Dodaj do ulubionych

kosmetyki w saszetkach

IP: *.acn.waw.pl 17.06.02, 11:38
Ostatnio poluję na kosmetyki w saszetkach. Przy czym nie tyle chodzi mi o
kosmetyki, które standardowo są pakowane w saszetki (jak np. maseczki Montagne
Jeunesse), co raczej o o wersje saszetkowe kosmetyków dostępnych w normalnych,
dużych opakowaniach. Najczęscie mozna spotkać szamponetki (ja widziałam Pantene
Pro-V, Vivality, Fructis), ostatnio zauważyłam, że Joanna ma coś podobnego
(szampon rzepowy; szampn-żel pod prysznic z Alg Morskich - super, swoja drogą).
Gdzieś na forum wyczytałam, że również Dax Cosmetics ma w ofercie saszetki
swoich maseczek (Minerały, Chińskie Zioła).
Mam w związku z tym dwa pytania:
1/ jakie jeszcze kosmetyki są dostępne w saszetkach?
2/ gdzie w Warszawie jest spory wybór takowych? Ja widuję w drogeriach - i to
najczęściej w jakichś mizernych osiedlowych - tylko pojedyncze sztuki.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Helena Re: kosmetyki w saszetkach IP: 213.134.140.* 17.06.02, 16:04
      Xeno,
      poprobuj w tej drogerio-aptece w GM, tam jest niezly asortyment dobr wszelkich
      i chyba bedzie Ci to po drodze.
      Pozdrawiam
      H.
      • Gość: katrina Re: kosmetyki w saszetkach IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 19:17
        Xeno, ja mam tę maseczkę Minerały Dax Cosmetics w saszetce i uważam że to
        świetny pomysł, maseczka jest wydajna a saszetka spora i generalnie wystarcza
        na kilka razy, a kosztowała 1,50zł. Kupiłam ją w drogerii - aptece w Kraków
        Plaza.
        Mogłabyś napisać coś więcej o tym żelu pod prysznic który jest jednocześnie
        szamponem? Dokładna nazwa, zapach i jak się sprawdza jako szampon?
        • Gość: Xena Re: kosmetyki w saszetkach - do Katriny IP: *.acn.waw.pl 17.06.02, 20:39
          Już raportuję.
          Saszetka ma 20 ml, kosztuje 70 gr (!!!), starcza na dwa porządne użycia.
          Dla mnie przede wszystkim powalający jest zapach - a w zasadzie jest powalający
          dla mojego faceta, który uzależnił się od niego, odkąd używam z tej linii
          sprayu do włosów - mógłby wąchać moją czuprynę non stop (nie powiem, by mi to
          przeszkadzało, mhmm :))).
          Poza tym:
          1/ dobrze się pieni;
          2/ skutecznie i delikatnie myje, nie wysusza skóry (nie odczułam potrzeby
          wklepania balsamu, choć i tak to z przyzwyczajenia zrobiłam)
          3/ włosy są puszyste, choć nie umiem rozgraniczyć, ile z tego to zasługa
          szamponu, a ile wzmiankowanego wyżej sprayu - no i pięknie pachną...

Od razu jednak uprzędzę, że ja chyba jestem jakoś mało wymagająca, jeśli chodzi
          o kosmetyki myjące, bo w zasadzie wszystkie mi podchodzą i jeszcze chyba nie
          zdarzyło mi się, bym była z czegoś ewidentnie niezadowolona - najbardziej
          newralgiczną kwestią jest zapach i zwykle pod tym kątem wybieram kosmetyki. Nie
          jestem również uczuleniowcem, więc nie daję głowy, czy nie podrażnia.

Pozdrawiam
          • Gość: katrina Re: kosmetyki w saszetkach - do Katriny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 20:44
            Dzięki :-)
      • Gość: Xena Re: kosmetyki w saszetkach IP: *.acn.waw.pl 17.06.02, 20:49
        Wpadlam do Superpharmu. Niestety, nic :(((. W saszetkach mieli tylko maseczki
        jakiejś bliżej mi nieznanej firmy, ale nie zapałałam gwałtowną żądzą ich
        nabycia. Zaś tych saszetek kąpielowych, o których wspomniałaś w wątku "Domowe
        SPA", już nie było albo trafiłam na małą rozgarniętą ekspedientkę. Cóż, bedę
        szukać dalej.

Pozdrawiam

PS. Zajrzałam też przy okazji na wyprzedaż do Cubusa. Standy już raczej
        przebrane, ale nie oparłam się pokusie kupienia za połowę ceny paru, hmmm,
        drobiazgów (m.in podkład L'Oreala - choć nie jest mi zupełnie potrzebny, bo mam
        w domu podkładów wszelakiej maści róg obfitości, jakiś cień, jakieś inne cudo).
        Przyjemne jest takie wydawanie pieniędzy, nie ma co...
    • rauser Re: kosmetyki w saszetkach 18.06.02, 10:59
      są też super fajne sole do kąpieli w saszetkach: relaksujące, pobudzające jakie
      chcesz. widziałam je dotychczas tylko w Rossmanie, cena 3-4pln.
      • Gość: agulha Re: kosmetyki w saszetkach IP: *.polnet.wroc.pl 18.06.02, 23:55
        Uhum...w Rossmanie są te sole, ja sobie też nabyłam maseczkę antystresową (było
        kilka), ale ta saszetka jakoś strasznie wydajna, już były ze 4 użycia:-)).
        Jestem sama żywo zainteresowana tematem, jako osobnik spędzający pół życia w
        delegacjach.
        Jako konsultantka Avonu mogę Ci powiedzieć, że tam można zamawiać próbki
        niektórych produktów. To znaczy: konsultantka może, żeby dawać pojedyncze
        sztuki gratis klientkom, coby je do zakupu zachęcić. Ale można przecież umówić
        się z konsultantką i kupić próbki. Są w pakietach po 5 szt. Są szampony i
        odżywki, podkłady do twarzy, kilka kremów na dzień, pod oczy, na noc, jeden
        rodzaj balsamu do ciała (używam nagminnie - po co mam taszczyć wielką butlę!!),
        oczywiście ampułki z próbkami perfum, chyba olejek do kąpieli, płyn do kąpieli
        któryś. Nie ma: kremu do rąk ani do stóp. Ktoby wiedział, gdzie takowe w
        saszetkach nabyć, uprasza się o wiadomość!
        Albo - gdzie kupić MAŁE tubki pasty do zębów (mniejsze niż 75)?
        Jeśli u Ciebie chodzi o to samo, co u mnie (delegacje) - ja próbuję sobie
        radzić w ten sposób, że zabieram te malutkie buteleczki po płynie do kąpieli,
        co dają w hotelach, po wypłukaniu nalewam do nich swój szampon do włosów,
        odżywkę do włosów, płyn do kąpieli. Zacznę eksperymentować z balsamami do ciała
        i z tonikiem do twarzy :-)).
        • Gość: Aga Re: kosmetyki w saszetkach IP: *.future-net.pl 19.06.02, 08:49
          Ja na wyjazdach korzystam z próbek gazetowych (szampony, żele pod prysznic).
          Maseczki i małe pasty do zębów przywożę z Niemiec:) Obłowić w próbki saszetkowe
          można się na targach kosmetycznych - będzie kilka na jesieni:)
    • yosemite dla milosniczek body shopu 19.06.02, 13:47
      niedawno pojawily sie kosmetyki pielegnacyjne tej firmy
      wlasnie w saszetkach. sprzedawane sa jako mini-zestawy w
      rozynch konfiguracjach - dla cery wrazliwej i suchej,
      normalnej/ z tendencja do przedluszczania i bodajze dla
      cery odwodnionej (ale glowy nie dam). w sklad zestawu dla
      cery normalnej/przetluszczajacej wchodza kosmetyki z
      serii seaweed: oczyszczajacy zel do twarzy (2ml),
      odswiezajacy (2ml), zel na wypryski (2ml), maseczka typu
      exfoliant (10ml) oraz odzywcza maseczka pod oczy z
      rumiankiem (3ml). do calosci doczepionych jest kilka
      wacikow, mozna wiec taki komplet zabrac ze soba na wyjazd
      (zabiera bardzo malo miejsca). kosmetyki te mozna rowniez
      kupic w tradycyjnych "duzych" opakowaniach. cena
      mini-zestawu - 2,7 E

pzr
      yo
    • Gość: ptasia Re: kosmetyki w saszetkach - dax minerały IP: *.wcp.pl 19.06.02, 14:03
      Xeno, tą maseczkę Dax widziałam parę dni temu pzry kasie w Drogerii Natura w
      Klifie, były tam jeszcze szampony w saszetkach itp. Maseczkę tę swoją drogą
      gorąco polecam :-)))
      A ww.sole widziałam też w Galerii Centrum, ale nie używałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka