Gość: ania IP: 10.10.65.* 16.06.02, 17:51 Jestem ciekawa ,czy chodzicie na masaże.Ja zaczęłam ijestem bardzo zadowolona.masuję tylko co prawda nogi ,ale juz widzę rezultaty.{wchodzę w moją ulubioną sukienkę która mi sie opinała na udach} Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek Re: masaż 16.06.02, 21:28 Ja chodze nieregularnie. Kiedys zafundowalam sobie serie masazy relaksujacych, ktore rzeczywiscie spelnily swoje zadanie. Poddalam sie tez kilkunastu masazom plecow - bardzo polecam wszystkim spedzajacym duzo czasu w pozycji siedzacej! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: masaż 16.06.02, 21:39 kasiulek napisał(a): > Ja chodze nieregularnie. > Kiedys zafundowalam sobie serie masazy relaksujacych, ktore rzeczywiscie > spelnily swoje zadanie. Poddalam sie tez kilkunastu masazom plecow - bardzo > polecam wszystkim spedzajacym duzo czasu w pozycji siedzacej! Aha, zapomnialam dodac, ze te masaze plecow wykonywal mi masazysta sportowy, dosyc to 'ostre' bylo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: masaż IP: *.vgernet.net 16.06.02, 22:22 Ja jeszcze nigdy nie "doznalam" masazu, ale musze przyznac ze jest to moim marzeniem:)) Chcialabym taki relaksujacy, nie wiem dlaczego ale wyobrazam sobie to jako straszna przyjemnosc. z reszta same piszecie ze tak jest, a wiec mzoe powinnam sie kiedys na taki masaz zdecydowac. A ze masaz moze wyszczuplac to o tym ne wiedzialam?? A mzoe sa takie wyszczuplajaco-relaksujace???:))) Pozdrawiam wszystkie serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: masaż 16.06.02, 22:30 Moja kolezanka chodzila kiedys na masaz zwany 'wyszczuplajacym' czy 'odchudzajacym' i rzeczywiscie troche jej poznikalo tu i owdzie. Oczywiscie nie w jakis okrutnie rzucajacy sie w oczy sposob, ale bez problemow dopinala spodniczki i spodnie. Aha, wziela serie 10 masazy regularnie co 2 dni (chyba jakos tak). Jeden masaz nie da wlasciwie zadnych efektow, poza moze relaksem (chociaz ten wyszczuplajacy podobno boli...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: masaż IP: *.vgernet.net 16.06.02, 22:42 Kasiulek a moglabys napisac cos na temat tego relaksujacego?? Chodzi mi jak czesto trzeba chodzic na taki masaz, systematycznie czy raz na jakich czas np dla poprawienia humoru?? Ile musi trwac taki masaz aby sie rozprezyc i zrelaksowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: masaż 16.06.02, 23:03 Gość portalu: Izabella napisał(a): > Kasiulek a moglabys napisac cos na temat tego relaksujacego?? Chodzi mi jak > czesto trzeba chodzic na taki masaz, systematycznie czy raz na jakich czas np > dla poprawienia humoru?? Ile musi trwac taki masaz aby sie rozprezyc i > zrelaksowac?? Najlepiej wybrac sie do masazysty i ustalic z nim program. Moje masaze relaksujace obejmowaly plecy (zwlaszcza 'szczyty' i ramiona, zawsze najbardziej naprezone) oraz nogi (i uda i lydki). Powinnam byla chodzic na nie co trzeci dzien, seria 10 zabiegow, ale jakos nie zawsze moglam sie zmobilizowac:) W efekcie chodziam wtedy, kiedy mi pasowalo:) - wczesniej umawiajac sie telefonicznie. Ale wydaje mi sie, ze regularnosc ma tu duze znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
blenkitka Re: masaż 24.11.02, 02:41 hmm.. moj wykladowca od masazu powtarzal nam ze nie ma masazu wyszczuplajacego.. masaz ma roznorodne dzialanie na organizm rowniez pobudza przemiane materii ale zawsze uczulal nas na to.. masaz klasyczny nie powinien sprawiac bolu ja osobiscie preferowalam masaz przekrwienny.. milo tak lezec i byc masowanym.. jesli beda zachowane wszystkie reguly osoba masowana powinna odczuwac konfort zarowno fizyczny jak i psychiczny.. najlepiej zafundowac sobie oczywiscie serie masazow 2 razy w tygodniu po pol godziny lub raz w tygodniu godzinny.. nawet samo szczotkowanie ciala daje znakomite relaksujace odczucia.. pociagniecia szczotka musza byc tylko rytmiczne dlugie i niezbyt mocne.. niestety zeby sie odprezyc i lezec w blogostanie potrzebna jest jeszcze druga osoba.. nie jest tragedia gdy jest to nasza druga polowa :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madusiak Re: masaż IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 22:53 Ja chodzę regularnie co tydzień na masaż ujędrniający tzn. antycellulitis. Pomarańczka wciąż jest, ale widzę zaskakujące postępy w ujędrnieniu nóżek, a szczególnie pupy. Jakoś ta skóra zupełnie inaczej leży, nic nie obwisa iładnie przylega. Nie wiem czy to ma efekty wyszczuplające, bo mi nie o to chodzi, bo jestem wręcz za chuda, a nie za gruba, ale ujędrniające na pewno. To jest masaż mocniejszy-dość silne ugniatanie, szczypanie,klepanie, ale mi sprawia wielka przyjemność i odpręża mnie w jakiś sposób. A taki relaksujący trzeba wręcz sobie zafundować po jakimś cięższym okresie w zyciu, albo przy nerwobólach itp. Raju, jaaaka to przyjemność...Acha, powinien trwać z godzinę i obejmować i plecy i nogi i stopy. Taki całościowy. Genialna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: masaż IP: *.vgernet.net 16.06.02, 23:37 Dziekuje za wszystkie informacje, narobilyscie mi jeszcze wiekszej ochoty na masaz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melodja Re: masaż IP: *.net.autocom.pl 17.06.02, 08:13 Fajny artykuł o masażu jest na www.wizaż.pl Melodja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: masaż IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 17.06.02, 09:02 Ja odkąd poszłam na pierwszy masaż już nie umiem bez tego żyć:-))) Super przyjemność po ciężkim dniu, a dodatkowo ujędrnia ciałko i przyspiesza przemianę materii, poprawia krążenie. A masaż odchudzający wcale nie powinien boleć - to są jakieś przesądy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerda5 Re: masaż IP: 194.119.254.* 17.06.02, 10:01 A gdzie dobrze robia te wszystkie w/w masaze? moze gdzies na Bemowie? i ile to mniej wiecej kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krizia MA-URI IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.06.02, 22:13 Ja regularnie chodze na dosc nietypowy masaz - jest to polinezyjski masaz MA-URI. Od klasycznego masazu rozni sie zasadniczo - przede wszystkim masaz ten jest wykonywany przedramionami i polega na wykonywaniu posuwistych, miekkich, delikatnych ruchow, nie jest to typowe "ugniatanie" jak przy klasycznym masazu. Masazystka wykonuje przy tym swoisty "taniec" nad pacjentem, a wszystko to przy relaksujacej muzyce. Masowane jest dokladnie cale cialo (procz miejsc intymnych), nawet kazdy paluszek u reki i nogi, uszy, glowa a takze wewnetrzna strona przedramienia (czego nie wykonuje sie w przypadku innych masazy). Taki seans trwa ponad godzine i ja w tym czasie osiagam totalny blogostan. Po prostu odlot. Nie chce zeby zabrzmialo to trywialnie, ale ten masaz to....chyba najcudowniejsza rzecz w moim zyciu ;-))) Masaz MA-URI w Warszawie kosztuje ok. 100 zl i nie zawsze jest wart swojej ceny. Bylam ostatnio na probe na MA-URI w salonie kosmetycznym (zreszta polecanym na tym forum) i bylam niezadowolona. Od kilku lat jezdze do mojej ulubionej masazystki w Piastowie pod Warszawa i za te prawie 1,5 godzinna przyjemnosc place jedynie 50 zl. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia25 Re: MA-URI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 02:45 Gość portalu: Krizia napisał: > Ja regularnie chodze na dosc nietypowy masaz - jest to > polinezyjski masaz MA-URI. Od klasycznego masazu > rozni sie zasadniczo - przede wszystkim masaz ten > jest wykonywany przedramionami i polega na > wykonywaniu posuwistych, miekkich, delikatnych ruchow, > nie jest to typowe "ugniatanie" jak przy klasycznym > masazu. Masazystka wykonuje przy tym swoisty "taniec" > nad pacjentem, a wszystko to przy relaksujacej muzyce. > Masowane jest dokladnie cale cialo (procz miejsc > intymnych), nawet kazdy paluszek u reki i nogi, uszy, > glowa a takze wewnetrzna strona przedramienia (czego > nie wykonuje sie w przypadku innych masazy). Taki > seans trwa ponad godzine i ja w tym czasie osiagam > totalny blogostan. Po prostu odlot. Nie chce zeby > zabrzmialo to trywialnie, ale ten masaz to....chyba > najcudowniejsza rzecz w moim zyciu ;-))) > Masaz MA-URI w Warszawie kosztuje ok. 100 zl i nie > zawsze jest wart swojej ceny. Bylam ostatnio na probe > na MA-URI w salonie kosmetycznym (zreszta polecanym na > tym forum) i bylam niezadowolona. Od kilku > lat jezdze do mojej ulubionej masazystki w Piastowie > pod Warszawa i za te prawie 1,5 godzinna przyjemnosc > place jedynie 50 zl. > > pzdr > > Kriziu, a czy ten masaż polinezyjski oprócz właściwości relaksujących ma jeszcze jakies inne tj. np: ujędrniające, wyszczuplające. Od kilku tygodni planuje zafundować sobie serie masaży, ale zależy mi głównie na ujędrnieniu posladków (w tym miejscu zawsze byłam "zbyt rozłozysta" :). Czy ta masażystka do której uczęszczasz w Piastowie, wykonuje też inne rodzaje masażow? Pozdrawiam serdecznie Kasia PS: Jestem bardzo zainteresowana, gdyż właśnie w okolicach Piastowa (Michałowice) ostatnio sobie pomieszkuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: masaż IP: 10.10.65.* 17.06.02, 22:17 ja za połtorej godziny masażu tylko nóg płacę 30 zł,czy to drogo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: masaż IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 19:28 Gość portalu: ania napisał: > ja za połtorej godziny masażu tylko nóg płacę 30 zł,czy to drogo?? A gdzie chodzisz na te masaże? Możesz podać jakieś namiary? Pozdrawiam serdecznie Monia PS: Według mnie to bardzo przystepna cena :) Odpowiedz Link Zgłoś
debra Re: masaż 26.11.02, 02:21 Gość portalu: ania napisał: > Jestem ciekawa ,czy chodzicie na masaże.Ja zaczęłam ijestem bardzo > zadowolona.masuję tylko co prawda nogi ,ale juz widzę rezultaty.{wchodzę w moją > > ulubioną sukienkę która mi sie opinała na udach} Masaż o chyba najlepsze odprężenie po trudnym dniu... Kiedyś chodziłam regularnie, ostatnio niestety zdaża mi się to coraz rzadziej. Moze dlatego, iż ostatnio jakoś nie moge natrafić na dobrą masażystkę/masażyste? Debra Odpowiedz Link Zgłoś
amy1 Re: masaż 26.11.02, 12:04 Moze ktoras z Was jest zainteresowana nauka masazu shiatsu? Od sytcznia dwie psychoterapeutyki i terapeutki Shiatsu organizuja w W-wie kurs: 10, 5-cio godzinnych zajec kosztuje 700zl. Jest to masaz calego ciala, reklasujacy, odprezajacy, efekt chyba podoby do masazu ma-uri, o ktorym juz ktos wspominal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiapro1 Re: masaż IP: *.dsl.siol.net 26.11.02, 12:55 Gdzie w W-wie chodzicie na masaze,no i za ile? Zafundowalam sobie jedyny raz w zyciu masaz na 4 godz. przed slubem. Masowal mnie facet o ciemnej cerze(to bylo na mauritiusie),drogo,pal licho ale ja w ogole nie mogalm sie zrelaksowac.Caly czas patrzylam czy on ,aby nie ma zlych intencjii. Moze to kwestia przyzwyczajenia sie? teraz zafundowalam sobie na farmie pieknosc w Jozefowie takie fajne zabiegi- ide za tydzien. Drogo nie jest a ile bajerow maja. Podam zainteresowanym str.www.beautysecret.pl polecam Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia.m Re: masaż 02.12.02, 14:44 Od momentu kiedy znalazłam czas na masaż lepiej śpię i nie mam tych okropnych bólów w karku i barkach.Ostatnio zafundowałam sobie masaż wspomagający odchudzanie.Rewelacja, nawet tak nie boli jak straszyli.Mam nadzieję,że przyniesie oczekiwane przeze mnie efekty. Masaż to sztuka a i sztuką jest dobranie odpowiedniego masażysty/ki.Ja takiego znalazłam.Polecam.Myślę że nie będzie miał nic na przeciw jeżeli będzie ktoś zainteresowany że podam namiar. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Rostkowski Re: masaż IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 28.12.02, 23:55 ... a moze macie jeszcze jakieś pytania zwiazane z masażem chętnie pomogę www.masaze.pl POZDRAWIAM Piotrek Rostkowski Odpowiedz Link Zgłoś