IP: *.chello.pl 08.04.05, 21:25
mam pytanie dotyczace kwasow. doradzila mi je kosmetyczka i wiem, ze powinnam
je sobie zrobic. nie stac mnie jednak na cale 10 zabiegow (kazdy po 70 zeta) i
to robionych co tydzien. czy jezeli zrobie tych zabiegow nieco mniej tj np 5,
kuracja bedzie miala sens, czy wogole lepiej sie do tego nie zabierac?
przyznam ze moja cera wyglada coraz lepiej i moim "niefachowym" zdaniem nie
potzreba jej zbyt wiele.
Obserwuj wątek
    • Gość: pikuś Re: kwasy IP: *.olsztyn.mm.pl 08.04.05, 22:31
      Kwasy mi b. pomogły, a mam mocno zniszczoną cerę i sporo plam, jednak mi kilka
      zabiegów powiem , że uczynilo cuda, a nie byłam co tydzień, bo mnie na to nie
      stać.
      Zrób ile możesz, a na pewno to coś da.Ja polecam, bo skoro przy mojej cerze coś
      pomogły, to znaczy, że działa!
      Nic suię nie stanie, jak weżmniesz mniej, potem po jakimś czasie znowu zrobisz
      kilka i będzie lepiej
      • Gość: magda Re: kwasy IP: *.gorzow.mm.pl 08.04.05, 23:18
        a co masz z cera nie tak ze chcesz uzyc kwasow? bo mi osobiscie mialy pomoc na
        mieszana cere a tlusta na czole pare pryszczy i wagrow i zrobilam 5 zabiegow
        (na wiecej nie mialam kasy) i nic nie pomoglo.
        • Gość: doris Re: kwasy IP: *.chello.pl 08.04.05, 23:45
          mam wagry, rozszerzone pory i slady po tradziku.
          a jezeli bede robila co dwa tygodnie to bedzie dobrze? najpierw i tak musze
          "przygotowac" skore specjalnymi kosemtykami i dopiero potem moge isc na zabieg.
          czy jak zrobie kwasy co dwa tygodnie to skora nie nie bedzie "nieprzygotowana".
          a jakie stezenie kwasow robilyscie?
          • Gość: KB Re: kwasy IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 09.04.05, 01:23
            jesli to jest kwas glikolowy to na rozszezrzone pory nie bedzie bardzo pomocny,
            a zdaza sie ze w efekcie pory sa jeszcze bardziej rozszerzone, na plamy
            potradzikowe moze pomoc.
    • pusi06 Re: kwasy 09.04.05, 13:25
      To zależy jakie kwasy ma dana kosmetyczka, są różne.
      Ja mam krosty rozszerzone pory, wągry, i pełno plam, zgroza, a kwasy mi pomogły
      i spowolniły ten proces jest lepiej, mniej plam.Muszę jeszcze iść , ale
      pieniążków nie mam i nie idę.
      Wiem, jednak, ze pomogły, bo nic innego mi nie pomogło
      • Gość: Moni Kwasy mlekowe IP: *.devs.futuro.pl 09.04.05, 15:23
        Jestem w trakcie zabiegów kwasami mlekowymi. Moja kosmetyczka powiedzia, że
        przy tych kwasach nie trzeba przygotowania wcześniej kremami. Miałam już dwa
        zabiegi i powiem szczerze, że spodziewałam się bardziej spektakularnych
        efektów. Po pierwszym razie wiedziałam największą różnicę: skóra stała się
        jaśniejsza i wygładzona a pory mniej widoczne. NAjberdziej zależy mi jednak na
        wybieleniu pam posłonecznych i chyba trochę są mniej widoczne. W poniedziałek
        idę na kolejny zabieg i to wyższm stężeniem kwasów bo 40% (do tej pory niałam
        30%). Czy ktoś z Was robił sobie zabieg tymi kwasami i po ilu zabiegach był
        zadowolony?
        • Gość: magda Re: Kwasy mlekowe IP: *.gorzow.mm.pl 09.04.05, 15:42
          ja robilam kwasy owocowe o stezeniu 30 % w gabinecie nie ma wiekszych. u
          dermatologa sa 70% i nic mi nie pomogly dopiero peeling ziolowy poprawil moja
          cere za jakis czas go zrobie jeszcze raz i mam nadzieje ze bedzie ladnie.
          • Gość: Moni Re: Kwasy mlekowe IP: *.devs.futuro.pl 09.04.05, 16:30
            Co to jest peeling ziołowy? Gdzie go można zrobić: w u kosmetyczki czy
            dermatologa? Jaki jest jego koszt? W jaki sposób działa? Czy to dłuższa kuracja
            czy jednorazowy zabieg?
            • kingusi Re: Kwasy mlekowe 09.04.05, 16:56
              Zabiegi u kosmetyczki kwasami 30 czy 40 % to w/g mnie wyrzut pieniedzy jesli
              ktos sie spodziewa super efektu to moze sie zawiesc. Co innego u dermatologa
              kwasami 70%, chociaz i tak slyszalam, ze najskuteczniejszy jest kwas
              trojchlorooctowy a glikolowy to wielkie g. Oczywiscie wszystko zalezy od tego
              co kto ma na buzi i czego oczekuje.
              • Gość: doris Re: kwasy dermiki IP: *.chello.pl 10.04.05, 12:33
                ja mam miec niskie stezenie kwasow, bo mam buzie raczej wrazliwa. nie wiem jaki
                to bedzie dokladnie kwas, ale wiem, ze firmy dermika. czy kilka zabiegow, ma
                wogole jakis sens?
                • Gość: doris Re: kwasy dermiki IP: *.chello.pl 10.04.05, 23:20
                  up
                  • Gość: magda Re: kwasy dermiki IP: *.gorzow.mm.pl 10.04.05, 23:41
                    moim zdaniem nie ma sensu tylko strata pieniedzy tym bardziej ze bedziesz miala
                    niskie stezenie ja mam cere mieszana i mialam 30 % i nic nie dalo jak
                    dziewczyny pisza najlepiej u dermatologa efektow po 5 razach wielkich sie nie
                    spodziewaj napewno buzia troche sie rozjasni ale nic wiecej. a jesli zrobisz
                    teraz 5 zabiegow to szkoda bedzie ci wydac kase na kolejne 5 wiec jak uwazasz.

peeling ziolowy jest pomocniczy w leczeniu tradzika rozowatego,rozszezonych
                    porow,plam potradzikowych delikatnych blizn itp. ja zrobilam narazie jeden
                    zabieg z oczyszczaniem cery powiem ze wfekt bardzo dobry. kosmetyczka namawiala
                    mnie na "dodatrcie" ale sama sobie kupie preparaty i sama sobie zrobie bo za
                    caly zabieg zaplacilam 160 zl a za dotarcie chciala 80 zl mialam peeling polski
                    bo jest duzo drozszy jak (neoderma)a ja kupie za 50 :P mam nadzieje ze bede
                    miala w koncu piekna skore.
                    • Gość: doris Re: kwasy dermiki IP: *.chello.pl 10.04.05, 23:46
                      a gdzie robilas te peeling? gdzies w wawie? a jak sobie sama zobisz dotarcie?
                      gdzie mozna kupic niezbedne preparaty?
                    • Gość: angie peelingi lekarskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 23:53
                      Jeżeli na kogoś nie działają kwasy o wysokich stężeniach powinien zafundować
                      sobie, o ile go stać, peeling lekarski. To wydatek od 200 do 400 zł (już pełny
                      wypas) za zabieg, ale efekty SĄ. Robią go także gabinety kosmetyczne, które
                      zatrudniają lekarza (takiego peelingu na pewno nie może robić kosmetyczka!).
                      Nie będę pisać gdzie robiłam, bo pomyślicie ze to reklama, ale jesli kogos
                      zainteresowało to odp.na maila kociakx@wp.pl
    • Gość: up Re: kwasy IP: *.chello.pl 12.04.05, 20:05
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka