Dodaj do ulubionych

łuszcząca się skóra

IP: *.netcologne.de 27.02.05, 15:46
od wielu już lat mam odwieczny problem z moim nosem. Na jego płatkach wiecznie
łuszczy się skóra. Nie pomaga nic - chyba że nałożę grubą warstwę kremu nivea
i zostawię na noc. To jednak tylko doraźne. Nos po bokach jest non stop
zaczerwieniony.
Czy ktoś z was spotkał się już z tego typu "chorobą" skóry? Dermatolog nazwał
to chorobą cywilizacji, co mi naturalnie niewiele pomogło ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Marymary Re: łuszcząca się skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 15:54
      mam to samo. Spróbuj Octopirox eris z serii pharmaceris do cery trądzikowej (on
      jest do łojotokowej, skłonej do złuszczania się); nic innego mi nie pomagało i
      trafiłam na niego przypadkiem (tradziku nie mam); kosztuje do 30 zł- ja kupuje
      w taniej zielarni za niecałe 25 zł chyba;
      • Gość: Margot Re: łuszcząca się skóra IP: *.netcologne.de 27.02.05, 15:58
        Dziękuję za odpowiedź - przetestuję 100 % :-) Kosmetyki antytrądzikowe zawsze
        mnie odstraszały ze wzgledu na wysuszające działanie.
        • Gość: baluska Re: łuszcząca się skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:45
          Tez niedawno zaczęłam uzywać i jestem z niego zadowolona.
        • Gość: Marymary Re: łuszcząca się skóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 16:51
          właśnie Octopirox nic a nic nie wysusza:) nawet lekko natłuszcza (ale wchłania
          się szybko); i bardzo łagodzi- czasem nie mogłam nałożyc żadnego "normalnego"
          kremu, bo momentalnie powodował u mnie piekące podrażnienia na twarzy- czerwone
          plamy, a po Octopiroxie było dobrze. Jednak trzeba go uzywać systematycznie
          (najpierw codziennie, potem można rzadziej), bo złuszczająca się skóra poraca...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka