Dodaj do ulubionych

**co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, ale

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 09:56
tabletki antykoncepcyjne, ale prawdopodobnie bede miala operacje gdzies na
wakacjach, na halluksy. Podobno nie mozna wtedy brac tego rodzaju tabsow, bo
moga powstawac zakrzepy i inne niezbyt fajne powiklania. Czy ktos cos o tym
wie? Moj chlopak chce, bym zaczela brac tylko ze on nie wie o op ;/
Obserwuj wątek
    • marghot Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a 18.04.05, 10:02
      to co w tej materii CHCE Twoj chlopak jest najmniej ważne.
      Jeśłi nie możesz mu powiedzieć, dlaczego nei chcesz brac tabletek (choć nei
      rozumiem tego), to wytłumacz mu w jakiś inny sposób. Ze np. musisz porobic
      badania, nie jestes przekonana do tej metody itp.
      Nie rozumiem tylko dlaczego nie chces zmu powiedzieć prawdy...
      • Gość: wanienka Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:20
        boje sie powiedziec mu bo jestesmy 2 lata razem (co moze zaskoczyc ze nic nie
        wie...) ale ja sie tak wstydze tych halluksow, ze nie chodze w sandalach,
        klapkach, unikam chodzenia na basen itp. a ze sa to tylko stopy, czasem mozna
        nie zauwazyc. Poza tym nie wiem, czy nie stalabym sie dla niego aseksualna, no
        po prostu. Boje sie jego reakcji, tego, czy bedzie zly, ze przez tyle czasu nic
        nie wiedzial i tego, czy nadal bede mu sie podobac, serio. Szczegolnie, ze u
        lewej nogi moja kostka jest bardzo duza, u prawej jest mniejsza i gdyby obie
        byly takie, jak u prawej nogi, pewnie nawet nie staralabym sie tego ukryc. Ale
        lewa jest zdeformowana dosyc, przynajmniej ja to tak odbieram. Juz ,,zwodze"
        go z tymi tabsami przez pewien czas. Najchetniej powiedzialabym mu o wszystkim,
        i tak sie pewnie dowie bo po zabiegu trzeba przeciez przez pewien czas uwazac
        na noge itp. Nie wiem co zrobic bo mamy isc do ginekol. ;/
        • marghot Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a 18.04.05, 10:26
          sorki, ale jeśli jesteście razem 2 lata, to do czegoś zobowiązuje.
          Jeśli sądzisz, że możesz dla neisgo stać się aseksualna, to chyba oznacza, że
          nie bardzo możesz na nim polegac.
          a jak kiedyś zloży Cie jakaś chorba (odpukać), to co, zamkniesz się w wieży?
          Mów mu co i jak i będzie albo rybka albo akwarium. jak kocha, to zrozumie.
          Przecież te halluksy to nie konieć świata :)
          powodzenia
          • Gość: lola Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:40
            Moim zdaniem, pomijając relacje z chłopakiem- ale o tym dziewczyny już napisały,
            nie wolno ci brać żadnych innych leków bez konsultacji z lekarzem. Możesz sobie
            bardziej zaszkodzić niż pomóc. Nie bierz nic na własną rękę. A jak tak zrobisz
            mimo wszystko to musisz powiedziec lekarzowi który będzie cie operował,z tym że
            musisz się liczyć z tym że może odłożyć(nie wiem czy akurat pigułki mają wpływ)
            operację dla TWOJEGO DOBRA.Nawet przy braniu zwykłych tabletek trzeba uważnie
            czytać ulotkę czy nie będzie jakiś negatywnych skutków, a co dopiero operacja.
            Także zapytaj lekarza.
            • charade Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a 18.04.05, 10:57
              To jakiś żart ? Pytam się o Twoje podejście w kwestii halluksy-chłopak.
              Pierwszy raz słyszę coś tak absurdalnego, ale to szczegół. Jeśli to nie żart,
              to radzę zasięgnąć opinii lekarza co do pigułek, to nie są cukiereczki, które
              można sobie brac ot tak sobie. A już zwłaszcza przed operacją.
              Cenisz sobie wyżej swój wizerunek w oczach swojego chłopaka niż swoje zdrowie ?
        • bzzzk Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a 18.04.05, 12:10
          jesteście ze sobą 2 lata, jeśli jest między wami wszystko w porządku, to nie
          powinnaś obawiać się jego reakcji, w końcu to tylko stopy, jakby go to mogło
          odstraszyć i spowodować że staniesz się aseksualna?? takie szczegóły nie są
          ważne, każdy ma jakiś tam defekt, choćby malutki, a niektórzy większy i jeśli
          jest się z osobą wartościową, której zależy i to tyle czasu, to jak dla mnie,
          normalna jest rozmowa na takie tematy. sama zauważyłaś że jak już będziesz po
          operacji, to pewnie się wyda, bo będziesz musiała uważać itp. i wtedy mógłby
          poczuć się urażony, że tyle czasu to przed nim ukrywałaś, że nie masz do niego
          zaufania i tak go oceniasz...
          pzdr
          • Gość: wanienka Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 12:26
            pewnie dzis mu powiem, nie wiem tylko, czy przyznam sie do brzydkiej lewej
            stopki, moze pokaze mu prawa :>>>> wiem ze to absurd ale to jest naprawde
            silniejsze ode mnie, ja sie tak wstydze tej stopy ze ach.. No i obawiam sie
            jego reakcji, zaluje jak cholera ze nie powiedzialam wczesniej, mialabym to z
            glowy i ulatwiloby mi to troszke zycie - zawsze, jak sie spotykamy chodze po
            domu w kapciach, u niego zreszta tez, jakos mi sie w miare udawalo nie
            wystawiac tej lapy na wierzch. Co do tabletek - wiem ze to nie sa cukierki, po
            co taka uwaga? Jak narazie to biore tran w kapsulkach i allertec na alergie,
            niczym wiecej sie nie faszeruje. Dzieki za troske :))
            • bzzzk Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a 18.04.05, 12:50
              mam nadzieję, że on Cię uspokoi, że niepotrzebnie się bałaś i że podobasz mu
              się nadal:) będzie dobrze, nie ma się co bać:)
    • Gość: Kamila Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 12:54
      Wiem że ok. przynajmniej miesiąc przed planowaną operacją chirurgiczną należy
      koniecznie odstawić tabletki antykoncepcyje. Pewnie dotyczy to i operacji na
      halluksy jako "krwawej".
      • Gość: Kaye Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a IP: *.telia.com 18.04.05, 12:56
        Gość portalu: Kamila napisał(a):

> Wiem że ok. przynajmniej miesiąc przed planowaną operacją chirurgiczną należy
        > koniecznie odstawić tabletki antykoncepcyje

Nie miesiac tylko 6 miesiecy przed.
        pozdr.
      • justa_79 Re: **co mam zrobic - chcialabym brac tabletki, a 18.04.05, 18:44
        a co w przypadku nagłych operacji, nieplanowanych, kiedy ktoś bierze tabletki
        anty, a z operacją nie można czekać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka