Gość: Kika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 14:06 Dziewczyny poradźcie! Cokolwiek zjem wygladam jakbym była w 4 miesiącu ciąży. Jem dużo błonnika ale to nie pomaga. Moze znacie jakieś sposoby. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuzaba Re: wzdęty brzuch IP: *.softlab.gda.pl 21.02.05, 14:13 Kika, mam podobnie. Przyczyną może być spożywanie cukrów, czyli słodyczy wszelkich, owoców, pieczywa białego, makaronu. Pewnie jest to nadmierna fermentacja i stąd powstają gazy. Polecam Ci Espumisan (mi pomaga) - to jest lek na wzdęcia, bezpieczny, powoduje rozbijanie gazów na mniejse pęcherzyki i zażywanie do posiłków Lacidu lub Lacidofilu (pałeczki kwasu mlekowego - stabilizują florę bakteryjną w układzie trawiennym). Odpowiedz Link Zgłoś
asia23bb Re: wzdęty brzuch 21.02.05, 14:20 Moze to Ci sie wydac dziwne, ale czasem duzo blonnika powoduje wzdecia. Pij duzo wody mineralnej, duzo sie ruszaj, nie jedz potraw wzdymajacych (kapusta, cebula, groch, itp) ani nie pij napojow gazowanych. Zajrzyj na forum, gdzie skupiaja sie ludzie z podobnymi dolegliwosciami: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wzdęty brzuch IP: *.geo.uw.edu.pl 21.02.05, 17:37 tez czasami tak mam. Mnie espumisan nie pomaga, ale lampka czerwonego wina! Pije wytrawne lub polwytrawne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusia Re: wzdęty brzuch IP: *.chello.pl 21.02.05, 18:09 też mam czasem wzdęty brzuch bo poprostu nie mogę się po kilka dni załatwić. Polecam środek z apteki ok. 20 zł mała puszka proszku o nazwie COLON C. Piję go raz dziennie i mój problem znikł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Re: wzdęty brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 19:29 Ja tez mam ten problem. Nie jem potraw wzdymajacyhc, ani napojow gazowanych i słodzonych, a jednak co kolwiek zjem mam brzuszek jak w 2-3 mcu ciazy. Dodam ze nie mam problemów z wypróżnianiem się, a jem duzo błonnika i do tego jestem bardzo szczupła. Nie wiem jak sobie pomoc i zadne leki ni epomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś