Gość: Anna IP: *.pro-futuro.com 25.06.02, 15:15 Witajcie dziewczyny! Czy używałyście jakis dobrych kremów czy maseczek z algami i możecie coś polecić? Interesują mnie preparaty w miarę intensywne, gdyż mam już :-))) 30 lat. pozdrowienia A. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monias1 Re: kremy / maseczki z algami IP: 213.195.141.* 25.06.02, 15:34 Bardzo dobra maseczka z algami firmy Galenic. Z tej firmy seria algowa - Optycee dla kobiet po 30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: kremy / maseczki z algami IP: *.pl 25.06.02, 15:42 Dobrą serię z algami "Algamarina" ma Dermika.Używałam kremów na dzień i na noc oraz maseczki i są w porządku.Tylko zapach trochę dziwny- taki "wodorostowy", ale można się przyzwyczaić.odobną ,ale nieco gorszą serię produkuje Kolastyna- "Alga Q 10".Kremy są średnie, jedynie mogę z czystym sumieniem polecić maseczkę-buzia jest po niej jak nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coralin Re: kremy / maseczki z algami IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 25.06.02, 15:56 Z preparatów z algami słynie Thalgo.Sprzedają te produkty kosmetyczki .Miałam kiedyś krem,ale nie byłam zachwycona, bo obciążał moją mieszaną cerę,ale muszę przyznać nawilżał wspaniale(może teraz gdym starsza byłby dobry?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: kremy / maseczki z algami IP: *.pro-futuro.com 25.06.02, 16:01 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :-) Właśnie mam dylemat Thalgo czy Galenic. Nie wiem dlaczego ciągnie mnie w stronę Galenic'a, chociaż niewiele wiem o tej firmie. Zniechęciła mnie trochę informacja, że preparat Thalgo był ciut za ciężki. Też mam skórę mieszaną i nie lubię tłustych i lepkich konsystencji Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coralin Re: kremy / maseczki z algami IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 25.06.02, 16:13 Nie sugeruj się za bardzo moją wypowiedzią.Krem kupiłam kiedyś zbyt pochopnie (Nourishing Cream with Marine Nutrients)i faktycznie był ciężkawy.Ale wybór kosmetykó jest niezły. A maseczka z serii tlenowej O2 Thalgo jest dla mojej mieszanej cery świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KatkaPal Re: kremy / maseczki z algami IP: *.net.autocom.pl 25.06.02, 16:38 Nie polecam Ci Galenic’a. Mam krem pod oczy i krem do twarzy przeciwzmarszczkowy z tej serii z algami Ophycee i osobiście nie jestem zadowolona. Krem pod oczy dobrze się wchłania i tyle żadnych innych efektów a krem do twarzy jest (przynajmniej dla mnie, ale mam bardzo tłustą cerę) za ciężki. Najlepiej poproś o próbki, ja tego nie zrobiłam i teraz żałuje, a skusiłam się świetnymi opiniami tych kosmetyków. Jak widać nie każdemu one odpowiadają. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magamaga Re: kremy / maseczki z algami IP: *.ost-poland.com.pl 25.06.02, 15:59 Rewelacyjna maseczka bionawilzajaca z algami i wit.C Dermiki, przez lata moj no1, niestety wycofuja, gdzieniegdzie mozna jeszcze kupic, ale koniecznie sprawdzajac date waznosci. Spi sie w niej, a rano cera jest piekniejsza, jasniejsza, wyrownana, drobne syfki nawet znikaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goś Re: kremy / maseczki z algami IP: 62.233.163.* 27.06.02, 11:49 Jako Twoja rówieśnica :) szerze polecam Ci serię z Algami Dax Cometix ( w takich zielono - turkusowych opakowaniach). Używałam chyba z tej serii już wszystkiego. Na początku uwiódł mnie zapach. Poza tym - oprócz kremów - używałam "mleczko - tonik - demkijaż oczu" w jednym. Z tego produktu byłam bardzo zadowlonona - rzeczywiście świetnie zmywał, nie był lepki i zamist róznych specyfików do demkijażu w łazience stała tylko jedna butelka. Trudno mi powidzieć jakie będą długofalowe efekty - na razie skóra ma się chyba dobrze, jest dobrze napięta i wygładzona. Na razie, w naszym wieku (hi, hi) nie ma jeszcze worów pod oczami i widocznych zmarszczek. Zresztą - Dax Cosmetix możesz sobie kupić nawet w ramch eksperymentu - kosztuje ok. 17 zł. Pozdr. Goś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: kremy / maseczki z algami IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 13:22 Właśnie nabyłam drogą kupna krem Ophycee Galenica koncentrat przeciwzmarszczkowy na noc z wyciągiem z niebieskich alg. Zastosowałam go wczoraj na noc i rano skóra byla przyjemnie nawilżona. Myślę że efektów można się (o ile) spodziewać dopiero po jakimś czasie. Odpowiedz Link Zgłoś