Gość: Goska IP: *.dami.pl 08.04.05, 21:46 czy są jakieś perfumy w których można wyczuć arbuza albo melona ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greta.greta Re: arbuz,melon -perfumy 08.04.05, 22:56 Wydaje mi sie,że któras Escada miała te nuty zapachowe. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: arbuz,melon -perfumy 08.04.05, 23:07 nowa escada rock & rio na pewno ma owocowe zapachy, wlasnie dla mnie takie melonowate. i wg mnie armani damski acqua di gio' tez cos z tego ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: arbuz,melon -perfumy IP: *.4web.pl 09.04.05, 09:57 Acqua di gio damskie na peno nie jest melonowe - to taki orzeżwiający zapach kwaskowo-kwiatowy, bez ogórków i melonów:) Jesli melon z ogórkiem to Kenzo, L`eau par kenzo. Avon ma spray do ciał soczysty meon, nie wiem jaki, nie próbowałam... Generalnie w ramach zapachów ogórkowo- melonowych najbardziej podoba mi sie taki zapach jak szampon Timotei, ogórkowo-aloesowy. Piekny zapach:) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: arbuz,melon -perfumy 09.04.05, 10:58 acqua di gio jest jak najbardziej zielony-arbuzowo-trawiasty Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: arbuz,melon -perfumy 09.04.05, 12:26 trawiasty - tak, zielony- tak, melonowy- nie Tę specyficzną nutę melon-ogórek-arbuz ma kilka rodzajów perfum, ale nie Aqua di gio. To jest kwiatowo- trawowe . Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Re: arbuz,melon -perfumy 09.04.05, 00:36 Melonowo-wodna nute ma nowa limitowanka Hermesa - Jardin sur le Nil. Odpowiedz Link Zgłoś
valkiria1 Re: arbuz,melon -perfumy 09.04.05, 09:21 A z tanich to Sunny Skyes Avonu..Jak dla mnie za melonowy, męczyłam go okrutnie... Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Sunny Skies 09.04.05, 12:05 Dla mnie Sunny Skies to tylko okropnie mocny jasmin, dostalam w prezencie fioleczke i w desperacji uplynnilam za grosze na allegro, bo ukochany mnie zameczal, zebym ich uzywala, wybitnie mu sie spodobaly, ale ja po prostu nie moglam ich zniesc!! Odpowiedz Link Zgłoś
cannella Re: arbuz,melon -perfumy 09.04.05, 12:56 Że melonową, to się nie zgodzę. Z opisu na pudełku: "green mango, lotus flowers, aromatic rushes, incense and sycamore wood". Ani słowa o melonach, czy ogórkach. Znam za to takich, co się doszukali koperku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cannella Re: arbuz,melon -perfumy 09.04.05, 12:57 No ładnie się wkleiło. Opis z pudełka dotyczy "Un Jardin sur le Nil" Hermesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: arbuz,melon -perfumy IP: *.torun.mm.pl 09.04.05, 13:01 Clinique Simply - tak mówi mój mąż kiedy je pierwszy raz zaniuchał :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venise Re: arbuz,melon -perfumy IP: *.chello.pl 09.04.05, 13:05 Na pewno "In love again" Laurenta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: arbuz,melon -perfumy IP: *.chello.pl 09.04.05, 14:08 escada tropical punch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: arbuz,melon -perfumy IP: *.dami.pl 09.04.05, 14:21 Dzięki za wszystkie odpowiedzi i propozycje.Jeśli jeszcze jakieś będziecie miały / albo ktoś będzie miał to z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: arbuz,melon -perfumy 09.04.05, 15:07 nie-kontrowersyjnie arbuzowy byl/jest taki wodny dezodorant Avonu.czysty arbuz!tyleze to taka wodna mgielka,nawet nie woda:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamamikusia3 Re: arbuz,melon -perfumy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:25 potwierdzam, że Simply Clinique Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: arbuz,melon -perfumy 09.04.05, 19:09 Ja wielka fanka arbuzów i niezły wykręt na tym punkcie wielokrotnie już o to pytałam,tu masz najsensowniejszy wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=16374701&a=16374701 I z poniższych wymienionych nie do końca się zgodze z Clinique Simply- owszem,jest na początku świeży,ale nie melonowo,nie ma tam raczej arbuza,ponadto potem przechodzi w trochę orientalny,cieply zapach. Po moich wielokrotnych poszukiwaniach mogę ci polecić Celine-nie Celine Dion!- maja w pierwszej nucie arbuza,potem stają się słodkie i owocowe. Czystych,świeżych perfum o zapachu arbuza nie ma,ale na pewno byłoby fajnie gdyby do serii AA Guerlain włączył włśnie fantazje nt.arbuza np.watermelon przechoodzący w melona...Mmmm..Marzenie...!;D Z kosmetyków arbuzowych godny polecenia jest żel do higieny intymnej Mincer arbuz+rumianek -mistrzostwo świata!Piękny,czysty zapach arbuza!!!;D Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: arbuz,melon -perfumy 09.04.05, 21:10 Dodam jeszcze ,że Clinique ma na początku tą świeża nutę raczej ozonową,niż arbuzową i może stąd to skojarzenie.Tak też jest w przypadku pozostałych zapachów tej firmy-co więcej w Happy Heart ozon aż zatyka..;o Melona można też wyczuć w Intrusion Oscara de la Renta,Indian Summer P.Presley- ale tu niesty minimalnie i to na tle bardzo wyraźnego piżma,oraz minimalnie w Ardenbeauty-tu rozkwita w mocno kwiatową kompozycje i dośc szybko mija.ALe na samym początku jakiś zalążek melona jest. Podobnie jest właśnie z Celine-ale nie Celine Oriental Summer,tylko właśnie Celine.Może znajdę gdzieś link do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Celine 09.04.05, 21:14 Tu jest Celine-i jak już mówiłam-jako pierwszy widnieje ARBUZ!!!;D www.sorea.pl/product_info.php/cPath/21_45/products_id/675 Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Re: arbuz,melon -perfumy 10.04.05, 00:31 Jeszcze Fleur d'eau Rochas sa bardzo melonowo-wodne. Odpowiedz Link Zgłoś