IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.06.02, 22:10
Myślę i myślę już baaaaaaaaardzo długo, czy zdecydować się na odessanie
znienawidzonego tłuszczyku.
Mam za sobą nawet wizytę u najlepszego specjalisty w Warszawie, dostałam
komplet skierowań na badania i... stchórzyłam. A było to ładnych kilka lat
temu.
To, co mi przeszkadza, samo nie zniknie. Usadowiło się na nogach i nie ma
ludzkiej siły, by się tego pozbyć. Poza tym jestem szczupła, więc wygląda to
wyjątkowo koszmarnie.
Tak sobie myślę, że może teraz, po wakacjach, jednak pójdę i tym razem nie
stchórzę.
Co zrobiłybyście na miejscu zdesperowanej baby takiej jak ja?
Obserwuj wątek
    • anexxa Re: Odessać? 27.06.02, 22:15
      przeliczylabym za i przeciw. jesli nie ma
      niebezpieczenstwa, ze cos pojdzie nie tak albo ze
      wyjdzie niezadowalajaco, jesli masz na to kase i jesli
      czujesz, ze musisz - zrob.

xx.
    • Gość: silie Re: Odessać? IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 27.06.02, 22:49
      Zdecydowanie tak, jeżeli będzie robione u profesjonalisty i lekarza w tym
      doświadczonego.Dla mnie ważnym kryterium byłoby, czy tłuszcz będzie po zabiegu
      znowu odkladał sie w tych miejscach?
      Nie wiem, czy to mądre pytanie, bo ze względów finansowych jestem laikiem w
      tej kwestii; a tez bym sobie odessała to i owo...:)
      jestem na tak:)
      s.
      • Gość: betta Re: Odessać? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.06.02, 23:16
        Gość portalu: silie napisał(a):

> Zdecydowanie tak, jeżeli będzie robione u profesjonalisty i lekarza w tym
        > doświadczonego.Dla mnie ważnym kryterium byłoby, czy tłuszcz będzie po zabiegu
        > znowu odkladał sie w tych miejscach?
        > Nie wiem, czy to mądre pytanie, bo ze względów finansowych jestem laikiem w
        > tej kwestii; a tez bym sobie odessała to i owo...:)
        > jestem na tak:)
        > s.

To jest tak, że usuwa się komórki tłuszczowe, a te pojawiają się tylko w
        pierwszych latach życia, potem już tylko rosną, nie ma nowych. Więc w odessanych
        miejscach tłuszczyku już nie będzie.
        Ale jest inny problem. Jeśli kiedyś zdarzy się nam przytyć, to ten tłuszcz musi
        się gdzieś odłożyć. Szuka więc sobie nowych miejsc, np. na twarzy, ramionach, na
        brzuchu itp., czyli tam, gdzie komórki sobie istnieją.
        Z tego powodu chciałam wyszczuplić tylko nogi, bo żadna dieta ani sport mi w tym
        nie pomoże. Nie zdecydowałabym się na odsysanie bioder, bo w razie czego wolę
        tłuszczyk tam, niż np. na szyi i ramionach albo dekolcie. Słyszałam, że zdarzają
        się tak brzydko zdeformowane kobiety.
        • Gość: Karusia Re: Odessać? IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 28.06.02, 00:09
          A moze plywanie by troche pomoglo? Albo cos fantastycznego jak wodny aerobic,
          moja kolezanka chodzi juz 3 m-ce 3 razy w tyg i mowi, ze faktycznie
          zeszczuplaly jej uda i zmniejszyl sie cellulit. Ja bylam dopiero na pierwszych
          zajeciach,ale chyba zostane stala bywalczynia,bo bardzo mi sie spodobalo.
          • Gość: amelka Re: Odessać? IP: *.mat.com.pl / 131.107.2.* 28.06.02, 08:30
            A na czym polega ten wodny aerobik? Czy jest skuteczniejszy od intensywnego
            plywania? Pare razy widzialam w basenie grupe pan, ktore podskakiwaly sobie w
            wodzie, wygladalo to na jakas gimnastyke odchudzjaca ale niezbyt forsowna wiec
            mysle, ze to nie bylo to.
            • Gość: Paula Re: Odessać? IP: *.kielce.com.pl 28.06.02, 08:48
              Aerobik wodny to fantastyczna sprawa. To cos a'la zwykly aerobik z tym ze odbywa
              sie w wodzie. Cwiczenia sa tak dobrane by mogly byc jak najbardziej skuteczne.
              Duzo jest cwiczen na nogi, szczegolnie na miesnie ud wew skad normalnie trudno
              jest sie pozbyc tluszczyku za pomoca ladowych cwiczen. Poza tym jest to swietny
              relaks. Nie zauwazylam b duzych zmian po tych cwiczeniach ale to chyba dlatego,
              ze jestem chuda, natomiast duza grupa pulchnych Pan byla zachwycona rezultatami.
              Jezeli ktos jest zainteresowany takim aerobikiem w Kielcach to chetnie udziele
              informacji gdzie sie odbywaja zajecia.
              • Gość: agul Re: Odessać? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 09:08
                Tak, tak, ja juz tez tu wychwalalam aqua aerobik pod niebiosa - naprawde
                odchudza, zwlaszcza nogi i wewnetrzna strone ud ktora trudno zgubic:)) Moze
                wiec jeszcze przed operacja tego sprobowac? Albo, jesli jestes z w-wy to jest
                tu takie centrum odchudzania i zwalczania cell. moze tam by ci pomogli??
    • effa Re: Odessać? 28.06.02, 13:26
      Anexxa rulez;) swieta racja z tym rozpatrzeniem za i przeciw:)

ja jedynie dodam, ze trzeba baaaaaaardzo dokladnie przyjrzec sie wszystkim
      przeciw, o medyczne ryzyko mi chodzi (sami lekarze w rodzinie, jestem
      przewrazliwiona;)), ale mam nadzieje, że decyzja, jaka nie bedzie, uszczesliwi
      Cie zupelnie.

BTW procz sportow wodnych moze sprobuj silowni, tylko koniecznie pod okiem
      naprawde profesjonalnego instruktora? potrafia zdzialac cuda;)
      milego weekendu
      • Gość: Karolina Re: Odessać? IP: *.chello.pl 28.06.02, 16:20
        A czy mozesz mi podac adres tego najlepszego specjalisty w Warszawie od
        odsysania, bo ja tez o tym myslalam i moze sie zdecyduje. Pozdrawiam
        • Gość: betta Re: Odessać? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.06.02, 16:53
          Gość portalu: Karolina napisał(a):

> A czy mozesz mi podac adres tego najlepszego specjalisty w Warszawie od
          > odsysania, bo ja tez o tym myslalam i moze sie zdecyduje. Pozdrawiam

Karolina, byłam u dra Sankowskiego, który jest znany w Polsce i ma dobrą opinię.
          Jego gabinet mieści się w Al. Jerozolimskich na przeciwko dawnej Ikei. Pan doktor
          nie ukrywał przede mną skutków ubocznych, możliwych powikłań, obejrzałam album ze
          zdjęciami, opisał mi przebieg operacji, ale też nie zniechęcał, więc pewnie taka
          operacja byłaby uzasadniona.

Jakie Ty masz problemy, dlaczego o tym myślisz i na ile poważnie?

A w ogóle dziewczyny jestem trochę zaskoczona tym, co mi napisałyście. Przyznam,
          że spodziewałam się krytyki i stukania się w czoło, a znalazłam wśród Was bardzo
          ciepłe i życzliwe kumpelki. Dziękuję. Decyzja na pewno nie zostanie szybko
          podjęta, bo jednak trochę się boję. Mam nadzieję, że odezwie się ktoś, kto zna to
          z autopsji albo spotkał się z czymś podobnym.
          Fakt, to dla mnie potężny kompleks od wielu wielu lat. Gdyby chodziło o nadwagę
          to nigdy bym o tym nie pomyślała.
          • Gość: Karolina Re: Odessać? IP: *.chello.pl 29.06.02, 10:08
            Moj problem to brzuch. Jestem szczupla, tylko na brzuchu mam nieestetyczne
            faldki. Probowalam zwalczyc je cwiczeniami, ale nie pomagaja. Mysle ze u mnie
            to rodzinne, bo moja mama ma ten sam problem. Jest bardzo drobnej budowy i
            tylko ten brzuch. Juz raz prawie sie zdecydowalam, ale troche mnie przeraza
            chodzenie 3 m-ce w tych specjalnych, obcislych majtkach. No i potem moze sie
            odlozyc gdzie indziej np na nogach, ktore mam szczuple i bardzo bym tego nie
            chciala. Pozdrawiam
            PS. A jesli chodzi o reakcje innych, to ja sie nia nie przejmuje. Najwazniejsze
            to samemu czuc sie z soba dobrze i jesli do tego potrzebny jest taki zabieg to
            trzeba go zrobic. Lepsze to niz zatruwanie zycia innym ciaglym
            narzekaniem "jakie ja mam grube ..."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka