Dodaj do ulubionych

prostownica do włosów

06.06.02, 09:18
mam włosy bardzo gęste i bardzo kłopotliwe, każdy dosłownie w inną strone,
sztywne i niepokorne. ostatnio moja fryzjerka wyprostowała mi je prostownicą no
i musze przyznać [ i inni też przyznają] że wygląda to baaardzo fajnie.
No i moje pytanie, czy któraś z Was miała doświadczenia z tym urządzeniem, czy
to bardzo niszczy włosy...
proszę o ewentualne refleksje!
dzięki, pixis.
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: prostownica do włosów IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 06.06.02, 09:23
      Ja mam kręcone włosy więc czasami tego używam jak wstaję rano i stwierdzam, że
      dzisiaj chcę mieć proste. ale nie za często, bo to jednak pali włosy i trochę
      się niszczą. Wiadomo że jak raz na jakiś czas to zrobisz to się nic nie stanie,
      ale nie polecam tego zabiegu na codzień, bo potem wydasz majątek na odżywki i
      kuracje:-) pzdr
      • pixis Re: prostownica do włosów 06.06.02, 09:35
        dzięki agul za odzew, może też sobie kupie.
        słyszałam też że można sobie u fryzjera zafundować taki 'zabieg' na stałe -
        może macie takie doświadczenia?
        czy to się sprawdza?
      • Gość: fajka Re: prostownica do włosów IP: 217.153.34.* 06.06.02, 09:41
        moje wlosy to moze nie sprezynki, ale mocno krecone i rozpierzone, wiec
        naturalnej fryzury w ogole nie "nosze", do ukladania (i jednoczesnie
        prostowania)polecam bardzo grube lokowkosuszarki philipsa alno brauna, w ten
        sposob prostuje wlosy codziennie (wczesniej spryskuje wlosy lotionem welli do
        ukladania wlosow- dostepny w salonach fryzjerskich ok 50 PLN )i mam wlosy w
        doskonalej kondycji,
        pozdrawiam
        • Gość: agul Re: prostownica do włosów IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 06.06.02, 09:54
          Słyszałam o zabiegu prostowania, nawet już zrobiłam wywiad, gdzie najlepiej go
          robią, ale w koncu się nie zdecydowałam (chociaż proste włosy to moje
          marzenie..) bo boję się o odrosty - no bo zobacz - odrastają ci kręcone przy
          głowie a reszta prosta, trochę debilnie musi to wyglądać nie? wiec już noszę te
          moje loki a jak mam bardzo dość to prostuję na szczotkę albo prostownicą. a co
          to są te suszarkolokówki philipsa????????? jak to wyglada i działa, napiszcie
          błagam! pzdr
          • Gość: Maragare Prostowanie na stałe IP: *.wns.us.edu.pl 06.06.02, 10:41
            Otóż, nie ma czegoś takiego jak prostowanie na stałe, zabieg z użyciem kremu
            (emulsji) wygładzająco- prostującej włosy utrzymuje się średnio 3 miesiące.
            Polega na nałożeniu pasmami -kremu, w taki sam sposób jak z reguły macie
            zwyczaj ich układania.Po kazdy umyciu pózniej, trzeba dbać o to by było tak
            samo ułozone, -fryzjerka powinna też dać klientce specjalną odżywką.
            Jeżeli chodzi natomiast o prostownicę, myślę, że zdrowszy dla włosów będzię
            wspomniany wczesniej lotion wygładzający.. Nie tylko Wella takowe posiada w
            ofercie.
            JEszcze- b.dobra firma Goldwel (nie jesetm pewna pisowni), Schwarzkop (42, 45zł)
            Używa się ich przy pomocy okrągłej szczotki i suszarki(w ten sposób działanie
            jest najskuteczniejsze)
            Ja osobiście polecam maseczki, te drogi w cenie 50, 60zł, w moi mprzypadku
            włosy po ich użyciu są proste(mam fale). Zawierają wiele składników obciążająch
            włos,skutek-proste włosy :)
            pzd i wybaczcie długi wywód :)
            • Gość: agul Re: Prostowanie na stałe IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 06.06.02, 10:49
              Ja lubię takie szczegółowe wywody:-) A z tym zabiegiem to jest tak, że to jest
              zabieg na zasadzie trwałej, tylko zamiast kręcenia to prostują włosy, więc jak
              ktoś ma podatne włosy to może się trzymać dłużej niż 3 m-ce może być tak że
              będzie sie trzymał aż nie obetniesz włosów!
              gdzie kupujesz produkty goldwell??????? i jakie odżywki tak bardzo ci obciążają
              włosy, bo ja nie mogę trafić na taką, wypróbowałam już masę od tych po 3 zł do
              tych po 100 zł!
              • Gość: Margaret do agul IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 06.06.02, 12:26
                hej:)
                No wiec goldwella kupiłam kiedyś (spray nabłyszczający) w salonie Welli:),
                prowadzono go na osobnym stojaczku.A lotion "wygładzający" kupiłam w sklepie,
                który zajmował się sprzedazą tych kosemtyków do włosów, które normalnie
                mogłabym kupic tylko u fryzjera(Katowice).
                Jeżeli chodzi o odżywki, to w moim przypadku działał Loreal prof.wersja
                słoneczna.Takie pomarańczowe opakowanie. Generalnie polecam te kosmetyki do
                pielęgnacji w czasie lata, zawierają wiele składników odzywczych..i sią
                silniejsze nawet niż te do włosów suchych i zniszczonych . Sprawdziła sie tez
                wella-za 78 zł bodajże, z tej nowej , "miętowej" serii.
                Tylko, że tak jak pisałam, ja nie mam loków, tylko zaledwie fale..tzn-włosy
                podatne:)
                pzd.
                ps.kolezanka robiła sobie zabieg wyprostowujący włosy, trzymał się własnie
                mniej wiecej 3 miesiąće..ale po 1 miesiacu to i tak nie było juz to samo. Ta
                emulsja strasznie wysusza włosy.

:)
                • Gość: gAndzia Re: do agul IP: *.se.com.pl 06.06.02, 12:30
                  Profesjonalne kosmetyki do włosów, m.in. Goldwell są w sklepie na Koszykowej
                  (idąc od placu Konstytucji w stronę Hali Koszyki po lewej)
                  • Gość: agul Re: do agul IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 06.06.02, 12:47
                    Dzięki dziewczyny, to forum to kopalnia wiedzy:-)
                    Wiem, że ten zabieg bardzo wysusza i niszczy, dlatego sie nie zdecydowałam.
                    Wolę mieć kręcone ale zdrowe niż proste i zniszczone nie?
                    pzdr
                    • pixis Re: do agul 06.06.02, 13:47
                      jeśli to tak wysusza, to ja na pewno nie mogę sobie na to pozwolić, bo mam
                      strasznie suche włosy, właściwie nie znam pojęcia "przetłuszczone", taka uroda
                      troche, a troche może sama się doigrałam. moja fryzjerka polecała mi piankę do
                      układania Welli z woskiem, że podobno bardzo dobra. 44 zł [dla mnie dużo]

• Gość: kate Re: Prostowanie na stałe IP: *.chello.pl 06.06.02, 12:37
              Czesc,
              czy mozecie mi powiedziec albo doradzic gdzie w Warszawie mozna zrobic taki
              zabieg??

bardzo dziekuje
              pozdrawiam
              • Gość: agul Do Kate IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 06.06.02, 12:48
                Podobno bardzo dobrze robią to w salonie Joico na Waliców, ale jak już
                pisałyśmy tutaj z dziewczynami, ten zabieg naprawdę niszczy włosy chyba nawet
                bardziej niż trwała. to już chyba lepiej sobie w domu prostować. A chcesz sobie
                taki zabieg zafundować?
                • Gość: kate Re: Do Kate IP: *.chello.pl 07.06.02, 12:02
                  ja nie, bo mam prawdziwe druty i czesto robie odwrotnie:)
                  ale moja przyjaciolka ma fiola na punkcie prostych wlosow a sama ma krecone:))

tak to juz jest - zawsze bardziej chcemy tego czego nie mamy:))

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka