IP: *.polbox.pl / *.man.polbox.pl 24.06.02, 10:24
Mam ogromny problem z moimi stopami! Przede wszystkim strasznie się pocą i nie
wiem jak temu zaradzić! Staram się nosić odkryte buty, ale to też nie zawsze
pomaga - szczególnie w takie upały! Wiem, że dobrą firmą produkującą kosmetyki
do pielęgnacji stóp jest SHOLL! Czy możecie mi coś poradzić??? Pocące się i
brzydko pachnące stpy są dla mnie udręką! Znacie jakieś dobre preparaty i firmy!
Obserwuj wątek
    • Gość: alissa19 Re: STOPY!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.02, 10:55
      Gość portalu: kinga napisał(a):

> Mam ogromny problem z moimi stopami! Przede wszystkim strasznie się pocą i nie
      > wiem jak temu zaradzić! Staram się nosić odkryte buty, ale to też nie zawsze
      > pomaga - szczególnie w takie upały! Wiem, że dobrą firmą produkującą kosmetyki
      > do pielęgnacji stóp jest SHOLL! Czy możecie mi coś poradzić??? Pocące się i
      > brzydko pachnące stpy są dla mnie udręką! Znacie jakieś dobre preparaty i firmy
      > !

ja np.mam uczulenie na pewne rodzaje podloza w butach[plastik czy inne
      sztucznosci]co objawialo sie wlasnie nadmierna potliwoscia a w upaly to mi noga
      po prostu"jezdzila"az po bucie.teraz uzywam wkladek scholla[chyba najlepszy jesli
      chodzi o stopy]przeciw poceniu sie i to stope wysusza.pozatym dezodoranty
      zapachowe tej firmy sa ok[moja mama ich uzywa i chwali].a w aptece mozesz popytac
      o cos na pocenie -moczenie w korze debu chyba pomaga.
      • Gość: renia Re: STOPY!!!! IP: *.radio.com.pl 24.06.02, 11:07
        Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby to było uczulenie. Ja mam to samo, ale
        wydaje mi się, że po prostu plastiki nie przepuszczają powietrza ani nie
        wchłaniają potu, dlatego stopa się tak ślizga. Kurczę.
        • Gość: alissa19 Re: STOPY!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.02, 12:30
          Gość portalu: renia napisał(a):

> Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby to było uczulenie. Ja mam to samo, ale
          > wydaje mi się, że po prostu plastiki nie przepuszczają powietrza ani nie
          > wchłaniają potu, dlatego stopa się tak ślizga. Kurczę.
          wiesz co chyba raczej nie jestes lekarzem dermatologiem ani alergologiem -
          zapewniam cie ze alergia to nie jest kwestia wiary.to ze ty czy tysiac innych
          osob ma pocace sie stopy w upal ,na plastikowym podlozu buta nie swiadczy o tym
          ze ja nie moge miec alergii objawiajacej sie w taki sposob.zreszta plastik to
          tylko przyklad-mam tak prawie z kazdym podlozem sztucznym -przy tym pojawiaja sie
          krostki ect.wiec badz uprzejma nie kwestionowac faktow stwierdzonych przez
          specjalistow[jak ja "uwielbiam"te domorosle znawczynie.]

• Gość: renia Re: STOPY!!!! IP: *.radio.com.pl 24.06.02, 12:33
            Fiu fiu ale ważniara! Takich specjalistów to ja znam na pęczki, każdy
            powiedział mi coś innego. Ale ty oczywiście masz WYJĄTKOWE uczulenie. Krostki
            powiadasz. Ja też mam, a skóra ci schodzi? Może to alergia. Zapytam. Domorośle.
            • Gość: alissa19 Re: STOPY!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.02, 15:44

> Fiu fiu ale ważniara! Takich specjalistów to ja znam na pęczki, każdy
              > powiedział mi coś innego. Ale ty oczywiście masz WYJĄTKOWE uczulenie. Krostki
              > powiadasz. Ja też mam, a skóra ci schodzi? Może to alergia. Zapytam. Domorośle.

widocznie znasz tych tanszych bo lepszych trudno wiazac w peczki.skora mi nie
              schodzi.wszystko?papa,pozdrowka.
              • Gość: renia Re: STOPY!!!! IP: *.radio.com.pl 26.06.02, 15:10
                No widzę, że się uspokoiłaś. I po co ta egzaltacja? To wszystko. Gratuluję
                zasobnego portfela. Pozdr
                • Gość: alissa19 Re: STOPY!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.02, 17:47

> No widzę, że się uspokoiłaś. I po co ta egzaltacja? To wszystko. Gratuluję
                  > zasobnego portfela. Pozdr

ups!ales mi dogadała!czy egzaltacja nazywasz trzymanie sie faktow?portfel
                  niestety jeszcze rodzicow-ale juz niebawem mam nadzieje ze to sie
                  zmieni.pozdrawiam jeszcze raz bo wcale nie mialam zamiaru byc czepliwa[okres
                  niestety].peace once more.
                  • Gość: renia Re: STOPY!!!! IP: *.radio.com.pl 26.06.02, 17:56
                    No sama przyznaj - byłaś wkurzona, nie wiem za co. Naprawdę nigdy nikt mi nie
                    powiedział, że taka reakcja na plastik to może być alergia. Wierz mi -
                    wolałabym usłyszeć to niż "pani ma nadpotliwe stopy". Widać muszę iść
                    prywatnie, ale jakoś nie mam zaufania. Wydaje mi się, że to naciągacze. Ale
                    skoro okres - wybaczam :) Peace.
                  • Gość: gigi22 Re: STOPY!!!! IP: 213.77.28.* 27.06.02, 14:00
                    Hmmmmmm..... tak sobie czytam posty na forum, i coś mi tu nie gra...
                    O ile dobrze pamiętam, Alissa, to jeszcze niedawno pisałaś że jesteś modelką,
                    jakieś wyjazdy zagraniczne, etc... A tu czytam że "portfel rodziców"... Jakaś
                    mała niekonsekwencja, prawda?
                    • Gość: just. Re: STOPY!!!! IP: 212.160.236.* 27.06.02, 14:20
                      Taaaaa... Masz rację Gigi!!! Ja też pamiętam... Z resztą nie tylko to...
                      • Gość: gigi22 Re: STOPY!!!! IP: 213.77.28.* 27.06.02, 14:44
                        Gość portalu: just. napisał(a):

> Taaaaa... Masz rację Gigi!!! Ja też pamiętam... Z resztą nie tylko to...

Wystarczy wrzucić na wyszukiwarkę nicka "alissa19" i można sobie poczytać jej
                        wypowiedzi... Ojej, aż mi łzy ciekły ze śmiechu... :-)))

• Gość: renia Re: STOPY!!!! IP: *.radio.com.pl 28.06.02, 16:53
                          Niektórzy lubią fantazjować, ale ja przyznam się, że nie pamiętam alissy. Może
                          za krótko jestem na forum. Kim jest - bez znaczenia. Nie lubię tylko jak ktoś
                          zaczyna być niegrzeczny ;)
    • Gość: Xena Re: STOPY!!!! IP: *.acn.waw.pl 24.06.02, 10:57
      Podejrzewam, że forumowiczki polecą Ci przede wszystki Etiaxil - lotion do
      stóp, który bardzo skutecznie hamuje nadmierne pocenie, ale jest też agresywny
      (przynajmniej wersja pod pachy). Ja z powodzeniem natomiast używam zasypki
      Sholla do stóp - chłodzi skórę, niweluje pot, zapobiega przy okazji otarciom
      naskórka (bo skora jest sucha). Moje stopy pocą się jednak w stopniu
      umiarkowanym, więc nie wiem, jak się spisze w cięższych przypadkach.
      • Gość: gAndzia Re: STOPY!!!! IP: *.se.com.pl 24.06.02, 12:32
        Czemu Etiaxil nazywasz "agresywnym"? Jest bardzo skuteczny, a to chyba zaleta???
        • Gość: renia Re: STOPY!!!! IP: *.radio.com.pl 24.06.02, 12:39
          Może chodzi o szczypanie i swędzenie? TO minus, ale poza tym agresywność
          Etiaxilu mi się podoba.
        • Gość: Xena Re: STOPY!!!! IP: *.acn.waw.pl 24.06.02, 21:35
          Czy ja gdzieś napisałam, że skuteczność Etiaxilu jest jego wadą????
          A swędzenie, szczypanie i pieczenie, jakie pojawia się po aplikacji Etiaxilu,
          umównie nazwałam agresywnym działaniem (przyznasz, że są sympatyczniejsze w
          uzyciu kosmetyki).
          Czy teraz wszystko jasne?
          • Gość: Aga Re: STOPY!!!! IP: *.future-net.pl 24.06.02, 22:09
            Skoro cię "swędzi i piecze" po Etiaxilu to coś jest nie tak. Albo stosujesz go
            niezgodnie z instrukcją. Ja go uzywam od kilku lat i nigdy mnie nic nie piekło.
            Nigdy tez nie nazwałabym tego kosmetyku "agresywnym", jest za to bardzo
            skuteczny. Może spróbuj wersji dla skóry wrażliwej?
            • Gość: coralin Re: STOPY!!!! IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 24.06.02, 22:28
              Ja mam wersję Etiaxilu pod pachy do skóry wrażliwej(choć w sumie takiej nie
              mam),stosuję zgodnie z instrukcją i piecze mnie trochę(w godzinę po
              nałożeniu),ale efekty są wspaniałe więc znosze to.Kupiłam Etiaxil po Waszych
              rekomendacjach i uprzedzeniu,że może szczypać i lepiej kupić wersję dla skóry
              wrażliwej.Sporo dziewczyn na tym forum wyrażało takowe opinie.Sądzę,że to
              preparat silnie działający zatem agresywny w przeciwieństwie do dostępnych w
              zwykłych sklepach antyperspirantów.Pozdrawiam:)
              • Gość: Karusia Re: STOPY!!!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 24.06.02, 23:53
                Etiaxil jest the best, mnie na szczęście nie szczypie ani nie swędzi/ Czasem
                tylko trochę wysusza skórę.
                • pi4 Re: STOPY!!!! 25.06.02, 09:50
                  jkles
                  • Gość: Sylwia Re: STOPY!!!! IP: *.amg.gda.pl 26.06.02, 13:53
                    Chciałam polecić krem PEDIPUR - dostępny w aptekach za ok 7 zł. Jest to płynny
                    puder. Zapach może niezbyt zachęcający, ale jest to środek szalenie skuteczny.
                    Już po pierwszym użyciu poczułam znaczną poprawę. Gorąco polecam !!
                    • Gość: justin Re: STOPY!!!! - do Sylwii! IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 26.06.02, 14:28
                      ten krem to jest przeciw poceniu sie?? i jak sie wchlania?? bo mi tez bardzo
                      poca sie stpoy i dlonie, chcialam sobie dzisiaj kupic Etiaxil, tylko niestety
                      jest bardzo drogi. Pozdrawiam!
                      • Gość: Fala Re: STOPY!!!! - do Sylwii! IP: *.warta-vita.com.pl 27.06.02, 09:59
                        Gość portalu: justin napisał(a):

> ten krem to jest przeciw poceniu sie?? i jak sie wchlania?? bo mi tez bardzo
                        > poca sie stpoy i dlonie, chcialam sobie dzisiaj kupic Etiaxil, tylko niestety
                        > jest bardzo drogi. Pozdrawiam!

Ja też polecam Pedipur, kupiłam go po rekomendacji forumowiczek i jestem
                        zachwycona. Rzeczywiście efekt jest juz po pierwszym użyciu ...:) Z tym
                        wchłanianiem nie jest najlepiej ... jest to płynny talk i zostawia białe ślady,
                        radzę więc wmasowywać go w stopy wieczorem ... na potliwość rąk również
                        działa ... rewelacja ..... gorąco polecam
                        • Gość: Sylwia Re: STOPY!!!! - do Sylwii! IP: *.amg.gda.pl 27.06.02, 13:34
                          Potwierdzam to co napisała Fala. Pedipur kiepsko, a właściwie wcale się nie
                          wchłania. Smaruję stopy po wieczornej kąpieli, zakładam skarpetki i do
                          łóżeczka. Rano dokładnie myję stopy, niekiedy trochę je nakremuję, ale tylko
                          troszkę. I tyle. Powodzenia !!
    • Gość: Wars Re: STOPY!!!! IP: 157.25.128.* 26.06.02, 15:36
      Proponuje stopy codzienni wieczorem moczyć w letniej wodzie z dodatkiem dużej
      ilości soli kuchennej. Dobrze wytrzeć, a potem natrzeć talkiem lub maka
      ziemniaczaną. Włożyć w bawełnianą skarpetę (stopy oczywiście). Po dwóch
      godzinach można skarpetę zdjąć.
      Wars
      • monika_k Re: STOPY!!!! 27.06.02, 14:55
        Ja mogę potwierdzić kurację z solą kuchenną - mój mąz to praktykował i pomogło
        pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka