Dodaj do ulubionych

Kokos - w roli glownej :-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 10:49
Szukam wszelkich kosmetykow, ktore maja w skladzie kokos, a dokladniej pachna
glownie kokosem.
Gdzies nizej, tu na forum, znalazlam perfumy, a raczej wode toaletowa z
YR...jest kokosowa. Fajnie. W poniedzialek pojde kupic, mam nadzieje, ze
bedzie dostepna.

U mojego fryzjera kupilam maske na wlosy z firmy Mil Mil. Zawiera olejek
kokosowy. Wlosy sa bajerancko miekkie. Nakladam ja na 30-60 min na wloski,
glowka w czepek i zawijam w cieply recznik. Na opakowaniu pisze, zeby trzymac
1 min, ale ja w weekendy robie sobie dlugie kuracje. Poza tym kiedy bylam na
nawilzaniu wlosow, to fryzjerka na tej masce trzymala mnie tez 30 min :-)

Mam balsam Frutini (jakos tak) kupiony w Rossmanie: banan i kokos. Mrr :-)

Pomadka do ust Nivea - Tropical shake. Kokoski z czyms tam ;-)

Teraz prosba do Was:
czy znacie inne kosmetyki z kokosem w roli glownej? Chcialabym wyprobowac
inne marki. No i zeby nie byly z gornej polki-nie stac mnie.

A tak na marginesie, pamietacie firme Ultra Doux? Miala boski szampon do
wlosow - waniliowy. Juz ich nie ma :-(
Tak samo jak Vanilla Fields fimy Coty :-(
Albo odzywka brzoskwiniowa, marki juz nie pamietam, ale butelke nadal mam
przed oczami ;-)
Wszystko co dobre to wycofane, grr :->
Obserwuj wątek
    • Gość: mia Re: Kokos - w roli glownej :-) IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 19.02.05, 10:58
      oriflame ma szampon, odzywke i krem do kapieli, kazdy po 16.90 bodajze, ale
      zdarzaja sie promocje i bywa taniej. szkoda tylko, ze ich zapach na ciele nie
      trzyma sie tak dlugo...

co do yr, to rzeczywiscie, maja cala serie kokosowa, ale pachnie dla mnie tak
      troche chemicznie.

a moje ulubione kokosy, nie kosmetyczne, to slodkosci raffaello :))
      • Gość: ilka Re: Kokos - w roli glownej :-) IP: *.241.81.adsl.skynet.be 19.02.05, 11:10
        Body Butter z Body Shopu w wersji kokosowej i do tego z tej samer serii
        peeeling do ciala. Mniam mniam.... Popros znajomych za granica lub poszukaj na
        allegro - warto!!
        • stephanie_s Re: Kokos - w roli glownej :-) 20.02.05, 11:34
          jezeli jestes z Warszawy to body butter (pachnie wysmienicie kokosowo)jest w
          body basics w carrefour pzry dworcu wilenskim
    • kosmisia Re: Kokos - w roli glownej :-) 19.02.05, 11:19
      Inecto
      kosmetyki do włosów - są dostępne w Galerii Centrum, sa bardzo fajne
      chyba są też jakieś kosemtyki do ciała Invecto
      wszystko z ojejem kokosowym i ładnie pachnie kokosem
    • jumbala Re: Kokos - w roli glownej :-) 19.02.05, 11:21
      ja wczoraj jeszcze znalazłam w firmie aquolina mleczko do ciala , zel i wode
      toaletowa o zapachu kokosa....jeszcze ladniej od YR- do tej pory tego używałam
      ale jeszcze nie przetestowałam aquolina wiec nie wiem jak z jakosci itd:)
    • Gość: Inez Re: Kokos - w roli glownej :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 12:25
      Oriflame ma w swej ofercie kokosowy krem pod prysznic oraz odzywkę do włosów suchych i matowych także o zapachu kokosu. Zapach kokosu fajny,ale nie utrzymuje sie długo:(
    • anaix Re: Kokos - w roli glownej :-) 19.02.05, 14:13
      Wiem, ze to Cie pewnie nie pocieszy ale tydzien temu wiedzialm Ultra Doux we
      Wloszech w zwyklym supermercado;)Zwrocilam uwage bo sama go kiedys uwielbialam,
      ale teraz przeszlam na bardziej 'zdrowotne' szampony. anyway,pozdrawiam!!
      • Gość: pusia Re: Kokos - w roli glownej :-) IP: *.chello.pl 20.02.05, 11:06
        polecam balsam brązujący kolastyna ok. 10 zł, ładnie kokosowo pachnie, nie
        brudzi i nadaje ładny kolor skóry, używam jeszcze z Avonu preparat na
        zniszczone końcówki włosów koszt ok. 15 złotych, również ma ładny zapach coś
        jak kokos
        • Gość: gość Re: Kokos - w roli glownej :-) IP: *.tele2.pl 20.02.05, 12:21
          Jest jeszcze mydło w płynie oraz żel pod prysznic fimy Apart bodajże -
          kokosowe. Do dostania np. w Tesco lub w Muszkieterach. Cena zupełnie
          przystępna, bo za żel zapłaciłam chyba 5 zł.
    • madzia773 do Julii pyt o Mil Mil 20.02.05, 13:10
      Julia, przeszukałam gogole i wizaż i nigdzie nie znalazłam nic o tej masce Mil
      Mil do włosów, ja też bym taką chętnie nabyła, jak wszytsko co pachnie kokosow-
      waniliowo-migdałowo-cynamonowo.
      Możesz podac dokładną nazwę maski i firmę???
      Pzdr
      • Gość: blea Re: do Julii pyt o Mil Mil IP: *.chello.pl 20.02.05, 13:44
        co do tej maski, to jak na opakowaniu jest napisane, żeby trzymać ją przez 1
        min, to chyba nie jest dobrze, jak robi się to 30 razy dłużej.hmmmm
        • Gość: Julia Mil Mil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 13:46
          Teraz nie podam dokladnej nazwy, bo jestem w pracy ;-) Ja ja kupilam u fryzjera
          osiedlowego hehe ;-) A o tej odzywce to slyszalam ze 2 lata temu-nigdzie nie
          moglam jej dostac. A tu pare dni temu bylam na nawilzaniu i prosze-"moja"
          maska.

Na opakowaniu pisze "cream", wiec jest to jakis krem czy maska na wlosy.
          Dlatego trzymam tak dlugo, minimum 30 min. Ja tak zawsze robie. Juz mi to w
          nayk weszlo, jak kiedys mialam wax'a. "Zwykle" odzywki trzymam 15-20 min, np z
          garniera fructisa. Gdzies w tv slyszalam, zeby tyle trzymac, bo wtedy ma sie
          pewnosc, ze skladniki odzywcze wejda w ten wlos itp. Bo jakos mi sie nie chce
          wierzyc, ze po 1 malutkiej minucie, moje wlosy zostaja odzywione (przyklad
          sunsilk).

A i tak kazda z Was zrobi po swojemu :-)
          • madzia773 Znowu do Julii 21.02.05, 18:35
            Julio, prosze Cię zerknij jak wrócisz z pracy na te "cream" Mil Mil i podaj mi
            nazwę producenta lub dystrybutora w Polsce bo pytałam u fryzjera i nikt nie wie
            o co mi chodzi:(
            Czy ten fryzjer u którego kupowałas jest w w-wie? Ile zapłaciłaś?
    • kosmisia Re: Kokos - w roli glownej :-) 21.02.05, 20:14
      kupiłam dziś dziś żel pod prysznic Isana z kokosem w rossmannie, niska cena,
      wypóbuję, pachnie kokosem
      • Gość: Julia Mil Mil - etykieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:07
        Maska jest wloska. Na opakowaniu pisze: MIL MIL Professional. Crema
        rigenerante. All'Olio Di Cocco.

Przeznaczona do uzytku profesjonalnego. Krem regenerujacy do wlosow z olejkiem
        kokosowym.
        Potem bylo opisane jak ona dziala na wlosy itp. No i poprawka: pisze zeby
        trzymac 3 min, a nie 1 min jak wczesniej wspomnialam ;-) U fryzjera siedzialam
        ok 25 min z ta maska.

Importer "Wats" sp. z o.o.

Pojemnosc 500 ml. Zaplacilam 23 zl. Troche tanio jak za taka ilosc maski. No i
        to grosze w porownaniu z innymi profesjonalnymi kosmetykami, dlatego sie
        skusilam.

Ja, pierwsze co zauwazylam po zastosowaniu tej maski, ze moje koncowki wlosow,
        nadal byly tak mokre jak reszta wlosow. Natomiast po innych maskach, moje
        koncowki zamienialy sie w suche sianko po paru min trzymania glowy w reczniku.
        Wiec moze cos tam ta maska dziala ;-)

No i nie jestem niestety z Warszawy ;-/ Tylko z Kielc...

Co do kokosowych kosmetykow, to Rossmana i Yves Rocher mam u siebie w miescie :-
        D to zakupie w/w produkty.
        • madzia773 Re: Mil Mil - etykieta 23.02.05, 10:26
          dzięki Julia:) A w której hurtowni fryzjerskiej kupiłas tę maskę? w tej na
          sandomierskiej?
          Doskonale albo prawie doskonale znam Kielce:))) Będę tam za 3 tygodnie. Może
          spotkamy się w "Wesołej Kawce"?

Julia a moze masz nr GG?
          PZDR
      • madzia773 hej Julia!! 23.02.05, 19:00
    • madzia773 Re: Kokos - w roli glownej :-) 23.02.05, 15:01
      up żeby Julia zauważyła:)
      • madzia773 Re: Kokos - w roli glownej :-) 24.02.05, 19:51
        ok Julia widzę że cię nieźle przestarszyłam tą Wesołą kawką, zatem pwoiedz mi
        tylko w którym salonie (napisałaś że u fryzjerki) kupiłas Mil Mil?
    • Gość: celine Re: Kokos - w roli glownej :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 00:50
      dziś kupiłam - Simply Silk - balsam do ciała i twarzy. nie próbowałam jeszcze
      na całym ciele, więc nie wiem, jak nawilża, ale pachnie zabójczo. dałam za
      niego 5,90
      • Gość: madzia773 celine IP: 193.0.117.* 26.02.05, 09:27
        a gdzie kupiłaś? w rossmanie? czy nazwa "simply silk" to nazwa firmy?
        • Gość: Julia to nie salon fryzjerski ;-) IP: *.ath.cx 26.02.05, 10:26
          Ta maske to ja kupilam u zwyklego osiedlowego fryzjera. Pracuja tam 2 mlode
          dziewczyny :-) One mi ta maske nakladaly jak poszlam na nawilzanie pod para.
          Nie wiedzialam, co to za maska, ale jak tylko wyniuchalam kokos to zapytalam
          sie co to za maska i gdzie moge ja dostac. Okazalo sie, ze one je sprzedaja :-)

Madziu, napisalam Ci maila, na "gazetowy" adres :-)))

Ja przymierzam sie jeszcze do kupna balsamu do ciala z Yves Rocher. Pare dni
          temu kupilam wode toaletowa kokosowa wlasnie w z YR. Jestem wniebowzieta ;-) A
          moj tata mowi, ze chyba chce go wykonczyc tym zapachem. Bo jak tylko przejde
          kolo niego to on ma ochote na ciasteczka i inne delicje ;-) Jest wielkim fanem
          slodkosci.
        • Gość: celine Re: celine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 13:54
          kupiłam w hurtowni kosmetycznej, ale w małym mieście. Simply Silk to nazwa
          brytyjskiej firmy. opakowanie jak od kremu do twarzy, brązowe wieczko.
    • reirei Re: Kokos - w roli glownej :-) 26.02.05, 13:11
      Ja mam rewelacyjny peeling kokosowy firmy Inecto, do kupienia w Galerii
      Centrum. Nie pamiętam dokładnie ile kosztuje, coś koło 25-30 zl za 150ml. Jest
      to peeling do ciała i stóp ze 100% olejkiem kokosowym; bosko pachnie a skóra po
      nim jest idealnie gładka.
    • kosmisia Re: Kokos - w roli glownej :-) 15.03.05, 14:19
      Oriflame:
      Coconut Shower Cream - kem pod prysznic
      Coconut Conditioner - odżywka
      Coconut Shampoo - szmapon
    • Gość: ja_m Re: Kokos - w roli glownej :-) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 15.03.05, 21:34
      a ja ostatnio odkrylam nowy kremik do rak daxa
      - tak na marginesie calkiem calkiem -
      ale jaki ma zabujczy kokosowy zapach - mmmmmmmmmmmiau :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka