Dodaj do ulubionych

Dermacol super podkład.

IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 26.02.05, 14:53
Dzisiaj nabyłam podkład DERMACOL. To po prostu rewelacja jak on kryje.Kolorek
też mi dobrze podpasował 213. Naturalny stapiający się ze skórą.Ale miałam
wielki problem, żeby go znależć, bo nigdzie tego podkładu nie było.Inne kolory
za jasne więc właśnie polecam ten.
Obserwuj wątek
    • Gość: Malena Re: Dermacol super podkład. IP: *.devs.futuro.pl 26.02.05, 16:12
      A skąd jesteś?? Bo w Warszawie nigdzie nie mogę go znaleźć.
      • malaga1234 W Wawie 26.02.05, 16:55
        Też stasznie długo szukałam, aż w końcu zupełnie przypadkowo kupiłam na Bazarze
        Banacha na Ochocie. Nawet jak mieszkasz w innej dzielnicy radzę się tu wybrać,bo
        takiej ceny nie ma chyba nigdzie. 8zł.Albo 9 zł w innej budce.Bliżej ulicy
        Banacha średnio starszy pan sprzedaje cała gamę kolorów po 9zł. Bliżej hali
        spożywczej ,równolegle do niej młodszy pan lub jgo żona sprzedają po 8zł.
        Polecam ten kolor ktory podałam ,bo jest najbardziej naturalny.Ale za tę cenę to
        można kupić i 217 numer.Kupię w poniedziałek, ale chyba b.b.jasny ten 217.Tak
        mówią doświadczone panie. Kup 213 ten co ja .Pzdr. Acha, napisz czy utrafiłaś kolor.
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: W Wawie IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 17:12
          Ja mam bardzo przeciętny kolor skóry - taki, jaki ma większość Polek i dla mnie
          217 zdecydowanie za jasny. Nastepny jaki kupiłam to 215, ale zastanawiałam się
          też nad 213. Także myślę że głównie te 2 są najbardziej odpowiednie dla
          większości. A kolorek Dermacolu trzeba dobrac idealnie i tylko na twarzy
          próbować, mi ten 217 idealnie stapiał się ze skórą na dłoni, a na twarzy -
          maska.
          • Gość: Goha Re: W Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 17:27
            Bo Dermacol nie nadaje się do malowania "po całości" - to jest kamuflaż.
            Nakładaj go albo punktowo, albo posmaruj twarz kremem i zanim sie wchłonie
            nałóż troszeczkę Dermacolu, żeby się ładnie z tym kremem rozprowadził.

Powodzenia
            • asiek_asiekowaty Re: W Wawie 26.02.05, 17:33
              Spoko, mam już doświadczenie w posługiwaniu się nim. :)
              • Gość: baluska Re: W Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:40
                To jest nazwa firmy - dermacol, czy co? Gdzie o to pytac oprócz hali banacha w
                wawie, bo daleko mam?
                • Gość: malaga1234 Re: W Wawie IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 26.02.05, 20:50
                  Chyba nazwa firmy.Dermacol.Podobno jest gdzieś na pl.Szembeka.Trzeba pytać w
                  małych sklepikach.No i kolor jest ważny, bo z tego co wiem to są kolory
                  b.jasne.Ja utrafiłam nieżle.
      • Gość: malaga1234 przy Hali Banacha IP: *.escom.net.pl 28.02.05, 20:11
        Ta budka znajduje się w alejce równoległej do hali spożywczej, od strony Wisły,
        nie Okęcia/plecami do tej hali/.Prowadzi młode małżeństwo.Duży wybór kosmetyków.
        A dermacol kosztuje 8 zł u nich.
    • vanessa75 Re: Dermacol super podkład. 26.02.05, 21:36
      Hej tu vanassa75. Można go kupić w Wawie:
      1 bazarek przy Hali Banacha w dwóch budkach po prawej stronie. Ja
      tam kupiłam i tam pani doradza i można zobaczyć odcienie i
      rozetrzeć na dłoni [a nie na paskach próbnych bo na nich to jest
      zupełnie inny odcień niż w rzeczywistości]. tam były wszystkie
      odcienie.
      2 przejście podziemne Dworca Centralnego naprzeciw byłego sklepu
      adidasa .Tam też można zobaczyć odcienie , ale nie było tam dwóch
      ciemniejszych odcieni.
      3 podobno też w podziemiu Dworca centralnego przy wyjściu na ul.
      Złotą ale tam nie byłam.
      4 przy Placu Szembeka [ ale nie na bazarku] tylko przy przystanku
      tranwajowym Dom Handlowy Aga. Ale tam to raczej jak ktoś już wie
      jaki odcień ma kupić / bo tam są tylko paski próbne , a one się
      różnią tak jak już pisałam.
      Jeśli Masz jakieś pytania do mnie to pisz .
      pozdrawiam vanessa75.

• Gość: frida1982 Re: Dermacol super podkład. IP: 213.155.175.* 27.02.05, 00:25
        A czy ktoś może będzie wiedział gdzie można kupić go w Szczecinie?
        • Gość: Inka_26 Re: Dermacol super podkład. IP: *.szwajcarska.pl 27.02.05, 12:20
          A w Lublinie można go kupić?
          • Gość: Inka_26 Re: Dermacol super podkład. IP: *.szwajcarska.pl 27.02.05, 12:47
            Dziewczyny - ten podkład można kupić przez internet.
            Tylko nie wiem jaki odcień.
            Jest parę jasnych ale który będzie najlepszy to nie wiem.
            Spójrzcie na te odcienie. zakupy.wp.pl/rsklep.html?orgURL=http%3A%2F%
            2Fesentia.pl%2Fservlet%2FSNFProduct%3Fp_pid%3D12020%26f%3Dwp_pasaz
            Myślicie, że można się sugerować tymi kolorami?
            Ja to bym wybrała 211 albo 217.
            Ale może jednak ktoś wie czy można w Lublinie nabyć ten podkład?
            Bo mnie zainteresował.
            • Gość: Inka_26 Re: Dermacol super podkład. IP: *.szwajcarska.pl 27.02.05, 12:52
              Chyba coś mi się źle wkleiło. W każdym badź razie ten podkład jest do nabycia w
              Esentii.
              • justa_79 Re: Dermacol super podkład. 28.02.05, 13:15
                ale koszty przesyłki wynoszą drugie tyle, co cena podkładu ;)
                tinyurl.com/54cp5
                tu macie odcienie.
                • Gość: madzi1 Re: Dermacol super podkład. IP: *.acn.waw.pl 28.02.05, 13:55
                  a gdzie dokladniej pod h.banacha mozna go kupic?
                  • Gość: malaga1234 przy Hali Banacha IP: *.escom.net.pl 28.02.05, 20:02
                    W ciągu budek usytuowanych równolegle do hali spożywczej /plecami do tej
                    hali/.Sprzedaje młode małżeństwo lub każde z osobna. 8zł.Acha, od strony
                    ul.Banacha, a nie Okęcia.
            • Gość: nina Lublin, gdzie?? up IP: 212.160.172.* 28.02.05, 14:23
              podciągam, też go szukam w Lublinie
              • Gość: nina Re: Lublin IP: 212.160.172.* 28.02.05, 14:56
                hejka, Inka - natknęłam się gdzieś w sieci, że dermacol był widziany na jasnej
                na tym placyku, tam na końcu jest podobno sklep kosmetyczny i dermacol był tam
                widizany :) postaram się podjechać tam jeszcze w tym tygodniu, jakbyś była
                wcześniej to daj znać, plizz
                • Gość: Inka_26 Re: Lublin IP: *.szwajcarska.pl 28.02.05, 16:09
                  nina ale gdzie na Jasnej? Tam jest taki kosmetyczy sklep? A obok obuwniczy? I
                  jeszcze jakiś indyjski? Tak? Dobrze myślę?
                  • Gość: maxi Re: Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:09
                    Jeżeli jest to polski fluid sprzedawany od lat to słyszałam bardzo negatywne
                    opinie o dermacolu. Po dłuższym używanu nieodwracalnie niszczy skórę.
                    • Gość: kasik Re: Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:48
                      Ten puder używała moja mama jakieś.... 30 lat temu! Nie chce mi się wierzyć, że
                      jeszcze go produkują. To był zagraniczny rarytas made in Czechoslovakia :)
                      Był tak gęsty, że bardziej pasował do charakteryzacji w teatrze...
                      • Gość: ania Re: Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:16
                        też używałam go kupę lat temu, co z tego że czeski, jest jak pata dlatego
                        dobrze kryje, używa się go minimalnie, gdyby się nie starzał to można go mieć
                        ze 3 lata,
                        w drogeriach go nie ma , nie wiem czemu, pełno domorosłego chłamu a ten jest
                        ok , cery nie niszczy mam już "swoje" lata i super cerę, nie wierzę w żadne
                        cuda kosmetyczne i rewelacyjne kremy, jak ktoś ma dobrą cerę to nie musi
                        szaleć, a kiepskiej też niewiele pomoże,mam 50 lat i nikt nie wierzy w mój
                        wiek, twarz myję wodą z mydłem a jako kremu używam mleczka nivea, dostałam
                        kiedyś super krem do twarzy diora (capture r60)i go nie znoszę, obecnie używam
                        podkładu vichy jest doskonały , cudna konsystencja ale i tak nie pozwalam
                        wyśmiewać się z dermacolu, a widziałyście kiedyś róż dermacolu? - nigdy nie
                        widziałąm lepszego,pozdrawiam
                    • justa_79 Re: Lublin 01.03.05, 10:25
                      maxi, to nie jest ani polski, ani fluid, tylko czeski podkład, dosyć gęsty,
                      raczej w formie pasty. nieodwracalnie niszczy skórę... :D
                      • Gość: cassis Re: Lublin IP: *.gov.pl 01.03.05, 13:45
                        maxi, to nie jest ani polski, ani fluid, tylko czeski podkład, dosyć gęsty,
                        raczej w formie pasty. nieodwracalnie niszczy skórę... :D

?????????
                        • justa_79 Re: Lublin 01.03.05, 14:05
                          cassis, a do czego te znaki zapytania? o coś pytasz, czegoś nie rozumiesz? ;)
                          • Gość: Madzia Szczecin czy ktoś wie gdzie go można kupić IP: 213.155.175.* 01.03.05, 21:39
                            w Szczecinie???
                      • black_magic_women Re: Lublin 01.03.05, 14:08
                        faktycznie mial przeznaczenie do charakteryzacji...
                        • justa_79 Dermacol 01.03.05, 14:44
                          co nie znaczy, że jest bardziej szkodliwy niż np. kamuflaże stosowane przez
                          wizażystki. a gdyby faktycznie niszczył skórę, to chyba wszystkie aktorki,
                          prezenterki telewizyjne itp. już dawno byłyby maszkarami ;)
                  • Gość: nina Re: Lublin IP: 212.160.172.* 01.03.05, 13:20
                    chyba gdzieś tam, sprawdzę to w weekend
              • black_magic_women Re: Lublin, gdzie?? up 01.03.05, 14:07
                zdaje sie ze w budkach k.dworca pks
                • cota Re: Lublin, gdzie?? up 02.03.05, 08:25
                  w których budkach, tych obok takiego parkingu od ruskiej?
    • Gość: Aga Re: Dermacol super podkład. IP: 213.134.139.* 01.03.05, 10:40
      A dlaczego niszczy skórę?
      • Gość: maxi Re: Dermacol super podkład. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 20:45
        Kiedyś rozmawiałam z charakteryzatorką. Starszą panią, pracującą w telewizji
        polskiej i ona mi mówiła, że tego kosmetyku nie można nadużywać, że kiedyś
        niczym innym nie dysponowały do charakteryzacji a teraz na szczęście mają
        szersze pole do popisu bo te dermacole to było zabójstwo dla skóry. Nie pytałam
        dlaczego, bo ja tego nigdy ni używałam, ale słyszałam też coś, ze okropnie
        zatyka pory. A że jest polski to mogło mi sie pomylić, w każdym razie na pewno
        nie zachodni.
    • sandra55 Re: Dermacol super podkład. 02.03.05, 10:08
      nie wiem, ale dermacol kojarzy mi się z czasami z poprzedniej epoki.
      Kiedyś był to beznadziejny podkład, strasznie ciężki i nie najlepszej jakości,
      może coś się zmieniło.
      Może warto kupić i przetestować po tylu latach ponownie.
      • Gość: iza Re: Dermacol super podkład. IP: *.ds.amg.gda.pl 06.03.05, 14:05
        a wiecie gdzie go można dostać e Gdańsku??
        • sisi5 Re: Dermacol super podkład. 06.03.05, 14:12
          Dziewczyny ja też jestem zdania, że dermacol niszczy skórę niestety. Używałam
          przez jakiś czas zachęcona pozytywnymi opiniami i teraz żałuję :(((
          • Gość: Kama Re: Może źle zmywałaś na noc? W tym się nie śpi:) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 16:50
            Wy dziewczyny słabo zmywacie a potem narzekacie;) Tylko wtedy kosmetyk niszczy
            skórę.Ja używałam tego cudu przez kilka lat,codziennie/z musu:( / i nic mi się
            nie stało.Obecnie już nie muszę ale cerę nadal mam doskonałą :)
            • sisi5 Re: Może źle zmywałaś na noc? W tym się nie śpi:) 12.03.05, 09:46
              Zawsze zmywam makijaż na noc... więc to napewno nie od tego. Najprawdopodobniej
              to sprawa indywidualna jednemu zaszkodzi a drugiemu wręcz odwrotnie i stąd
              wynika również fakt, że zdania na temat dermacolu są podzielone :)
            • Gość: eva Re: Może źle zmywałaś na noc? W tym się nie śpi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 10:56
              Dlaczego z musu ? czyzby ten sam problem co ja - czerwienienie skory, wysoka
              nadwrazliwosc...? Ja sobie pani poradzila, skoro mowi pani ze juz n ie stosuje ?
        • justa_79 Re: Dermacol super podkład. 07.03.05, 10:41
          iza, w Gdańsku to nie wiem, ale w Sopocie kupisz na Monciaku, w takiej małej
          drogerii, jak od dworca wejdziesz na Monciak i skręcisz w lewo, idąc w górę
          Monciaka, to po lewej stronie przed pierwszym przejściem jest ten sklepik.
          • Gość: iza Re: Dermacol super podkład. IP: *.ds.amg.gda.pl 08.03.05, 17:59
            dzięki justa_79 chyba się przejade i poszukam
        • kasiapil Re: Dermacol super podkład. 09.03.05, 07:58

W Gdańsku jest przy Locie pod tunelem w budce z kosmetykami.
    • Gość: Renata Re: Dermacol super podkład. IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 06.03.05, 14:10
      ..a gdzie można go kupić we Wrocławiu??
      • Gość: Dagny Re: Dermacol super podkład. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 12:25
        up
      • mag-ia Re: Dermacol super podkład. 08.03.05, 14:02
        We Wrocławiu jest na placu Zielińskiego, w drogerii Tanyo na rogu.
        Ale ja nie polecam tego podkładu. On się z pewnością świetnie nadaje do TV i do
        teatru, ale na codzień do widać. Nawet jak się starannie nałoży na nakremowaną
        skórę, to z bliska widać wyraźnie.
        • justa_79 Re: Dermacol super podkład. 08.03.05, 14:20
          magia, bo to najlepiej wymieszać z podkładem albo stosować jako korektor, jako
          podkład to faktycznie daje efekt sceniczny ;)
    • Gość: Blondyna Re: Dermacol super podkład. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:03
      A ja go nie trawie - mam cerę normalną z wogóle nie widocznymi porami a jak się tym badziewiem posmaruję to wyglądam jak idiotka;pp. Włązi on w moje malutkie pory tak że się uwidaczniają, szczypie w twarz i widać smar na twarzy nawet jak się nim tylko musnę :((((((((9
    • bzinka Re: Dermacol super podkład. 08.03.05, 19:22
      Widzialyscie?
      www.allegro.pl/show_item.php?item=44518565
      www.allegro.pl/show_item.php?item=44481145
      Niezly interes :-)
      • justa_79 Re: Dermacol super podkład. 10.03.05, 13:25
        z tej pierwszej aukcji warto sobie odcień dobrać ;) ładnie rozpisane. zdjęcie
        nigdy nie odda dokładnie rzeczywistego koloru, ale są przynajmniej opisane, do
        jakiej karnacji.
      • Gość: Kasia Re: Dermacol super podkład. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:28
        Ale taniocha! A wygląda dokładnie tak samo, jak ten sprzed 25 lat / identyczne
        opakowanie/
        • justa_79 Re: Dermacol super podkład. 14.03.05, 15:57
          jaka taniocha? na allegro kosztuje 2 razy tyle, co w sklepie ;)
          • beata_blue Re: Dermacol super podkład. 31.03.05, 11:28
            Katowice?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka