Dodaj do ulubionych

słabe paznokcie

IP: 195.47.201.* 18.03.05, 10:56
czy znacie jakis sposob na rozdwajajace sie paznokcie??
juz nie daje rady!! lykam wyciag ze skrzypu [ponad 2 miesiace], nie maluje
juz lakierem i ...NIC!!!!
moze jakas dobra, wyprobowana odzywka?? pomozecie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • martatar000 Re: słabe paznokcie 18.03.05, 11:12
      Znam wypróbowany i pewny sposób - mocz paznokcie w ciepłym oleju a jeszcze
      lepiej w ciepłej oliwie z oliwek. Codziennie po kilka minut. Nadaje sie do
      odgrzewania ten sam olej przez kilka dni. Ja zawsze miałam i mam długie
    • emu27 Re: słabe paznokcie 18.03.05, 11:14
      Możesz położyć na paznokcie u kosmetyczki żel UV (taki sam, jaki jest nakładany
      na tipsy). Ja mam coś takiego od 2 lat i efekt jest spektakularny. Nie są to
      żadne tipsy tylko naturalne paznokcie, ale utwardzone i nie łamią się nigdy.
    • Gość: aga Re: słabe paznokcie IP: 195.47.201.* 18.03.05, 11:31
      a probowalyscie moze odzywek Sally HAnsen??
      i ile kosztuje utwardzanie paznokci u kosmetyczki i co ile sie taku zabieg
      powtarza?
    • Gość: blondyneczka Re: słabe paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 11:52
      Możesz uratować swoje paznokcie stosując metodę starą jak świat, ale za to
      bardzo skuteczną!! Przygotowanie: Do miseczki wlewamy 3/4 szklanki ciepłej (nie
      gorącej!!) oliwy z oliwek. Nie może to być olej ani oliwka dla dzieci, ponieważ
      jest to oliwka mineralna, a ta z oliwek posiada dużo naturalnych składników
      odżywczych. Wyciskamy do oliwki pół cytryny, która reguluje odczyn pH paznokci
      i zawiera dużo witaminy C. W tak przygotowanej mieszance moczymy paznokcie 10
      minut. Kurację powtarzamy codziennie przez 2-3 miesiące wtedy będzie miała ona
      efekt. Kuracja będzie skuteczniejsza jeśli zaprzestaniesz malowania paznoki,
      ale to nie jest konieczne.
      Jeśli nie masz czasu na moczenie paznokci w oliwce, możesz kupić specjalną
      oliwkę w buteleczce z pędzelkiem, jak lakier. Wsmarowuje się ją w paznokcie i
      stosuje tak samo przez 2-3 miesiące.
      Sama mam długie, twarde paznokcie...wyglądają jak tipsy, a są jak najbardziej
      moje...;]
      Pozdrawiam.
      • Gość: aga Re: słabe paznokcie IP: 195.47.201.* 18.03.05, 11:57
        napisz prosze, jak nazywa sie ten gotowy preparat do paznokci [ta oliwka] i ile
        kosztuje. mozna go dostac w drogeriach??
        dziekuje za rady!!!
        buziaki
        • Gość: blondyneczka Re: słabe paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 12:14
          Możesz kupić wspomniany wcześniej produkt Sally Hansen (Vitamin E Nail& Cuticle
          Oil) jest to oliwka z wit E. Kosztuje ok.30zł lub inną oliwkę tego typu
          dostępną w drogeriach.
    • a.kopiko1 Re: słabe paznokcie 18.03.05, 11:59
      kup sobie Capivit A+E i olejem ze środka tych kapsułek smaruj paznokcie i
      skórki. Stosuj to na noc, bo trochę tłuste jest. Szybko zauważysz różnicę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka