Dodaj do ulubionych

Skinoren-czy warto?

IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 23.02.05, 20:11
Witam, mam pytanie dotyczące skinoren, ponieważ Pani dermatolog przepisała mi
ten krem, ponieważ mam blizny trądzikowe ale nie aż tak wielkie. Stosowałam
Cepan ponieważ przeczytałam na forum że jest skuteczny ale trzeba
cierpliwośći. Nie wiem czy wykupywać ten krem, bo jest on drogi. Chciałam Was
prosić o opinie na temat tego kremu czy pomaga czy jest lepszy od np. Acne
derm bo przeczytałam na forum że jest to zamiennik skinorenu. Powiedziałam
Pani dermatolog że stosuje Cepan ale nic mi na to nie odpowiedziała więc nie
wiem czy uważała ze nie jest za dobry. Ja natomiast widze poprawe po Cepanie
i dlatego mam wielki problem co zrobić. Prosze o porade. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewcia Re: Skinoren-czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:56
      Czesc, mogę Ci powiedzieć w jaki sposób się u mnie sprawdził. Po 3 miesiącach
      używania zniknął mój problem z trądzikiem, buźka stała się gładziutka noi
      pozbyłam się tych cholernych wągrów! Usunął przebarwienia ale nie do końca
      poradził sobie z bliznami tak jak bym tego chciała. Wiele osób na forum poleca
      acne derm jako odpowiednik skinorenu. Ja go nie polecam, wysypało mnie po nim
      straszliwie!
      • Gość: madzi1 Re: Skinoren-czy warto? IP: *.acn.waw.pl 23.02.05, 22:19
        potwierdzam, tez uzywam skinorenu, widze poprawe po nim, zniknely mi slady po
        tradziku na czole, zaskorniki sie zmniejszaja, jest bardzo dobrze. niestety
        niedlugo musze go odstawic bo idzie wiosna, mocniejsze sloneczko a ja boje sie
        jeszcze dodatkowo przebarwien od slonca chocbym nie wiem jaki filtr miala na
        buzi, co nie zmienia faktu ze od marca do wrzesnia z filtrami sie nie
        rozstaje :)
        • Gość: Yubiri Re: Skinoren-czy warto? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 23.02.05, 22:29
          Dziękuje za Wasze opinie, napewno wezme je pod uwagę. A jeśli chodzi o słońce
          to na ulotce pisze "Skinoren, w przeciwieństwie do innych miejscowych
          preparatów przeciwtrądzikowych, można stosować zupełnie bezpiecznie w czasie
          słonecznych dni". To samo powiedziała mi Pani dermatolog, bo sie spytałam dla
          bezpieczeństwa. Może to zależy jak silne jest słoneczko a słyszałam że tego
          lata ma być goraco i słonko bedzie mocno przygrzewać. Pozdrawiam
          • Gość: _monika_ Re: Skinoren-czy warto? IP: *.softel.elblag.pl 24.02.05, 01:09
            Wg mnie warto. Tez uzywalam, ale nie mialam zbyt duzych przebarwien po tradziku.
            Dermatolog przepisal mi go 'na wiosne', powiedzial przy tym, ze mozna go
            stosowac i bez obaw wyjsc na slonce.
            • Gość: kaja Re: Skinoren-czy warto? IP: *.chello.pl 24.02.05, 07:50
              polskim odpowiednikiem skinorenu[identyczny skład]a tańszym jest acne-derm--
              koszt około 20 zeta a te same składniki i proporcje,polecam
              • czekoladka-pistacjowa Re: Skinoren-czy warto? 24.02.05, 08:55
                A ile kosztuje Skinoren- ten w wersji wiosenno-letniej?
                Czy bardzo podrażnia skórę?
                Nadaje się pod makijaż?
                • Gość: kola Re: Skinoren-czy warto? IP: *.246.jawnet.pl 25.02.05, 23:03
                  Musiałabyś nakładać na Skinoren jakiś inny krem, a dopiero potem makijaż.
                  Nie wiem, jak Skinoren radzi sobie z bliznami, ale ja też polecam na problemy
                  trądzikowe i temu podobne.
    • Gość: agata Re: Skinoren-czy warto? IP: 80.48.245.* 24.02.05, 09:04
      polskie odpowiedniki skinorenu to acne derm ( cena ponad 10 zł ) i hasco derm (
      cena ponad 20 zł ) jaśli oczywiści chcesz to możesz kupic ten sam krem pod
      nazwa skinoren za 40 zł bo na pewno twoja pani dermatolog dostaje jakieś
      prezenciki od firmy produkującej ten lek i nie przepisuje tego samego polskiego
      może warto zainwastowac kilkanaście złotych i sprawdzić samemu . Ja osobiście
      miała ogromne blizny na plecach po tradziku takie że nie nosiłam
      wydekoltowanych bluzek latem bo się wstydziłam i po kuracji ( niestety kilku
      miesięcznej ) pomogło . Jestem zachwycona!
    • Gość: mila Re: Skinoren-czy warto? IP: *.icpnet.pl 24.02.05, 10:21
      Czy Acne Drem jest jeszcze na receptę?
      • Gość: Ag Re: Skinoren-czy warto? IP: *.3vnet.pl 24.02.05, 10:25
        Bez recepty
        www.domzdrowia.pl/index.phtml?sid=e4743eb3bc7ec11579ab94b816e09a90&action=produkt_szczegoly&pid=36628&k=34

Pozdrawiam
        Ag
    • aagnes Re: Skinoren-czy warto? 24.02.05, 10:35
      Zdecydowanie polecam, co prawda poprawa nie jest widoczna po tygodniu, ja
      uzywam juz 4 miesiąc - pierwszą tubke kupilam Skinorenu (ok 35 zl), kolejna
      acne derm (16 zl) - wg mnie dziala tak samo, tylko troche mniej szczypie.
      Stosowalam na poczatku codziennie na noc na cala twarz, teraz co drugi dzień i
      jest super.
      • czekoladka-pistacjowa Re: Skinoren-czy warto? 24.02.05, 10:57
        Ja używałam AcneDermu długo ale mam wrażenie, że po tym jak producent zmienił
        tubkę z niebiesko białej na czerwoną - krem trochę stracił na jakości. A może
        skóra się przyzwyczaiła? Nie wiem ale kiedyś był lepszy.
        A pytam o skinoren, bo wiem że producent wydał drugą wersję - właśnie na
        słońce. Tak że bez obaw można wychodzić na słoneczko z kremem na buźce co w
        przypadku acne dermu jest zabronione.
        • Gość: kaja Re: Skinoren-czy warto? IP: *.chello.pl 24.02.05, 11:02
          Tego typu produkty używa się na noc a nie robi na tym makijaż!!!Paranoja.Sorry
          ale które kremy złuszczające uzywa się na dzień ?Zwłaszcza lecznicze ????A i
          tak poniważ skóra --traci po części warstwę rogowa poleca się kremy z filtrem
          min.15
        • ruda_80 Re: Skinoren-czy warto? 24.02.05, 11:09
          czekoladka-pistacjowa napisała:
          > Tak że bez obaw można wychodzić na słoneczko z kremem na buźce co w
          > przypadku acne dermu jest zabronione.

Na ulotce acne dermu nie jest napisane, że nie można się opalać. Sama z reszta
          stosowałam acne derm latem, normalnie się opalałam i żadnych przebarwień nie
          miałam
          • Gość: kaja Re: Skinoren-czy warto? IP: *.chello.pl 24.02.05, 12:38
            no gratulacje może jeszcze na solarkę--przepraszam ale jak czytam to krew mi
            sie burzy dziewczyny w żadnym razie nie można się opalać stosując to to że
            teraz tego nie ma nie oznacza że nie wyjdzie za parę latek
            • ruda_80 Re: Skinoren-czy warto? 24.02.05, 12:56
              Gość portalu: kaja napisał(a):

> no gratulacje może jeszcze na solarkę--przepraszam ale jak czytam to krew mi
              > sie burzy dziewczyny w żadnym razie nie można się opalać stosując to to że
              > teraz tego nie ma nie oznacza że nie wyjdzie za parę latek

Nie nie na solarkę! Czytaj to co jest napisane a nie to co chcesz przeczytać! I
              niech Ci się krew nie burzy to nie Ty się opalałaś stosując Acne Derm tylko ja.
              Nie napisałam tem też nic o tym, że zachecam do opalania po Acne Dermie, tylko
              opisałam że brak był jakich kolwiek negatywnych skutków u mnie oraz to, że
              producent nie podaje żadnych przeciwskazań co do opalania podczas stosowania
              kremu, a w przypadku leków (a acne derm nim jest) takie przeciwskazania zawsze
              są podawane. A co ma wyjść za pare latek? Jeśli miały by powstać przebarwienia,
              to by powstały teraz a za pare latek mogę mieć przebarwienia z innego powodu, a
              nie z tego, ze stosowałam Acne Derm i nie unikałam słońca
    • masjania Re: Skinoren-czy warto? 25.02.05, 18:36
      lepiej zainwestuj w skinoren poniewaz chociaz acnederm i hascoderm skladniki
      aktywne maja prawie takie same to bazy dla nich producenci uzywaja innej - w
      przypadku skinorenu (producent- bardzo dobra niemiecka firma schering) twoja
      cera lepiej wchlonie skladniki aktywne. To tak samo jak z antybiotykiem lub
      innym lekiem - substancji aktywnej wszystcy uzywaja takiej samej, bo inaczej to
      by byl inny lek, za to firmy oszczedzaja na innych
      skladnikach, "wypelniaczach", i wychodzi taniej ale nie zawsze lepiej dla
      pacjenta. wiem co mowie, bo jestem lekarzem. Wyprobowalam wszystkie te trzy,
      zdecydowanie polecam skinoren. I nie wysusza, a nawet troche nawilza sam z
      siebie
      • eve.one Re: Skinoren-czy warto? 25.02.05, 20:45
        Czy Skinoren można kupić bez recepty?
        • Gość: Ewcia Re: Skinoren-czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 13:41
          tak, można kupić bez recepty
    • Gość: nana Re: Skinoren-czy warto? IP: *.baligrod.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 12:54
      A mi Pani w aptece poleciła ancofan na przebarwienia. Stosowała któras z Was?
      Były efekty?
      • Gość: ab12 JESLI CHODZI O ACNOFAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:30
        ACNOFAN firmy ASA- taki w długiej niebieskiej tubce, za 7 zł, to jest bardzo
        fajny:mocny zapach zielonej herbaty to minus, ale ładnie wysusza, ściąga i goi
        podrażnienia, ja stosuje to raz na noc SKINOREN a raz ACNOFAN-ten drugi stosuje
        miejscowo nawet pod makijaż.
    • Gość: ab12 WART SWOJEJ CENY!!POLECAM..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 15:07
      naprawdę warto wydać te 50 zł( ja płaciłam 48), jest jeszcze polski odpowiednik-
      HASCODERM, firmy Hasco- Lek,który kosztuje 25 zł- ale szkoda pieniążków, a
      SKINOREN jest super.pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka