Dodaj do ulubionych

Najdziwniejsze metody na ładną buźkę

• Gość: renia Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 00:04
      a czy zamiast oliwy z oliwek moze byc ta z pestek winogron? bo taka mam
      akuratnie w domu i chce sie posmarowac na noc:))
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.03.05, 00:07
        Jesli tłoczona na zimno - to nawet leopsza, jest lżejsza i przeznaczona nawet
        do cer tłustych.
        • Gość: mimi Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 13.03.05, 02:33
          jej...jakies szalenstwo z ta oliwa, tez sie posmaruje jednak ;) sledze ten
          watek juz od dwoch dni i polecam super maseczke z platkami - lekko podgrzane
          mleko ktorym zalewamy platki, musza napeczniec i cale mleko "wypic" to trwa
          moze z godzine, a! mozemy przykryc i wszystko musi byc chlodne gdy nalozymy na
          twarz!!! trzymamy do momenciu "sciagniecia" twarzy, a wiec ok. 10 minut, moze
          dluzej (w zaleznosci od cery) a pozniej zmywamy najpierw melkiem a pozniej
          przegotowana badz mineralna woda. Buzka jest naprawde mmmmmmmmm POLECAM!!! a i
          szklanke wody z cytryna rano rowniez!!! rewelacja!!!
      • Gość: Aga Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 14:51
        Jeszcze sobie przypomniałam o peelingu...Więc do ciała zamiast kupnego używam
        cukru- doskonały efekt, skóra gładziudka...Można też spróbować do twarzy, ale
        sama nie wiem...może nie do cery wrażliwej
        • Gość: asiek_asiekowaty Peeling IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.03.05, 15:02
          Ja uwielbiam ostre drobinki, zachwycona ejste,m peelingiem Rossmannowym i się
          zastanawiam, czy nie można by w ,młynku do kawy zmielić np. łupiny z orzecha...?
          • elf Re: Peeling 13.03.05, 16:28
            Pewnie tak, w końcu w niektórych peelingach są też orzechy.
            Nie wiem czy już tu było o domowym toniku - po prostu woda mineralna z paroma
            kroplami cytryny, do przecierania twarzy, fajnie odswieża i ściąga pory.
            Cytryna w ogóle jest ok. Jest np. taki patent na expresową maseczkę żeby się
            makijaż na imprezie ładnie trzymal: posmarować twarz grubo kremem nawilżającym
            i na to plasterki cytryny bez skórki, na 10 minut. Żeby ręce przecierać (np.
            dłonie palaczek) połówką cytryny, to pewnie wiecie:) Fajna jest też kąpiel:
            rano sobie nakroić parę cytryn do przegotowanej wody do miski np, po paru
            godzinach wlać do wanny z ciepłą wodą i lezeć sobie w miłym relaksie:)
            Naturalne maseczki, stosowałam w czasach nastoletnich, do tłustej cery: 1)
            drożdże rozmoczone w mleku; 2) kiszona kapusta odciśnięta, po prostu położona
            na twarz (spłukiwać trzeba letnią wodą, nie ciepłą) 3) jajko -piana z białka na
            tłuste partie twarzy, żóltko z oliwą na policzki, mozna też dodać do tego
            zóltka rozgniecone awokado.
            A co do miodu, to moze uczulać (mnie uczula). W ogóle wszystkie te naturalne
            maseczki, np. owocowe, lepiej najpierw sprawdzić na małym fragmencie skóry.

• Gość: keti3 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: 213.76.135.* 17.03.05, 11:45
      wracajac do watków o oliwie i platkach owsianych, to przepis ten podsunela mi
      moja 60 letnia ciocia, ktora o dziwo jest najlepiej zakonserwowana w naszej
      rodzinie kobieta po 40-tce.zawsze slynela z pieknej cery, gladkiej i jedrnej
      buzi oraz wspanialej skory na ciele. nie miala problemow z pszesuszeniem,
      lojotokiem, pekajacymi naczynkami!okazalo sie, ze od wielu lat kazdego dnia
      jadla na sniadanie platki owsiane zalewane mlekiem z dodatkiem łyzeczki miodu
      oraz pila 1 łyzke oliwy z oliwek. ona zastosowala kuracje od wewnatrz i efekty
      byly olsniewajace!! ja tez sprobowalam i jestem bardzo zadowolona!przede
      wszystkim skora nabrala jednolitego kolorytu i jest swietnie odzywiona.zdrowa i
      gladka. dodatkowo racze sie sokiem z marchewki, wiec ma sniady
      odcien.polecam.wymaga to co prawda systematycznosci, ale z czasem wchodzi w
      nalog!naprawde warto!
      • Gość: ola Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 01:17
        ile trzeba jesc tych płatków dziennie i czy ta owsianka ma być zalewana mlekiem
        goracym czy zimnym? Rozumiem, że płatki surowe.
        • keti3 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę 20.03.05, 15:42
          ja gotuje platki w mleku. doprowadzam to wszystko do konsystencji papki-kleiku,
          dodaje miod, czasem kilka rodzynek, ze dwa-tzry orzechy (wit. E), albo wiorka
          kokosowe. jest to pyszne i ja jem to kiedy mam tylko chec. wymaga to
          systematycznosci, ale ze wzgledyu na walory smakowe kuracja nalezy do
          przyjemnych. wystarczy raz dziennie np. na sniadanie. na efrekty trzeba troche
          poczekac, ale warto...no i smacznie:)
    • Gość: keti3 Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: 213.76.135.* 17.03.05, 12:01
      prostym i skutecznym sposobem na pozbycie sie wagrow na buzi jest przemywanie
      tych miejsc chlodnym wywarem z szalwii. nalezy ja zaparzyc, ostudzic i
      przemywac nos wacikiem raz dziennie. z czasem wystarczy raz na dwa dni. moze to
      z czasem powodowac lekkie przesuszenie sie tych partii twarzy, dlatego wtedy
      nalezy przerwac kuracje.szczegolnie taka tdwu tygodniowa kuracja szalwiowa
      polecana jest po zabiegach oczyszczania twarzy.
      • klafuti Re: konktrowersyjny tonik z cebuli 17.03.05, 21:12
        jesli ma być naturalnie to polecam wyrób domowego toniku. owszem jest cebulowy
        więc nie pachnie pięknie :(, za to pięknie ściąga pory , leko podsusza , działa
        antybakeryjnie dodatek soku z cytryny ma wybielać przebarwienia). Preparuje się
        to cudo: pokroic cebulę, zalać niepełna szklanką wody i na wolniutkm ogniu
        gotowac ok. 15 min. wystudzić przecedzić do ciemnej buteleczki + sok wycisnięty
        z 1/2 cytryny ( też przecedzić). trzymac w lodówce. zuzyć w ciągu 8-10 dni i
        przyrządzić następny.
        myślę,że trzeba też dać buzi odpocząć od tego specyfiku i robić sobie przerwy w
        stosowaniu tego preparatu.co o tym sądzicie?

• Gość: maxi Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:55
      up
      • Gość: wiosenne marzenie Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.chello.pl 20.03.05, 15:21
        Muszę spróbować z oliką, papkę z płatków owsianych znam, stosuję, rzeczywiście
        jest rewelacyjna. A ja polecam jeszcze przemywanie twarzy naparem z nagietka.
        Dzięki niej mam naprawdę ładną cerę. Polecam.
        • Gość: Kornelia Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.rajskanet.pl 20.03.05, 20:29
          a czy ktos może wie gdzie w Warszawie mozna kupić olejek jojoba?
          • Gość: suzi Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 21:23
            a czy taki napar z szalwii trzeba zaparzac codziennie czy mozna zaparzyc
            jednorazowo wiecej, przelac do jakiegos zamykanego pojemniczka i miec na kilka dni??
            • Gość: wiosenne marzenie Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.chello.pl 20.03.05, 21:35
              Suzi, czy chodzi Ci o napar z nagietka, o którym pisałam??? O szałwi to wiem,
              że dobra jest na dziąsła.
              A napar najlepszy jest świeży. Zaparzam jedną saszetkę i przemywam sobie twarz,
              kiedy jest jeszcze ciepły. Spróbuj!
              • Gość: suzi Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 21:43
                jesli ladnie dziala na cere to moze byc i z nagietka;)chetnie sprobouje bo lubie
                takie naturalne metody tylko jesli napar powinien byc swiezy to nie wiem czy
                bedzie mi sie chcialo codziennie go przygotowywac,pewnie bede zapominac ciagle!:)
                • Gość: wiosenne marzenie Re: Najdziwniejsze metody na ładną buźkę IP: *.chello.pl 20.03.05, 22:01
                  Przyzwyczaisz się, to kilka minut, a efekty naprawdę zaskakująco dobre!
                • la_luna25 MAGDALENA!!! 20.03.05, 22:01
                  A nie wiesz przypadkiem czy taka kuracja (oliwa z oliwek + cytryna) nie
                  zaszkodzi na żołądek??? Przecież ilość 9 cytryn to dosyć dużo, a to przecież
                  kwas. No i faktycznie można dostać uczulenia... I jeszcze jedno (dla dziewczyn,
                  które myślą o takiej kuracji) - Sok z cytryny należy pić przez słomkę, ponieważ
                  uszkadza szkliwo, co w efekcie może spowodować próchnicę. Sama zaczynam myśleć
                  o zafundowaniu sobie takiej kuracji, ale boję się, czy nie jest taka ilość
                  szkodliwa?
                  • Gość: suzi Re: MAGDALENA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:03
                    a moglabys napiasac jakie jest dzialanie
                    nagietka?tzn.kojace,sciagajace,oczyszczajace,czy moze jeszcze jakies inne?:)
                    • Gość: wiosenne marzenie Re: MAGDALENA!!! IP: *.chello.pl 20.03.05, 22:15
                      Nagietek działa przede wszystkim kojąco, przeciwzapalnie, bardzo dobrze
                      nawilża. Skóra po nim jest taka przyjemna w dotyku. Delikatna.
                      • Gość: suzi Re: MAGDALENA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 22:18
                        super,dzieki wielkie,chetnie wyprobuje:)
                        • Gość: wiosenne marzenie Re: MAGDALENA!!! IP: *.chello.pl 20.03.05, 23:19
                          powodzenia :-)
                          • Gość: up Re: MAGDALENA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 11:51
                            up
                            • mari.na Re: MAGDALENA!!! 10.04.05, 19:39
                              oliwa jest ok, olej z pestek winogron jest lzejszy i moze mniej zatyka pory.
                              najwazniejsze to nie przesadzac z oliwa i smarowac ja zawsze NA MOKRA twarz, to
                              samo tyczy sie ciala. inaczej tluszcz odciaga wode. jeszcze lepsze jest chyb
                              swieze awokado ma wode i tluszcz delikatny razem, tak samo tlusty jogurt, tak
                              samo platki owsiane ktore zawieraja jeden z najwartosciowszych tluszczy w
                              ogole, niestety nie pomne nazwy.

jako tonik, rozcienczony sok z cytryny albo ocet z jablek jak najbardziej ale
                              raczej dla zanieczyszczonych, tlustych cer.

oferta polleny natury jest ciekawa, na pryszcze polecam olej z jojoby. dzieki
                              za link.

pzdr
                              mari
                              • mgielka83 na such czy na mokro? 11.04.05, 13:13
                                wczoraj posmarowałam moją mieszaną gębę i suchą szyję oliwą z oliwek, i oczom
                                niewierzyłam! wchlonęła się "na matowo"! efekt pupci niemowlaczka! w tym musi
                                coś być.. lecę dziś do zielarskiego lub spożywczego po olej z pestek winogron,
                                podobno do tłustej lepszy..
                                Eksperyment miał miejsce na przetartej tonikiem, ale suchej buzi.. a wy jak
                                stosujecie? ciekawam bardzo!
                                • anmanika Re: na such czy na mokro? 11.04.05, 14:21
                                  Najlepsza na cerę jest albo dieta South Beach albo głodówka. Wspomagana kremem
                                  kawiorowym firmy Juliet Essayer która wbrew nazwie jest wskroś polska (z
                                  Łodzi). Sama wypróbowałam.
                                  Apropo kremu na hemorojdy. W dwóch różnych miejscach czytałam, że kandydatki na
                                  Miss Świata sie tym smarują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka