Dodaj do ulubionych

drogerie a próbki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:03
Szlag mnie trafia. Kupuje kosmetyki dosyć często ;P i za każdym razem
przy płaceniu na pytanie o próbki panny przy kasie robią wielkie oczy:
"oj, nic nie mamy akurat". ( nie mówię o perfumeriach tylko "zwykłych"
sklepach z kosmetykami typu Rossman czy Drogerie Natura.Ostatnio nawet
dostałam próbkę z Miraculum...przeterminowaną. I tak jest w każdej
cholernej drogerii do której trafię, niezależnie od miasta, wrrrrr.
Panie sprzedawczynie rozdrapują między sobą czy co?

No, ulzyłam sobie...;)

Wy też macie takie doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: vikka Re: drogerie a próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:28
      panie dostaja próbki,ale podejrzewam,ze:
      1)zabieraja dla siebie
      2)rozdaja znajomym
      3)sprzedaja na allegro np:(
    • sitc Re: drogerie a próbki 28.02.05, 23:15
      Ha! Ja ostatnio opracowałam strategie i nie ukrywam że jestem z siebie dumna!
      Kiedyś grzecznie podchodziłam do pani w Dauglasie czy w Sephorze i zaczynałam
      rozmowę od słów "Czym mogłaby Pani..." "Czy byłaby Pani tak uprzejma... bo wie
      Pani mnie bardzo zależy" no i wtedy byłam zazwyczaj odsyłana z przysłowiowym
      kwitkiem. Ostatnio szłam tak zdesperowana, że przysięgałam sobie, jeśli w
      Douglasie nie dostanę tej próbki którą chciałam, wezwę kierownika. Podeszłam do
      Pani i twardo powiedziałam "Proszę mi zrobić próbkę..." tonem nieznoszącym
      sprzeciwu ;) No i Pani szybciutko pobiegła, przyniosła pudełeczko, próbkę
      zrobiła. Chyba wychodzi na to, że im mniej miła klientka, tym bardziej miła
      obsługa :)
      Życze powodzenia w dalszej walce o próbki :)
      • Gość: vikka Re: drogerie a próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 00:35
        no i masz rację,bo ja ja poprosisz to ona czuje,ze moze....ale nie musi
        a taki ton moze faktycznie poskutkowac,bo nie odmowi w obawie,ze zrobisz afere z
        tego(bo skoro ton jest jaki jest,to znaczy,ze zawsze dostawalas i tym razem nie
        mam mowy,zeby bylo inaczej)

wyprobuje next time,bo tez zawsze ladnie prosilam:)
    • justa_79 Re: drogerie a próbki 01.03.05, 10:46
      w Sephorze czy Douglasie same mi dorzucają coś bez pytania, natomiast w
      Rossmannie czy Naturze to nawet nie będę pytać. pewnie uważają, że do
      kosmetyków z niskiej i średniej półki nie należą się próbki. a przecież
      większość polskich firm próbki produkuje, ciekawe, do kogo one trafiają? np.
      taki krem Dermiki niekoniecznie jest tak tani, by wyrzucić po 1 użyciu, jeśli
      nie będzie nam pasował.
      • Gość: agata26 Re: drogerie a próbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 14:38
        To ja już sama nie wiem, jak zostawiam w Sephorze lub Douglasie spore
        (jak na moją kieszeń) pieniądze i wolam o próbki i widzę za przeproszeniem
        srające miny panienek, które muszą się schylic i cos wydłubac to mnie
        strzela. albo ta wymówka; mamy,ale dla cer dojrzałych...A ja widzę inne też,
        grrrrr.
        • kragmel Re: drogerie a próbki 01.03.05, 14:45
          hyhy a ja ostatnio wrócilam się do sephory i oddalam pannie próbki. no sorry,
          ale 30 jeszcze nie przekroczylam, skóry suchej nie mam i widać to golym okiem.
          gdzie się mam niby smarować tymi próbkami? po piętach?
          za to zdziwila mnie sprzedawczyni w GC, kupilam sobie dwie pomadki ochronne i
          pierwszy raz w życiu dostalam próbki w tymże sklepie. chyba wraz z remontem
          zrobili szkolenie dla personelu hmmm
    • Gość: ania Re: drogerie a próbki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.05, 15:00
      To ja zapraszam do małego pawilonu z kosmetykami na Ursynowie, tam jako jednym
      z nielicznych sklepów niesieciowych leżą jak gdyby nigdy nic w koszyczku przy
      wyjściu próbki do wyboru do koloru, właśnie firm polskich. AA, DC i inne. Nie
      trzeba kupować a można sobie wziąć.

Strategia tej sprzedawczyni jest super, więc ostatnio ją pochwaliłam za te
      próbki.

Niedawno byłam w ursynowskiej aptece i zostałam obdarowana pakietami-próbkami
      LRP i Vichy przez... apteczną sprzątaczkę. Widziała, że się interesuję, i jak
      nie zaczęła wykładać, w jednej ręce się nie zmieściło.
      • Gość: MK Apteki a próbki IP: *.wlb.vectranet.pl 01.03.05, 15:09
        Mnie osobiście to totalnie trafia szlag, że tak brzydko powiem. Mam 20lat, ale
        wygladam na 17 i ile razy bym nie zapytała w aptece o próbki to farmaceutki
        zachowuja sie niemiło i z ignorancją. Pozatym zawsze bez mrugnięcia okiem
        mówią, że nie ma. wymieniam konkretną nazwę kremu, a taka paniusia bez
        sprawdzenia wie, że akurat tego nie mają! raz tylko pani w aptece sprawdziła i
        dostałam próbkę maski do włosów Cosmetici di Dora. Ale ogólnie to jest wielki
        problem, zwłaszcza jeżeli się wygląda na gó..arę
    • Gość: Motyla Noga Re: drogerie a próbki IP: 213.134.165.* 02.03.05, 09:29
      No cóz mi też sie to zdarza:( Ostatnio kupowałam sobie krem w aptece w
      hipermarkecie geant w Krakowie, fakt,że zajełam pani 10 min. cennego czasu aby
      mi udzieliła kilku informacji bo nie pamiętałam dokładnej nazwy kremy(krem
      polecony przez dermatologa).Pani była tak zniecierpliwiona i niemiła, że aż
      miałam poczucie winy bo przecież to prze zemnie ten nastrój:)Mało tego nie
      dostałam żadnych próbek a kiedy sie upomniałam to było już dla niej za dużo
      (zabrałam jej tyle czasu i jeszcze czegoś od niej chce)dziwnie wywróciła oczami
      i powiedziała, że przeciez nie ma. Dodam,że za krem zapłaciłam ok.60zł i do tej
      pory jak kupowałam inne produkty tej firmy to panie bez przypominania pakowały
      do reklamówki rózne próbki i jeszcze mi tłumaczyły co do czego służy(oczywiście
      w innych aptekach). Podsumowując:obiecuję,że nigdy wiecej nie bede zawracała
      głowy pani w aptece w geant i jednocześnie proszę o wybaczenie:)
      • Gość: Motyla Noga Re: drogerie a próbki IP: 213.134.165.* 02.03.05, 09:32
        ups......przepraszam ze błąd :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka