali adresy sklepów w Pl, gdzie można dostac ich produkty, w Krakowie, gdzie
          mieszkam, jest nawet kilka i to 2 kroki od mojej uczelni, często tamtędy
          chodzę, więc może będę mogła się zaopatrzyć w coś na miejscu. :)
      • kraxa jest polska strona PRIMAVERY 18.02.05, 11:46
        www.primavera.com.pl/
        super!!!
        Musieli niedawno otworzyc, bo ja regularnie"trzepie " siec w poszukiwaniu tego
        typu fantów i do niedawna nie bylo. Dobra, wracam do roboty bo mnie wyleja :-D
      • vitalia Re: Gayata 04.03.05, 23:23
        www.ecoworld.wk.prv.pl/eco.htm
        Ty też jest naturalnie..
    • asiek_asiekowaty Dobre wieści :) 17.02.05, 19:31
      A'propos www.naturalne-kosmetyki.info dostałam odpowiedź od sklepu:

Dzien Dobry !!!
      dziekuje za zainteresowanie naszym sklepem. Obiecuje jeszcze w tym tygodniu
      dodac kolejne kosmetyki z innych firm. Przed dodaniem sprawdzamy ich jakosc,
      aby nie sprzedawac byle czego ;)

Pozdrawiam
      Robert Tauchmann
      PS Prosze mi powiedziec, co Pania interesuje szczeglolnie ???

No... To co nas interesuje? ;)

To adres: brroger@tiscali.de To "de" na końcu maila hmm może ten pan z Niemiec
      te kosmetyki sprowadza?
    • asiek_asiekowaty Niemieckie sklepy i firmy 17.02.05, 19:44
      Mogłybyście (szczególnie Kraxa;P) podać adresy sklepó on-line niemickich? I
      szczególnie interesujące firmy?
      • asiek_asiekowaty Coś znalazłam :) 17.02.05, 20:03
        www.beautykosmos.de/linkliste-0004.html
        Zejść niżej do Naturkosmetik. No to tylko mieć nadzieję, że w tym nowym pl
        sklepie net będą wszystkie wymienione w nim firmy dostępne tak, jak są dostępne
        w Niemczech pod tymi linkami.
        • kraxa Re: Coś znalazłam :) 18.02.05, 10:42
          www.lima-naturkosmetik.de
          www.bella-donna.de
          www.primavera-life.de
          www.oasis-versand.de

shop.hautbalance.de/index.php?xanarioID=86d111fec7128c7411067b5d49d4bde1www.bioladenol.de

No i www.visana.de
    • smee Re: Linki 23.02.05, 22:09
      A jak Wam sie podoba to - Kanu
      :)
      • jzjaniak Re: Linki 08.05.05, 19:14
        podoba się!!!
        ale jak to kupić?????
        • justa_79 Re: Linki 12.05.05, 14:45
          wysyłkowo.
    • kraxa niestety smee 24.02.05, 10:55
      co do Kanu mam podejrzenia o "naturalnosc". Napisalam do nich z pytaniem o
      sklad kosmetyków, podobnie jak do smootha i Jacques andhrel 9niby naturalne
      mialo byc). Cisza jak makiem zasial, czyli nie maja sie czym pochwalic?
      • malwaaa Re: Kanu 26.02.05, 15:51
        Jeżeli będziecie chciały poczekać, to za miesiąc mogę sprawdzić, co tam mają w
        składzie.
        • kraxa bardzo chetnie sie dowiem :-) 28.02.05, 13:52

• justa_79 Re: Kanu 12.05.05, 14:46
          malwuś, i jak, sprawdziłaś, co Kanu ma w składzie?
          • edyta651 Re: Kanu 27.06.05, 17:04
            Mam mydła kanu w swoim sklepie internetowym. www.mydlarnia-hebe.pl. Sadzę że to
            dokonałe, naturalne produkty. Sama je używam, a skórę mam bardzo wrażliwą i
            suchą.
    • asiek_asiekowaty do oceny ;) 01.03.05, 10:58
      www.mydlanaafera.banko.pl/index.php
      • kraxa no niestety :-( 02.03.05, 11:17
        Na moje oko natury tam za wiele nie ma... Aquolina ma fantastyczne kolory i
        zapachy, ale naturze nie istnieje "zapach bialej czekolady" czy innych takich.
        Podobnie z Lepo- zawieraja bambus, oliwe, zielona herbate, ale baza nadal jest
        chemiczna. uzywalam ich kiedys, kiedy nic "naturalnego" nie mozna bylo dostac.
        Sa przyjemne w uzyciu, ale zdecydowanie nie sa organiczne. Ta linia Mineral
        Line to standardowa linia kosmetyków syntetycznych wzbogaconych
        mineralamimorskimi. Natomiast I coloniali to droga linia koncernu Faberge,
        wchodzacego w skald Levera czyli droga kuzynka Dove. ogladalam te kosmetyki w
        sephorze- nie ma w nich niczego, co uzasadnialoby tak wysoka cene(mleczko do
        ciala ponad 100 zl), no moze poza wyszukanymi opakowaniami, ktore stanowic moga
        ozdobe lazienki. Wszystkie kosmetyki z tej mydlarni sa LADNE i pachnace, ale w
        koncu nie o to nam tu chyba chodzi:-) Prawda jest taka, ze kosmetyk naturalny
        nigdy nie bedzie mial tak spektakularnego koloru, aksamitnej konsystencji,
        równiez zapachy sa perzyjemne, ale nie "perfumeryjne", nie masz ochoty
        ich "zjesc". Natomiast korzysci dla skóry sa widoczne golym okiem
        • deanna1 A mydła? 02.03.05, 11:22
          Chodzi mi o tzw. mydła naturalne, ręcznie robione. 99% jest
          barwionych/zapachowych, ale spotkałam się też np. z wersją dla alergików - bez
          barwników i bezzapachową. Czy lepiej używać do mycia takich mydeł, czy żeli pod
          prysznic?
          • kraxa Re: A mydła? 02.03.05, 12:30
            O ile nie zawieraja sodium tallowate czyli lugu z loju zwierzecego to beda
            lepsze niz "typowy" zel pod prysznic zawierajacy detergent Sodium Laureth
            Sulfate. Natomiast zele pod prysznic Alva, Hauschka czy Eco cosmetics nie
            zawieraja tego tensydu i sa godne polecenia. Albo wybierz mydlo roslinne z
            Logony, czy alvy. No tanie niestety nie sa, ale warto
            • deanna1 Re: A mydła? 03.03.05, 10:44
              Na zawartość sodium tallowate zwracam uwagę of kors :)
              Interesujące informacje o mydłach są tu; www.naturalnemydla.pl/
              Szzczególnie polecam dział "Vademecum" - dowiedziałam się jak odróznić mydło
              naturalne od "nienaturalnego" :D
    • smee Re: Linki 09.03.05, 23:23
      Znalazlam, to wklejam :)
      www.ekologiczny.pl
      Sprzedaz wysylkowa, ceny kosmetykow znosne, wysylaja probki po 1zl (dobra,
      zawsze myslalam, ze probki sa gratis, ale OK...), fajne jest to, ze podaja w
      rozszerzonym opisie kosmetykow dokladny sklad, wiec mozna sobie poczytac, jak
      ktos obeznany ;)
      Pozdrowienia ;)
      • smee Re: Linki 09.03.05, 23:25
        Moze jednak dla Waszej wygody uda mi sie wstawic aktywny link:
        www.ekologiczny.pl
        :)
    • asiek_asiekowaty Naturo, Efavit 15.03.05, 12:48
      www.naturo.pl/index.php?cPath=86&osCsid=4eee8e7252406a57fd4d6e9f59ca8d2b
      gub1.host24.pl/
      • kraxa Asiek Moje gratulacje 15.03.05, 13:15
        Jestem pod duzym wrazeniem naprawde:-) Nie dalej jak tydzieD temu odebralam
        kolejna paczke z Naturo z zarciem, ale o dodaniu do oferty kosmetyków nie
        mialam pojecia. Super, zaraz przejrze
    • asiek_asiekowaty Forum Kafeterii - pokrewny temat :) 21.03.05, 11:27
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1666818
    • asiek_asiekowaty Oczar Wirginijski i Boniderm 26.03.05, 16:42
      www.septyk.pl/spray.html
      www.bonimed.ig.pl/
      To drugie mam zamiar wypróbować.
      • asiek_asiekowaty Re: Oczar Wirginijski i Boniderm 31.03.05, 14:13
        Boniderm zawiera Sodium Tallowate i Sodium Laurathe.
    • asiek_asiekowaty Tania glinka zielona! 29.03.05, 23:03
      www.greenplanet.pl

Sklep > produkty > glinki zielone Argitela
      • kraxa glinka argitala activata 01.07.05, 10:35
        wlasnie odebralam paczke z greenplanet. Tym razem skusilam sie na glinke.
        Wzielam póki co 500 gram, zeby sprawdzic przed zakupem 2,5 kilogramów( swietna
        cena 40 zl!!!). I wiecie co, ciesze sie jak dziecko z lizaka. Najbardziej
        podobaja mi sie przepisy na rózne naturalne maski z wykorzystaniem tej glinki.W
        zaleznosci od przeznaczenia dodaje sie oleje, wyciagi roslinne. z jednej paczki
        mozna miec kosmetyk na twarz, cialo, wlosy, da kapieli. A co najlepsze- pisza,
        ze np. woda po kapieli stanowi fantastyczny nawóz dla roslin. Bardzo mi sie
        podoba pomysl, choc nie mam wanny, to po np. kapieli stóp chlusne wszystko pod
        tuje w ogrodzie :-) A dzis rano zrobilysmy sobie z mama drina glinkowego.
        Lyzeczka glinki na szklanke wody, zamieszac i odstawic na 10 minut, zeby
        osiadlo na dnie. Wode wypijamy, ma lekko ziolowy smak. Podobno czysci organizm
        i uzupelnia mikroelementy. Nie powiem, ojciec patrzyl dziwnie jak pilysmy
        zielony szlam ze szklanek. Ale w sumie odkad moja mama, lat 60, przestala jesc
        mieso juz nic go nie zdziwi;-)
        • deczi daj znać 01.07.05, 13:11
          za jakiś czas, czy są jakieś wyraźne efekty picia tej glinki.
          pozdrowienia
          D.
          • kraxa w sumie nie wiem, czego sie podziewac? 01.07.05, 13:29

• kraxa znalazlam oryginalna strone producenta 01.07.05, 13:34
              www.argital.it/english/argilla.html
              fajna. Greenplanet ma w ofercie tez szampony z tej firmy. Bez SlS i
              konserwantów, brzmi dobrze.
    • asiek_asiekowaty ICHEM 31.03.05, 14:12
      www.ichem.com.pl
      • brroger Re: ICHEM 27.04.05, 19:36
        Bardzo mi przykro, ale nasza idea powstania sklepu internetowego z naturalnymi
        kosmetykami www.naturalne-kosmetyki.info chyba niestety upadnie. Zbyt mala
        ilosc zamowien i troche problemy z serwerem przyczynily sie do zawieszenia
        naszej dzialalnosci. Nie rezygnujemy jednak z dzialalnosci ku propagowaniu
        naturalnych kosmetykow. Tworzymy wlasnie nowy serwis www.uroda.de, gdzie mamy
        zamiar propagowac nature. Zapraszamy wszystkich do prowadznia naszego serisu.
        Liczymy bardzo na Wasza pomoc i krytyke.
        Pozdrawiam
        Robert T.
        • kraxa Panie Robercie, no wlasnie 28.04.05, 13:39
          Z przykroscia zauwazylam ze od kilku dni strona sie nie laduje. Zmuszona bylam
          zamówic kosmetyki w solkosie, ale zdaje sie Pan ma równiez jakis udzial w
          tamtym przedsiewziciu. w imieniu forumowiczek powiem, ze jest nam bardzo milo,
          ze jestesmy rozpatrywane w kategoriach rzetelnej oceny i (ewentualnie) krytyki:-
          )
          • asiek_asiekowaty A może po prostu... 28.04.05, 16:22
            ...rozszerzyć ofertę, bo póki co jest bardzo uboga. Np. takie olejki eteryczne
            czy mydła naturalne to prędzej ktoś kupi, a przy okazji może i skusi się
            spóbować innych naturalnych kosmetyków? I reklamę walnąc na forum Uroda, na
            pewno dużo pomoże.
            • brroger Re: A może po prostu... 29.04.05, 16:45
              Dzieki za wsparcie. Niestety tak jak na poczatku zauwazylyscie Drogie Panie
              mieszkam w Niemczech i troche za bardzo traktowalem to uopijnie, natomiast
              koszta przesylki przewyzszaly czasem koszta kremow. Co do Firmy Solkos, to
              zajmuje sie ona sprowadzanie kosmetykow alva. Moj udzial jest taki, iz
              wprowadzilem firme do Polski i przetlumaczylem wszystkie teksty odnosnie
              kosmetykow alva, przez co takze zakochalem sie w naturze. Czytam bardzo duzo na
              ten temat, a obecnie studiuje ksiazke znanej tutaj Pani Stephani Faber, gdzie
              jest ponad 300 przepisow na naturalne kosmetyki. Chce je sukcesywnie wstawiac
              na nowa strone.
              Wszystkie firmy produkujace kosmetyki robia wokol ich produkcji straszne
              zamieszanie, ze niby ciezko etc. Prawda jest taka, ze dla wlasnych potrzeb
              zrobienie kosmetyku jest bardzo prosta sprawa. Nieprawda jest rowniez to iz sa
              cudowne srodki na zmarszczki, sa tylko dobre chwyta reklamowe, i ladne kobiety
              na fotkach. Skora kobiety jest delikatna i poprzez to od 30 roku zycia
              zaczynaja pojawiac sie na niej zmarszki. Mozemy popzrze stosowaie kremow ten
              proces jedynie lekko spowolnic.
              Jezeli bedziecie mialy Panie jakies pytania odnosnie kosmetykow, to proponuje
              tutaj lub na mojego maila info@vikar.org
              Bedac w Rossman ostatnio spotkalem niedrogie kosmetyki naturalne, ktore maja
              note sehr gut (bardzo dobry) w Öko Test, magazynie, ktory testuje produkty pod
              wzgledem zawartosci chemii syntetycznej. Ta seria kosmetykow nazywa sie
              ALTERRA, proponuje poszukac w Polsce. Krem srednio kosztuje 3-6 € i posiada
              logo BDIH, czyli stowarzyszenia producentow kosmetykow naturalnych.
              Pozdrawiam
              • kraxa dzieki za informacje 02.05.05, 13:46
                Ja bym miala dla Pana Roberta propozycje pokuszenia sie o wprowadzenie na rynek
                polski Lavery. To jest doskonala firma, ma naprawde szeroka game produktów i
                relatywnie przystepne ceny- na poziomie naszej Nivei, wiec chyba do przyjecia.
                Z przykroscia odnotowuje fakt zamkniecia sklepu pana Roberta. szczególnie
                interesujacy wydawal mi sie STYX, który na jakis czas zagoscil w ofercie, ale
                zniknal zanim zdolalam cokolwiek zamówic. Ale teraz widze, ze Styx jest
                dodtepny w aptece w Carrefourze w Gdansku. Co prawda na razie tylko trzy
                kosmetyki- olejek antycellulit 100 ml za 39 zlotych ( niezle w porównaniu do
                odpowiednika z primavery, którego taka sama pojemnosc kosztuje 64 zlote), krem
                kartoflany do rak za tyle samo chyba, no i masc na sforsowane miesnie. Mam
                nadzieje, ze rozszerza oferte, bo na austriackiej stronie STYXu widzialam wiele
                fajnych rzeczy.
                • brroger Re: dzieki za informacje 02.05.05, 15:52
                  Styx i w ogole austriackie firmy robia super kosmetyki z mleka koziego, dobre
                  dla ludzi z sucha skora i problemami z cyklu neurodermitis. Firma Lavera poki
                  co nie jest jeszcze zainteresowana sprzedaza w Polsce, a rzeczywiscie maja
                  niezle kosmetyki, mozna je rowniez naby w internetowych niemieckich sklepach,
                  jak co to podam namiary, malym problemem jest cena przesylki, trzeba liczyc
                  srednio 8€ za paczke nieubezpieczona, duzo troche.
                  Pozdrawiam
                  • kraxa ja juz od dawna zamawiam Lavere 02.05.05, 16:36
                    oraz Martine Gebhardt, Bioturm, i inne. Mam kolezanke, która studiuje w Bremen.
                    Ona mi robi zakupy i przywozi, kiedy przyjezdza do Polski. z przyjemnoscia
                    dalabym jednak zarabiac polskim sklepom, no chyba, ze mieliby takie ceny jak
                    bionatura 9 sprzedaja logone). To co oni robia- czyli narzut rzedu 100- 120 %
                    to jest gruba przesada. Pozdrawiam,
    • suselka03 glinka Argiletz 11.05.05, 12:31
      arpol-fr.com.pl/
    • asiek_asiekowaty www.kosmetykanaturalna.pl - serwis i sklep 04.06.05, 15:34
    • deczi Logona i Weleda 24.06.05, 15:28
      chyba jeszcze nie było:
      www.bionatura.pl/
      A Weleda ma stronę w budowie.

www.weleda.com.pl
    • sipa Re: Linki 01.07.05, 17:53
      Znalazłam miejsce gdzie można wygrać coś naturalnego, czyli Ziemie Wulkaniczna.
      Jest konkurs na www.forum.eversun.pl . No i można kupić jesli ktoś nie che brac
      udziału w konkursie . Ja próbuję :)
    • fairy5 Re: Linki 18.07.05, 21:49
      www.ewg.org/reports/skindeep/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka