Gość: Ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 15:43 czy ktoś go używał? myślę o bliznach po trądziku. jakie efekty? dzięki. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Milena Re: krem CEPAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 19:52 słyszałam,że przynosi dobre efekty..sama kupiłam go kilka dni temu..przekonamy się ile jest wart :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loli Re: krem CEPAN IP: *.cable.satra.pl 07.04.05, 21:50 Cepanu używałam na bliznę pooperacyjną, ale kompletnie nic nie zdziałał. Blizna jest ohydna, trochę blednie, ale to pewnie dlatego, ze już minęlo ponad pół roku po operacji. Tak więc u siebie nie zauważyłam żadnych pozytywnych efektów. No ale blizna to nie trądzik, więc tak do końca się nie mogę wypowiedzieć. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasper68 do loli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:01 uzywaj plastrów silikonowych-ja mam blizny pooperacyjne na twarzy i po uzyciu plastrów sa malo widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
babe_1 Re: do kasper ( ki, ka ? :) ) 07.04.05, 23:25 Sorry za niedyskretne pytanie, ale jak "stare" masz blizny ? Mam piecioletnia blizne i jesli te plastry dzialaja bym sie skusila.... ( dodam, ze zadne masci mi nie pomogly :( ) pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francuzeczka cepan na rozstepy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:32 slyszlam ze cepan jest dobry na rozstepy, moze ktoras z zwas moze to potwierdzic? niestety moje sa duze, i chyba glebokie wiec nie licze na cud ale moze choc ciut lepiej bedzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: songor Re: cepan na rozstepy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 01:19 jest dobry, sama mialam bardzo duze i stare (jeszcze podstawowki) a teraz juz studia.. i zbladly, widac je tylko przy duzym siwetle i pod odpowiednim katem, a wczesniej od razu rzucaly wie w oczy na tyle ze musialam chodzic w szortach na basen i plaze zamiast zwyklego storju :( polecam, nie znikna calkoi\wicie ale widze duza poprawe u siebie, zawsze leprsze to niz nic :) niestety podrozał i zamiast 11 zł koszyuje okolo 20 :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasper68 do babe_1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 08:41 te plastry to Zeraderm Silon.Ja je nosilam zaraz po zagojeniu pooperacyjnej blizny, ale w reklamówce jest ze,zmniejsza blizny powstale m.in. w wyniku zabiegów chirurgicznych czy urazów i poparzen.Ja mialam dwie blizny obok ust, nosilam plastry ok 3 miesiecy( pod koniec musialam je przytrzymywac zwyklym plastrem i uzywalam tylko w nocy).Dzis mam lekko biale, waskie kreski, prawie niewidoczne- sa plaskie.Nie wiem, czy bedzie koniecznosc splycenia blizny laserem- wizyte u chirurga plastycznego mam pod koniec kwietnia. Te plastry sa nieco drogie-ok.120 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
babe_1 Re: do kasper68 08.04.05, 21:04 A masz jakies pojecie, czy one dzialaja rowniez na stare blizny ? Hmmm, laser, moglabys mi podac cene zabiegu ? ( przypuszczam, ze to zalezy od wielkosci, ale da mi jakas orientacje ), moze o tym bym pomyslala, nie o plastrach.... A moze maja strone internetowa ? Bede wdzieczna za info :) Pozdrawiam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do babe_1 Re: do kasper68 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:10 niestety nie znam ceny zabiegów laserowych.Ja mam normalny przekaz od dermatologa na taki zabieg(wydaje mi sie, ze jezeli blizny sa na twarzy to leczenie jest w ramach NFZ.)Bede miala robiony laser w prywatnym szpitalu chirurgi plastycznej w Bielsku-Bialej-maja podpisana umowe z NFZ.Wczesniej mialam tam usuwane bliznowce. Odpowiedz Link Zgłoś
babe_1 Re: do kasper68 09.04.05, 10:27 Kurcze, dla mnie za pozno na pomoc NFZ :( Ale znalazlam plastry z silikonem Neosporine, troche rzeczywiscie kosztuja, ale kuracja na 12 tygodni, zywie wielkie nadzieje.... !!!! Dzieki Ci za pomoc !!!! I za te plastry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama do loli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:37 na blizny bardzo dobry jest contractubex 60 zl Odpowiedz Link Zgłoś
mips Re: do loli 07.04.05, 23:40 > na blizny bardzo dobry jest contractubex 60 zl Czyli praktycznie to samo, co Cepan, tylko duuużo droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Contratubex kosztuje 30 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.05, 18:45 Contratubex kosztuje ok. 30 zł, a nie 60. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga78 Re: Contratubex kosztuje 30 zł IP: *.cho.vectranet.pl / 213.77.105.* 08.04.05, 19:04 zalezy za jakie opakowanie. Kosztuje 30 zł za mniejsze a 60 za dwa razy takie. I to zależy w której aptece. Ja ostatnio kupowałam za 27 zł. Odpowiedz Link Zgłoś