Gość: bozenka_ra IP: *.aster.pl 08.04.05, 20:17 mam trądzik różowaty bez wyprysków ale z silnym rumieniem stosuję leki ale cz mogę stosować kremy pielęgnacyjne łagodzące i jakie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasper68 Re: trądzik różowaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 21:01 chyba Dr.Eris ma krem i tonik na twarz z tradzikiem rozowatym ( seria rózowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala609 Re: trądzik różowaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 21:16 Jest wiele kremow ktore mozesz stosowac, tylo musisz wybrac odowiedni dla siebie. Mi np nie odpowiadaja zadne kosmetyki Erisa ( uczulaja mnie). Obecnie stosuje Auriderm, a na noc Metroruboril. Podaje linka, poczytaj sobie:)) www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=9ddfffc63f7ae7c49dbe8e5af8294f88&cmd=browse&category_id=129 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: trądzik różowaty IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.05, 23:04 ja zajęłam się kosmetykami A>T>W i tam są kosmetyki na tr. r. i są b. dobre, to kos. idealne dla alergików, dla osób z deklikatną cerą, polecam, są hypoalergiczne>Działają Odpowiedz Link Zgłoś
a.kopiko1 Re: trądzik różowaty 08.04.05, 23:50 na trądzik różowaty nie pomogą rzadne kremy pielęgnacyjne, tylko przpisane leki od dermatologa, jeśli będzie się stosowało kremy, których nie jesteśmy do końca pewne możemy sobie tylko zaszkodzić. A byłaś u dermatologa? Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka_ra Re: trądzik różowaty 09.04.05, 12:52 oczywiście że chodzę do dermatologa biorę antybiotyki ale czasami mam taki rumień i ściągniętą twarz że muszę smarować twarz czymś łagodzącym nawilżającym jeżeli chodzi o kosmetyki Erisu to nie pasują mi myślałam o kosmetykach ATW ale lekarz powiedział że są za słabe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala609 Re: trądzik różowaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:05 jesli masz sucha i sciagnieta twarz to moze pomogl by Ci Phisiogle krem ( nie wiem dokladnie jak sie pisze) lub jakies kremy z La Roche np. Toleriane lub Avene. Sama mialam te kremy i bylam zadowolona. Zebys nie musiala niepotrzebnie wydawac pieniedzy, popros w aptece o probki kremow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: trądzik różowaty 09.04.05, 13:51 nie jest prawdą, że nie pomogą żadne kremy pielęgnacyjne. dermatolog mojej Mamy zaleciła jej stosowanie kosmetyków, a leki w okresach nasilenia. Mama stosuje najczęściej krem Pharmaceris na trądzik rózowaty i bardzo go chwali. tonik ma robiony na receptę, ale stosouje go przemiennie z tonikiem Erisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: trądzik różowaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:12 Ja teykam z tym problemem. Trzy tygodnelu.duzo na ten temat czytam.wydajw mi sie że najwazniejsz jest dieta: zero kawy, czekolady, żółtego sera no i słodyczy.Z tego co sie dowiedziałam polega to na niewłaściwej pracy wątroby. brak jakiś enzymów powoduje że niektóre produkty nie są przyswajalne przez organizm i trzeba ich unikać.Musisz sama zauważyć po jakim jedzeniu rumień się nasila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: trądzik różowaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:25 Mi tradzik rózowaty pojawil sie po przedawkowaniu strydów ,niestety bardzo często lekarze w lekach robionych dodaja "odrobinke"a to najbardziej rozszerza naczynia włosowate pozatm ścienczaja skóre.Byłam juz chyba u 100 dermatologów i dopiero dermatolog alergolog przepisał dobra maśc . Z kremów pomaga mi najbardziej Rosaliac La Roche-Posay.Pozatym biore venescin w tabletkach zeby troszke uszczelnic naczynka.Mam bardzo wrazlwia skóre tak ze kazdy krem pogarszał jeszcze moja sytuacje jedynie rosaliac jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: trądzik różowaty IP: 192.168.* / 212.87.240.* 18.04.05, 15:02 mam prosbe. czy mogłabyś napisać jaką maść przepisał ci dermatolog arelgolog?? bardzo mi zalezy na odpowiedzi. moj dziadek rowniez ma ten problem, ale niestety nie trafil jeszcze na skuteczny lek.....i dobrego lekarza takze: ((pozdrawiam i z gory dzikuje za odp.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: trądzik różowaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 23:11 spróbuj preparatów Rosaliac i Diroseal- mają lekki zielony film, więc maskują kolor czerwony :)a do tego zawierają substancje wzmacniające naczynka krwionośne Z tego co wiem Diroseal zdobył tytuł "doskonałość roku " Twojego Stylu, więc myślę ze warto spróbowac...Ten produkt jest firmy Avene Rosaliac-LRP Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: trądzik różowaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 15:06 ja też słyszałam, że na to należy używać kosmetyków Avene. Najlepiej będzie jak się wybierzesz do dermatologa, który odpowie na wszystkie Twoje pytania. Ja też nakupiłam mnóstwo kremów i okazało się, że prawie żaden mi nie pomógł lub pomógł w bardzo małym stopniu. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś