Dodaj do ulubionych

Pomocy! Opryszczka!

16.03.05, 21:04
No i znowu wyskoczyła mi opryszczka. Pięknie, z weekendowego balowania nici.
Bo jak tu się pokazać mając pod nosem wstrętne wypełnione ropą nadżerki? Czy
polecacie jakieś środki, które skróciłyby proces gojenia? Zovirax jest do
luftu. A może znacie jakieś metody alternatywne, np.domowe sposoby?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Pomocy! Opryszczka! IP: 213.241.34.* 16.03.05, 21:09
      możesz pójśc do lekarza po tabletki przeciwirusowe
      • Gość: ewcia1980 Re: Pomocy! Opryszczka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:27
        opryszczka to niestety wirus we krwi, którego nie mozna sie pozbyc. akurat ja
        jestem osoba, która o opryszczce wie sporo, bo nie raz sie z nia meczyłam.
        napewno w tej chwili cie to nie pocieszy, ale mi czasami wyskakiwało
        siedem!!!! "zimn" koło siebie i na górnej i na dolnej wardze. dostawałam na to
        zwolnienie, żeby nie "straszyc ludzi"
        jedyne co moge ci polecic to wybranie sie do lekarza po tabletki. kuracja
        długotrwała, ale skuteczna.
        zovirax faktycznie jest do d...
        ja uzywam heviran i vratizolin w poczatkowym stadium, a jak sa juz strupki, to
        zeby lepiej sie goiły smaruje je detromycyna.
    • Gość: miki Re: Pomocy! Opryszczka! IP: *.autocom.pl 16.03.05, 21:57
      polecam maść Chlorchinaldin H jest niestety na receptę kiedys jeszce mi sie
      udawało kupić bez recepty ale teraz nie chca juz tak sprzedawać. Dla mnie
      rewelacja, dużo, dużo tańsza od Zovirax, i pomaga w kazdym stadium opryszczki.
      Polecam mnie zawsze pomagała. A teraz nie stosuje bo opryszczka odeszła i na
      razie nie wraca.
      • Gość: justy Re: Pomocy! Opryszczka! IP: 213.241.34.* 16.03.05, 22:06
        Chlorchinaldin H - na zajady tak, ale na opryszczke- nie bardzo, wręcz może
        zaszkodzić, bo zawiera steryd (hydrokortyzon), który sprzyja rozwojowi wirusa.
    • justa_79 Re: Pomocy! Opryszczka! 17.03.05, 10:25
      olejek herbaciany
      • Gość: gogo Re: Pomocy! Opryszczka! IP: *.mt.pl / *.mt.pl 17.03.05, 10:43
        zovirax -u odpowiednikiem jest hascovir - chyba ze 4 x tanszy - ale fakt nie
        leczy zbyt szybko - musialabys zaczas smarowac jak tylko zaczynalo swedziec i
        zanim jest pecherzyk
        • Gość: mamutek Re: Pomocy! Opryszczka! IP: 81.210.18.* 17.03.05, 11:41
          Novir - maść na oprzyszczkę od prof. Tołpy
          • Gość: Mońka Re: Pomocy! Opryszczka! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.05, 19:35
            Podobno jest jakaś rewelacyjna maść na opryszczkę o brązowym kolorze. Czy
            któraś z Was wie co to za maść?
            • Gość: Nata Re: Pomocy! Opryszczka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 18:21
              Drogie Panie.
              Na opryszczkę najlepszy jest Hascovir - poniewaz powoduje on zatrzymanie
              rozwoju wirusa.Wowczas opryszczka nie rosnie do mega rozmairów a zatrzymuje sie
              na takim etapie na którym ja zauwazyłyscie.Faktycznie lepiej jest smarowac
              częsciej Hascovirem wtedy efekt jest widoczny ale zawsze mozna maśc mozna
              połozyc pod pomadke i bedzie ładnie.A cena około 6zł.Na swedzenie pomaga
              detromecyna i przynajmniej opryszczka znika w 3do 4 dni a nie walczymy z nia
              ponad 7.
              Zdrówka zycze i słodkich gładkich ust:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka