Gość: maja IP: *.olsztyn.mm.pl 15.03.05, 18:39 Mam gęsią skórkę nawet jak nie jest mi zimno :( Skóra jest poprostu bardzo szorstka i nie miła w dodoyku . Jakmogę się tego pozbyć ?? Znacie jakies kosmetyki ,balsamy ci tp. co może mi pomóc ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mimi Re: gęsia skórka :( IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 16.03.05, 15:50 Niestety nie można się tego pozbyć ponieważ, jak uświadomił mnie dermatolog, jest to uwarunkowane genetycznie. Pozostaje tylko nieustające smarowanie balsamami , kremami , najlepiej z wit,A ( np Dermosan ) Gęsia skórka to - rogowacenie okołomieszkowe. Nie należy także mocno sie opalać , by nie pogłebiać niekorzystnych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: gęsia skórka :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 16:55 nie wiem, ale mi sie wydaje ze mikrodermabrazja albo kwasy u kosmetyczki moglyby pomoc, skoro radza sobie z bliznami i rozstepami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: gęsia skórka :( IP: 213.241.34.* 16.03.05, 17:13 tak, takie zabiegi złagodzą dolegliwość na pewien czas. ale nie usuną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: gęsia skórka :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:52 hm, dziwne, nie ma zadnego leku na rogowacenie? mi tez dermatolog nic na to nie poradzila, ale jakos wierzyc mi sie nie chce, ze nic na to nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: gęsia skórka :( IP: 213.241.34.* 16.03.05, 17:58 jeśli to genetyczna skłonność, a nie "tylko" niedobór witaminy A, to nie ma sposobu, zeby sie tego pozbyć raz na zawsze. trzeba systematycznie pielegnować skórę- złuszczać, nawilżać- wtedy będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
villete Re: gęsia skórka :( 19.03.05, 08:36 Ja też mam ten problem. To jest rogowacenie okołomieszkowe. Nie wiem czy można się tego pozbyć, ale na pewno dzięki głębszym peelingom( peeling azjatycki) skóra stanie się gładsza. Ja wybiorę się na ten peeling , choć wygląda drastycznie, ale mam nadzieję, że poskutkuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś