Gość: ONA IP: 80.240.166.* 22.02.05, 11:42 SZUKAM REWELACYJNEGO PODKŁADU KRYJĄCEGO I MATUJĄCEGO,BEZ EFEKTU MASKI.WIEM ZE TO TRUDNE...CENA NIE GRA ROLI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zaza74 Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.02.05, 11:48 Wg mnie to Maxfactor, lasting Perforance (chyba tak się pisze), używam go kilka lat, na lato troche za cięzki, ale ogólnie jest super, jest na twarzy dobre 8 godzin, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marymary Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.02.05, 12:05 Revlon Colorstay, taki w słoiczku, bez pompki; kryje, nie brudzi ubrania,nie daje efektu maski-oczywiscie nałożony w rozsądnych ilościach; cera jest swieża (zdaje mi się, że w Revlonie są pigmenty leciusieńko rozświetlające); ewentualnie Dermacol zmieszany z innym podkładem; dziś uzyłam miejscowo Dermacolu i Revlona (najpierw Revlon na całość, a potem Dermacol na niektóre partie); efekt : idealna, matowa cera:))) cudo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.chello.pl 22.02.05, 12:08 Revlon colorstay,z tym że nowa wersja, bo stara niestety tworzy maskę z twarzy i fatalnie się rozprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
carrera2003 Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY 22.02.05, 12:12 Estee Lauder - Double wea- używam ciągle od kilku lat. Zalecam jednak stosowanie maseczek nawilżających dwa razy w tygodniu bo może przesuszać skóre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: 212.33.74.* 22.02.05, 12:30 Revlon Colorstay - nowa wersja jest do cery suchej wiec raczej jezeli chodzi matowienie nie ma sensu porownywac ja z ta wersja w sloiczku bez pompki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.chello.pl 22.02.05, 12:38 Nowa wersja nie jest skierowana wcale do cery suchej,jest uniwersalna. Matuje jak najbardziej(mam mieszana cerę ze skłonnoscią do błyszczenia). Jest bardziej dopracowana pod tym względem, że jest lżejsza, lepiej sie ją nakłada,nie jest widoczna tak jak stara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata do Lenki :-) IP: 212.33.74.* 23.02.05, 11:24 Lenka, zachecona Twoimi wypowiedziami na temat nowej wersji Colorstya udalam sie jakis czas temu do drogerii w celu zakupienia jej. Ekspedinekta popatrzyla na mnie zdziowiona i powiedziala mi ze to nie jest podklad do mojej cery poniewaz nowa wersja jest wlasnie skierowana do osob ze skora sucha. Potwierdzila to kolejna sprzedawczyni w nastepnej drogerii. Tak wiec pozostalam przy tej starej wersji. A szkoda bo nie odpowiada mi ona do konca. Faktycznie jest ciezka i latwo zrobic sobie maske jak sie przesadzi z iloscia, ale jest trwala i jak do tej pory nie spotkalam lepiej matujacego podkladu. Choc tez nie jest to to o co mi chodzi. Moze, jesli, Ty masz skore mieszna (moja jest wyjatkowo tlusta :-( )sprawdza sie ta nowa wersja i przyznam, ze nadal mam ochote sprobowac jej. Napisz czy masz duze sklonnosci do blyszczenia i jak dlugo utrzymuje Ci sie ta nowa wersja. No i moze na jaki krem nakladasz. Ja stosowalam Biodermine, teraz mam Lysanel Mat. Pisalas tez w ktoryms poscie o podkladzie Estee Lauder Double Wear, napisz prosze jak on wypada przy tych obydwu wersjach Colorstay. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Do Agaty IP: *.chello.pl 23.02.05, 20:12 Jestem naprawdę zdziwona że sprzedawczynie twierdzą że nowy Colorstay jest do suchej cery.Moja siosra ma cere przesuszona i jej właśnie ten fluid nie odpowiadał,uwidaczniał suche partie. Na butelce zresztą pisze -Oil free/non gras czyli wskazanie jest jakby do cery tłustej i mieszanej. Moja jest własnie mieszana z tendencja do błyszczenia się w strefie T. Miałam 2 wersje tego fluidu i uważam że ta druga jest zdecydowanie lepsza bo lżejsza,łatwiej nałożyc ja tak by nie była widoczna,no jest napewno też mniej kryjąca od straszej wersji. Co do kremów to uzywam róznych.Kiedy uzywałam colorstaya kładłam zdaje sie Preventii i Olay complete care. Co do Double Wear to dla mnie jednak jest nr 1 na dzień dzisiejszy. Dziewczyny się skarżą że jest mały wybór kolorów, ja nie miałam z tym akurat problemów-02 jest dla mnie idealny. Fluid ten podpasował idealnie i mi i siostrze choć mamy jak napisałam juz różne cery.Jest lżejszy od colorstaya,równie trwały jak on-trzyma się cały dzień,lepiej kryje od nowej wersji fluidu Revlona,nie brudzi ubrań(colorstay tak),buźka ładnie pod nim wygląda. Ale tak naprawdę to jednak kwestia indywidualna(jednemu pasuje innemu nie) dlatego przed kupnem lepiej wypróbowac samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata do Lenki IP: 212.33.74.* 24.02.05, 10:35 Hmm, teraz to mam problem :( Lenka, napisz mi ktory z tych 3 podkladow najlepiej wedlug Ciebie matuje. Czy obydwie wersje Colorstaya pod tym wzgledem sa podobne? I jak wpada przy nich Double Wear? I jeszcze cos, napisz jaki kolor mialas Colorstaya, bo ja musze mieszac 02 i 04 aby uzyskac w miare dobry efekt. Pozdrawiam :) Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka do Agaty IP: *.chello.pl 24.02.05, 11:34 Z Colorstaya (nowego)miałam kolor 05-natural beige. Z Double Wear 02-pale almond. Najlepszy dla mnie z tych 3 fluidów był fluid Estte Lauder,matuje wg mnie podobnie jak Colorstay. Mam cere mieszaną(w strefie T się błyszczę),bezproblemową choć czasami mnie wysypie jak zjem czegoś za dużo lub jestem przed okresem. Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY 22.02.05, 12:38 Nowy L'oreal to bardzo przyzwoity podklad, dlugo trzyma, dobrze kryje, ja zastapilam nim Colorstaya i raczej przy nim pozostane, duzy wybór kolorów poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi5 Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.zamosc.mm.pl 01.03.05, 09:29 A jaką dokładnie ma nazwę ten nowy l'oreal? Też zamierzam zastąpić czymś revlon, ponieważ już przestałam być z niego zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.acn.waw.pl 22.02.05, 13:14 sensual clone HR-matuje a jednoczesnie rozswietla,nie tworzy efektu maski,dlugo sie utrzymuje na skorze twarzy,ale nie jest bardzo kryjacy wiec nie wiem czybedzie Ci odpowiadal...ps.ma jeszcze te zalete ze dostosowuje sie do koloru skory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: 212.33.74.* 22.02.05, 13:16 ile kosztuje ten podklad?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.acn.waw.pl 22.02.05, 13:37 ostatnio w daglasie placilam za niego 160 zl i z tego co wiem to jest nowosc na rynku,ale naprawde warta polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 11:30 zdecydowanie la roche-posay UNIFIANCE, dostepny w aptekach, stosowalam go gdy mialam blizny po tradziku i nic nie bylo widac, rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.torun.mm.pl 23.02.05, 17:58 tylko, ze po la rosh pasay skora swieci sie jak zarowka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:48 jak dla mnie tylko i wylacznie Double Wear EL!tylko tak jak tu juz napisala ktoras z dziewczyn musisz zadbac o dobre nawilzenie cery bo ten podklad moze rzczywiscie wysuszyc skore!ale za to jest jedyny ktory na mojej hiper tlustej cerze pozostaje przez wiele godzin:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 23:01 ile kosztuje Double Wear? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.chello.pl 23.02.05, 23:03 Double Wear-135 zł(przynajmniej ja tyle za niego płaciłam). Odpowiedz Link Zgłoś
badziunia Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY 24.02.05, 09:03 ale Double Wear EL w Polsce występuje tylko w ciemnych kolorach. Chociaz potwierdzam: świetnie matuje, jest bardzo trwały i kryjący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 09:37 zawsze uzywalam jeszcze pudru sypkiego na wierzch i nic sie nie swiecilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.05, 18:21 revlon colorstay kawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zora Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:29 e tam.. unifiance to jedyny podkład który naprawdę radzi sobie z cerą z problemami(np. b. widoczne plamy,trądzik, przebarwienia, skóra atopowa) i jestem pewna że na rynku nie ma obecnie nic lepszego.Jedynym minusem może być to że wydaje się dość ciężki ale przy tym jak dobrze kryje (a mimo to wygląda naturalnie)to chyba nie ma wiekszego znaczenia.Co do matowania to niestety cudów nie ma...żaden podkład nie działa przez cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
carrera2003 Re: NAJLEPSZY PODKŁAD KRYJĄCY 28.02.05, 23:15 Ale Double Wear 02 to kolor taki dość fajny - tj. i ja i duzo moich koleanek go uzywa a nie jesteśmy jakieś ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś