Dodaj do ulubionych

ART DECO - podkłady i nie tylko

21.04.05, 19:49
pytanie do tych, które używają lub używały kosmetyki tej firmy - czy
jestescie zadowolone? Ja kupilam dzis drugi juz cien do powiek, jest jednym z
nielicznych wsrod innych firm, który mnie nie uczula, nie osypuje sie zbytnio
i przez to nie drazni moich alergicznych niestety oczu.
Przy okazji wybierania cieni obejrzalam sobie caly asortyment - a duzo tego
bylo, naprawde.

No i sie zastanawiam nad zakupem podkladu tej firmy. Teraz uzywam Lancome,
podklad w kompakcie, jestem zadowolona i to bardzo ale niestety jest dosc
drogi, nawet tutaj - okolo 30 euro.
A ART DECO jest tańsze.
Czy któras z Was uzywała podkładów, najlepeij w komaieniu, firmy ART DECO?
Dodam, że mam cerę wrażliwą, naczynkową i przez to przesuszoną; ze strefą T
przetluszczającą się.
Nie stosuję żadnych baz pod podklady czy innych bajerów - uczulają a poza tym
nie chcę mieć maski na twarzy, tylko ładny efekt krycia moich czerwonych
policzkow przy jednoczesnym utrzymaniu poziomu nawilzenia,a nie
przesuszania!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: maxi Re: ART DECO - podkłady i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:38
      Uzywałam podkładu Hydra Silk. Miałam go chyba ze trzy razy i bardzo mi
      odpowiadał. Taki jedwabisty i gładziutki a wrazenie daje jak woda- ale niezbyt
      kryjący. Potem odkryłam Colour Adapt i już do artdeco nie wróciłam. Miałam
      również puder sypki taki w pędzlu jak dla mnie za delikatny- wolę bardziej
      wyraźne-kryjące. Cienie są rewelacyjne. Pomadka taka z drobinkami mnie uczuliła
      (ale nie jestem do końca pewna czy to ona - w każdym razie oddałam koleżance).
      Konturówki są ok. Lakier do paznokci - beznadziejny- szybko matowieje (po
      godzinie) i odpryskuje. Generalnie uważam Art deco za dobrą firmę,a le jeśli
      chcesz ukryć czerwone policzki polecam najpierw mój ulubiony podkład CA. Mimo,
      ze jestem świruska na punkcie kosmetyków (zwłaszcza tych drozszych) uważam, ze
      nie ma nic lepszego- kryje, matuje, wygładza a nie tworzy maski.
      Mam nadzieję, że częściowo pomogłam.
      • Gość: cytrusowa Re: ART DECO - podkłady i nie tylko IP: *.h.pppool.de 22.04.05, 14:55
        dzieki maxi, pewnie z epomoglas. Cienie faktycnzie mają rewelacyjne, co do
        podkladu - a jaka masz cere? bo podklad ktorego szukam, nie moze byc do
        mieszkanej czy tlustej, raczej pwoienien byc do suchej wzgl. normalnej. No i
        njalepiej w kompakcie czyli ala kamien, ale zmaiast kamienia, krem
        • Gość: cytrusowa Re: ART DECO - podkłady i nie tylko IP: *.h.pppool.de 22.04.05, 14:56
          agha, ten color adept to jaka firma?
          • Gość: Bea Re: ART DECO - podkłady i nie tylko IP: 217.96.20.* 22.04.05, 15:06
            Cienie art deco rzeczywiscie rewelacja, podobnie jak Isa DOra, ale tylko te,
            ktore znajduja sie w kwadratowych pojemniczkach, bo te w prostakatnych sa
            kiepskie (weszly niedawno). Polecam szczegolnie dla wrazliwych oczu, kosmetyki
            Isa DOra sa odpowiednie dla alergiczek.
            • Gość: cytrusowa Re: ART DECO - podkłady i nie tylko IP: *.h.pppool.de 22.04.05, 15:09
              mowisz o art deco, ze te nowe (w kwardeatowych) sa dobre, czy te stare,w
              podluznym opakowaniu?

szczerze powiedizalwszy, z moimi wrazliwymi i chorymi oczami mam nielada
              problem jesli chodzi o dobor kosmetykow. Poki co uzywam tuszy isadory, p
              operrostu inny nie wchodzi w gre. a cienie tez mam, ale jakos nie do konca sa
              ok, bo jak mam z dlugo, np. ok. 5 godzin, moje oczy umierają
              • Gość: Bea Re: ART DECO - podkłady i nie tylko IP: 217.96.20.* 22.04.05, 15:19
                mowilam o starych - kwadratowych - dobrych dla mnie isa dory - te mi
                odpowiadaja, natomiast weszly stosunkowo niedawno prostokatne pojemniczki z
                nowymi kolorami (po trzy w jednym zestawie)i tych nie polecam.
                • cypryjka mam do sprzedania podkłady Hydrasilk nr 01,02,03 17.05.05, 19:05
                  za połowe ceny 65zł.
                  wiecej info na mail'a.
          • Gość: axys Re: ART DECO - podkłady i nie tylko IP: *.jmdi.pl 17.05.05, 19:30
            color adapt to chyba rimmel, o ile sie nie myle, ale on raczej chyba nie bedzie
            sie nadawal do sucher cery... w kazdym badz razie natural sensation swietnie
            nawilza (tez rimmel)
          • Gość: Ewa Re: ART DECO - podkłady i nie tylko IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 17.05.05, 19:36
            max factor
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka