Dodaj do ulubionych

Które perfumy?

IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.04.05, 16:00
Wiem,że trudno doradzać jeżeli chodzi o perfumy ale podobają mi się dwa
zupełnie różne zapachy.Moje ulubione to Dolce Vita a teraz chcę wybrać Dune
lub J'adore(coś Dior mi przypadł do gustu :))Oba zapachy są według mnie
śliczne,to według was na które się zdecydować?Dzięki z góry,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vanillaice Re: Które perfumy? 19.04.05, 16:16
      Ja wolę zdecydowanie Dune, ale to jak wspomniałaś osobista sprawa...;). Dolce
      Vita tez mi się podoba.
    • landrynka8 Re: Które perfumy? 19.04.05, 16:30
      Dune-piękny zapach i dłuuugo się trzyma. Sama nosze sie z zamiarem kupna, ale
      nie jestem pewna czy to odpowiedni zapach na lato.
      • Gość: S. Re: Które perfumy? IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.04.05, 16:40
        Dzięki za podpowiedzi.Dune może rzeczywiście na lato za mocny ale na
        chłodniejsze dni i wieczory pasuje :)
    • Gość: S. Re: Które perfumy? IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.04.05, 18:14
      Wychodzi na to,że Dune :)Ciekawi mnie jeszcze jak jest z trwałoscią J'adore?
      • vanillaice Re: Które perfumy? 19.04.05, 18:25
        J'adore też sa trwałe. Moja siostra ich używa i mówiła, że po porannym
        psiknięciu zapach utrzymuje się do godzin popołudniowych, a ciuchy pachną nawet
        po praniu. Zapach Dune jednak bardziej mi się podoba. Trwałość jest chyba
        podobna. Z zapachów Diora polecam też Tendre Poison. Uwielbiam ten zapach.
        • Gość: S. Re: Które perfumy? IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.04.05, 18:34
          Dzięki! Tendre Poison również podoba mi się.Z zapachów Diora razem z tymi co
          wczesniej wymieniłam te 4 podobają mi się najbardziej ale teraz chciałam mieć
          któryś z tych dwóch,o które pytałam :)
          • vanillaice Re: Które perfumy? 19.04.05, 18:36
            Nie ma za co. :))
    • polojama Re: Które perfumy? 19.04.05, 18:38
      A werrsja na lato Dune?:
      www.sorea.pl/product_info.php/cPath/21_49/products_id/855
      • Gość: S. Re: Które perfumy? IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.04.05, 18:57
        Szczerze mówiąc nie testowałam tej wersji.Nie jestem pewna czy ta lżejsza
        wersja spodoba mi się.Dune nie jest lekkim zapachem i taki lubię.Muszę przy
        najblizszej okazji sprawdzić z ciekawości :)
        • Gość: maxi Re: Które perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:19
          A dla mnie te perfumy są przebrzmiałe, wczorajsze i kompletnie mi sie nie
          podobaja. Mam nadzieję, ze nie obrazisz sie, bo wszyscy toną w zachwytach, ale
          Dune i Dolce Vita to już ikony. Wiem, wiem, nie liczy sie moda tylko
          indywidualny gust itp. ale wg. mnie tymi perfumami pachniało się w poprzedniej
          epoce a J'adore'em pachnie co druga laska. Podobnie jak poprzednimi. Poza tym
          są dosć chcarkterystyczne i wymęczyły juz świat swoja obecnoscią. Jest tyle
          nowych pieknych zapachów....
          • Gość: EVE Re: Które perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:22
            To napisz jakie to sa maxi, jestem ciekawa i inne dziewczyny chyba też.Moim zdaniem jest mało udanych premier zapachowych- taki Touch of Pink np nie podoba mi się wcale ,nie mówiąc o innych Echo i tego typu zapachach.
            • vanillaice Re: Które perfumy? 19.04.05, 19:29
              ja uważam, że te zapachy z poprzedniej epoki były lepsze. Tuch of pink ja
              zupełnie na sobie nie czuję podobnie zapachu Stelli McCartney, a co druga laska
              pachnie Rockin'Rio i Magnetismem ( przynajmniej moje znajome)
              • Gość: Eve Re: Które perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:35
                Racja. Ja uważam,że klasyki są najlepsze. Chociaż zapach Stella jest piekny- tylko nietrwały a to duży minus.
              • Gość: maxi Re: Które perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:38
                Zalezy co kto lubi- jest sopro intrygujących zapachów: Yohji Yamamoto,
                Provocative woman, In love again, amore amore, ferraud, trzy wersje nowego
                Angel, nowe envy, allure, nowe clinique. Ja w ostatnim czasie zachwyciłam się
                czerwonym Armani night, Versace (te z różowymi cyrkoniami), cologne Thiierrego
                Muglera, Escada - krótką wersją magnetic beat. Jeżeli jednak ktoś ma ochote
                siegać do klasyki proponowałabym coś co mniej zapadło w pamięć typu: roma czy
                smasara.
                • landrynka8 Re: Które perfumy? 19.04.05, 19:43
                  dziewczyny, a pamietacie zapach Venezia? b.mi sie podobał, ale niesty wycofali
                  go już, a szkoda bo to był piękny zapach.
                  • Gość: maxi Re: Które perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 19:59
                    Mozesz go znaleźć na allegro, Mi sie pdobała wersja pastello.
                    • vanillaice Re: Które perfumy? 19.04.05, 21:50
                      Venezia Pastello była super mmmmrrrraaaauuu, a jeśli chodzi o Laurę Biagotti
                      to pamiętam też zapach Fiori Bianchi i Sotto Voce....
                • vanillaice Re: Które perfumy? 19.04.05, 20:02
                  Oczywiście, zapach to bardzo inywidualna sprawa, zgadzam się do Armaniego,
                  zapach rzeczywiście piękny i trwały, a jeśli chodzi o Armaniego lubię też Sensi
                  i Emporio. Nie odpowiada mi zupełnie Aqua di Gio, to nie mój typ zapachu. Fajna
                  jest też ( na lato ) Ibiza Hippie Escady, albo Rush 2 Gucciego. :)
                  • kkatie Re: Które perfumy? 19.04.05, 21:30
                    ja baaardzo polubilam j`adore i to polecam :)
                  • Gość: karolla Re: Które perfumy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:37
                    gucci rush 1 i 2 są super!!!Mój faworyt, teraz szukam czegoś lekkiego na lato
                    i nie mogę się zdecydować...:)
    • Gość: S. Re: Które perfumy? IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.04.05, 21:33
      Dziękuję za odpowiedzi :)Rzeczywiscie zapachy,które lubię to w większości
      klasyki ale też uważam,że wśród nowych zapachów mało jest ciekawych ale to
      oczywiscie rzecz gustu.Mnie np. strasznie zmęczyły mimo,że nowe ostatnie
      Escady.Nie oznacza to,że jestem jakoś negatywnie nastawiona na nowości tylko
      tak się złożyło,że zapachy,które bardzo lubię to te starsze :)Pozdrawiam
      • vanillaice Re: Które perfumy? 19.04.05, 21:39
        To zupełnie tak jak ja...Nie wiem czemu, ale te stare zapachy wydaja mi sie
        szlachetniejsze...uwielbiam tez zapach Very Valentino, ale coś go ostatnio nie
        widziałam.
        • Gość: S. Re: Które perfumy? IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.04.05, 23:41
          Dokładnie,są na pewno szlachetniejsze.Mają w sobie to "coś",długo się je
          pamięta.Testowałam bardzo dużo zapachów,były takie,które spodobały mi się,były
          ładne ale nic więcej,nie zachwyciły mnie jak te klasyki.Zdecydowałam się na
          Dune :)Pozdrawiam
          • mgielka83 Re: Które perfumy? 20.04.05, 00:04
            a ja ciekawa jestem czy do tych klasyków zalicza się parfum d'ete Kenzo... nie
            sa to nowe perfumy..Nieważne, ja i tak kocham ten zapach! jest jak cos pomiędzy
            ukwiecona łąką a aromatem tropikalnego, wilgotnego lasu (w moim wyobrażeniu
            oczywiście) Znacie może jeszcze inne "ZIELONE" zapachy? jakieś wibrujące lasem,
            ziołowe, z powiewem wiosennego wiatru.. rozmarzyłam się:)
            • vanillaice Re: Które perfumy? 20.04.05, 16:47
              Tak, myślę,że te perfumy to też klasyk. należą do tych, które się pamięta .
              Czy zauważyłyście, ze obecnie lansowane perfumy sa zapachami jednego sezonu?
              Pojawiaja się, sa obłędnie modne i za jakiś czas nikt już o nich nie pamięta.
              Te "stare" zapachy mają w sobie coś ponadczasowego...Ja kocham perfumy i mogę
              być ubrana w ciuchy kupione na wyprzedaży, ale zapach musi być piękny i rasowy.
              :)Mgiełka, a próbowałaś Trussardi Donna? Myślę, że spodobały by Ci się.
              • mgielka83 Re: Które perfumy? 20.04.05, 17:55
                nie znam niestety.. czy sa podobnie zielone?
                • vanillaice Re: Które perfumy? 20.04.05, 18:06
                  Nazwałabym ten zapach cytrusowo - zielonym, raczej świeżym, nie wiem tylko czy
                  można je kupić w Polsce.
              • mangos Re: Które perfumy? 21.04.05, 17:54
                Ja kocham perfumy i mogę
                > być ubrana w ciuchy kupione na wyprzedaży, ale zapach musi być piękny i rasowy."

Ja mam to samo wanilko;)
              • Gość: migotka Re: Które perfumy? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 22.04.05, 09:41
                Czy mogłabyś opisać ten zapach szukam czegoś orginalnego na lato, czy wersja
                edt byłaby odpowiednia, obecnie używam rush 2, addict edt, będę wdzięczna za
                odpowiedź
    • Gość: basiaplewik Re: Które perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 08:08
      cześć, ja tez kocham DV i Dune, jesli chcesz kupić Dune na tą pore roku to
      proponuję Ci wersję "Onde de fraicheur" coś w rodzaju dezodorantu
      perfumowanego, wygląd butelki jest taki sam jak wody toaletowej, jest bardzo
      trwała i przyjemniej się ją nosi w cieplejsze dni. pozdrawiam.
    • Gość: basiaplewik Re: Które perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 08:17
      a teraz ja mam do ciebie pytanie:)- czy używałaś dezodorantu perfumowanego DV?
      jak trwałość? bo w jednym ze sklepów jest kusząca cena a nie mam okazji
      przetestować DV w wersji dezodorantu :) czekam na odpowiedź.
      • Gość: S. Re: Które perfumy? IP: *.tvsat364.lodz.pl 20.04.05, 10:06
        Witaj! Widzę,że znowu się spotykamy w związku z naszym kochanym zapachem DV :)
        Mam dezodorant perfumowany DV,pomału go kończę,jest bardzo trwały.Mam
        nadzieję,że u Ciebie tez tak będzie,bo czytając rózne opinie na temat perfum
        wiem,że nie u każdego jest tak samo.A jeżeli chodzi o Dune to też myślałam o
        dezodorancie perfumowanym.Tylko mam do Ciebie pytanie butelka dezodorantu Dune
        jest jakby wyższa,smuklejsza czy tylko jest tak na zdjęciu w internecie czy
        rzeczywiście butelka od wody toalet. jest szersza?Serdecznie pozdrawiam
        • Gość: basiaplewik Re: Które perfumy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:27
          cześć:)
          butelka dezodorantu perfumowanego jest o ile dobrze pamiętam prawie taka sama
          jak wody toaletowej(moze ciut wyższa- ale nie tak wysoka jak na zdjęciach).
          Używałam dezodorantu Dune zimą tamtego roku, i do trwałosci nie mam zastrzeżeń
          (mimo chłodnej pory roku). Kupiłam go w sklepie www.pedet.pl, w jakiejś
          promocji oczywiście :)
          A DV jest na mnie trwała- właśnie leci do mnie całe 100 ml edt ze stanów
          (zapłaciłam 48 dolarów w necie), chciałabym dokupić sobie dezodorant, w
          dionecie jest po 63 zł! zresztą staram się kupowac tam gdzie najtaniej ;))
          pozdrawiam mocno:)
    • naila Re: Które perfumy? 20.04.05, 14:13
      J'adore jest mmmm... Uwielbiam ten zapach! Jest trwały.
    • Gość: Magda :) Re: Które perfumy? IP: *.pkp.wroc.pl 20.04.05, 17:19
      Ja niuchałam oba zapachy tylko raz i z tego co pamiętam bardziej podobał mi sie
      J'adore :). Życze udanego zakupu :)
    • Gość: yzex Re: Które perfumy? IP: *.aster.pl 20.04.05, 17:32
      Wymienione przez Ciebie zapachy kojarzą mi sie z moją mamą.. wiem jednak co to
      znaczy byc przywiazanym do okreslonych perfum. Sama uzywam Oui Lancome od kilku
      lat i bardzo cenie sobie ten zapach. Rzadko zdarza mi sie spotkac kogos
      pachnacego tak samo. I facetom z tego co wiem tez sie podoba;) ale zeby wybrac
      odpowiednie perfumy musisz sprawidzic, jak zachowują sie one na Tobie:) zycze
      udanego wyboru!
    • Gość: basiaplewik do mgiełki83 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:02
      jesli mogę pomóc w wyborze "zielonych "zapachów to proponuję ci przetestować:
      image woman- cerutti
      aqua allegoria guerlain- herba fresca, oraz gentiana
      envy gucci
      eau de dolce vita dior
      boss hugo woman
      woda bambusowa z yves rocher
      pozdrawiam:)
      • mgielka83 Re: do mgiełki83 :) 20.04.05, 20:26
        he he Herba Fresca obczaiłam dawno, ale drogie koszmarnie.. i nie było ich na
        promie:)
        pomyślę o tej wodzie bambusowej albo wetiwerowej YR, bo troszkę szkoda żeby mi
        się Kenzo skończyły zbyt szybko..
        • Gość: basiaplewik Re: do mgiełki83 :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 07:16
          zapomniałam o Nature Yves rocher- ten zapach jest tak zielony i cierpki, że aż
          skrzypi w zębach( przynajmniej w moich) ;))
          • Gość: aaa Re: do mgiełki83 :) IP: *.ekipa.lublin.pl / 212.182.116.* 21.04.05, 17:45
            on jest zbyt ciężki, moja siostra go zamówiła, ale szybko jej się znudził i
            oddała mi prawie cały flakonik, polecam raczej na wieczór
            • Gość: Kasia Re: do mgiełki83 :) IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 26.04.05, 17:40
              Moim zdaniem Dune dobry jest na wieczor ,zas J'adore na dzien Sama aktualnie
              uzywam Chanel Allure i bardzo podoba mi sie ten zapach Staram sie za kazdym
              razem zmieniac perfumy - przeciez jest ich taki wybor

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka