Gość: neli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 15:35 Mam jasną karnację i szukam delikatnego koloru, wazne też , żeby się dobrze rozprowadzał. Aha, podawajcie też ceny pudrów, które polecacie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
setorika Re: jaki róż polecacie? 06.03.05, 17:17 polecam lekturę lutowego SHAPE'a. Tam znajdziesz cały artykuł o rodzajach i aplikacji różu. To zależy jaki robisz makijaż, jaką masz cerę. Jeśli świetlisty, z minimalną ilością podkładu, najlepiej rozświetlającego, to super będą róże w kremie. Osobiście kupiłam, za namową pani z drogerii róż LUMENE, odcień zgaszonego różu. Jest hiperwydajny, malutki kleksik starcza na oba policzki, ale jeszcze nie nabrałam wprawy w wsmarowywaniu go, więc na razie eksperymentuję. Cena za sporą tubkę (2x jak w błyszczyku) 16 zł, bo była jakaś promocja. Szukałam różu Bell, w kremie, bo opakowanie kosztuje tylko 8-9 zł, ale niestety nie znalazłam. Z różów sypkich, do makijażu z mocniejszym podkładem i ewentualnie gdy używasz pudru sypkiego polecam Max Factor, kupiłam go 2 lata temu, za ok. 39 zł i jeszcze połowy nie zużyłam. Miałam też Privi ale zginął mi wraz z zawartoścvią całego kuferka z kosmetykami podrózy. Niestety róże do tanich kosmetyków nie należą, średnio firmy mające swoje palety w drogeriach cenią się na 30-60 zł, ale różu używasz w niewielkich ilościach więc inwestycja się opłaca. Radzę jednak uważnie przejrzeć ofertę polską: Venita, Joko, Bell - panie sobie chwalą, bo i tanie i dobre. Aha, przy sypkich ważny jest pędzel do rózu, ja kupiłam w Sephorze za 20 zł, bardzo fajny. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: jaki róż polecacie? 06.03.05, 21:31 aha cena ok.35 ale na dlugo starcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia_opole Re: jaki róż polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 09:12 Cześć! Ja polecam, tak jak koleżanka powyżej róż Max Factor. Kosztuje ok.38 zł, jest bardzo wydajny i daje taką lekką swietlistą poświatę. Chyba ma jakieś malusieńkie drobinki rozświetlające, co moim zdanie daje bardzo ładny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś