Dodaj do ulubionych

Preparat na spocona dłonie

30.03.05, 08:31
problem z dłonimi towarzyszy mi już dawno. Teraz kiedy na dworzu robi sie
ciepło ta dolegliwość cały czas mi dokucza. Mam wilgotne dłonie kiedy wiem że
za chwile musze je komuś podać lub poprostu przy jedzeniu. Nie radze już
sobie z tym. Wiem że taki problem nie dotyczy tylko mnie. Czy mogłybyście mi
coś dolecić? Prosze pomóżcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: wsuwka Re: Preparat na spocona dłonie IP: 82.160.71.* 30.03.05, 19:06
      Spróbuj Antidral (ok. 14 zł) lub Etiaxil (ok 40 zł). Oba do kupienia w aptece.
      Na pewno pomogą.
      • Gość: malgo Re: Preparat na spocona dłonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:11
        jak stosowac te preparaty?naz noc?
        a tak tradycyjnie pod pachy to jak sie je stosuje?tzn na noc,czy normalnie jak
        zwykle antyperspiranty?
        • Gość: Kornelia Re: Preparat na spocona dłonie IP: *.rajskanet.pl 30.03.05, 19:37
          niezły jest tez taki krem dla osób z nadmierną potliwością Dermedic. faktycznie
          powstrzymuje wydzielanie potu, tylko trzeba uważać przy ciemnych ubraniach i
          powstrzymywac odruch pocierania dłoni o ubranie bo zostana niestetyczne białe
          smugi.
          • piccola_m PEDIPUR 31.03.05, 08:56
            To talk do stóp i dłoni. Ja mam problem z potliwością od siódmej klasy szkoły
            postawowej, wszyscy mówili ze skoncza sie moje problemy jak przejdzie okres
            dojrzewania i co? I nic...Dwa lata temu odkrylam Pedipur i wreszcie zyje i
            prowadze normalne zycie towarzyskie! talk smaruje sie na noc w suche stopy i
            dlonie. Na poczatku dwa razy w tyg., potem wg potrzeb. W aptece kosztuje ok.8
            zl.Ma mały efekt uboczny, po nim trzeba mocno nawilzac skore no i troszke
            nieprzyjemnie pachnie ale to maly pryszcz w porownaniu z wiecznie mokrymi łapami
            ;-)Wierze ze w koncu skoncza sie twoje problemy... Powodzenia!
        • Gość: wsuwka Re: Preparat na spocona dłonie IP: 82.160.71.* 31.03.05, 10:21
          Preparaty te stosuje się tylko na noc i np. co drugi dzień przez tydzień, a
          potem przerwa (bo się już nie pocisz). Niestety, mogą one powodować na początku
          silne swędzenie :( Rada na to jest taka, że trzeba je rozprowadzać na bardzo
          dobrze wysuszonych pachach. Niektóre dziewczyny suszą je sobie nawet suszarką.
          Etiaxil jest w dwóch wersjach: do skóry normalnej i wrażliwej i oprócz tego
          specjalny do rąk i stóp.
          Ja osobiście używam Antidrala (pod pachy, ale na dłoniach na pewno spisze się
          tak samo) i jestem nim zachwycona. Wreszcie mogę zakładać bluzki jakie tylko
          chcę :O)

Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka