bogatka1 Re: Odrobinka Corela 16.10.11, 16:21 Jak to dobrze Ciebie znowu widzieć. Sprowokowałaś mnie do uruchomienia Corela 9, bo w nim najłatwiej zawinąć stronę. Tutaj odbicie zimy w zawinięciu: trzeba odwrócić obrazek zimy w pionie, zrobić zawinięcie i to zawinięcie zimowe wycięte lassem - wkleić w miejsce zawinięcia jesiennego. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Odrobinka Corela 19.10.11, 15:49 Zawijanie w Corelu PSP, tu trzy obrazki, z ożyciem Blend Mode, czyli Trybu mieszania warstw. Odpowiedz Link
agas301 Re: Odrobinka Corela 31.01.12, 19:26 oj, to zawijanie podgina spódnice dziewczynom)) wygląda jakby ktoś przewijał kartki a na następnej ta laska...hahaa co do corela to chyba tak naprawdę dla mnie najwygodniejszy program dla zabawy na długie zimowe wieczory macie część talii kart dodam, że są wykonane w trybie cmyk dlatego kolory są zbyt jaskrawe, wypaczone przez serwer Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Odrobinka Corela 31.01.12, 20:47 Fajny pomysł Agnieszko. Tak najbardziej podobna do Ciebie jest królowa kier Gra w tysiąca, potem pasjans... ale właściwie mało grałam. Obrazek z netu: Odpowiedz Link
agas301 Re: Odrobinka Corela 01.02.12, 18:17 z sentymentem wspominam czasy moje nastoletnie <któż ich tak nie wspomina> często grywalismy w tysiąca z tatą i braćmi - bardzo lubię tę grę Odpowiedz Link
agas301 Re: Odrobinka Corela 01.02.12, 20:20 Zwykly, plaski obraz też można zrobić 4 D. Wystarczy odrobina kombinacji z efektami. Mój obrazek duplikowałam, kolejnej utworzonej warstwie nadałam perspektywę, duplikowałam jeszcze jedną nadałam efekt poruszenia jakby wyskakiwała z orbit. Efekt końcowy to cień perspektywiczny podkreślający efekt trójwymiaru. dla Ciebie kosz pyszności... Odpowiedz Link
an.ta Re: Odrobinka Corela 01.02.12, 22:21 Jaki ciekawy ten obrazek Ja dorzucam kalejdoskop zrobiony w Corelu. Bogatko a może jakoś byś go uruchomiła? Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Odrobinka Corela 01.02.12, 23:42 Agnieszko, efekt interesujący, nie tylko ten, że kartka unosi się nad tłem, ale i ten ruch, dzięki rozmazaniu. Zastanawiałam się, czy spróbować rozciągnąć trochę, perspektywą to rozmazanie w dolnej części - wtedy by wyglądał, jakby kartka była przywiana wiatrem, albo rzucona - takie rozmazanie fotograficzne. Aniu, mówisz, masz. Ten kalejdoskop w Corelu jest chyba zrobiony odręcznie, pędzlem po zaznaczeniach, dlatego ten efekt nierówności. Próbowałam wyrównać, ale za dużo roboty. Animację zrobiłam w GIMPie, duplikowałam warstwy i każdą obracałam o 45 stopni, zapisałam jako gif, zaznaczyłam Zapisz jako animację. i przy okazji, z twojego koła: rozprostowałam w Wirowaniu, przechyliłam o 90 stopni w prawo, zastosowałam wiatr i z powrotem 90 stopni w lewo, a następnie w Wirowaniu ustawiłam suwakami. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Odrobinka Corela 03.10.12, 19:06 Effekts > Textures > Mosaic Antique Zdjęcie przed zastosowaniem efektu: autor Elżbieta Odpowiedz Link
an.ta Re: Odrobinka Corela 03.10.12, 19:45 O! Taką mozaikę mogłabym mieć w domu. Bardzo ładna. Odpowiedz Link