Dodaj do ulubionych

odżywka do włosów, mocno nawilżajaca

03.03.05, 17:28
Potrzebuję odżywki do włosów, do spłukiwania, mocno, mocno nawilżajacej do
włosów suchych/po farbowaniu, ale do codziennego użytku! Mam maski do włosów
(wax i z serii profesjonalnej l'Oreala). Kiedyś słuzyły mi zwykłe sklepowe
l'Oreale ale teraz to sie lipa z tego zrobiła. Przetestowałam parę produktów
ale one zawieraja keratynę, włosy staja się może i nawilżone, ale matowe,
ciężkie. Mogą być jak najbardziej produkty z salonów.
Obserwuj wątek
    • Gość: daga Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 17:54
      proponuje balm badz reconstructor firmy KEUNE-obie rewelacyjne-jezeli
      potrzebujesz tylko nawilzenia wybierz balm jezeli masz wlosy zniszczone
      np.farbowaniem polecam reconstructor...ja sotosowalam obie;)mam hopla na
      punkcie odzywek-teraz stosuje wax,intensive hair repair oraz jedwab w plynie
      bioslank
      • coralin Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 03.03.05, 18:12
        Czy te preparaty mozna kupic w sklepach z artykułami fryzjerskimi?
        • Gość: daga Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 18:21
          ja je kupowalam w salonie prestige-na Pradze-ulica Francuska 49
        • delie Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 03.03.05, 18:45
          Całkiem porządna jest odżywka do włosów Avon z oliwą z oliwek. To właściwie
          maska, w dużym pudełku.

Maska L'Oreal Liss Extreme-niby prostująca, ale tylko niby, za to nawilża
          całkiem nieźle.
    • Gość: ZOCHA Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 18:45
      Ja bardzo polecam tą:
      www.joanna.pl/produkty/professional/odzywka.asp
      jest świetna, włoski są gładkie, błyszczące, świetnie się układają no i
      poprawia ich kondycję, niedawno pewna osoba zapytała mnie co takiego robię że
      mam takie zdrowe włosy (choć farbowane zresztą farbą z tej samej firmy - też
      super), naprawdę polecam,
      pozdr.
      • Gość: jadzia Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.03.05, 19:16
        zocha, a gdzie mozna owa odzywke kupic?? w normalnej drogerii czy tylko w
        salonach? dzieki za odp:)
        pozdrawaim:)
        • Gość: ZOCHA Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:33
          Ja ją kupuję w sklepie dla fryzjerów, jest dostępna jedynie w dużym
          opakowaniu - maska dla salonów fryzjerskich, warto się jednak potrudzić aby ją
          znaleźć, jest niedroga i wydajna a przede wszystkim są efekty - pozytywne,
          pozdr.
          • kalooo Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 03.03.05, 19:33
            A Warszawie gdzieś?Czy gdzie?
            • Gość: ZOCHA Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 19:43
              Niestety nie wiem gdzie w Wawie ale napewno jest, można popytać się fryzjerów,
              oni powinni wiedzieć,
              pozdr.
              • Gość: jadzia Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.03.05, 19:56
                a ty w jakim miescie ja kupujesz?? bo ja jestem ze slaska- z katowic:)
                • Gość: ZOCHA Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 20:02
                  Ja jestem z Opola - jest kawałek ale mogę podać adres sklepu,
                  pozdr.
    • Gość: teresai Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.chello.pl 03.03.05, 19:39
      Ja polecam REPAIR CREM 30 SEKUND WELLI (krem regenerujący). Jest naprawdę
      świetna, bo wystarczy trzymać ją na włosach 30 sekund. Włoski
      błyszczące, "lejące", nawilżone, gładziutkie. Super.
      • agus7 Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 03.03.05, 21:04
        juz polecalam na tym Forum - maseczka schwarzkopf bonacure moisture w malych
        tubeczkach 20 ml (mi starcza na ok. 3 razy), kupuje ja w sklepie z art.
        fryzjerskimi na Koszykowej.
    • Gość: lilia Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.lubzel.com.pl 04.03.05, 13:23
      A ja polecam maseczkę do włosów Nivea dla zniszczonych i suchych.
    • Gość: monia76 Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.u.mcnet.pl 04.03.05, 14:56
      polecam maseczke joico w rozowym opakowaniu oraz produkty rene furterer do
      wlosow farbowanych (swietne!)
    • damona Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 04.03.05, 15:02
      Coralin, a moze najpierw idz na zabieg nawilzania wlosow do salonu
      fryzjerskiego? Podobno bardzo pomaga, a potem podtrzymuj efekt odzywkami?
      Probowalas takiego rozwiazania?

• monia76 Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 04.03.05, 15:10
        damona ma racje!! bylam na takim zabiegu wcierania ampulki kerastasse w salonie
        jld (35 zl), rezultaty byly spektakularne
        • ruda_80 Do Moni 04.03.05, 15:23
          A czy to bylo samo wcieranie tej ampułki, czy jakaś sauna do tego też byla?
          Jeśli tak to czy to 35zł to cena całego zabiegu?
          • monia76 Re: Do Moni 04.03.05, 15:37
            samo wcieranie. nastepnie glowa byla zawinieta w folie i siedziala tak sobie 5
            min. bardzo polecam te ampulke.
            • damona Re: Do Moni 04.03.05, 16:05
              Monia, siedzialas pod jakims urzadzeniem?
              Tak sobie przypominam, ze kilka lat temu mialam nawilzane wlosy we Franku
              Provoscie i posadzili mnie pod czyms dymiacym, tzn. para leciala:)
              • Gość: milkie Re: Do Moni IP: *.blich.krakow.pl 05.03.05, 21:29
                hmmm...damona, zainteresowalam sie troche tym zabiegie nawilzajacym:), mocno
                sie zastanawiam nad zafundowaniem swoim przesuszonym wlosom takiej kuracji.
                slyszalam jeszcze o podobnym zabiegu fryzjerskim, tylko odbudowujacym, czy
                wiesz cos na ten temat? dzieki z gory
                • damona Re: Do Milkie 07.03.05, 11:00
                  Gość portalu: milkie napisał(a):

> hmmm...damona, zainteresowalam sie troche tym zabiegie nawilzajacym:), mocno
                  > sie zastanawiam nad zafundowaniem swoim przesuszonym wlosom takiej kuracji.
                  > slyszalam jeszcze o podobnym zabiegu fryzjerskim, tylko odbudowujacym, czy
                  > wiesz cos na ten temat? dzieki z gory

co do zabiegow regenerujacych, odbudowywujacych strukture wlosa to niestety nie
                  znam szczegolow, bo nie korzystalam. Mysle, ze kazda firma fryzjerska ma swoj
                  zestaw ampulek i specyfikow i od tego zalezy tez cena i forma zabiegu. Moze
                  zadzwon do kilku salonow i dopytaj sie o szczegoly i o to na jakich preparatach
                  dany salon pracuje. Moze tez ktoras z dziewczyn na forum miala podobny zabieg i
                  wypowie sie po ilu widac efekty: czy po jednym razie, czy trzeba wziac cala
                  serie, i czy w ogole takie zabiegi odbudowujace daja efekty. Daj znac jak sie
                  czegos dowiesz, chetnie poczytam:)

• Gość: monia76 Re: Do Moni IP: *.u.mcnet.pl 07.03.05, 11:02
                to cos dymiace to pewnie sauna. tez fajna sprawa, mialam kilka razy robione w
                camille albane gdzie sie strzyge. pewnie warto, ale ampulka kerastasse zrobila
                na mnie wieksze wrazenie :-)
    • coralin Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 04.03.05, 16:48
      Dziekuję za wszystkie rady. Nie potrzebuję maski do włosów i dobrej
      okazjonalnej kuracji, tylko odżywki do codziennego uzycia, po każdym myciu. Na
      ogół takie odzywki są zbyt lekkie dla włosów po zimie i po farbowaniu.
      • Gość: Motyla Noga Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: 213.134.165.* 04.03.05, 18:08
        Ja moge polecic cos co zaczełam ostatnio stosowac i jestem zachwycona:)
        Mam włosy przesuszone przede wszystkim codziennym prostowaniem, od jakiegoś
        czasu bezskutecznie poszukuje dobrej odżywki aby wspomógł moje zmaltretowane
        włoski.Ostatnio przypomniałam sobie domowy sposób na odżywke z żłótka, oliwy
        z oliwek i soku z cytryny.Podeszłam do tego bardzo sceptycznie ale skoro
        miałam wszystkie składniki w domu to postanowiłam spróbować.Nałożyłam to na
        suche włosy owinełam głowę folią i ręcznikiem i chodziłam z tym 3 godz.Po
        umyciu głowy byłam zachwycona, po pierwszym razie włosy są miękkie,puszyste i
        znikł problem "sianowatości",naprawde polecam.
        • coralin Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 04.03.05, 19:01
          Potwierdzam, to znakomita kuracja, ale dziewczyny mi nie nie chodzi o coś
          takiego. Chodzi o odżywki do stosowania po każdym myciu. max 3 minuty na
          włosach i spłukanie.
          • kalooo Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 04.03.05, 22:23
            no to może sunsilk pomarańczowy,ten z duo keratines czy jakieś_coś_tam;)
            Ja do niego wracam w okresach <skrajnego braku czasu> i <skrajnego lenistwa>
            Jest OK.
            • coralin Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 04.03.05, 22:32
              Upss, właśnie ta odżywka zawiera nieszczęsną dla moich włosów keratyne, która
              działa na nie tak jak to opisałam w pierwszym poscie. Dzieki za rady i
              przepraszam za marudzenie:)
              • kalooo Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 04.03.05, 22:40
                no to startuj z "zastrzykami" Welli-w piance.lekkie,odżywiające mocno,ja
                stosuję zamiast odżywki i są bardzo miłe;)
                Albo HydoMask lub Power Mask,też Welli-ta druga bardziej konkretna jest.
                • kalooo Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 04.03.05, 22:47
                  A tak mi sie jeszcze przypomniało,że jeszcze jest bardzo fajna ta intensywna
                  maseczka czy tam intensywna odżywka ileśtam minutowa-w takiej białej tubie,z
                  serii Gliss Kur,wersja do włosów farbowanych.Nie mam go teraz pod ręką,ale jest
                  OK i nadaje sie tez do niefarbowanych+świetnie regeneruje i odżywia.Ja ją
                  bardzo lubię;)
                  • Gość: Klara Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: 194.63.135.* 07.03.05, 11:16
                    Nic lepszego niż ta odzywka Gliss kura 3- minutowa jeszcze nie wymyslono(no,
                    oczywiście dla mni ewymyslono balsam połysk jedwabiu, ale to inna sprawa, bo
                    nie kazdemu pasuje)

www.kosmetycznykram.pl/product_info.php?cPath=34_46&products_id=1216&osCsid=991b83478ebb3cb3089f6f784e864318

• Gość: cat Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.chello.pl 04.03.05, 19:38
      Czesc Coralin:)

z typowo nawizajacych polecilabym Herbal Essence. Genialna do wlosow jest
      rowiez maska do splukiwania po trzech minutach St.Yves: Mud Miracle. Oba
      produkty nie sa oblednie drogie, wiec moze warto zaryzykowac i stosowac na
      zmiane?
    • balbina_alexandra Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca 04.03.05, 22:54
      Droga Coralin :)

Mam teraz bardzo podobny problem, myślę że to od czapki włosy tak mi się szybko
      klapnięte robią - cóż, też mam wrażenie że wszystko obciąża - bardzo długo
      myłam włosy tylko fantastyczną Dermeną, ktora jednak wysusza, no i kladałam
      olbrzymie ilości masek. Coralin polecam Ci:
      - z drogich - mleczko witalizujące Kerastase Nutritive - mój święty Graal i
      ideał szybkiej odżywki :)
      - nieco tansze, aczkolwiek wciąż profesjonalne - Scharzkopf Bonacure - odzwyka
      z linii Repair - to taka nakładana na minutkę - mam jeszcze maskę w słoiku -
      bardzo dobrze nawilża i uelastycznia włosy. Druga to też Schwarkopf Bonacure -
      tym razem Moisture - to taka odzywka w płynie.
      - jeśli farbujesz włosy, bardzo fajna jest Vitamino Color Loreala Prof.
      - z innej beczki - polecam śmiesznie tanią odzywkę z linii Gaj Oliwny
      (Medipharma) - 10 zł w atece, warto :)))

Ściskam :)
    • Gość: Agula Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.03.05, 00:09
      Polecam Clinique Dramatic Moisture,jest swietna,mialam wlosy jak sianko
      zniszczone rozjasnianiem a ona przywrocila je do zycia.Cena 55zl.
    • Gość: jajaja Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.blich.krakow.pl 05.03.05, 22:36
      damonko,napiszesz cos jeszcze o tykim zabiegu w salonie?
      • Gość: Joanna Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 13:12
        Polecam Rigenol - do kupienia na Koszykowej. Kupiłam zachęcona wyglądem włosów
        mojej koleżanki. Myje ona włosy codziennie rano i ma bardzo lśniące. Na moich
        długich włosach tak samo się sprawdza. Polecam!

Joanna
      • damona do Jajaja 07.03.05, 11:05
        Gość portalu: jajaja napisał(a):

> damonko,napiszesz cos jeszcze o tykim zabiegu w salonie?

Mysle, ze Monia 76 mialaby wiecej do opowiadania:)
        ja bylam kilka lat temu na takim zabiegu i zrobiono mi go przy okazji robienia
        balejazu. Pamietam niestety niewiele, tyle co napisalam wyzej.
        Wiec o opis samego zabiegu zwroc sie do Moni76.
        Mysle, ze wiecej i pelniej Ci wszystko opisze.

pozdrawiam,
        D.
        • Gość: monia76 Re: do Jajaja IP: *.u.mcnet.pl 07.03.05, 11:52
          zglasza sie wywolana do tablicy ;-) pisalam juz wyzej o saunie na wlosy
          odpowiadajac na post Damony. prosze raz jeszcze: to cos dymiace to pewnie
          sauna. tez fajna sprawa, mialam kilka razy robione w camille albane gdzie sie
          strzyge. pewnie warto, ale ampulka kerastasse zrobila na mnie wieksze
          wrazenie :-)

• Gość: jaja Re: do Jajaja IP: *.blich.krakow.pl 07.03.05, 14:04
            dziekuje. chyba sie skusze na taka ampulke, czyms trzeba bedzie dopalic wlosy
            przed zrzuceniem czapek ;)
        • Gość: znowja;) Re: do Jajaja IP: *.blich.krakow.pl 07.03.05, 14:03
          dzikuje pieknie za uwage, teraz bede musiala schwycic monie ;)
    • Gość: vikcia Re: odżywka do włosów, mocno nawilżajaca IP: *.aster.pl 07.03.05, 14:07
      Ja mam cienkie, skłonne do utraty puszystości włosy i nie każda odżywka im
      służy. Niestety, są statnio trochę podniszczone i przesuszone i bez wspomagania
      ani rusz. Raz w tyg. stosuję WAX, poza tym, w tygodniu:
      - szampon Kerastase z cementem (bain de force) + odżywka-cement (nakłada się na
      1 min., nie obciąża, bardzo dobry efekt)
      - na zmianę z szamponem Welli nawilżającym z serii profesjonalnej + odżywką w
      piance welli do włosów cienkich (ale ona chyba w zasadzie nic nie robi, tyle że
      ułatwia rozczesywanie)/ lub odżywką welli borówkową (ale ich już chyba nie ma w
      sprzedaży)/ lub maską dove do włosów farbowanych (obie- i ta w słoiku i ta w
      saszetkach- są naprawdę niezłe, nawet moich włosów nie obciążają).

Dzięki temu włosy mam odzywione, nawilżone, przestały się elektryzować, ale nie
      są obciążone.

Może coś Ci podpasuje,
      pozdrawiam,
      vikcia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka