Dodaj do ulubionych

Najdziwniejsze metody na ładną buźkę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 09:03
Poznałam panią dermatolog. Zawsze zwracałam uwage, że ma bardzo ładną,
gładziutką twarz. Jest kobietą w okolicach pięćdziesiatki. Zgadnijcie co
stosuje na twarz......
Otóż przyznałą mi się, ze nigdy, nic innego niż oliwę...
Codziennie przed wyjściem z domu smaruje twarz oliwą spożywczą i na noc też.
Jestem w szoku i jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić.
Znacie podobne eksterma?? Piszcie
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 11:32
      Znajoma codzienni kładzie na twarz twarożek...
      • Gość: Meganka Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.crowley.pl 08.03.05, 11:41
        Moja Mamusia - krem Nivea wymieszany z oliwą z oliwek, żeby doprowadzić do
        konsystencji gęstej śmietany.
        • Gość: dala Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 11:52
          A moja znajoma (koleżanka mamy) rozgniecione szprotki w oleju - taką papkę.
          Ponoć zawierają jakieś tam super składniki rybie feeeee...ale cere ma ładną.
          • Gość: kiwi Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: 217.8.163.* 08.03.05, 11:56
            Moja matka twierdzi, że najlepszą cerę mają położne, gdyż robią sobie maseczki
            z łożysk. Teoria pochodzi z lat 70-tych, więc może być mocno nieaktualna, ale
            zawsze mnie intrygowała.
            • Gość: zuzaba Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.softlab.gda.pl 08.03.05, 16:43
              Łozysko zawiera mnóstwo składników odżywczych, więc może to prawda.
            • Gość: BASIA Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.wsse.gda.pl 10.03.05, 12:19
              złożysk robi się taka maść...szczególnie dla noworodków. jest strasznie tłusta.
              moja koleżanka po urodzeniu córki dostaław szpitalu maść zrobiona ze swojego
              łożyska.....smarowała tym pupcie córki....i twarz.....jest bardzo tłusta ale
              daje super efekty...łagodzi podrażnienia....
              • Gość: Sandra Oliwa tłoczona na zimno IP: 80.51.249.* 12.03.05, 14:49
                Ja to znam, tez stosuje, ale.....
                od zewnatrz [dodaje do potraw] i od zewnatrz albo naturalna oliwe, spozywcza
                albo kosmetyki na bazie oliwek z oliwa, tzn uzywam tylko tonika do przemywania.
                Jest super!
                A znam to bo moi znajomi [faceci] zaczli wlasnie sie smarowac oliwa dla
                eksperymenti pochwalili sie swietnymi efektami.

Sandra

sandra@namyslow.com
                GG: 19735
                • Gość: Sundae Caramel Oliwa - problemy natury technicznej IP: *.18.98-84.rev.gaoland.net 26.03.05, 21:57
                  Zachecona Waszymi postami tez od tygodnia smaruje sie oliwa, i wszystko fajnie,
                  ale nie ma rozy bez kolcow. Mianowicie jak sobie radzicie z tlusta posciela
                  kiedy smarujecie sie oliwa na noc? Ja juz nie wiem co robic, na poduszke mozna
                  wprawdzie jakis recznik polozyc, ale co z koldra?? Ble. Z kolei od paru dni
                  smaruje sie po kapieli olejem z pestek winogron zamiast ablsamu do ciala. I
                  wszystko byloby pieknie, ale zauwazylam ze moje ciuchy ( nawet po praniu)
                  smierdza takimi jakby....frytkami ;-), no po prostu to jest zapach oleju
                  jadalnego, ktory przeniknala tkanine na amen i nie znika nawet w praniu. Jak
                  sobie z tym radzicie?
    • Gość: Monika Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 12:04
      Gość portalu: maxi napisał(a):

> Jestem w szoku i jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić.
      > Znacie podobne eksterma?? Piszcie

A dlaczego w szoku? Ja myślę, że to Bozia jest w szoku, widząc jak człowiek
      daleko odszedł od natury. Ktokolwiek nas stworzył, raczej nie przeznaczył całej
      tablicy mendelejewa do zmywania twarzy, tonizowania lub nakładania jakiejś
      sztucznej tapety i jeszcze wmawiania nam, że tego skóra potrzebuje;-) i tak się
      powinno cerę odżywiać.
      To jest po prostu śmieszne, wmawianie przez przemysł farmaceutyczny i
      kosmetyczny, że zmywanie twarzy wodą szkodzi i powinno się do tego używać tylko
      odpowiednich mleczek (tu reklama jakiejś firmy) potem tonizować twarz,
      oczywiście kosmetykiem tej samej firmy;-) a potem nałożyć krem, bazę pod pokład,
      podkład //który oczywiście jest głęboko nawilżający i zawiera wole rodniki;-))//
      Ja umiem samodzielnie myśleć i staram się nakładać jak najmniej chemii na swoją
      twarz.
      Co do oliwy z oliwek, przyznaję, iż sama na noc nie stostuję żadnych kremów a
      tylko oliwę z oliwek na twarz. Moja skóra akceptuje to znacznie lepiej niż
      miliony najbardziej wymyślnych kremów, pory są zmniejszone, skóra bardziej
      jędrna, mniej podrażniona. I co dziwne oliwa nie daje efektu tłustej skóry:-)
      Aha, stosuję jeszcze inną "ekstermalną" terapię:-)) przemywam twarz płatkami
      owsianymi, moja cera to po prostu kocha.
      • Gość: maxi Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:11
        Mój szok był spowodowany tym, że oliwa jest dla mnie czymś trudnoakceptowalnym.
        Nie wyobrażam sobie nałozyc ja na twarz i wyjść na dwór. Nie mówię, ze
        potępiam, ale trudno mi wyobrazić sobie siebie w tej sytuacji.
        • Gość: Monika Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:26
          Jak wspomniałam, nakładam oliwę tylko na noc, bo mimo tej całej chemii, na dzień
          używam kremów z wysokim filtrem. Podkładu też używam:-) bo po prostu wszyscy
          używają;-)) i jakoś tak dziwnie wyglądam z naturalną cerą przy wszystkich
          wytapetowanych, wyretuszowanych koleżankach:-)
          Jednak na noc, daję skórze odpocząć od chemii a cera odwdzięcza się ładnym
          wyglądem i jędrnością. Oliwa z oliwek nie jest taka zła:-))) nie śmierdzi,
          szybko się wchłania, polecam.
          • Gość: Misia Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.05, 14:39
            A jaki masz rodzaj skóry ????

, tlusta, mieszana - ze sklonnoscia do wyprysków - czy sucha ???
        • Gość: derika Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.petrus.com.pl 08.03.05, 17:11
          podobnie działa huile lotus clarinsa, mam cerę mieszaną i tez byłam zdziwiona że
          tak dobrze reguluje przetłuszczanie, ale oliwy jeszcze nie próbowałam.
      • a.kopiko1 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 09.03.05, 23:23
        Monika, ja w sprawie tych płatków. Bo ja mam przepis na płyn do przemywania
        twarzy: 3 łyżeczki wrzącej wody i 3 łyżeczki płatków owsianych. Poczekać aż
        napęcznieją i przemywac twarz płynem. Ale jaki tam płyn skoro te płatki całą
        wodę wsiąknęły. Może tu chodzi o 3 łyżki a nie łyżeczki? I potem przemywasz
        twarz samą to wodą z tych płatków czy razem z płatkami?? Bo mi to coś nie za
        bardzo wychodzi :) Oliwę spróbuję, co mi szkodzi :)
        • Gość: Monika płatki owsiane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 15:12
          Nie mam konkretnego przepisu, sypię trochę płatków na dno filizanki i zalewam
          wrzątkiem tak aby ledwo co przykryło płatki, potem przykrywam filizanke spodkiem
          i czekam aż wystygnie. Powinien się zrobić taki mętnawy kleik. Mieszam paluchami
          i przecieram tą papką twarz, starając się nakładać jak najwięcej, także na
          szyję. Pozwalam jej także zaschnąć aby skóra wypiła jak najwięcej odżywczych
          substancji. Czasem zabieg powtarzam kilka razy, potem zmywam letnią wodą. to
          właściwie wszystko. Płatki działają jak delikatny peeling, wygładzają i
          rozjaśniają skórę, nadają jej jędrność. Naprawdę rewelacja.
    • Gość: MACKOWY4 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.porta-eko-cynk.pl 08.03.05, 14:14
      Koleżanka spędziła kilka miesięcy na Sardynii i mówiła, że tam wszystkie
      kobiety w ciąży smarują oliwą z oliwek brzuszki i uda (profilaktyka przeciw
      rozstępom)
      • marghot Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 08.03.05, 16:48
        próbowąłam posmarować twarz oliwą z oliwek (extra vergine) - neistety uczuliła
        mnie :(
        wypróbowałam kilka różnych oliw i niestety powtarzało sie uczulenie.
      • Gość: Akne Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.03.05, 16:55
        A ja rowniez slyszalam o poloznych i lozyskach. Jednak cos innego mnie
        zastanawia - przepiekne cery... zakonnic. Gdy jezdze na uczelnie, zawsze w
        tramwaju spotykam wiele zakonnic (blisko jest klasztor i koscioly), przygladam
        sie ich skorze po prostu zafascynowana. Jestem pewna, ze to wlasnie wynik
        stosowania przez lata minimalnej ilosci kosmetykow, tylko tych
        najpotrzebniejszych. Sama zreszta zaobserwowalam, ze gdy polozyla mnie grypa na
        ponad dwa tygodnie, moja buzia nie katowana chocby nawet najlzejszym podkladem
        wyglada slicznie. Zaprzestalam uzywania tonikow i mleczek, myje buzke zelem,
        nakladam krem i wygladam fantastycznie! Gdy wroce do pracy pochorobie
        prawdopodobnie w ogole zrezygnuje z podkladu. Tylko czym dodac buzi odrobinki
        opalenizny - jestem baaardzo bledziutka :(
        • Gość: ZOCHA Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 17:05
          Kremem koloryzującym - nie jest taki suchy jak podkład - samoopalacz odradzam,
          pozdr.
          • Gość: Akne Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.03.05, 17:07
            Uzywalam kremu koloryzujacego nivea. Wbrew wielu negatywnym opiniom bardzo mi
            odpowiadal, wlasciwie nie wiem, czemu z niego zrezygnowalam na rzecz podkladu.
            Mysle ze teraz do niego wroce. Dzieki za przypomnienie :)
            • Gość: basia Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: 212.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 08.03.05, 18:53
              witajcie,

bardzo ciekawe jest to co piszecie,

a mozecie podac jeszcze co mozna stosowac po oczy?

dziekuje i pozdr.

basia
        • marghot Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 09.03.05, 08:02
          wydaje mi sie, ze duzy wplyw na ladna cere zakonnic ma takze fakt, ze na pewno
          prowadza bardziej higieniczne i mniej stresowe zycie. A to niewatpliwie odbija
          si epozytywnie na cerze :)
          • Gość: ania Buźka a dieta IP: 212.244.242.* 09.03.05, 10:27
            A my z siostrą zauważyłyśmy dziwną zależność.Jak ona zaczyna się odchudzać cera
            się jej niemal automatycznie poprawia a mnie na odwrót!!..dieta powoduje wysyp
            różnego cudactwa....a jak to jest u Was??
            • Gość: saskia Re: Buźka a dieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 16:15
              Podrzucam może ktos coś dopisze bo fajny wątek.
        • emu27 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 10.03.05, 18:08
          Chodziłam do szkoły prowadzonej przez zakonnice. One otrzymują z tzw darów
          bardzo drogie i wyrafinowane kosmetyki (np z kończącym się niedługo okresem
          przydatności, końcówki serii, albo z powodów finansowo-księgowych - duże
          koncerny wpisują sobie to w koszty i na koniec roku nie płacą podatku od
          zapasów) I to w nieograniczonych ilościach :)))
        • Gość: up Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 07:28
          up
    • Gość: asiek_asiekowaty Oliwa z oliwek - do tłustej...? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 16:22
      No właśnie - czy się nadaje?
      • Gość: tralala Re: Oliwa z oliwek - do tłustej...? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 19:56
        oliwy to bym sobie nie nalozyla wychodzac na dwor. a na pewno nie pod fluid,
        wsciekla bym sie chyba.. nie znosze tlustych smarowidel.

kiedys to sobie lajno krokodyla w egipcie nakladano hhehe moze sprobujemy? a
        co, jak szalec to szalec :)

a moze zakonnice konserwuje brak sexu hehe tudziez brak myli o tym temacie :)
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Oliwa z oliwek - do tłustej...? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 09.03.05, 22:48
          A ja pare godzin temu spróbowałam - umyłam twarz i posmarowałam oliwą. Mam cerę
          mieszaną, z szczególnie tłustym czołem i jak na początku od oliwy wyglądałam
          tragicznie, tak po paru minutach wszytsko się wchłonęło i czoło zosyało matowe.
          • coralin Re: Oliwa z oliwek - do tłustej...? 09.03.05, 23:43
            Staram sie minimalizować ilość uzywanych kosmetyków. Miałam taki etap ze 4 lata
            temu gdy dałam sie omotać reklamom, kupowałam drogie, markowe produkty. A cera
            mi sie tak popsuła, że hej. Na pewno do super minimalizmu nie dojdę(filtry
            uzywam i będę uzywać), ale stam sie zachować umiar. Czas od czasu smaruję twarz
            kremem robionym na receptę(bez konserwantów). Lubię oliwkę Pollena Aroma różaną
            (bazą jest olej z pestek winogron) . Również na twarz nadaje się. A propos
            olejów do ciała i twarzy to przecież jest jeszcze migdałowy i jojoba.
            Patrzac co sie dzieje wokół (solaria jak grzyby po deszczu) moim dziwactwem
            jest i było stosowanie filtrów, nieopalanie się. Patrząć w lustro wiem, że
            miałam rację:)
    • Gość: kk Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.jci.com 09.03.05, 23:48
      zamiast oliwy moze byc olejek jojoba
      uzywam do demakijazu i aby zapobiec wysuszaniu skory. pod podklad raczej sie
      nie nadaje, chyba ze odczekam pare minut i jeszcze wytre do sucha wacikiem.

mysle ze do cery tlustej tez, wbrew pozorom, moglby byc. oliwa/olejek zmywa z
      twarzy makijaz, loj, kurz itd. a zostawia cienka czysta warstwe, ktorz zreszta
      mozna zminimalizowac wacikiem czy bibulka.
      • marghot Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 10.03.05, 08:11
        a gdzie można kupić olejek jojoba?
        • zanzare Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 10.03.05, 10:00
          Olejek jojoba mozna kupic tutaj www.pollenaaroma.com/sklep/images/650.jpg
          • zanzare Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 10.03.05, 10:02
            W kazdym razie www.pollenaaroma.com/sklep/index.html?cid=352 i sa tutaj
            rozne olejki do wyboru.
    • Gość: aga Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.zin.lublin.pl 10.03.05, 08:50
      Dziewczyny a co sadzicie o smarowaniu buzi oliwka dla dzieci?lAdnie pachnie,
      szybciej sie wchlania niz oliwa z oliwek, czy dzialanie ma inne?
      • Gość: justa Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 14:47
        aga, oliwka dla dzieci to raczej na olejach parafinowych, czyli zatyka pory,
        konserwuje skórę, nie pozwalając jej oddychać, no i ma pewną dawkę chemii,
        konserwanty itp., a oliwa z oliwek to olej roślinny i ma mnóstwo witamin.
    • marghot olej z pestek winogron 10.03.05, 09:49
      pisano tu o różnych olejkach, wit. w kroplach itp.
      a czy sądzicie, że do pielęgnacji twarzy można zastosować oliwę z pestek
      winogron?
      Są w końcu kremy oparte o wyciąg z tych pestek.
      • kraxa jak najbardziej 10.03.05, 12:21
        Ta akurat jest wskazana do cery normalnej z tendencja do przetluszczania sie
    • Gość: endywia OLIWA - JAKA? IP: 213.241.38.* 10.03.05, 14:32
      mam pytanie jaka oliwa, bo jest wiele rodzajów oliwy z oliwek. Czy to bez
      znaczenia? I oczywiscie prośba o te płatkiowsiane - jak to się tym myje
      konkretniej?
      dzięki wielkie za wyjaśnienia!
      • kraxa extra vergine 10.03.05, 14:55

• Gość: kk platki owsiane IP: *.jci.com 10.03.05, 16:51
        nie ma zadnej wielkiej filozofii z tymi platkami
        mozesz namoczyc, zalac wrzatkiem (wtedy niszczy sie wit. B wiec to nie
        najlepszy sposob) lub po prostu wymieszac z woda na papke o takiej konsystencji
        jaka Ci odpowiada.

ta papka myjesz twarz i splukujesz. masowane platkami dziala jak delikatny
        peeling. spokojnie mozesz tez masowac reszte ciala. platki dzialaja kojaco na
        skore (kapiel w nich pomaga 'uspokoic' np. wypryski ospy wietrznej). poniewac z
        platkami jest troche balaganu to najlepiej uzywac podczas kapieli lub pod
        prysznicem.
        • ladyblue Re: platki owsiane 10.03.05, 18:11
          mozna też przemywać płynem z płatków owsianych - proporcje trzeba sobie dobrać
          (jesli za dużo płatków to skóra się ściąga za bardzo) - tak mniej więcej to
          jest pół kubka ciepłej wody na łyżke stołowa płatków, wymieszać, poczekac aż
          opadną na dno i przemywać tym płynem twarz.
          rozjaśnia, wygładza, łagodzi podrażnienia...
    • Gość: Akne Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 10.03.05, 16:09
      Posmarowalam sobie buzie ta oliwa z oliwek, cere mam normalna, ale oliwa przez
      dluuuugi czas sie nie wchlaniala :( Starlam wreszcie wszystko chusteczka
      higieniczna, zupelnie do sucha, i efekt faktycznie byl - buzka rozowa, napieta,
      sliczna jak u niemowlaka. Nastepnego dnia 4 pryszczyki :( Wiec ja juz nie
      wiem...
    • Gość: aga Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.zin.lublin.pl 10.03.05, 17:46
      Wiecie co- ja sadze ze jesli ktos ma tendencje do rozszerzania porow to nie
      jest dobrze traktowac buzie ta oliwa...To musi rozpychac je jeszcze bardziej,
      na zdrowy chlopski rozum;)
      • kraxa no wlasnie nie 11.03.05, 09:14
        Bo na zdrowy chlopski rozum to skóra, która odbiera bodzce, ze brakuje jej
        wartstwy ochronnej na powierzchni, zaczyna produkowac wiecej sebum zeby ten
        brak zniwelowac. Dlatego stosowanie kosmetyków wysuszajaco- matujacych przy
        tlustej cerze daje efekt odwrotny od zamierzonego. pokrycie skóry cienka
        warstwa oliwy lub naturalnego olejku ( jesli sa trudnosci z nalozeniem cienkiej
        warstwy, mozna zwilzyc twarz, wtedy jest wiekszy poslizg, i wystarcza mniejsza
        ilosc oliwy do dokladnego rozpowadzenia). Co do pryszczyków nie wiem, ale
        najczesciej powstaja kiedy skóra usiBuje pozbyc sie toksyn,których dostarczamy
        jej równiez w kremach. Dlatego zalecane( dla najlepszego efektu) jest nie
        laczenie kosmetyków naturalnych z syntetycznymi. Jesli twoja cera jest bardzo
        tlusta zamiast oliwy stosuj olej z pestek winogron, albo mieszanke olejów
        róznych. ale to juz wyzsza szkola jazdy bo trzeba wiedziec, co z czynm. W
        kazdym razeie nie rezygnuj
        • marghot Re: no wlasnie nie 11.03.05, 09:22
          Wczoraj wypróbowałam oliwę z oliwek, W pierwszym momencie skóra wyglądała dość
          dziwnei, jakoś plastikowo, błyszcząco. Ale dosłownie po 3 min. dokonała się
          przemina i twarz wyglądała na wypoczeta, jędrną, gładką, w dotyku aksamitna :)
          Mam cere skłonną do wysuszenia, raczej normalną.
    • Gość: kk i jeszcze plyn do higieny intymnej IP: *.jci.com 10.03.05, 18:32
      jest swietny do mycia twarzy, bo nie podraznia i ma wlasciwe Ph
      mi odpowiadal najzywklejszy AA

teraz kupuje tylko jeden 'na gore i dol' - albo delikatny plyn do mycia twarzy
      (np. www.cleanandclear.com/products/facial_clean/foam_sensitive.shtml)
      albo jakis do miejsc intymnych, i uzywam i tu i tu :)
    • feema-to-ja Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 10.03.05, 18:59
      A ja gdzieś czytalam, że Tybetanki smarują twarz smalcem z jaków.
      • Gość: kk cakiem mozliwe IP: *.jci.com 10.03.05, 21:45
        biorac pod uwage klimat w Himalajach, koniecznosc ochrony skory przed
        wiatrem/mrozem i brak dostepu do kosmetykow

w wielu krajach babki natluszczaja wlosy czym sie da, bo taki jest kanon urody
        • elf Re: cakiem mozliwe 10.03.05, 23:32
          Z tą oliwą sprawdzę, bo zaintrygowało mnie:)
          Ale też z drugiej strony - NAPRAWDĘ ludzie rózne mają skóry i autorytywne
          pisanie, że jak się zrezygnuje z kosmetyków to skóra będzie piekna, też nie
          jest do końca prawdą. Myłam się płatkami owsianymi przez długi czas i nic.
          Zrobiłam też taki eksperyment w wakacje: totalne zero kosmetyków kolorowych,
          przez dwa miesiące. i co? I... tez nic. Nawet było gorzej. Cerę mam nieładną i
          niestety muszę ją "zamalowywac", odstawienie kosmetyków nic nie dało. Chociaż
          naprawdę marzę o tym żeby móc nie używać podkładu. Więc nie wyśmiwajcie prosze,
          posiadaczki ładnych cer, "zatapetowanych" koleżanek, bo one często by chciały
          nie mieć tej tapety;-))
          Moja cera wyglądała ładnie tylko raz, poza okresem dzieciństwa:) - po zabiegu
          złuszczania. I tyle w temacie drastycznych metod:))
    • Gość: Frauka Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 09:50
      Cześć dziewczyny, świetny wątek, podzielę się swoimi spostrzeżeniami:
      - za kobietami z Indii spróbowałam wetrzeć na noc we włosy oliwę z oliwek, byłam bardzo sceptyczna, bo moje włosy mają tendencję do przetłuszczania się i muszę je myć codziennie; rano więc umyłam włosy 2 razy, jak zalecają, odżywka i ... samam nie mogła uwierzyć, puszyste,piękne włosy. Moja mama też była w szoku, bo myślała że całą ciepłą wodę zużyję na zmycie tej oliwy...Dodam jeszcze że mam włosy liche, półdługie
      - zanim się napilinguję wcieram w ciało oliwę z oliwek, to sprawia że po peelingu nie muszę już nakładać żadnego balsamu i skóra jest bardzo gładka i miękka
      - kiedyś kupiłam w niemieckim "Schleckerze" ot tak sobie "Melkfett", czyli tłuszcz krowi; smaruję się tym cała na noc i mam delikatną skórę; to jest niezwykle tłuste, ale wchłania się niesamowicie i twarz rano mam suchą i gładką; tylko pod oczy się nie nadaje, mnie uczula
      - co do zakonnic, ja mieszkałam w zakonie 2 lata i powiem jedno: one siedzą zamknięte i mało wychodzą, UVA i UVB są dla nich tak niedostępne jak faceci i to działa; ja też widziałam wiele zakonnic - dziewczynek; z drugiej strony również i takie które do zakonu przyniosły problemy z cerą i robiło się jeszcze gorzej
      - jeszcze jedna rzecz; jeśli mi się chce, to spryskuję twarz kilkanaście razy dziennie wodą termalną w sprayu z lodówki; działa extra, tylko wymaga nawyku
      - słyszałam że na cellullit najlepsze jest mydło z piaskowca, tak robią Brazylijki
      - ale się rozpisałam...ulalala...
      pa
      • emu27 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 11.03.05, 16:26
        Hej Frauka, napisz coś więcej o tym mydle z piaskowca. Pierwszy raz słyszę. Jak
        je stosują? Gdzie kupić takie mydło? I takie tam.... :)
      • mrouh Re: Najdziwniejsze metody na ładne WŁOSY 11.03.05, 20:00
        Mam kręcone, bardzo grube, sztywne i suche włosy. Kiedyś, jak mi się chciało:-)
        raz w tygodniu robiłam sobie maseczkę na włosy z żółtka wymieszanego z łyżeczką
        olejku rycynowego i dwoma łyżeczkami soku z cytryny (trzeba wymieszać na taki
        majonezik:-)). To tak na oko, czasem dodawałam trochę więcej olejku. Kładłam to
        na włosy i nakrywałam czepkiem, potem owijałam ręcznikiem i szłam czytać
        książkę. Jak mi się przypomniało albo znudziło:-) czyli różnie od 15 minut nawet
        do godziny:-) szłam zmyć tę maziaję. Łatwe to nie jest, tzreba uważać, żeby woda
        nie była za ciepła, bo się jajecznica zrobi na głowie, ja to sobie delikatnie
        wyczesywałam grzebieniem. No i włosy po tym jak malowane:-)
        Póżniej używałam udoskonalonej odżywki do włosów- do swojej zwyczajowej kupnej
        bez spłukiwania (wtedy to była któraś ziaja, a więc taniocha) dodawałam kilka
        kropel oliwki dla niemowląt i nakładałam na włosy. Też im służyło. Ale nie wiem,
        jak zachowają się włosy skłonne do przetłuszczania, ja mam naprawdę suche i
        sztywne, a po tych cudach, robiły się miękkie i przyjemne.
    • Gość: doris Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.chello.pl 11.03.05, 09:56
      a jak ktos ma cere przetluszczajaca sie z tendencja do wagrow to tez moze
      stosowac oliwe? a jaka?
      • marghot Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 11.03.05, 11:13
        może wówczas lepsza będzie z pestek winogron?
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 11:25
          I można dodać olejku eterycznwgo o odpowiednich właściwościach.
          • egis Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 11.03.05, 11:39
            o oliwie z oliwek dawno już słyszałam, mam sąsiadke, która bardzo dba o zdrowie
            i urode ma 55 lat i kiedyś nie mogłam się oprzeć i zapytałam co robi że ma
            taką piękną skóre ( wiedziałam, że jest zamożna i byłam pewna że same lepsze
            kremy stosuje) i mało zmarszczek? a ona mi na to, że od lat właśnie na noc
            tylko stosuje oliwe z oliwek a ja jak to usłyszałam to pomyślałam, że to nie
            dla mnie bo mam skóre mieszaną i skłonną do powstawania zaskórników, ale po
            przczytaniu tego wątku tak sobie myślę, że chyba się skusze i zaczne od szyji.
            • Gość: maxi Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 11:44
              Ciekawe czy włosy sie nie zatłuszczą. Ja mam długie i myję co trzeci dzień a
              jak sie posmaruje tą oliwą i "wejdzie" na grzywkę....
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 12:16
                Ja mam bynajmniej nie tłuste włosy, wręcz suche i zniszczone (rozdwojone
                końcówki - włosy do pupy) i niestety parę razy próbowałam z oliwką, za każdym
                razem z tym samym efektem - po wielokrotnym myciu końcówki były posklejane,
                jakbym je smarowała smalcem.
                • Gość: maxi Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:19
                  Ale mi chodzi o smarowanie twarzy oliwą z oliwek na noc. Że to tłuste powyciera
                  sie we włosy, szczególnie o grzywkę. A co do aplikowania oliwy i wszelkich jej
                  pochodnych na włosy w celu ich poprawy to również mam złe dświadczenia.
                  • Gość: asiek_asiekowaty Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 12:26
                    ahh na twarz. A to tez już ze 2 dni stpsuje, cerę mam mieszaną. Na początku
                    twarzy wygląda koszmarnie tłusto, ale stopniowo oliwka się wchłania i twarz
                    pozostaje matowa, podczas tych paru minut wchłaniania od czasu do czasu jeszcze
                    wmaswouję tą oliwkę, ewentualnie można przetrzeć po paru minutach twarz
                    chusteczką. Przez te parę minut możesz założyc opaskę. Ja nawet w dzień
                    zastosowałam i potem podkład nakłada się tak dobrze, jak nigdy.
                  • hooda oliwa na włosy 11.03.05, 14:09
                    Ja też miałam złe doświadczenia ale kluczem jest tu sok z cytryny. Samą oliwę z
                    oliwek trudno zmyć z włosów ale spróbuj wymieszać oliwę z zółtkiem i sokiem z
                    połówki cytryny. Taka mieszanka zmywa się znacznie łatwiej, ja jeszcze robię
                    taki trik, wlewam bardzo ciepłą wodę (prawie gorącą) do kubka (ok 1/4) i do tego
                    trochę szamponu. Ciepły szampon zmyje tłustą breję z włosów o wiele lepiej niż
                    zimny:-))
          • Gość: Pauli Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:39
            asiek, a jakie olejki proponujesz?

Pauli
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 12:49
              Póki co o olejkach mam wiedzę teoretyczną, lepiej pomoże Ci Kraxa na pewno. Ale
              nawet samemu można sobie cos dopasować, wystacrczy poczytać zastosowanie
              poszczególnych iolejków i dobrać do swoich potrzeb. Podobnie oleje roślinne.
              Wejdź do sklepu www.pollenaaroma.pl i tam sa olejki eteryczne i oleje do masażu.
              • Gość: titt Olejki, wlosy i Hinduski... IP: *.botany.gu.se 11.03.05, 12:58
                Hinduski zeczywiscie maja piekne wlosy. Ale stosowanie olejkow (glownie jojoba
                i migdalowego - przynajmniej u znajomych-znajomych) jest tylez koniecznoscia -
                z racji klimatu i ostrego slonca, co zabiegiem upiekszajacym. Wiec z zalozenia
                maja natluszczac i zostac na wlosach. A, i plucza wlosy ziolami, czesto w
                hibiskusie - ale stanowczo niepolecane blondynkom:-)

Znajomy (a zracji mojej pracy troche takich mam) kiedys krytycznie przyjrzal
                sie moim wlasa i zapyta: A dlaczego ty ich olejem nie smarujesz? ;-)
                • lenna30 Re: Olejki, wlosy i Hinduski... 11.03.05, 15:16
                  Stosuje stara hinduska metode na wlosy - olej kokosowy podgrzany lekko z
                  hibiskusem. Dziala swietnie, nawet oliwa nie daje takiego blasku co kokos, ale
                  fakt - nadaje sie tylko do ciemnych wlosow
                  • Gość: basia Re: Olejki, wlosy i Hinduski... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:40
                    a gdzie kupujesz ten olej kokosowy? ja widziałam tylko olejki, takie
                    miniaturki, oraz w jakiej cenie?
                    • lenna30 Re: Olejki, wlosy i Hinduski... 12.03.05, 16:44
                      Generalnie w sklepach ze zdrowa zywnoscia, czasem w hipermarketach. W necie
                      mozna go kupic tu:
                      gub1.host24.pl/product_info.php?products_id=39
                      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Olejki, wlosy i Hinduski... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.03.05, 23:21
                        Wow, bardzo mi pomogłaś tym linkiem, tego potrzebowałam. :)
                    • Gość: ola Re: Olejki, wlosy i Hinduski... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 16:01
                      ja chciałam zapytać czy ten hibiskus to ma być taka zwykła herbatka z hibiskusa
                      kupiona w spożywczym???????
                  • Gość: miki Re: Olejki, wlosy i Hinduski... IP: *.autocom.pl 17.03.05, 00:36
                    a do jasnych ? może masz jakiś przepis na jasne i błyszczące włoski
                  • Gość: ewa Re: Olejki, wlosy i Hinduski... IP: *.csk.pl 27.04.05, 22:44
                    czy ten olej kokosowy i hibiskus należy wrzucic do jednego naczynia i razem podgrzewać? A potem 30 minut pod folią czy chustą? Z góry dziękuję za odpoweidź
              • kraxa do cery tlustej, zanieczyszczonej 15.03.05, 10:05
                nadaja sie olejki paczulowy, lawendowy, z drzewa herbacianego, melisowy,
                petitgrain. Mozesz stosowac solo lub w mieszankach, ale nie wiecej niz trzy
                olejki na raz na bazie czystego oleju roslinnego. Polecam wielokrotnie juz tu
                przywoBywana stron Polleny Aromy, lub Primavera Life. Tam znajdziesz dokladne
                opisy dzialania poszczegolnych olejków
    • Gość: magdalena Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:37
      oliwa jest nr 1. Stosowałam wiele kremów różnych marek ale nie ma to jak stare
      sposoby! Proponuję na wiosnę jeden z nich działający "od wewnątrz". Dieta
      cytrynowa: codziennie na czczo pijemy... sok z cytryny z łżką stołowa oliwy z
      oliwek. Zaczynamy od 1/2 cytryny zwiększając codzienie dawkę o kolejną połówkę,
      aż dojdziemy do 9 cytryn(ilość oliwy pozostaje bez zmian).Później schodzimy po
      połówce w drugą stronę.Kuracje kontynuujemy potem jeszcze przez ok. miesiąc ale
      pijemy już tylko sok z 1/2cytryny z łyżką oliwy. Dieta doskonale oczyszcza
      organizm,buźka jest promienna a włosy lśnią. Wiem... to dla wytrwałych ale
      NAPRAWDĘ WARTO!!! Powodzenia - Magda l.29

• Gość: ania Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:40
        Jak to przełknąć???Bllleeeeee
        • Gość: magdalena Re: oliwa + cytryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:54
          na początku trudno przełknąc ale póżniej jest OK, no chyba,że ktoś ma b.
          wrażliwy żołądek to wymięknie. Acha, potem koniecznie śniadanie bo sam kwas na
          żołądek to może trochę nie bardzo. Ja jestem b.szczupła więc nie wiem ale
          znajoma, która to stosowała schudła 2-3 kilo:-)
      • kociubek Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 11.03.05, 14:53
        A po skończonej kuracji jesteś biała jak ściana???
        • Gość: magdalena Re: oliwa + cytryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:00
          biała jak ściana może nie ale cera naprawdę promienieje. Ważne aby robić to
          właśnie na wiosnę bo ta kuracja oczyszcza organizm z toksyn.Ja podkładu używam
          tylko gdy temperatury spadają poniżej +6 a same wiemy jak wygląda cera o tej
          porze roku..Dla mnie najważniejszym dowodem,że to działa były pytania znajomych
          od czego mam taką ładną cerę a nastolatką już nie jestem:-)
      • Gość: madrugada Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 00:26
        przelknac jak przelknac, o to sie nie obawiam,ale nurtuje mnie cos innego:czy
        taka ilosc cytryny nie uczuli??
        pozdrawian
      • la_luna25 MAGDALENA!!! 20.03.05, 22:03
        A nie wiesz przypadkiem czy taka kuracja (oliwa z oliwek + cytryna) nie
        zaszkodzi na żołądek??? Przecież ilość 9 cytryn to dosyć dużo, a to przecież
        kwas. No i faktycznie można dostać uczulenia... I jeszcze jedno (dla dziewczyn,
        które myślą o takiej kuracji) - Sok z cytryny należy pić przez słomkę, ponieważ
        uszkadza szkliwo, co w efekcie może spowodować próchnicę. Sama zaczynam myśleć
        o zafundowaniu sobie takiej kuracji, ale boję się, czy nie jest taka ilość
        szkodliwa?
    • Gość: jo Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 14:49
      Od kilku dni smaruje twarz olejem z wątroby rekina (z kapsułek). Po jakimś
      czasie nawet ładnie się wchłania. Czasami dokładam sobie wit. A+E. Wydaje mi
      się ze efekty są fajne - łagodzi podrażnienia i koloryt staje się
      ładniejszy.Cerę mam mieszaną i bardzo wrażliwą.
    • marghot a oliwa + wit. C? 11.03.05, 14:59
      chcę stosować oliwę z oliwek na noc (dobrze robi mojej skórze twarzy). Myślę
      także o zastosowaniu polecanej przez was wit. C, kiedy zatem ją wsmarowywać w
      twarz? Rano, a na to krem, czy wieczorem przed oliwą?
      mam wrażliwą skóre i nie chcę sobie zrobić "kuku" ;))
    • Gość: dannte Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.interraw.net.pl 11.03.05, 15:14
      O jakiej oliwie z oliwek Wy mowicie, tej do smarzenia czy jakiejs kupionej w
      drogerii bo sie nie moge doczytac ?
      • Gość: Akne Re: Platki owsiane!!! - doskonalosc kosmetyczna IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.03.05, 16:12
        Dzis wyprobowalam, nameczylam sie jak potepieniec zanim je nalozylam,
        odczekalam, zmylam i nigdy jescze nie mialam tak oczyszczonej twarzy. Cuuuudo!
        pory zwezone, oczysczone, piiiiiiiekne! ale chce ta maseczke nieco udoskonalic
        i porozgniatac te platki na maczke takim specjalnym tluczkiem - zeby sie lepiej
        nakladalo. Chyba nie starca swej "mocy"? jak myslicie? a z oliwy tez nie bede
        rezygnowac, efekt byl rowniez spektakularny! Dannte - chodzi o zwykla oliwe z
        oliwek kupiona w sklepie spozywczym. Do smazenia :)
        • Gość: dannte Re: Platki owsiane!!! - doskonalosc kosmetyczna IP: *.interraw.net.pl 11.03.05, 16:29
          Dziekuje za odpowiedz, no prosze czego to kobitki nie wymysla jutro ide do
          sklepu powiem Wam jak juz bede po kuracji. Milego dnia
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Platki owsiane!!! - doskonalosc kosmetyczna IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 16:39
            Ale to musi być oliwa tłoczona na zimno! Extra Virgin.
        • Gość: vesna Re: Platki owsiane!!! - doskonalosc kosmetyczna IP: *.torun.mm.pl 11.03.05, 17:40
          Płatki owsiane są naprawdę super... Poleciła mi je kiedyś pani dermatolog i
          byłam zdumiona efektem. Poszłam do niej z łojotokowym zapaleniem skóry...
          Zaleciła mycie twarzy płatkami i potem przecieranie naparem z szałwii.
          Proponuję żybyś kupiła płatki "górskie", są chyba najdrobniej zmielone, po
          zalaniu wrzątkiem robi się taka aksamitna papka. I nie trzeba tłuczka ;) A z
          ulepszeń - czasem do tej papki dodawałam jeszcze łyżeczkę miodu, dodatkowo
          nawilża i odżywia. Zlizywałam to czasem z twarzy i tak się zaczęła moja
          przyjaźń z owsianką na śniadanie, ale to inna historia ;)
          • Gość: Akne Re: Platki owsiane!!! - doskonalosc kosmetyczna IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.03.05, 18:01
            Dzieki Vesna. Sprobuje kupic te "Gorskie", bo nalozyc toto na twarz jest
            wielkim problemem. Moja lazienka wygladala dzis jak cmentarzysko platkow
            owsianych, gdy skonczylam sie upiekszac. A co do zlizywania, kurcze, cos w tym
            jest, bo ja polowe mojej maseczki zjadlam i zatesknilam za dziecinstwem, gdy w
            komunistycznej Polsce babcia wmuszala we mnie owsianke. Ehh, łza sie w oku
            kreci ;)
          • jagapie Re: Platki owsiane!!! - doskonalosc kosmetyczna 11.03.05, 18:58
            miód nie tylko odżywia (co wykorzystano np. w maseczce Dax Cosmetics - Miód i
            MigdałY), ale ma właściowości aseptyczne (często jest składnikiem domowych
            maseczek do cery trądzikowej), pod warunkiem ze wcześniej nie zalejemy go
            wrzątkiem - wtedy cała jego dobroczynna moc ulatuje. zostaje cukier.
            • Gość: vesna Re: Platki owsiane!!! - doskonalosc kosmetyczna IP: *.torun.mm.pl 11.03.05, 19:15
              mieszałam płatki z miodem tuż przed nałożeniem na twarz, czyli jak były tylko
              lekko ciepłe. Słyszałam, że z miodem powinny uważać osoby z cerą naczynkową,
              tylko nie wiem dlaczego :>
        • Gość: frey Re: Platki owsiane IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.03.05, 01:35
          Gość portalu: Akne napisał(a):

> ale chce ta maseczke nieco udoskonalic
          > i porozgniatac te platki na maczke takim specjalnym tluczkiem - zeby sie
          lepiej
          >
          > nakladalo.

platki mozesz zmielic w zwyklym mlynku (czystym)
    • Gość: aga Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.zin.lublin.pl 11.03.05, 16:47
      Na cere swietnie robi picie duzej ilosci wody mineralnej- jest wtedy nawilzona
      doskonale i az promienieje, wowczas naprawde malo trzeba przykladac wagi do
      nawilzania jej z zewnatrz- ja od ok tygodnia stosuje taka kuracje odzywcza: na
      noc nastawiam szkalnke przegotowanej( nie goracej ) wody i dodaje do niej
      lyzeczke miodu naturalnego( takiego od pszczelarza a nie ze sklepu)+ soczek z
      polowki cytryny, rano na czczo ja wypijam.Ma to swietne dzialanie takze
      odzywcze, jest niezastapione we wzmacnianiu odpornosci.Potem na sniadanko
      szklanka mleka, do ktorej dodaje 2 lyzeczki zmielonego siemienia lnianego,
      wypijam jeszce gorace i podjadam miodek dla polepszenia smaku.W ciagu dnia-2
      jablka, czasem banan, grejpfrut, duzo wody( 4 szklanki mineral.+ herbatki
      ziolowe-zielona, czerwona, melisa, rumianek).
      Uwaga- moja cera juz dawno nie byla taka swieza, delikatnie wygladzona,
      napieta,duuuzo mniej sie czerwieni( a mam niestety pajaczki na buzce).
      Polecam od czasu do czasu taka wewnetrzna kuracyjke.
      • Gość: ala Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:58
        mozna ta oliwe stosowac pod oczy?? ja mam najwieksze problemy ze skora pod
        oczami, strasznie sie przesusza, sporo zmarszek mimicznych, a kremy nie bardzo
        pomagaja
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 11.03.05, 18:04
          No jasne, przecież to czysta natura. :)
      • Gość: magdalena Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:59
        ten miodek z cytryną na czczo jest faktysznie super, spróbuj zamiast cytryny
        dodac 1 łyżkę stołową octu jabłkowego najlepszy byłby własnej roboty! Dodatkowo
        rozcieńczonym z wodą w proporcji 1:1 można przemywać twarz lub nawet nacierać
        ciało doskonale pojędrnia a nierozcieńczony pomaga w walce z cellulitem!!!
        Lepsze to od tych reklamowanych kremów!
        • Gość: Asia CELULIT a ocet jabłkowy ?????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 19:28
          Prosze napisz jak stosowac ocet jablkowy na celulitis ?W MASAZU ?Jakie
          proporcje ? Jakie efekty ?
          • Gość: magdalena Re: CELULIT a ocet jabłkowy ?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 19:36
            on generalnie ujędrnia nie próbowałam tego ze sklepu bo wiadomo że chrzczą to
            zwykłym octem ale ten naturalny ma w sobie kwasy i inne cenne związki. Trzeba
            wmasować go w ciało po kąpieli a póżniej a później wetrzeć oliwę
    • Gość: aga Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.zin.lublin.pl 11.03.05, 19:41
      Co do octu jablkowego- Magdalena ma racje, tez go pije jak przyjezdzam do
      mojego domu rodzinnego, mama zawsze dba aby byl swiezy zrobiony( oczywiscie
      sama robi)-mozna go dodawac do herbaty( lyzeczke lub dwie), nawet kilka razy
      dziennie, wlasciwosci ma nieocenione, swietnie dziala na przemiane materii,
      wiec i moze ten cellulit zlikwiduje?:)
      Pozdro
      aga
      • Gość: olka74 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 11.03.05, 19:45
        a jak sie robi taki ocet?
    • mrouh Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 11.03.05, 20:08
      Nastolatką będąc również myłam twarz płatkami, tyle, że stosując pewien trick:-)
      Uszyłam sobie niewielki woreczek z chusty opatrunkowej trójkątnej (białe płótno)
      i nasypywałam do niego płatków, zalewałam go gorącą wodą, jak płatki nasiąkły a
      woda ostygła, wyżymałam go, zostawał taki kisiel i tym przemywałam twarz. A z
      woreczka płatki do kosza, woreczke wyprać i do następnego razu. Można płatki
      namaczać w herbatce ziołowej odpowiedniej do cery. Parę razy próbowałam też
      kąpieli owsianej, robi się podobnie jak z tym woreczkiem służącym do robienia
      kiślu do mycia twarzy, tylko w chustę płóćienną zawiązuje się płatki i wiesza na
      kranie pod płtynącą do wanny ciepłą wodę, można ją też zwyczajnie do wanny
      wrzucić, a potem odcisnąć i wyjać. Działa jak na twarz, tylko że na całe ciało.
      Teraz mi sie nie chce tak cudować:-)
      • Gość: Akne Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.03.05, 20:37
        Kurcze, fajny patent. Ja bede kombinowac z drobniutkim siteczkiem. Zaleje woda
        w miseczce, jak nasiakna, to odcisne. Bo to chyba nie o same platki chodzi,ale
        raczej o te "wode", ten kisiel, jak to nazwalas.
        • Gość: vesna Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.torun.mm.pl 11.03.05, 21:30
          Można i tak, ale płatki fajnie działają jako piling. Jak używa się tych
          najdrobniejszych, to łagodny, i można go stosować codziennie. Ja bym tego na
          samą wodę nie wymieniła. Ale to kwestia gustu i indywidualnych potrzeb ;)
          • Gość: olka74 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 11.03.05, 21:41
            A czy te platki owsiane to mozna stosowac jako zamiennik np "mleczka do
            demakijażu", "żelu do mycia twarzy"? Tzn chodzi mi o to czy platki sa w stanie
            zmyć makijaż, czy tez raczej stosowac je do przemywania twarzy po zmyciu
            makijazu wyzej wymienionymi.

pozdrawiam
            • Gość: olka74 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 12.03.05, 13:57
              up
              • Gość: Aga Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 14:42
                Wczoraj w pełnym makijażu poszłam pod prysznic, i płatki sobie z nim poradziły.
                Potem kolejny eksperyment z oliwą-efekt super, choć i mnie jedna krosta
                wyskoczyła :-). Ponieważ mam strasznie suchą skórę na łydkach, postanowiłam
                wypróbować działanie oliwy i w tej cześci i jestem niesamowicie zaskoczona
                efektem...Próbowałam wielu kremów, oliki dla dzieci itp. specyfików, ale
                jeszcze nigdy moja skóra nie była tak ładnie nawilżona i to od razu, po
                pierwszym użyciu.Zaczynam sie zastanawiać, czy w ogóle nie zrezygnować z
                balsamów na rzecz oliwy, skoro takie spektakularne efekty
                • Gość: Akne Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.03.05, 15:25
                  Na twarz jednak oliwy nie bede stosowac, jakos dziwnie sie potem czuje, i to
                  chyba takie moje bardzo indywidualne i niewytlumaczalne do konca uczucie,
                  bowiem buzka wyglada swietnie. Ale rezygnuje, i juz. Za to platkow nie zdradze
                  na pewno! Dzis odkrylam kolejne opisywane i opiewane tu na forum cuuuudo - w
                  malutkiej drogerii osiedlowej (no w zyciu bym sie nie spodziewala!!) dostalam
                  glinke zielona, kambryjska z Dermaglinu, w saszetkach. Drogie to bylo jak
                  diabli, prawie 6zl za 10g, ale sie oplacalo :) Buzka rozjasniona, drobne
                  pryszczyki wysuszone, no bomba. Nigdy nie wygladalam tak pieknie jak po tych
                  wczorajszych platkach i glince. Pozdrowka.
                • Gość: lola no a moze jakies inne metody:)? IP: *.acn.waw.pl 14.03.05, 18:16
                  dzis wlansie zrobilam sobie maseczke z platkow;)i wysmarowalam sie cala w
                  wannie;)efekt swietny:)buzka sciagnieta i wygladzona lekko
                  zarumieniona;)super:)pozatym ze cala wanna w tym mazidle i platakach ale warto
                  sie pomeczyc ze sprzataniem tego jesli efekty sa takie fajniutkie;)mzoe ktos zna
                  jeszcze inne fajne sposoby?:)
                  • aknee Re: Do Loli 14.03.05, 19:41
                    A probowalas zielonej glinki??? to dopiero jest cudenko! efekt lepszy nawet niz
                    po platkach. Ja zrobilam sobie maseczke wczoraj i przedwczoraj i mam buziaka
                    cud miod :) Korzystalam z glinki Dermaglin, w saszetkach. Polecammmmmm.
                    • Gość: lola Re: Do Loli IP: *.acn.waw.pl 14.03.05, 22:19
                      hmm uzywalam glinki ale takiej w maseczce oriflam i avon i fajnie dziala ale
                      taka jak ty piszesz to chyba lepsza;)jakiej firmy ,ile tego jest i ile
                      kosztuje;)dzieki wielkie;)pozdrawiam
                      • Gość: Akne Re: Do Loli IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.03.05, 16:12
                        Kupilam w saszetkach glinke Dermglin, droga - 5.70 za 10g :(, ale mysle, ze sie
                        oplaca. Sprawdz tu: www.glinka.com
                  • evvve Re: no a moze jakies inne metody:)? 26.03.05, 18:14
                    polecam peeling z kawy (zwykłej mielonej) świetnie złuszcza, ponoć ma działanie
                    antycellulitisowe (kofeina jest składnikiem wielu kosmetyków
                    antycellulitisowych i odchudzających bo przyspiesza spalanie w komórkch.
                    Na twarz doskonałe jest awokado.
                • Gość: ewa 74 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.ras.sth.bostream.se 16.03.05, 15:13
                  a ja polecam na twarz olej z nasion lnu.super dla tlustej cery.oliwa zoliwek u
                  mnie sie nie sprawdzila.nie wchlaniala sie zupelnie.ale z lnu rewelka!!!
              • Gość: lola przepis na OCET JABLOKOWY IP: *.acn.waw.pl 15.03.05, 16:06
                przepis na ocet jablokowy:) zalewasz obierki z jabłka przegotowaną wodą i zostawiasz
                pod przykryciem 2 dni.
                • asiek_asiekowaty Re: przepis na OCET JABLOKOWY 15.03.05, 21:14
                  Ja czytałam 2 przepisy: albo jabłka, albo obierzynki zalewa się wodą z cukrem,
                  pojemnik przykrywa się płótnem i zostawia na 4-6 tygodni.
              • agnieszkak10 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 20.03.05, 20:47
                www.pollenaaroma.com/sklep/index.html?cid=352
                tu jest olejek jojoba
            • Gość: lola Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 20:10
              wysmarowalam buzie oliwa i cale cialo:)mam cere mieszana.oliwa sie szybko
              wchlonela i zmatowila buzie :)bardzo fajna sie po niej zrobila;)skora tez nigdy
              nie byla taka nawilzona;)a po zimie mi wyszchla;(jestem za:)polecam:)
          • Gość: Mrouh Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.tbg.net.pl 12.03.05, 16:41
            Tak, to prawda, przemywając ciało samym kisielkiem:-) traci się pilling, ale
            mnie do szału doprowadzały spadające z twarzy płatki i upaćkana łazienka:-)

Natomiast do kąpieli to lepsze naprad płatki w woreczku.

Co do oliwy, wypróbowałam wczoraj... może to kwestia oliwy, ale nie podoba mi
            się. Nie lubię tłustych kosmetyków, cerę mam mieszaną z suchymi policzkami. W
            zeszłym roku, jak byłam na Sycylii dostałam kanisterek prawdziwej oliwy z
            pierwszego tłoczenia z lokalnej wytwórni, w kuchni jest doskonała, ale na twarzy
            jednak za bardzo mi pachnie. Nie lubię mieć zapachu sycylijskich dań:-)

Poza tym mam oliwkę z ziai do masażu, ale stoi od roku, bo nawilżać nie nawilża
            według mnie tylko tłuści po wierzchu. WOlę zdecydowania balsam o jakimś
            przyjemnym zapachu. Poprawy skóry po oliwkach nie widzę, a strasznie jest dla
            mnie nieprzyjemna ta tłustość... brrr

• Gość: Akne Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 12.03.05, 17:11
              Zgadzam sie z Toba w kazdym punkcie, poza moze sycylijsckimi daniami - bo ich
              nie znam :), bylam w srodkowych Wloszech ;) Cere mam normalna, czasem z
              drobnymi wypryskami (jak teraz), czasem przesuszona, roznie. Ale w tej oliwie
              na buzi cos mi jednak nie pasuje. Nawet po dokladnym wytarciu buzi wciaz mialam
              uczucie dziwnej tlustosci i jakiegos "przeciazenia" - sama nie wiem. W efekcie
              tuz przed randka spanikowalam i dokladnie umylam twarz woda mineralna. Moze to
              kwestia przyzwyczajenia? moze jakiegos widzimisie? dodam tylko, ze uzylam
              polecanej tu oliwy extra vergine :(
              • lenna30 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 15.03.05, 07:01
                Na tlustą gebę dobrze też działa olej z orzechów włoskich - nie tłusci tak
                bardzo jak oliwa, ładnie pachnie, drogi nie jest. Najlepszy olejek, jaki
                używałam (a troche tego było - Femi, dr.Hauschka, jojoba itd)
                www.wizaz.pl/images/oleje_roslinne/?o=orzechw#opis
            • kraxa no ale nie porównuj czystej oliwy z Ziaja 15.03.05, 10:14
              która sklada sie z oleju mineralnego w gBownej mierze
    • Gość: koperkowy róż cera z wypryskami.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 17:16
      tak sobie myslę, czy mozna by użyc do tych płatków i eksperymentów z oliwą
      -olejku eterycznego z drzewa herbacianego/tea tree oil/. pewna pani dermatolog
      na moje problemy z wypryskami radziła stosowanie tego olejku punktowo. ma on
      działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe - działa
      przeciwzapalnie i zapobiega podrażnieniom...sama jeszcze nie używałam, ale chyba
      spróbuję, skoro sobie o nim przypomniałam..
      ma dość specyficzny zapach,( miewam z nim doczynienia trochę w innej dziedzinie..)
      i nie ma nic wspólnego z zieloną herbatą..
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: cera z wypryskami.. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 12.03.05, 22:49
        Pewnie, że można, sama chciałam tak zrobić: dodać do jakiegoś oleju bazowego
        olejku (5-10 kropli na 100 ml).
    • Gość: Ulka Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.jaworzno.sdi.tpnet.pl 12.03.05, 17:21
      A czy znacie jakiś naturalny cód pod oczy?
    • Gość: witaminka metoda Sandry Bullock IP: *.rene.com.pl / 195.136.72.* 12.03.05, 18:14
      Przed chwilą przeczytałam na wp.pl, że Sandra Bullock pielęgnuje twarz maścią
      na hemoroidy !!!!!
      Wierzyć się nie chce...
      Sami przeczytajcie i skomentujcie.
      • Gość: madzi1 Re: metoda Sandry Bullock IP: *.acn.waw.pl 12.03.05, 23:08
      • Gość: madzi1 Re: metoda Sandry Bullock IP: *.acn.waw.pl 12.03.05, 23:10
        a czy oliwa z oliwek nadaje sie do demakijazu oczu? mam strasznie wrazliwe i po
        kazdym kosmetyku oczy mi bardzo lzawia i szczypia, myslalam wlasnie o oliwie z
        oliwek ale troche sie boje. czy ktoras z was probowala?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka