IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 05.06.02, 00:34
Musze przyznac ze jestem w kropce. Ze wszystkich niemal stron slysze pochwaly
nt tego preparatu. Ze super extra, i uniwersalny i do kazdej cery sie nadaje,
itd. itp.
Dlatego mam pytanie: Czy nadaje sie do tlustej, sklonnej do zanieczyszcen i
wypryskow cery?
Bo z tego co slyszalam to nijak mi to nie wychodzi. I badz tu madra i pisz
wiersze.
Dziewczyny jesli ktoras stosowala to prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: Physiogel IP: *.acn.waw.pl 05.06.02, 10:31
      Jak najbardziej nadaje się do takiej zanieczyszczonej cery. Wspominałam o tym w
      innym wątku - dermatolog zalecił mi go jako uzupełnienie kuracji
      antytrądzikowej. Działa delikatnie, uspokaja skórę, nie wysusza, łagodzi
      podrażnienia, więc problematycznej cerze może tylko pomóc. Na opakowaniu (ja
      akurat mam francuskie, ale na polskim powinna być podobna informacja) jest
      wyraźnie napisane, że przeznaczony jest przede wszystkim do cery wrażliwej i
      nadreaktywnej, z tendencją do trądziku; nie zawiera sztucznych barwników ani
      susbtancji zapachowych, ma neutralne pH, zapobiega pojawianiu się zaskórników.

Mam też z tej serii krem nawilżający do twarzy (zdaje się, że nie jest dostępny
      w Polsce) przeznaczony do uspokajania cery podrażnionej kuracjami
      dermatologicznymi (np. silnymi preparatami antytrądzikowymi powodującymi
      łuszczenie i zaczerwienienia) - super sprawa!

• Gość: agat_ka Re: Physiogel IP: *.biochem.mpg.de / 141.61.4.* 05.06.02, 15:39
        hej

mam cere tlusta (zima jakby mieszana), czasem jakies wypryski, calosc z
        tendencja do swiecenia. stosuje wlasnie Physiogel i raz, ze dobrze oczyszcza
        nie pozostawiajac tlustego filmu (nie moge myc woda), a dwa, nie podraznia, nie
        przesusza, czyli nie narusza rownowagi. producentem jest firma farmaceutyczna
        produkujaca m.in wiele preparatow na tradzik.
        tak czy inaczej, uwazam ze jest to preparat godny polecenia i niepotrzebnie sie
        obawiasz, ze Ci zaszkodzi. Cena tez niewygorowana (ok. 2o PLN), warto sprobowac
        pozdrowienia
        • Gość: kasiulek Re: Physiogel IP: *.daimler-benz.com 05.06.02, 16:16
          A ja mam moze takie troszke glupiutkie pytanko: czy to jest zel do mycia
          twarzy? I jakiej firmy?
          Dzieki wielkie z gory za odpowiedz i wybaczcie moja ignorancje:)))
          • Gość: rauser Re: Physiogel IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.06.02, 18:59
            tak, to jest żel jak sama nazwa wskazuje, firmy Stiefel, na opakowaniu napis:
            Hypoalergiczny żel myjący dla skóry wrażliwej, moze być stosowany bez
            spłukiwania". Idealna sprawa równiez na urlop, kiedy "obca" woda może
            podraznic. Ja mam skórę alergiczną z tendencją do wyprysków i mnie służy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka